Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#599407
g8777 έγραψε:Γιατι ηθελε να γευτει και αυτος τις απολαυσεις των απλων ανθρωπων. Εσυ ως μελετητης της πνευματικης κληρονομιας (που τους αφησε το κρατος) θα επρεπε να γνωριζεις καλυτερα. Θυμασαι το 92 Κωνσταντινο Μητσοτακη σε τρολει; (Ευτυχως μονο 3,6 Ρεντγκεν μετρηθηκαν). Αυτο ακριβως.
Αυτό ή ήθελε Νομικό Νομικής :shifty: και πήρε πουλο
Άβαταρ μέλους
By g8777
#599408 Δεν μπορεσε να περασει σε ελληνιολικο γιουνιβερτσιτατε και τον δεχθηκε το Χαρβαρντ. :roll: :roll:

Ειδες και εσυ φωτο του Νικοπαππα με τα ποδια του στην παραλια ε; Εχω κανει ηδη ριπορτ, εχουμε τις καλλονες για αυτα γτχμ. :x
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#599412 Άσε για λίγο τα σπλατερ και πες μου ποιον (από δω μέσα :shifty: ) σου θυμίζει ο Μπογδανος

https://twitter.com/nikosarantakos/stat ... 17794?s=19

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#599415
Asimov έγραψε:Άσε για λίγο τα σπλατερ και πες μου ποιον (από δω μέσα :shifty: ) σου θυμίζει ο Μπογδανος

https://twitter.com/nikosarantakos/stat ... 17794?s=19

:shifty:


Γκουσγκούνης; :lol:
Που να το φαντάζονταν πάντως ότι θα έστεκε μια μέρα δίπλα τον ΠτΔ... :s_crazy
Στο Πρωτόκολλο έπεσε κοντά. "Εξοχότατος" (με κεφαλαίο το "Ε", που ρωτούσε κάποτε και ο nass γιατί χρησιμοποιώ κεφαλαίο γράμμα σε κάποιες λέξεις), τα λοιπά τα είπε ο Σαραντάκος.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#599416 Ηλια Πετροπουλος; Καλιαρντα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#599419 Μιας και περί επιτροπής ανταγωνισμού ο λόγος:

https://www.newsbeast.gr/financial/arth ... ytilinaioy

Η αποκλειστική αποκάλυψη του Τάσου Τέλογλου στις Ειδήσεις του ΣΚΑΪ ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφασίσθηκε η αποπομπή της κυρίας B. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της εταιρείας Ελμίν Βωξίτες που την υποχρέωνε να συνεχίσει να προμηθεύει τον Όμιλο Μυτιλιναίου με Βωξίτη με την ίδια τιμή και τους ίδιους όρους, θα φέρει στο φως και άλλες παρόμοιες σοβαρές υποθέσεις.

powered by Rubicon Project

Σύμφωνα με τη θέση της εταιρείας Ελμίν Βωξίτες η τιμή αυτή του Βωξίτη είναι κάτω του κόστους της. Η εταιρεία Ελμίν Βωξίτες θυγατρική της Γαλλικής εταιρείας Kerneos ίσως είχε τη θέληση και τη δύναμη να καταγγείλει την απόφαση αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα σύμφωνα με την αποκλειστικότητα του ΣΚΑΪ, ενώ άλλες Δημόσιες επιχειρήσεις στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις δίστασαν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπέρ του Ομίλου Μυτιληναίου η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί, υπάρχουν και άλλες σημαντικές αποφάσεις μία των οποίων ίσως είναι αυτή που οδήγησε την ΔΕΗ στην σημερινή της κατάσταση.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο παρελθόν έλαβε αντίστοιχη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων υπέρ των συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου και κατά της ΔΕΗ αυτή την φορά. Υποχρέωσε την ΔΕΗ να προμηθεύει ρεύμα στην Αλουμίνιον της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίου σε τιμή κάτω του κόστους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς και να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης με βάση την τιμή της περίφημης Διαιτησίας της ΡΑΕ μεταξύ του Ομίλου Μυτιληναίου και της ΔΕΗ (η οποία ήταν κάτω του κόστους). Η ΔΕΗ δεν είχε καμία νομική υποχρέωση να συμμετάσχει στη Διαιτησία αυτή, αλλά για λόγους που η τότε Διοίκηση της ξέρει συμμετείχε, για να βγει μία σε βάρος της απόφαση να πουλά το ρεύμα στην Αλουμίνιον της Ελλάδος κάτω του κόστους της.

