Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#585114 Αν σκεφτείς ότι ψηφίζω απέναντι από το σπίτι μου. Και στο γάμο μου, είχε εκλογές και πήγα ταξίδι του μέλιτος. Πάει να γίνει παράδοση :lol: Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι μπορεί και να παίξει 23/6 για εκλογές.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#585116 Νομιζω οτι πρεπει να περασουν 24 μερες απο την διαλυση της βουλης μεχρι την προκυρηξη των εκλογων :hmmm: Αν ισχυει 30/6 ή 7/7 οι καλπες αφου 3/6 θα παει στον ΠτΔ και οι 24 μερες βγαινουν μετα της 27 του μηνος , αρα 30/6 Κυριακη

Επειδη εχει και πανελληνιες ( τα ειδικα μαθηματα τελειωνουν 3/7 ) ισως παιξει και 7/7
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#585135 Μακάρι να λείπω. Αν πάει άσχημα το ΚΚΕ θα ξέρετε τι φταίει. :s_tongue :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#590792 Ερώτηση τελευταίας στιγμής: Βλέπω ότι 6/7 ημέρα Σάββατο εκκινεί ο Γύρος της Γαλλίας από τη Βρυξέλλα και πάει Σαρλερουά και επιστρέφει. Δε με ενδιαφέρει η ποδηλασία, δεν ξέρω καν ποδήλατο. Έχει κανείς εικόνα; Θα γίνεται χαμούλης; Να αποφύγω την πόλη εκείνη τη μέρα;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#590805 Είναι τεράστιο γεγονός ο Γύρος της Γαλλίας πάντως, θεωρώ πως σίγουρα θα γίνεται σχετικός χαμός και λογικά θα παιδευτείς.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#590807 Σίγουρα δρόμοι θα ειναι κλειστοί στο κέντρο της πόλης. Λογικά θα υπάρχουν πληροφορίες για το τι και πώς στος ιστοσελίδες της διοργάνωσης και πιθανώς των 2 πόλεων. Μιλάμε για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Γαλλίας και μαλλον και του Βελγίου.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#591426 Τελευταία ελπίζω ερώτηση γιατί μεθαύριο αναχωρούμε: Από Ολλανδικά σουπερμάρκετ τι προτιμάμε; Είναι ανοιχτά Κυριακές; μαγειρεμένα φαγητά έχουν; Και αν ναι σε λογικές τιμές ή τιμές εστιατορίου;

Και τέλος: υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να προσέξει κανείς οδηγώντας εκεί; Κανένα περίεργο χούι ή κάτι τέτοιο; (εκτός από την ακατανόητη απαίτηση των πεζών να σταματάμε στις διαβάσεις! :rant: :lol:)
Άβαταρ μέλους
By Chris
#591440 Ανοιχτα κυριακες, αρκετα μεχρι αργα κιολας (22:00). Εχουν μαγειρευτα (ισως μιεχ), ωραιες σαλατες, και ποικιλια σε διαφορα τυρακια σαλαμακια λουκανικα κλπ κοκοψονια. Παιρνεις κι ενα κρασι και στρωνεις στο παρκο. Ο αντιστοιχος σκλαβενιτης τους ειναι o albert heijn (ah), παιζει και ενα κιτρινο, το jumbo, lidl, κλπ. Περισσοτερα ετοιμα φαγητα μαλλον θα βρεις σε albert heijn to go, μικροτερα, μονο με πρωινα καφεδες φρουτα και ετοιμα γευματα.

Αν πας με google maps το πιο σημαντικο που κοιτας ειναι οι λωριδες στο πανω μερος της οθονης. Ακολουθεις ευλαβικα τη λωριδα που σου λεει να κατσεις και θα φτασεις. Στην Ολλανδια αυτο, στο Βελγιο ειναι λιγο πιο "μεσογειακα" τα πραγματα. Κατα τα αλλα, πανευκολο ειναι, το νου σου στα φαναρια, πρεπει να ειναι με καμερα πολλα και εκει που κοβεις για το πορτοκαλι, αν εισαι μονος σου θα ξαναναψει πρασινο κατευθειαν και σιγα μην το προσεξεις. Επισης, σε μεγαλες πολεις παρκαρεις μονο σε p&r και παιρνεις μμμ, σε χωρια κλπ μπορει να βρεις και κανα οικοπεδο παραεξω να το αφησεις.


< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#591464 Ωχ ναι το σημαντικοτερο ξεχασα. Κορτο, εχουν προτεραιοτητα και απο τα αυτοκινητα, και απο τους πεζους. Και πολλα φαναρια για να στριψεις δεξια θα ειναι πρασινα για σενα αλλα θα διασχιζουν και τα ποδηλατα τον καθετο. Παρομοιως, πολλη προσοχη βγαινοντας απο roundabouts, θεωρουν δεδομενο πως θα σταματησεις, θελει πολυ στριψιμο το κεφαλι για να τους δεις, ή συνοδηγο σε εκγρηγορση.

Επισης, σε διαφορα σημεια εχει μεγαλα Χ κατω στο οδοστρωμα. Σημαινει πως σε περιπτωση κινησης, δεν σταματαμε εκει πανω. Αναποδα τριγωνα στο πλατος του οδοστρωματος πριν απο διασταυρωση σημαινει πως δινεις προτεραιοτητα. Δυο γραμμουλες μια μακρυτερη μια κοντυτερη, στο ιδιο μοτιβο με τα τριγωνα, σημαινει προτεραιοτητα απο δεξια.

Ενα αλλο τελειο που εχουν. Οταν μπαινει λωριδα επιταχυνσης στον αυτοκινητοδρομο, αναμεσα στη μεσαια και τη δεξια εχεις συνεχομενη γραμμη και δεξια της διακεκομμενες. Σημαινει πως ο μεσαιος δεν μπαινει δεξια αλλα ο δεξια μπαινει στη μεσαια, ωστε να ευκολυνονται αυτοι που ερχονται απο την επιταχυνσης.

Βλεπω τελειο καιρο, τυχερος εισαι, 20αρες με ηλιο/συννεφια, οτι πρεπει για τουρισμο.


< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#591532 Eπίσης πολύ προσοχή στην προτεραιότητα απο δεξιά. Υπάρχουν ελάχιστα στοπ, και ξεγελιέσαι εύκολα νομίζοντας οτι είσαι σε δρόμο με προτεραιότητα.

Και προφανώς πολύ προσοχή στα ποδήλατα. Τα Albert Hein και τα Jumbo έχουν μαγειρευτά που είναι οκ, μετά παίζουν διάφορα κεμπαπτζιδικα που πολλά ειναι πολύ τίμια, ψητά κοτοπουλάκια, La Place εστιατόρια αλυσίδα που ειναι επίσης σχετικά φτηνά και καλά.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#591558
Corto Maltese έγραψε:Τελευταία ελπίζω ερώτηση γιατί μεθαύριο αναχωρούμε: Από Ολλανδικά σουπερμάρκετ τι προτιμάμε; Είναι ανοιχτά Κυριακές; μαγειρεμένα φαγητά έχουν; Και αν ναι σε λογικές τιμές ή τιμές εστιατορίου;

Και τέλος: υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να προσέξει κανείς οδηγώντας εκεί; Κανένα περίεργο χούι ή κάτι τέτοιο; (εκτός από την ακατανόητη απαίτηση των πεζών να σταματάμε στις διαβάσεις! :rant: :lol:)


Καλό ταξίδι! Ωραία εποχή για Βέλγιο και Ολλανδία.

+1 για ό,τι ειπώθηκε για ποδηλάτες, κάθε δεξιά στροφή και κάθε κυκλικό είναι ύποπτο, πρέπει να κοιτάς προνοητικά καμιά 50 μέτρα πριν αν υπάρχει ποδηλάτης σε παράλληλη πορεία με σένα (και φυσικά να τον αφήνεις πρώτο) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Στον αυτοκινητόδρομο, προσοχή στα όρια. Όταν λέω προσοχή στα όρια το εννοώ, αν ο δρόμος λέει 80 να πηγαίνεις με 80. Λιγότερο θα σε καταπιούν οι άλλοι οδηγοί, περισσότερο την έχεις φάει σε δευτερόλεπτα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#591569 Σας ευχαριστώ όλους σας :)
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#596382 Αύριο θα είμαι σε pc. Και θέλω να ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες.