Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#600549 Επίσης να πούμε εδώ πως το δάσος δεν αναγεννιέται πλήρως . Η χλωρίδα ας πούμε ναι (αν και μερικώς), η πανίδα όμως όχι τόσο εύκολα και χρειάζεται πολλαπλάσιο χρόνο. Και φυσικά αυτό θα συμβεί μονάχα αν δεν επιτρέψεις βόσκηση εκεί... Γενικώς το να λέμε πως δεν τρέχει και τίποτε που κάηκε ένα δάσος, δεν είναι ακριβώς σωστό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#600586
Anonymous Founder έγραψε:Επίσης να πούμε εδώ πως το δάσος δεν αναγεννιέται πλήρως . Η χλωρίδα ας πούμε ναι (αν και μερικώς), η πανίδα όμως όχι τόσο εύκολα και χρειάζεται πολλαπλάσιο χρόνο. Και φυσικά αυτό θα συμβεί μονάχα αν δεν επιτρέψεις βόσκηση εκεί... Γενικώς το να λέμε πως δεν τρέχει και τίποτε που κάηκε ένα δάσος, δεν είναι ακριβώς σωστό.


Σωστό αυτό με την πανίδα.

Ίσως δεν το έθεσα σωστά. Σε ότι αφορά το πευκοδάσος (ίσως και κάποια άλλα είδη δέντρων) είναι κομμάτι του φυσιολογικού βιολογικού του κύκλου να καίγεται κάθε Χ χρόνια κατά Μ.Ο. Αυτό όμως εξελίχθηκε εδώ και εκατομμύρια έτη χωρίς ανθρώπους να διαταράξουν τον κύκλο αυτό (ακόμα αν θέλεις και η σχετική απουσία πανίδας θετική είναι για τα δέντρα, καθώς τους επιτρέπει να αναπτυχθούν τον πρώτο καιρό που είναι ευαίσθητα, χωρίς να τα φάνε).

Το πρόβλημα έχει προκύψει με τις επεμβάσεις των ανθρώπων που αφενός σβήνουν πολλές φωτιές νωρίς και άρα το δάσος μένει πιο πολλά χρόνια άκαυτο και αφετέρου επεμβαίνουν εκ των υστέρων στην αναγέννησή του. Συν το ότι έχουμε μειώσει δραματικά τις εκτάσεις των δασών οι οποίες ήταν και το καταφύγιο της πανίδας όταν καίγονταν ένα κομμάτι. Άρα, σαφέστατα και το κάψιμο ενός δάσους είναι πολύ σημαντική οικολογική καταστροφή (και φυσικά ανθρώπινη, δεν το συζητάω αυτό).

Επίσης, τείνω να συμφωνήσω με τον σύντροφο corsair από πάνω στο ότι καλό θα ήταν να φυτεύονται και άλλα είδη δέντρων που δεν καίγονται τόσο εύκολα, ιδίως εφόσον μιλάμε για δάση κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Εφόσον ο άνθρωπος έχει επέμβει πλέον τόσο πολύ στο περιβάλλον, αυτή η επέμβαση είναι θεωρώ το μικρότερο κακό. Οι Θεσσαλονικείς επίσης θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως το Σέιχ Σου δεν είναι ένα δάσος που υπήρχε ανέκαθεν, αλλά φυτεύτηκε με πεύκα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τουλάχιστον σε ένα σημαντικό κομμάτι του. Παλαιότερα η δρυς ήταν το κυρίαρχο δέντρο. Ίσως λοιπόν, μία καλή ενέργεια για το συγκεκριμένο δάσος (που αν αρπάξει μια καλή φωτιά πλέον θα κάψει αρκετούς οικισμούς με χιλιάδες κατοίκους και υποδομές εκκένωσης που δεν θα χαρακτήριζα ούτε καν ανεπαρκείς) θα ήταν να αντικαθίσταται σταδιακά το πεύκο με άλλα είδη (δρυ, βελανιδιά, κτλ) που έχουν και το πλεονέκτημα του ότι αντιστέκονται πολύ καλύτερα στη φωτιά...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#601875 Φωτογραφική τροπολογία για να μπαλώσει τον διορισμό Κοντολέοντα στην ΕΥΠ κατέθεσε η κυβέρνηση

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, το πτυχίο της κυβερνητικής επιλογής για την ΕΥΠ δεν είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα


:s_laughat :s_laughat

Λίγες εβδομάδες μετά, η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει το ζήτημα, με φωτογραφική τροπολογία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις καταγγελίες ότι υπάρχει πρόβλημα με τον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, η τροπολογία αλλάζεο το εξής:

Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 που αναφέρει ότι : «Για το διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής» προστίθεται η φράση «ή δεκαετής αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».



Σε απλά Ελ, αν ο κολλητός του κουμπάρου του μπάρμπα σου από την Κορώνη δεν είναι αρκετά άριστος και δεν καλύπτει ούτε τα ελάχιστα τυπικά προσόντα για τον διορισμό (ως υπεύθυνος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μάλιστα, αλλά εντάξει, δεν είναι και σε κανένα νευραλγικό πόστο να αγχωνόμαστε, δεν είναι δα και καθαρίστρια χωρίς πτυχίο δημοτικού, όπου όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα), απλά αλλάζεις το νόμο για να το βολέψεις μωρέ το παλικάρι... :inlove:

Έτσι λοιπόν πλέον μπορείς κι εσύ να διοριστείς διοικητής της ΕΥΠ, χωρίς σπουδές, χωρίς τίποτα, αρκούν 10 χρόνια ένσημα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θέση! Δεν πήρες ούτε ένα κωλο-πτυχίο με 5,01;;; Δεν πειράζει. Αρκεί να έχεις 10 χρόνια ένσημα, ακόμα και ως σερβιτόρος ή σεκιουριτάς ( :iconcool: ) και η θέση είναι δική σου.

Όμορφα και πάνω απ' όλα ΆΡΙΣΤΑ! :inlove: Δεν την αντέχω τόση αριστεία! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#601898 https://youtu.be/v0dzhf7ggqM

Ματζακο εκεί με τις βιγκαν λεσβιες εσένα σκέφτηκα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#601900 Τα μεσσεντζέρια έχουν πάρει φωτιά από χθες με το συγκεκριμένο έπος, φίλοι ΟΛΩΝ των αποχρώσεων έχουν ανεβάσει πίεση, πατενταρισμένο (βαρύ) φάρμακο για την υπόταση λέμε. :vava:

25,000 συμπολίτες μου συνιστούν. :(
Διαβατήριο στο στόμα και σώζων εαυτόν σωθήτω. :superman:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#601904 Αυτοί τα πήραν ήδη τα διαβατήρια πάντως :lol:


ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΥΠ αλλά... έλειπε το 1/3 των βουλευτών του
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/gkaf ... leyton-toy


Οκ, αυτό είναι απευθείας ανακοίνωση απο Μαξίμου αλλά είναι λίγο κάπως , ακόμα διακοπές είναι οι σύντροφοι ? :hmmm:
Έχουν να οργανώσουν και τους Αγανακτισμένους v2.0
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#601905
georgetz έγραψε:Έχουν να οργανώσουν και τους Αγανακτισμένους v2.0


Δεεε φαίνεται να τελεσφορούν αντίστοιχα project, εάν γίνει κομματικά θα είναι εγώ εσύ και η λάμπα η φάση. Ακόμα και οι προθυμότεροι connoisseurs του υψηλής διατροφικής αξίας σανού είναι μαγκωμένοι αναφορικά με το εν λόγω brand name, ήτοι υπομονή για μετά τη μετάβαση σε νέο vehicle. Αυτό βέβαια μπορεί να απομακρύνει έτι περαιτέρω το prospect του αγανακτίζειν, μα θα το δείξει η ιστορία.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#601908 Ας αλλάξουν ΑΦΜ Ντίπλοματ :iconcool:

Οι ζυμώσεις για το νέο άρμα έχουν ήδη ξεκινήσει με πρωτεργάτη τον Άλεξ και ριζική αναδιαμόρφωση της κεντροαριστεράς (πλέον :shifty: ) , το οποίο συμπαρασύρει σε εξελίξεις Γιάνη και Φώφη.

Ο μεν Γιάνης, μετά και το επιτυχημένο μπλοκμπάστερ που θα παιχτεί 31 Αυγούστου στη Βενετία , θα καπαρώσει έναν πιο επιθετικό ΣΡΖΑ
Η μεν Φώφη έχει πιάσει ταβάνι και θέλει να ξαναφέρει τους παλαιοπασόκους , ιδιαίτερα μετά την φυγή του δεξιόστροφου Βενιζέλου. Το πρόβλημα είναι οτι η φθορά της είναι σημαντική και κάτι τέτοιο δεν θα γίνει , άρα θα καρατομηθεί εκ των έσω αν δεν ορίσει η ίδια τη διάδοχη κατάσταση.
Θα έπρεπε να προλάβει τις εξελίξεις του Άλεξ αλλά απλά δεν μπορεί.

Πιστεύω οτι με το 30% ο Άλεξ , θα φτιάξει για άλλη μια φορά τη κατάσταση υπέρ του, ότι Αγανακτισμένους , παλαιοπασόκους, διαφορετικό ΑΦΜ και να χρειαστεί

Το μοναδικό αντίβαρο , η "σοβαρότητα" που θα επιδείξει η ΝΔ αλλά με Μπογδάνο κλπους , χλωμό πολύ
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#601909
Asimov έγραψε:https://youtu.be/v0dzhf7ggqM

Ματζακο εκεί με τις βιγκαν λεσβιες εσένα σκέφτηκα :hmmm:


Να πω την αλήθεια, μου θύμισε το άρθρο που πόσταρε ο Qsis για τη Γκρέτα, το αυτιστικό κοριτσάκι, τη δικτατορία του πολίτικαλ κορέκτνες και τους φιλελεύθερους μαρξιστές. Με ολίγη από το εγκεφαλικό τουρλού του Πολύδωρα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#601912 ^
Αυτό

Σας ΧΆΛΑΓΕ ο Σωρρας, γατάκια
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#601919 Αυτο για τις αναρχικες μαγισες , εχει βαση , αυτο το ονομα δηλωσε στο ιντιμιντια μια "αναρχικη" "παρεμβατικη" ομαδα που βανδαλισε εκκλησακι πριν απο λιγες μερες ....
Άβαταρ μέλους
By rafi
#601924
taxidiwtis έγραψε:Αυτο για τις αναρχικες μαγισες , εχει βαση , αυτο το ονομα δηλωσε στο ιντιμιντια μια "αναρχικη" "παρεμβατικη" ομαδα που βανδαλισε εκκλησακι πριν απο λιγες μερες ....
Νταμν

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#601925
Asimov έγραψε:https://youtu.be/v0dzhf7ggqM

Ματζακο εκεί με τις βιγκαν λεσβιες εσένα σκέφτηκα :hmmm:





Θα φάτε καλά Ζαιοι. :s_bye

Όχι που θα υποτιτλιζετε τα βιντεάκια του Κωνσταντίνου. Μίνως Ματσας ΤΈΛΟΣ.



ΥΓ Ματζακο ; :hmmm: :s_dunno