Τότε γράφτηκαν πολλά για το πως πάρθηκε η απόφαση αυτή της Διαιτησίας, από τους γνωστούς κουμπάρους που συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης. Όταν λοιπόν έληξε η διάρκεια ισχύος της διαιτητικής απόφασης, ο Όμιλος Μυτιληναίου έσπευσε να υποβάλει προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού αντίστοιχο αίτημα όπως και τώρα με την Ελμίν Βωξίτες και παραδόξως, και παρ’ όλο ότι και ο Όμιλος Μυτιληναίου ήταν (και είναι) μεγάλος ηλεκτροπαραγωγός και ο ίδιος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τότε έλαβε απόφαση υπέρ του και σε βάρος της ΔΕΗ.

Αλλά και κατά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ έχει στραφεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά το παρελθόν ο Όμιλος Μυτιληναίου. Μάλιστα στην περίπτωση της ΔΕΠΑ η Επιτροπή Ανταγωνισμού έσπευσε να εισβάλει στα γραφεία της και να δεσμεύσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των υπαλλήλων της. Και στις δύο υποθέσεις κέρδισε ο Όμιλος Μυτιληναίου.

Επανερχόμενοι στην ΔΕΗ, μετά τη Διαιτησία και την εν συνεχεία απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η ΔΕΗ υπέγραψε μία παντελώς ασύμφορη 5ετή σύμβαση προμήθειας με τον Όμιλο Μυτιληναίου με τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος ακόμα πιο κάτω του κόστους της, γιατί ο Όμιλος Μυτιληναίου θα της έδινε μία προκαταβολή 100 εκατ. ευρώ, η προκαταβολή αυτή στην ουσία αφορούσε την αξία τους Ηλεκτρικού ρεύματος ενός έτους.

Με πρόχειρους υπολογισμούς η ΔΕΗ πλήρωσε τόκο 30% το χρόνο για κάθε χρόνο της πενταετίας, ενώ το δάνειο ήταν στην ουσία ενός έτους. Σημειώνουμε ότι για την απόφαση αυτή της ΔΕΗ οι Υπηρεσίες της ΔΕΗ αρνήθηκαν να υπογράψουν εισήγηση προς το Δ.Σ. και εισηγητής ήταν μόνος του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, πρωτοφανής για τα δεδομένα της ΔΕΗ διαδικασία.

Η ΔΕΗ από την απόφαση αυτή ζημιώθηκε και ζημιώνεται μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Η Διοίκηση της ΔΕΗ στην συνέχεια για να συγκαλύψει την ασύμφορη πράξη της, στις Δημοπρασίες της ΝΟΜΕ έθεσε τις ίδιες χαμηλές τιμές ζημιώνοντας και από εκεί τουλάχιστον με 600 εκατ. ευρώ, πουλώντας κάτω του κόστους το ηλεκτρικό ρεύμα όπως ο ίδιος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε.

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι απλό…

Αν ο Όμιλος Μυτιληναίου μπορεί να αγοράζει τον Βωξίτη κάτω του κόστους και το ηλεκτρικό ρεύμα σε τέτοιες ζημιογόνες τιμές για την ΔΕΗ που να κινδυνεύει αυτή να πτωχεύσει τότε βέβαια μπορεί να καμαρώνει ότι κάνει κέρδη το Αλουμίνιο. Σημειώνουμε ότι τα κέρδη του Αλουμινίου για την συγκεκριμένη περίοδο ήταν πρακτικά όση και η ζημιά της ΔΕΗ από την πώληση του Ηλεκτρικού Ρεύματος στην Αλουμίνιο.

Οι επιχειρήσεις και του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα και όχι η μία σε βάρος της άλλης.

Όλα θα έρθουν στο φως

Αλλά τώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται σ’ αυτή την δυσμενή οικονομική κατάσταση και θα έχει σύντομα νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Γ. Στάσση, εκ των πραγμάτων όλα θα έρθουν στο φως.

