Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#595701
Αγαπητέ υπουργέ,

Δεν θα σας απασχολήσω με τα μεγάλα. Τα Εξάρχεια, οι απειλές, οι προστάτες, οι κουκουλοφόροι και η κάθε είδους εγκληματικότητα από ό,τι μάθαμε γίνονται αντικείμενο συσκέψεων και οι δράσεις σας θα βαθμολογηθούν από το αποτέλεσμα :iconcool: . Θέλω να σας μιλήσω για τα μικρά. Αυτά που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από αύριο −δεν αποτελεί υπερβολή− και τα οποία θα άλλαζαν τόσο πολύ τη ζωή μας που, όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο, θα μπορούσαμε να κυκλοφορούμε χωρίς να ντρεπόμαστε, να φοβόμαστε, να πληγωνόμαστε. :hmmm:

1. Βάλτε τροχονόμους! Εδώ και χρόνια έχουν εξαφανιστεί και τους βλέπουμε μόνο όταν πρέπει να ρυθμίσουν την κυκλοφορία ώστε να διασχίσει την Κηφισίας στο πιτς φυτίλι ο κάθε είδους αξιωματούχος και έτσι να φτάσει στον προορισμό του απαλλαγμένος από τη δικτατορία των φαναριών. Φροντίστε για την ορθή λειτουργία των τελευταίων. Να σταματούν τα αυτοκίνητα όταν ανάβει κόκκινο. Να περνούν οι πεζοί στο πράσινο. Φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι. Συνήθως το κόκκινο σημαίνει ότι θα περάσουν επιπλέον καμιά δεκαριά αυτοκίνητα, θα επιτεθούν με ορμή κατά των εύπιστων πεζών που εμπιστεύονται το πράσινο ανθρωπάκι και με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

2. Επιβάλλετε τον σεβασμό στις υποχρεώσεις των ταξί. Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να επιστρέψουν τα σχετικά μεταφορικά μέσα στην κύρια δουλειά τους, που δεν είναι η μετατροπή τους σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, :lol: όπως προέτρεπε κατά τη λίθινη εποχή ένας συνάδελφός σας. Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Όταν είναι αναμμένο το «ελεύθερο» να σημαίνει ότι είναι ελεύθερο. Όταν η σημαία είναι κατεβασμένη να σημαίνει ότι μέσα υπάρχει πελάτης. Τώρα έχουμε πλήρη αντιστροφή των κανόνων και η προσπάθεια επιβίβασης συνήθως συνοδεύεται από εκπλήξεις. Επίσης καλό θα ήταν να ελεγχθεί η καθαριότητα των οχημάτων. Σε όσα είναι μέσα στην μπίχλα θα πρέπει να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις, αλλά αυτές ελάχιστη σημασία έχουν. Η βρωμιά πρέπει να οδηγεί είτε σε άμεση συμμόρφωση με τους βασικούς κανόνες υγιεινής, είτε σε απόσυρση από την κυκλοφορία. Χωρίς παραθυράκια και παρεμβάσεις. :s_sarcastic


3. Πίσω από τις πινακίδες της τροχαίας υπάρχει η προειδοποίηση για τις ποινές που επιβάλλονται σε όσους τις καταστρέφουν. Φαντάζομαι ότι κι εσείς έχετε βρεθεί σε σταυροδρόμια που δεν γνωρίζετε αν πρέπει να στρίψετε αριστερά ή δεξιά γιατί η σχετική πινακίδα είναι γεμάτη με αυτοκόλλητα που διαφημίζουν κλειδαράδες ή δείχνουν κάποιους ροπαλοφόρους που ανήκουν σε κάποια Gate φανατικών οπαδών. Οι παραβάτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υπογράψουν την παράβασή τους με όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο, οπότε είναι πολύ εύκολος ο εντοπισμός τους και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Αν αυτό συμβεί για μία ή δύο φορές, υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουμε σε ποια οδό βρισκόμαστε και ότι πρέπει να κατεβάσουμε ταχύτητα γιατί από τον δρόμο περνούν παιδιά.

4. Θα έχετε παρατηρήσει ότι η ελεύθερη διακίνηση τέχνης και ιδεών σχετίζεται με το σπρέι! Ο καθένας μπορεί να περάσει από ένα μαγαζί με είδη κιγκαλερίας και μετά να στολίσει τους τοίχους των περιοίκων με το όνομα της αγαπημένης του, τις πολιτικές του απόψεις, τα οπαδικά του αναθέματα, τα προσωπικά του βάσανα, ή απλώς να τραβήξει μία κυματιστή γραμμή μόνο και μόνο για να βρωμίσει. Φυσικά και αυτή η δραστηριότητα είναι παράνομη. Το εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ το φαινόμενο του βανδαλισμού μέσω μπογιάς είναι η πιο διαδεδομένη παραβατικότητα, μέχρι στιγμής κανείς από τους παραβάτες του δεν έχει υποστεί κυρώσεις! Σε περίπτωση που το «ελευθέρας» για το γράψιμο στους τοίχους αντικατασταθεί με ουσιαστική απαγόρευση και επακόλουθες δράσεις, θα δείτε ότι μπορεί να πάψουν οι πόλεις να θυμίζουν έκθεση κακοτεχνίας. Παρακαλώ, μη σκεφτείτε το πολιτικό κόστος, μιας που αναμένεται να διαμαρτυρηθούν τα χρωματοπωλεία διότι θα πέσουν οι δουλειές τους. :s_roses

