Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#591204 Υπάρχουν και οι ουρές. Αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Δεν γίνεται να είμαστε εμείς οικογενειακά τόσο τυχεροί δηλαδή και όλοι οι υπόλοιποι άτυχοι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#591213 Για να επιστρέψουμε στο θέμα, μια εξαιρετική ανάλυση για τον Αυριανισμό και τον Γιώργο Κουρή:
https://www.efsyn.gr/politiki/149468_gi ... tin-ellada
Σήμερα παρόλο που ο Κουρής δεν είναι εν ζωή, αυτός ο τύπος "δημοσιογραφίας" ανθεί περισσότερο από ποτέ.
Η κορυφαία σε επισκεψιμότητα σελίδα (που είναι και κυριακάτικη εφημερίδα) το αποδεικνύει περίτρανα καθημερινά.

EDIT:
Ένα παραδειγματάκι για το πώς ασκείται η δημοσιογραφία σήμερα (όχι, το in.gr δεν είναι κορυφαίο σε επισκεψιμότητα...).
https://www.in.gr/2019/06/27/politics/t ... rosximata/
:vava: :s_hang
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#594329 Το πρωτοσέλιδο "Βόρεια Κορέα" (σχετικά με την υπαγωγή της Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απευθείας στο Πρωθυπουργό) μπορεί να φαντάζει ως υπερβολικό, ορίστε όμως ένα μικρό amuse-bouche του τι έρχεται:

Συγχαρητήρια της Τ. Μέι στον Κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του

Τα συγχαρητήριά της για την εκλογή του έδωσε χθες τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και η κ. Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαικής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή.


vs

Press release
PM call with the Prime Minister of Greece: 9 July 2019


A Downing Street spokesperson said:

Today the Prime Minister spoke to Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis to congratulate him on his recent election victory.

She confirmed that the UK stands ready to work with the new Government of Greece to improve the trading relationship between our countries and support a more outward-facing Greek economy.

The two leaders also discussed other areas where the UK and Greece have a strong relationship, particularly security and defence. The Prime Minister expressed her confidence that her successor would continue to develop the partnership in these areas.

On wider regional issues, the Prime Minister said that she believed the Prespes Agreement with North Macedonia was an important step forward and welcomed Prime Minister Mitsotakis’s commitment to honour its implementation.


Βρείτε τις διαφορές. :whistlink:

Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το πώς βλέπουν το ρόλο της ΕΡΤ μερικοί, ορίστε ο κομισσάριος της ΕΣΣΔ:


Φυσικά ο Σαλμάς είναι τόσο άνιωθος τρόμπας που είχε απειλήσει μάρτυρες ανοιχτά στη τηλεόραση. :vava:

Το Μητσοτακέικο έχει ιστορικά προβληματική σχέση με την ελευθερία του τύπου, αλλά ίσως ο petit Koulis να είναι διαφορετικός:
Η φυλάκιση 7 εκδοτών και δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επειδή δημοσιοποιούσαν προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη. Ανάμεσα τους οι Φυντανίδης, Παπαϊωάννου, Γερονικολός και Καρατζαφέρης...

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από Zorz και 11 Ιούλ 2019, 13:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#594331 :s_rofl :s_rofl
Είδατε πόσο δίκιο είχε τελικά αυτός που φώναζε να βάζουμε την είδηση από το πρωτότυπο; :ninja:
Το ανησυχητικό είναι πως στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχουν εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης, άρα την εν λόγω μικρή διαφορά την μάθαμε εδώ, ενώ ο μέσος Έλληνας θα ακούσει την είδηση που ο κομισάριος επέτρεψε.
:shifty:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#594334 Μετά από 10 χρόνια βοθρίλα σας ήρθε η μυρουδιά.
Ωραία.

Eddiet: η άμπαλη/υστερική αντίδραση του Σαλμά δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια σε αρκετές εκπομπές της ήταν η τηλεοπτική έκδοση του Ντοκουμέντου και της Τατιάνας των Συντακτών.

Θα έλεγε κανείς δε βαριέ --> ο ΣΚΑΗΣ και το Action 24* τα ίδια δεν κάνουν;
Και η απάντηση θα ήταν θετική αν δεν μιλάγαμε για τη δημόσια τηλεόραση.

*Δεδομένου ότι βγαίνουν μια φορά στις 2 εβδομάδες δειλά δειλά και ασκούν κριτική σε Coolio, φαντάζομαι παίρνουν προαγωγή ως αντικειμενικοί κριτές.
Αφού τα χώνουν στον Κούλη ε;
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#594347 Λέγοντας για βόθρους....

Θέλω να πιστεύω οτι είναι fake ή έγινε κάποιο λάθος, δεν μπορεί να τα γράφουν σοβαρά αυτά

https://www.athensvoice.gr/politics/562 ... -halkidiki

Με αναφορά στο Μάτι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Χαλκιδική. «Δεν βρίσκεται στην Αττική και δεν ρίχνουν στον περιφερειάρχη το ανάθεμα των ευθυνών»

«Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η συζήτηση να γίνει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, χωρίς τις πολιτικές σκοπιμότητες που ζήσαμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν», συνεχίζει και καταλήγει: «Άλλωστε, η Χαλκιδική, ως γνωστόν, δεν βρίσκεται στην Αττική, οπότε, ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν θα ρίξουν στον περιφερειάρχη το ανάθεμα των ευθυνών για τις χαμένες ζωές».
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#594348 Εάν ισχύει (τα έχουμε πει για το συγκεκριμένο μέσο) δε θα πρέπει να μας κάνει καμία εντύπωση.

Σε δυο βδομάδες συμπληρώνεται άλλωστε ένας χρόνος από το μεγαλύτερο τυμβωρυχικό βόθρο της τελευταίες δεκαετίας. :(
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#595067 Earn that paycheck Γιάννη Τρουπή!

«Ξηλώνει» τη νοοτροπία Τσίπρα ο Μητσοτάκης


Βήμα βήμα «ξηλώνει» τη νοοτροπία της διακυβέρνησης Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έξι μέρες μετά από τις εκλογές της Κυριακής και ο νέος πρωθυπουργός δείχνει ότι έχει πάρει απόφαση πως θέλει η χώρα να αλλάξει σελίδα μέσα από μικρές ή μεγάλες κυβερνητικές επιλογές που αφορούν στην λειτουργία της ίδιας της κυβέρνησης.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που εκτιμούν ότι η αλλαγή φιλοσοφίας μπορεί να εκφραστεί κυρίως μέσα από «μικρά καθημερινά» ζητήματα που περνάνε στην συνείδηση των πολιτών και όχι μόνο από τις μεγάλες κυβερνητικές επιλογές.

Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός της δημοσιοποίησης των ολιγόωρης ανάπαυλας του κ.Μητσοτάκη στην Τήνο, το μεσημέρι του Σαββάτου, κάτι το οποίο ήταν ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

«Στην Τήνο θα βρεθεί για λίγες ώρες ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του θα αναχωρήσει με πλοίο από το Λιμάνι της Ραφήνας στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου και θα επιστρέψει αύριο Κυριακή» ανέφερε η διαρροή κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου.

Για θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που η χώρα ενημερώθηκε για τον τόπο διακοπών έστω και ολίγων ωρών του πρωθυπουργού; Όσο και αν κάποιος αναζητήσει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, ένα είναι το δεδομένο:
Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια κανείς δεν γνώριζε το πού πήγαινε ο πρόεδρος της κυβέρνησης έστω και για ένα σαββατοκύριακο.

Με άλλα λόγια η διακυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε ενημερώσει ούτε μία φορά για το πού ο τότε πρωθυπουργός περνούσε τις διακοπές του. Κάποιοι θα πουν ότι στον ιδιωτικό του χρόνο ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να πάει όπου θέλει. Προφανώς και αυτή η άποψη έχει βάση. Όμως όταν ο «καθένας» είναι ο πρωθυπουργός τότε αλλάζουν τα πράγματα.

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τα πάντα και προφανώς και τον τόπο προορισμού του πρωθυπουργού, όταν αυτός βρίσκεται εκτός του Μεγάρου Μαξίμου για μία ανάπαυλα.

Θιασώτης αυτής της αντίληψης αποτελεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος είναι αποφασισμένος να υιοθετήσει το μοντέλο ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Αμερικής στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο νέος πρωθυπουργός επιθυμεί να ενημερώνει για τις κινήσεις του έστω και αν αυτές έχουν ορίζοντα λίγων ωρών. Σε κάθε περίπτωση πάντως και σε αυτό το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικνύει επιμονή και συνέπεια σε όσα έχει κατά καιρούς πει και πλέον είναι σε θέση να τα εφαρμόσει στην πράξη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στη διάρκεια της θητείας Τσίπρα παραπάνω από μία φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό για το γεγονός ότι «χάνονταν» για κάποιες μέρες τον χρόνο.

