Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#595242 ζητανε διπλο νταβαντζιλικι απο τα διεθνως επικρατουντα σε τετοιες δουλειες... κανενας απο τους 3 καζιναδες δεν δεχονται τα νουμερα....που ζηταει η LAMDA.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#595796
«Κρας τεστ» για τη νέα κυβέρνηση η υπόθεση ΕΡΤ-δικαιώματα ΠΑΕ

Επί εβδομάδες βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης η απόπειρα της προηγούμενης κυβέρνησης να επιδοτήσει μέσω ΕΡΤ επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες και συγκεκριμένους αθλητικούς παράγοντες. Όμως και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται διατεθειμένη να συνεχίσει… με μικρή έκπτωση το σχέδιο κρατικοποίησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου! Πώς αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι στη ΝΔ πιέζουν ώστε να προχωρήσει το σχέδιο για την υπογραφή συμβάσεων μετάδοσης αθλητικών αγώνων συγκεκριμένων ομάδων, αλλά με κάποια έκπτωση σε σύγκριση με τα αρχικά μυθώδη ποσά, σε σχέση με την υπόλοιπη τηλεοπτική αγορά;

Έτσι κινδυνεύουμε να ζήσουμε, «με το καλημέρα» της νέας κυβέρνησης, το απίστευτο! Μία φιλελεύθερη κυβέρνηση, που ευαγγελίζεται τις ανοικτές αγορές και τον περιορισμό της κρατικής παρεμβατικότητας, να παρεμβαίνει μέσω της ΕΡΤ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την τηλεοπτική αγορά. Να πράττει, δηλαδή, ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορούσε τους προκατόχους της, μοιράζοντας αφειδώς κρατικό χρήμα, που δεν περισσεύει.

Οι πληροφορίες περί εισήγησης στελεχών της ΝΔ για υπογραφή των συμβολαίων, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές ομάδες, δείχνουν πως κάποιοι αδιαφορούν για το βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν οι φορολογούμενοι, πιθανώς μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως οι βαθιές τσέπες της κρατικής τηλεόρασης -και η ανάγκη ισορροπιών ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις- άνοιξαν την όρεξη και σε άλλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι θέλουν να υπογράψουν αντίστοιχα συμβόλαια.

Η στήριξη που ετοιμάζεται να παράσχει ο κρατικός προϋπολογισμός σε «επενδυτές» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δηλαδή οι δαπάνες της ΕΡΤ για τηλεοπτικά δικαιώματα σε ΠΑΕ, θα εκτιναχθούν σε επίπεδα άνω των 60 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2020, με βάση την εισήγηση της διοίκησης προς την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, υποστηρίζει πως «η ΕΡΤ πάντως έπρεπε να είναι επιφυλακτικότερη», με αφορμή το Προσύμφωνο που είχε υπογράψει ο προκατοχός του με τη Super League. Όπως γράφει, το συγκεκριμένο Προσύμφωνο επιβάρυνε την ΕΡΤ «με ποσό άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, ενώ, αν εφαρμοστεί κατά τους όρους του, θα την επιβαρύνει με ποσό άνω ή περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ για το 2019-2020».

Σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθεί και το κόστος μετάδοσης αγώνων της Super League 2 (της παλαιάς Football League αντίστοιχης με τη Β' Εθνική), το οποίο κατά τον κ. Δρόσο, «ξεπερνά τα 15.000.000 για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020». Ο ίδιος υποστηρίζει στο άρθρο του πως ειδικά για τη Super League 2, «τα προβλεπόμενα από το Προσύμφωνο σχετικά ποσά είναι υπερβολικά και αδικαιολόγητα». Ωστόσο, «οι εμπλεκόμενες ομάδες συναίνεσαν στην περίφημη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ακριβώς επειδή τους δόθηκε υπόσχεση ότι θα λάβουν αυτά τα ποσά». Δηλαδή κάποιοι αθλητικοί παράγοντες εμφανίζονται ως επενδυτές σε ΠΑΕ με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων!

Ο Γ. Δρόσος συγκρίνει τα συγκεκριμένα κόστη με το κόστος μετάδοσης ολόκληρου του Copa America, το οποίο, όπως γράφει, δεν ξεπέρασε τις 250.000 ευρώ! Επισημαίνει πως η 16 ωριαίων επεισοδίων σειρά «Η ζωή εν τάφω» κόστισε στην ΕΡΤ 1.632.000 ευρώ, ενώ για τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του Κισσαμικού, ομάδας της Super League 2, το κόστος ανέρχεται σε 1.054.000 ευρώ.

Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρεται στο κόστος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά παραλείπει να αναφέρει τις ζημιές που είχε η κρατική τηλεόραση από την τελευταία σεζόν της Super League. Αν αφαιρέσουμε τα διαφημιστικά έσοδα από το συνολικό κόστος μετάδοσης των αγώνων, προκύπτει ζημιά 16 εκατ. ευρώ, που αν συνεχιστεί η επιδότηση αθλητικών παραγόντων φέτος θα είναι πολλαπλάσια.

Εξάλλου η έκθεση που παρουσίασε η ίδια η διοίκηση κατά την πρόσφατη προεκλογική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Στην περίπτωση που οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες επιβάλουν την επιδότησή τους με κρατικό χρήμα, η ΕΡΤ δεν θα έχει περιθώριο για καμία άλλη πρωτοβουλία. Μόνο αν αυξηθεί σημαντικά το ανταποδοτικό τέλος θα διαθέτει κεφάλαια για άλλες πρωτοβουλίες σε επίπεδο τηλεοπτικού προγράμματος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχει μόνο για να την αρμέγουν οι παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Πηγή

Άβαταρ μέλους
By junior gt
#595801 15 μύρια για β'εθνική :dizzy:
Και δεν ανοίγει μύτη.
Μια απλή διαιρεσούλα. Πόσο είναι το ετήσιο κόστος μιας καθαρίστριας υπουργείου?
15 χιλιάρικα?
Εάν λοιπόν προσλαμβάνονταν 1000 καθαρίστριες τι θα γινότανε? Ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις του φιλελεύθερου και φιλοθεάμονος κοινού? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#595802 Ωπ, μην ξεχνάμε πως την συγκεκριμένη ρεμουλα την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γνώμη μου, πεδίον δόξης λαμπρό για την ΝΔ: ευκαιρία να δείξει πως αυτή είναι καλύτερη και να κόψει την όρεξη των αρπακτικών.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#595812
Anonymous Founder έγραψε:Ωπ, μην ξεχνάμε πως την συγκεκριμένη ρεμουλα την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γνώμη μου, πεδίον δόξης λαμπρό για την ΝΔ: ευκαιρία να δείξει πως αυτή είναι καλύτερη και να κόψει την όρεξη των αρπακτικών.


Προφανώς και την ξεκίνησε ο Συριζα.
Δεν άνοιξε μύτη όμως.
Αμα προσλαμβάνανε καμμιά καθαρίστρια πρώτο θέμα στο σκαϊ θα τανε.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#596069 τα περισσότερα που γράφει είναι παπαριές , άλλη μια ένδειξη ->

Music, too, gazed toward the heavens and into the future.
Blood Sweat & Tears’ “Spinning Wheel” (“What goes up must come down”)


:s_laughat
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#596365 Μεγάλη αναστάτωση αλλά και δέος προκάλεσε χθες το βράδυ η πτώση φλεγόμενου αντικειμένου που έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και...
από την Αττική σε μικρότερο βαθμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.



http://m.mpoukanews.webnode.gr/products ... s.facebook
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#596542 . Μπορεί λοιπόν ο δείκτης χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να είναι σημαντικά χαμηλότερος στην περίπτωση της Γαλλίας (χαμηλότερος του 100% έναντι 134% της Ιταλίας). Ωστόσο σε απόλυτους όρους, το χρέος της Γαλλία για πρώτη φορά πέρασε αυτό της Ιταλίας, σε αστρονομικά επίπεδα (σε απόλυτους όρους), κοντά στα 2,4τρις ευρώ.

Εικόνα

άντε να χρεωκοποίσουν να τελειώσει αυτό το ανέκδοτο της ΕΕ .
Άβαταρ μέλους
By mirage
#596591 Ναι η αλήθεια είναι πως αυτή η ΕΕ μας έχει καταστρέψει.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#596598 αυτοί οι ίδιοι καταστρέφονται
Άβαταρ μέλους
By GTS
#596601
mirage έγραψε:Ναι η αλήθεια είναι πως αυτή η ΕΕ μας έχει καταστρέψει.


H Eλβετια μια χαρα ειναι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#596606
GTS έγραψε:
mirage έγραψε:Ναι η αλήθεια είναι πως αυτή η ΕΕ μας έχει καταστρέψει.


H Eλβετια μια χαρα ειναι.
Όντως αλλα αυτο ειναι η μισή αλήθεια.