5. Στους δρόμους υπάρχουν ράμπες. Έχουν φτιαχτεί για να διευκολύνουν τη ζωή των αναπήρων και γενικά όλων όσων χρησιμοποιούν καροτσάκια. Οι ράμπες αυτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν μεταβληθεί σε πάρκινγκ. Όποιος τολμήσει να τις εμπιστευτεί είτε θα εγκλωβιστεί, είτε θα καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να απομονώνεται στο σπίτι του γιατί οι δρόμοι αποδεικνύονται εχθρικοί. Εδώ υπάρχει και μία πρόταση που είναι πολύ απλή. Μία προσθήκη στο site του υπουργείου, η οποία θα υποδέχεται όλες τις φωτογραφίες των οχημάτων που ανήκουν στους απάνθρωπους οδηγούς οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν αφόρητη τη ζωή των αναπήρων μόνο και μόνο για να παρκάρουν. Θα τις αποστέλλουν οι αληθινά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, αυτοί που θεωρούν ότι η ελευθερία των αδύναμων δεν μπορεί να εμποδίζεται από την αυθαιρεσία των παράνομων. Χωρίς περιττές διαδικασίες, αυτομάτως κάθε φωτογραφία θα οδηγεί σε πρόστιμο και, επειδή θα υπάρχει σχετικό ιστορικό, ο καθ' έξιν παράνομος παρκαδόρος θα αντιμετωπίζει κάθε φορά και μεγαλύτερη ποινή.


6. Το ίδιο ισχύει και για τους διαδρόμους που έχουν κατασκευαστεί ώστε να διευκολύνουν τους τυφλούς. Είναι γεμάτοι από τραπεζοκαθίσματα, διαφημιστικές πινακίδες, κομμένα δέντρα και ενίοτε σκουπιδοντενεκέδες του Δήμου! Και εδώ μια φωτογραφία θα μπορούσε να οδηγήσει στον περιορισμό του φαινομένου.

Κύριε υπουργέ, αυτά τα ολίγα είχα να σας πω και φεύγω για να κάνω μία επικύρωση υπογραφής. Ελπίζω αυτή τη φορά το Αστυνομικό Τμήμα να εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο και να μη μυρίζει σαν τεκές.

Υ.Γ. Υπενθυμίστε στους συνεργάτες σας ότι ο νόμος προστατεύει και τα ζώα. Ως εκ τούτου, όταν καταγγέλλεται ο βασανισμός ενός σκύλου ή η έκθεσή του σε κίνδυνο, η απάντηση των οργάνων δεν μπορεί να είναι ο καγχασμός.


:iconcool: :iconcool:

Η -αναμενομενη- μεταστροφη ενος γλιτσα, μιας παραφυαδας του lifestyle σε στυγνο φασισταριο της διπλανης πορτας.

Ρε Βαγγελακο, η ζωη ειναι μικρη για να ειναι θλιβερη μωρο μου , αυτο δεν ηταν η κοσμοθεωρια σας πριν καμια 25αρια χρονια ; Τα ταξι ηταν καθαρα τοτε Βαγγελακο; Η προσφερες αλλου τις αφιλοκερδουντες επηρεσιες σου; Σε καναν Λαλιωτη; Σε καναν Πανταγια; Σε καναν Ευθυμιου; :iconcool:





https://www.athensvoice.gr/politics/563413_epistoli-ston-mihali-hrysohoidi?fbclid=IwAR25lJSAvmwN7OZgjD-z_9bzWT2_xd3yiqUloj-Q6_MLOoEpZh6cLxzcPGs
Άβαταρ μέλους
By DAP
#595714 Κατ'αρχην δηλωνω οτι ειναι αρνητικα τοποθετημενος σε καθε δημοσιογραφικο πεπραγμενο...

Αλλα θα προτιμουσα αντι για ταμπελες, αν αυτα που καταγγελει τα θεωρουμε ψευδη και κακαοηθη να βαζαμε επιχειρηματα να τον ξεμπροστασουμε τον εν λογω κυριον..... Αν οι λυσεις που δινει μας φαινονται ανεφαρμοστες ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα οπως λενε και οι γραμματιζουμενοι.....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#595715 Αυτό που θέλει να πει ο g, έχει να κάνει με το τι έλεγε και έκανε ο εν λόγω δημοσιογράφος κάποτε.
Από την άλλη, δεν νομίζω πως και παλιότερα έκανε κάτι διαφορετικό από το να γλύφει την Εξουσία. Αυτό κάνει και τώρα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#595718 Αγαπητε DAP