Τέλος, είναι ανήκουστο ένας Όμιλος που παράγει ο ίδιος ηλεκτρικό ρεύμα και καυχιέται ότι είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην ηλεκτροπαραγωγή, το μεν δικό του ηλεκτρικό ρεύμα να μην το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του, αλλά να το πουλά σχεδόν στη διπλάσια τιμή από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει πετύχει να αγοράζει από την ΔΕΗ. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα έπρεπε να έχει εξετάσει και αυτή την περίπτωση; Αναμένουμε.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι στη χθεσινή του ομιλία ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, απαντώντας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, πληροφόρησε την Βουλή ότι επελέγη η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και όχι ή απευθείας απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνουμε ότι και στην περίπτωση της ΔΕΗ στο παρελθόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού με Ασφαλιστικά μέτρα την υποχρέωσε να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα προς τον Όμιλο Μυτιληναίου (Αλουμίνιον) σε τιμή κάτω του κόστους παραγωγής της.Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#599427 edit mod. Flame+warn.[mod]
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#599598 Το άρθρο του Σκάϊ δεν λέει όλη την αλήθεια. Δεν είναι μόνον αυτή η ενδιαφέρουσα υπόθεση για την επιτροπή ανταγωνισμού, υπάρχει και άλλη μια υπόθεση που αφορά το πρακτορείο Άργος, συμφερόντων Μαρινάκη.
https://www.newsbreak.gr/politiki/gi-ay ... hanoy/?amp
Επίσης, το ότι ο ΣΚΆΪ δεν κάνει καν αναφορά στην άλλη υπόθεση, δείχνει μάλλον κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ Αλαφούζου και Μαρινάκη.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#599623
rx8_drifter έγραψε:
g8777 έγραψε:
Και -επειδή μου ασκήσατε κριτική ποια είναι η επαφή μου με το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο- θα σας πω, καταρχάς, ότι για άλλη μια φορά πιαστήκατε αδιάβαστος. Και έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα σε ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, στο Πολιτικό της Νομικής, κ. Τσίπρα. Παρότι δεν είχα καμία πρόθεση -γιατί είχα ήδη αποφασίσει να σπουδάσω στο εξωτερικό- έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα και δεν ενεγράφην ποτέ, αλλά πέρασα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενο της παρέμβασής μου.


:s_sarcastic :s_sarcastic :s_sarcastic

Εικόνα

:s_bye :s_bye :s_bye


Αφήνω όλα τα άλλα με τους μετακλητούς, γιατί μόνο για σύγκαμα σε τπτ κοψοχέρηδες κάνουν, και στέκομαι στον θρασύπουστα που κορδώνεται οτι έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στο πολιτικό της Νομικής το 87 :dizzy:
Εμ αν δεν κάνω λάθος τότε εδινες υποχρεωτικά κατατακτήριες, εμ το πολιτικό της νομικής είχε βάσει 13 ρε μλκες. ΔΕΚΑΤΡΙΑ :s_whiteflag
ΠΟΝΑΤΕ ΜΑΔΟΥΡΑΙΟΙ :s_cool


Μλκ ντριφτυ άκου τον παλιο να μαθαινεις:
Ο Κουλης γεννήθηκε Μάρτιο 68. Που σημαίνει ότι εάν δεν έμεινε σε κάποια τάξη στο δημοτικό :lol: ή το γυμνάσιο :lol: , ή το Λύκειο έδωσε πρώτη φορά πανελλαδικές το 85 (κέρδισε χρόνο που λέγαμε τότες).
Οπερ μεθερμηνευομενο ο Κουλης για να μπήκε το 87 όπως λες στη σχολή με βάση 13, περασε με την τρίτη. :dizzy: :omg: :help:
Τότε μάλιστα μπορούσες να κρατάς και μαθήματα. Δηλαδή αν εξαιρέσεις την έκθεση, κρατούσε ένα μάθημα το χρονο.
Μαθηματικά, κοινωνιολογια, πολιτική οικονομία.
Μπουουουχαχαχα.
Το κολλεγιόπαιδο.
Άριστος με τα όλα του. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#599640 ΡΕ μλκ, ήταν πολιτικος πρόσφυγας, έχασε χρονια :rtfm:
Άστον τώρα και γύρισε απ τις διακοπές που δε θα πήγαινε γιατι θα δούλευε σκληρά τον Αύγουστο. :s_wacko