Τελευταία αφορμή , όπως όλοι θυμούνται, ήταν η υπόθεση με την εν κρυπτώ παραμονή του κ.Τσίπρα στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά πλέον χαράζει τη δική του πορεία, κάνοντας διακριτή τη διαφορά νοοτροπίας με την προηγούμενη κατάσταση.

https://www.liberal.gr/politics/isonxil ... kis/259529


Εξαιρετική πένα ο επόμενος μανατζαρέος της ΕΡΤ (αναμενόμενο βέβαια, ή αυτός ή ο Ευθυμίου θα ήταν), τι εμπνεύστηκε να γράψει από το Foursquare check in του Κυριάκου. :superman:

Φανταστείτε να ήταν αντίστροφα τα πρόσωπα, τι θα έγραφε. :hmmm:

Πχ: Την ώρα που η χώρα ακόμα θρηνεί 7 νεκρούς στη τραγωδία της Χαλκιδικής, ο 7 ημερών πρωθυπουργός αποφάσισε ότι αρκετά δούλεψε και ήρθε η ώρα για να κάνει διακοπές στην Τήνο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#595094 Για να μην μιλήσουμε πως τίθεται και ένα θέμα ασφαλείας του πρωθυπουργού αν όλος ο κόσμος γνωρίζει το πρόγραμμά του... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#595109 Γενικά, επικοινωνιακά το έχουν δουλέψει πολύ, γνωρίζουν πως η πλειοψηφία είναι χάχολοι και θα πιστέψουν το οτιδήποτε, και φέρονται αναλόγως. Προς το παρόν, είναι ακίνδυνα τα πράγματα και ο κόσμος έχει ανοχή, να δούμε τι θα γίνει όταν χρειαστεί να παρθούν οι σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#595111
markvag έγραψε:Για να μην μιλήσουμε πως τίθεται και ένα θέμα ασφαλείας του πρωθυπουργού αν όλος ο κόσμος γνωρίζει το πρόγραμμά του... :lol:

αν θυμάμαι σωστά πολλοί ξένοι ηγέτες ανακοινώνουν πού θα πάνε διακοπές, δεν είναι κάτι πρωτότυπο

άλλωστε όλη την υπόλοιπη χρονιά το πρόγραμμά σου και οι επισκέψεις σου είναι γνωστές, άρα δεν στέκει το όποιο ζήτημα ασφάλειας, τη συνοδεία σου την έχεις πάντα μαζί σου

όμως είναι λογικό όταν ταϊζεις αριστερό σανό να ντρέπεσαι που ανεβαίνεις σε κότερα

Anonymous Founder έγραψε:Γενικά, επικοινωνιακά το έχουν δουλέψει πολύ, γνωρίζουν πως η πλειοψηφία είναι χάχολοι και θα πιστέψουν το οτιδήποτε, και φέρονται αναλόγως. Προς το παρόν, είναι ακίνδυνα τα πράγματα και ο κόσμος έχει ανοχή, να δούμε τι θα γίνει όταν χρειαστεί να παρθούν οι σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις.

αυτά είναι να χαμε να λέγαμε, επικοινωνιακές μπούρδες.. σωστά λες όταν αρχίζουν να παίρνονται τα σοβαρά μέτρα δούμε τι σημαίνει νδ με κούλη
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#595123 Δε χρειαζεται ο κόσμος να ξέρει και πότε κατούρησε ο ΠΘ - το γενικότερο πρόγραμμα όμως ΠΑΝΤΑ πρέπει να ανακοινώνεται.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#595132 Για να αποφεύγονται σκιές τύπου "κότερο Παναγοπουλου", οτι δηλ. εχει κάτι συγκεκριμένο να κρύψει. Προφανώς δεν είναι και τοοοοοσο σημαντικό πιστεύω, όμως θεωρώ καλό το να γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#595134 Δεν θα αποφεύγεται τίποτε. Μια υποκρισία είναι και τίποτε παραπάνω. Μήπως πρέπει ο πρωθυπουργός να ανακοινώνει και ακριβή διεύθυνση/κατάλυμα;
Προσωπικά το βρίσκω και άχρηστο και επικίνδυνο εν δυνάμει.