1) Δεν ειναι δουλεια του να βρισκει "λυσεις"

2) Τα "προβληματα" που υποδεικνυει ειναι ενα μειγμα hoaxεων :lol: - ελασσονος σημασιας καθημερινων εικονων (μπιχλα σε ταξι; για ονομα της ξηροκολπιας δλδ :roll: )

Το στυλ γραφης φανερωνει τον ψυχισμο του-μια Ελενη Μπιστικα on steroids. Φτηνη και γλοιωδης προσπαθεια ενος νοικοκυραιου εν τη γενεσει να προσφερει υπηρεσιες και να θωπευσει το κοινο που τον διαβαζει (Παλιοι Κολωνακιωτες , που παμε θε μου με τους ΒΛΑΧΟΥΣ που κατεκλυσαν την Αθηνα).
Άβαταρ μέλους
By DAP
#595720
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό που θέλει να πει ο g, έχει να κάνει με το τι έλεγε και έκανε ο εν λόγω δημοσιογράφος κάποτε.
Από την άλλη, δεν νομίζω πως και παλιότερα έκανε κάτι διαφορετικό από το να γλύφει την Εξουσία. Αυτό κάνει και τώρα.


Αν βγαζαμε το ονομα του και γραφαμε π.χ. "Anonymous Founder" η "DAP" η φουφουτος αυτα που λεει ισχυουν; Εμεις τα εχουμε δει η μονο αυτος τα ειδε..... Οι λυσεις που δινει ειναι εφικτες και νομιμες η ειναι ανεφαρμοστες;

Η γνωμη μου ειναι οτι σωστα τα λεει αλλα η λυση για φωτογραφικο καρφωμα ειναι εργο της αστυνομιας και οχι του καθε διερχομενου πολιτη....ΑΝ ημουν αναπηρος και μου εκλεινε τη ραμπα ΝΑΙ να τον καταγγειλω και με καθε βοηθημα που μπορω να εχω εκεινη τη στιγμη αλλα σε καθε αλλη περιπτωση μονο οργανο της αστυνομιας μπορει και πρεπει να επεμβει.....
Οσον αφορα το ταξι εεε τα παραλει νομιζω....Δεν θυμαμαι να'χω μπει σε ταξι και να βρωμαει οπως συμβαινει τις χειμωνιατικες μερες πολλες φορες στα ΜΜΜ σταθερης η οχι τροχιας........
Άβαταρ μέλους
By markvag
#595773
g8777 έγραψε:(Παλιοι Κολωνακιωτες , που παμε θε μου με τους ΒΛΑΧΟΥΣ που κατεκλυσαν την Αθηνα).


ΛΑΘΟΣ αγαπητέ.

Οι πραγματικοί Κολωνακιώτες, οι πραγματικά παλιοί Κολωνακιώτες ήταν οι Βλάχοι και δεν αντέχουν όλους αυτούς τους νεόπλουτους που έχουν κατακλύσει τα βοσκοτόπια και τις στάνες τους! :rtfm:

Εικόνα

Εικόνα

Ήρθαν όλοι οι έξυπνοι τώρα και διώξανε εμάς τους Βλάχους από τα μέρη μας και μας κάνουν και τον έξυπνο! :s_mad



Όπου πήγε, πήγα.




:shifty: :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#596450 Θα το έβαζα στο Αεροπλάνα αλλά νομίζω πιο πολύ ταιριάζει εδώ

Είδα αυτό και μου φάνηκε περίεργο που ανέφερε το Ελληνικό
Η τρομακτική συντριβή αεροσκάφους στο Ελληνικό και το φορτίο που μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο

https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro ... ei-olethro

Τελικά ήταν μια ξεκάρφωτη παλιά ιστορία με clickbait τίτλο που δεν ξέρω γιατί την έβαλαν, ούτε καν "σαν σήμερα" ήταν, ίσως επειδή είχαν ξεμείνει. :thumbsdown: (το hands down για το clickbait στυλ των τίτλων)
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#597005 https://tvxs.gr/news/ellada/o-nikos-sar ... i-apoxorei

Αν βρει κάποιος μια κιλότα τρύπια παρακαλώ να επιστραφεί στα χώαξες πάραυτα.
Την ψάχνουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#597115 Το τοπικό καθαρίστηκε από το τελευταίο floodάρισμα. Δόθηκε η επιεικέστερη τον ποινών, στον χρήστη που το προκάλεσε, χωρίς προφανώς να αναμένω να επιστρέψει σοφότερος ή καλύτερος. Από εδώ και πέρα, συγκεκριμένοι χρήστες που έχουν ως αποστολή να εμποδίζουν να γίνεται κουβέντα με ανθρώπινους όρους, θα αντιμετωπίζονται ανάλογα. Ο κανονισμός έχει τροποποιηθεί αναλόγως, γιατί τίθεται πλέον θέμα σωστής λειτουργίας του φόρουμ. Δεν γίνεται μια δράκα προβληματικών, να διαλύουν την κοινότητα γιατί έτσι τους κάπνισε.[Admin]