ΝΑ ΠΟΝΑΣ ΜΑΔΟΥΡΑΙΕ :s_cool
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#599642
rx8_drifter έγραψε:ΡΕ μλκ, ήταν πολιτικος πρόσφυγας, έχασε χρονια :rtfm:
Άστον τώρα και γύρισε απ τις διακοπές που δε θα πήγαινε γιατι θα δούλευε σκληρά τον Αύγουστο. :s_wacko

ΝΑ ΠΟΝΑΣ ΜΑΔΟΥΡΑΙΕ :s_coolΟ Αλέκος τους πρώτους μήνες κατάφερε και έκλεισε τις τράπεζες. Ο Κούλης ακόμα τίποτα :svivhaha:


Να πονάτε φιλελεδες :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#599659 Θα κάνω πως δεν είδα το χονδροειδές flame , αλλά για να το λήξουμε πριν πεταχτεί πάλι κάποιος εξυπνακίδης, οι μετακλητοί είναι αστείο νούμερο και ΔΕΝ είναι πολλοί, ούτε τώρα, ούτε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Όποιος κάνει (μικρό)πολιτική με το ζήτημα, απευθύνεται σε βλάκες. Το πρόβλημα της πολιτικής δεν είναι ο Καρανίκας ή ο κολλητός του Αδωνι, ούτε αν προσλάβουν 5 ή 10 παραπάνω από αυτούς, θα πέσει έξω το κράτος. Είναι βλακώδες να γίνεται καν κουβέντα.
Οι μετακλητοί ήταν, είναι και θα είναι οι σφουγγοκωλάριοι των υπουργών. Το ότι κάποιοι θεώρησαν πρωτότυπη την πρόσληψη του Καρανίκα, είναι δικό τους πρόβλημα. Το ότι οι ίδιοι θεώρησαν πως δεν θα υπάρχουν Καρανίκες, είναι επίσης δικό τους πρόβλημα: και υπάρχουν, και είναι λιγότερα τα τυπικά προσόντα και παίρνουν περισσότερα (βλ. κολλητό Αδωνι...).
Επιπλέον, η νέα κυβέρνηση έχει ήδη μαζέψει ένα σκασμό υπαλλήλων πέριξ του πρωθυπουργού, άρα ούτε αυτό το παραμύθι για την εξοικονόμηση από μισθούς ισχύει. Και πραγματικά είναι μόνον για ανόητους το εν λόγω παραμύθι. Ποσώς ενδιαφέρει αν έχει 50 συμβούλους παραπάνω, αρκεί να κάνει την δουλειά του. Ας την κάνει την ρημάδα όμως γιατί προς το παρόν, ακόμη στα κανάλια είναι κατηγορώντας τους προηγούμενους.
Άντε, γιατί ο χρόνος περνάει και ο κόσμος δεν έχει υπομονή πια.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#599665
junior gt έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:
g8777 έγραψε:
Και -επειδή μου ασκήσατε κριτική ποια είναι η επαφή μου με το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο- θα σας πω, καταρχάς, ότι για άλλη μια φορά πιαστήκατε αδιάβαστος. Και έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα σε ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, στο Πολιτικό της Νομικής, κ. Τσίπρα. Παρότι δεν είχα καμία πρόθεση -γιατί είχα ήδη αποφασίσει να σπουδάσω στο εξωτερικό- έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα και δεν ενεγράφην ποτέ, αλλά πέρασα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενο της παρέμβασής μου.


:s_sarcastic :s_sarcastic :s_sarcastic

Εικόνα

:s_bye :s_bye :s_bye


Αφήνω όλα τα άλλα με τους μετακλητούς, γιατί μόνο για σύγκαμα σε τπτ κοψοχέρηδες κάνουν, και στέκομαι στον θρασύπουστα που κορδώνεται οτι έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στο πολιτικό της Νομικής το 87 :dizzy:
Εμ αν δεν κάνω λάθος τότε εδινες υποχρεωτικά κατατακτήριες, εμ το πολιτικό της νομικής είχε βάσει 13 ρε μλκες. ΔΕΚΑΤΡΙΑ :s_whiteflag
ΠΟΝΑΤΕ ΜΑΔΟΥΡΑΙΟΙ :s_cool


Μλκ ντριφτυ άκου τον παλιο να μαθαινεις:
Ο Κουλης γεννήθηκε Μάρτιο 68. Που σημαίνει ότι εάν δεν έμεινε σε κάποια τάξη στο δημοτικό :lol: ή το γυμνάσιο :lol: , ή το Λύκειο έδωσε πρώτη φορά πανελλαδικές το 85 (κέρδισε χρόνο που λέγαμε τότες).
Οπερ μεθερμηνευομενο ο Κουλης για να μπήκε το 87 όπως λες στη σχολή με βάση 13, περασε με την τρίτη. :dizzy: :omg: :help:
Τότε μάλιστα μπορούσες να κρατάς και μαθήματα. Δηλαδή αν εξαιρέσεις την έκθεση, κρατούσε ένα μάθημα το χρονο.
Μαθηματικά, κοινωνιολογια, πολιτική οικονομία.
Μπουουουχαχαχα.
Το κολλεγιόπαιδο.
Άριστος με τα όλα του. :rtfm:

https://el.wikipedia.org/wiki/Κυριάκος_Μητσοτάκης
Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1986 και σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ, από όπου αποφοίτησε με διάκριση, ενώ βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο για τη διπλωματική εργασία που εκπόνησε με θέμα τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ. Έκανε μεταπτυχιακό επάνω στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στο Στάνφορντ και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ (ΜΒΑ) [3][4]

Υπηρξε αρθρο στις εφημεριδες εκεινη την εποχη το 1986 που ελεγε οτι εδωσε παννεληνιες και περασε σε Ελλ πανεπιστημιο ενω τον ειχε δεχτει ηδη πανεπ. στην Αμερικη, το θυμαμαι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#599666
HighFidelity έγραψε:Θα κάνω πως δεν είδα το χονδροειδές flame , αλλά για να το λήξουμε πριν πεταχτεί πάλι κάποιος εξυπνακίδης, οι μετακλητοί είναι αστείο νούμερο και ΔΕΝ είναι πολλοί, ούτε τώρα, ούτε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Όποιος κάνει (μικρό)πολιτική με το ζήτημα, απευθύνεται σε βλάκες. Το πρόβλημα της πολιτικής δεν είναι ο Καρανίκας ή ο κολλητός του Αδωνι, ούτε αν προσλάβουν 5 ή 10 παραπάνω από αυτούς, θα πέσει έξω το κράτος. Είναι βλακώδες να γίνεται καν κουβέντα.
Οι μετακλητοί ήταν, είναι και θα είναι οι σφουγγοκωλάριοι των υπουργών. Το ότι κάποιοι θεώρησαν πρωτότυπη την πρόσληψη του Καρανίκα, είναι δικό τους πρόβλημα. Το ότι οι ίδιοι θεώρησαν πως δεν θα υπάρχουν Καρανίκες, είναι επίσης δικό τους πρόβλημα: και υπάρχουν, και είναι λιγότερα τα τυπικά προσόντα και παίρνουν περισσότερα (βλ. κολλητό Αδωνι...).
Επιπλέον, η νέα κυβέρνηση έχει ήδη μαζέψει ένα σκασμό υπαλλήλων πέριξ του πρωθυπουργού, άρα ούτε αυτό το παραμύθι για την εξοικονόμηση από μισθούς ισχύει. Και πραγματικά είναι μόνον για ανόητους το εν λόγω παραμύθι. Ποσώς ενδιαφέρει αν έχει 50 συμβούλους παραπάνω, αρκεί να κάνει την δουλειά του. Ας την κάνει την ρημάδα όμως γιατί προς το παρόν, ακόμη στα κανάλια είναι κατηγορώντας τους προηγούμενους.
Άντε, γιατί ο χρόνος περνάει και ο κόσμος δεν έχει υπομονή πια.


To μεγεθος και το κοστος του κρατους αφορα ολους τους φορολογουμενους και μονο αστειο δεν ειναι οχι μονο το κοστος των μετακλητων αλλα και το κοστος της βουλης (ενω το Συνταγμα προβλεπει και 200 βουλευτες ποιος ο λογος να ειναι 300;), των υπαλληλων της βουλης, της ΕΡΤ κοκ Αστοχο να αναφερεσαι πχ στον μισθο του Καρανικα σαν αμελητεος οταν συνολικα οι μισθοι του δημοσιου ειναι πολλα δις. Στο τελος ολα αθροιζοντε σε ενα σεβαστο ποσο για τις ικανοτητες της χωρας.