Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#590571
corsair έγραψε:Θελω να πω.... πως αν η ζημια ειναι ενα βαψιμο στο ταβανι και ενα βρεγμενο χαλι... αστο να παει στα κομμάτια.

Η ζημια στην αρχη μπορει να ειναι αυτη η και οχι. Απλα να ετρεξαν νερα απο το ταβανι και τους τοιχους. Μπορει ουτε το χρωμα να ειχε θεμα αν εγινε καλοκαιρι

Σε 3 χρονια ομως θα πεταξει τον σοβα του ταβανιου και μετα θες, ξυσιμο καλο να φυγει οσο μεγαλυτερη επιφανεια γινεται ( γιατι θα θα δουλευει η σκουρια στον οπλισμο της πλακας ) και μετα μινιαρισμα του εμφανους οπλισμου και σοβαντισμα- βαψιμο.
Το παραπανω συνεβει σε εμενα, σε δυο συγγενικα προσωπα και επιβεβαιωθηκε φιλος σοβατζης οταν μου το ειπε την πρωτη φορα.

Θα συμβουλευα λοιπον να μιλησετε με δικηγορο για το πως μπορεις να εξασφαλιστεις μελλοντικα. Γιατι αν το βαψιμο ειναι κατι απλο και μπορεις να το κανεις μονος σου, το να ξανα σοβαντισεις το ταβανι δεν ειναι
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#590694 Ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος, το ότι δεν μένει μέσα ή ότι λείπει δεν τον απαλλάσσει.
Και δεν νομίζω να πιάνεται σαν φυσική καταστροφή, δεν είναι σεισμός που τους πιάνει όλους, φταίει (είτε μπορούσε είτε όχι) που δεν ήταν καθαρά τα σιφώνια του. Υποθέτω στον κανονισμό της πολυκατοικίας αναφέρεται ότι οφείλεις να καθαρίζεις, να διατηρείς σε καλή κατάσταση κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#590698 Θεωρώ πως το σωστό είναι να εμπίπτει στη φυσική καταστροφή δεδομένου ότι μέχρι να ξεσπάσει η καταιγίδα (η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ πιο έντονη από το σύνηθες) τα σιφώνια ήταν καθαρά και μάλιστα, αυτά βούλωσαν από φύλλα της λεύκας που έπεσαν εκείνη τη στιγμή (και η λεύκα είναι του δήμου) λόγω του αέρα. Δηλαδή θεωρητικά μπορεί ο ιδιοκτήτης του τελευταίου ορόφου να στραφεί κατά του δήμου.
Βέβαια, άντε απόδειξε τα όλα αυτά (αλλά άντε απόδειξε κι ότι δεν έγιναν έτσι). Και εδώ το θέμα είναι ποιος φέρει (περισσότερο) το βάρος της απόδειξης.

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#590713 Νομίζω ότι η φυσική καταστροφή είναι τέτοια μόνο σε περίπτωση που κηρυχθεί από το κράτος, π.χ. φωτιά σε Ηλεία/ Μάτι/ κτλ, ένας τυφώνας, ένα ηφαίστειο, κτλ. Διαφορετικά είναι ενα μεμονωμενο γεγονός. Μια λίγο πιο δυνατή μπόρα όπου σε κάποια πολυκατοικία κάπου στην Αθήνα πλημμύρισε ένα σπίτι δεν είναι φυσική καταστροφή.

Θα πρέπει το πάνω διαμέρισμα να πληρώσει . & -

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#590817 Και σήμερα έπαιζα με τα μπετά του αυλογυρου. Εξυνα τις ανωμαλίες και το έφερνα όσο πιο ίσιο πριν τα στοκαρω.
Σε μια φάση έρχεται ένας και με πιάνει κουβέντα για τον διαμαντοτροχο.
Ήταν από το συνεργείο που κάνει ανακαίνιση την... εκκλησία στο χωριό και ήθελε να δει τι μάρκα είναι, πόσο καιρό το δουλεύω κτλ

Νταξ άμα μας ρωτάνε και οι μάστορες... ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#590823 Αφού γίνει σωστή επιδιόρθωση με έτοιμο ινοπλισμενο τσιμέντο επισκευών θα το στοκαρω με τσιμεντοειδες ρυτινουχο στόκο.

Έχει και κοκομετριες ο στόκος. Έχω ενα μέχρι 2 πόντους πάχος η κάθε στρώση, πήρα και το planfix fine για το τελικό στρώσιμο 2mm στρώση.

Νομίζω είναι ότι πρέπει για εμφανή μπετά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#590878 Βασικά όλα τα υλικά τώρα πια έχουν datasheet οπότε εύκολα καταλαβαίνεις για ποια χρήση είναι το καθένα και πως πρέπει να εφαρμόζεται.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#590930 Όποτε έχει αέρα, όπως τέτοιες μέρες χειμώνα -καλοκαίρι, μαζεύω ακόμα και " φλούδες σε βεράντα-ταράτσα και αλλού, απο σοφαδο-χρώματα απο τριγύρω πολυκατοικίες και όχι μόνο, που έχουν ξεφλουδίσει εξωτερικά τόσο-όσο να παίρνει ο αέρας τα τρίμματα με το οποία περιβάλλεται το "σπίτι" τους! :rant:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#591640
glf έγραψε:Και σήμερα έπαιζα με τα μπετά του αυλογυρου. Εξυνα τις ανωμαλίες και το έφερνα όσο πιο ίσιο πριν τα στοκαρω.
Σε μια φάση έρχεται ένας και με πιάνει κουβέντα για τον διαμαντοτροχο.
Ήταν από το συνεργείο που κάνει ανακαίνιση την... εκκλησία στο χωριό και ήθελε να δει τι μάρκα είναι, πόσο καιρό το δουλεύω κτλ

Νταξ άμα μας ρωτάνε και οι μάστορες... ΕικόναΕικόναΕικόνα

Τι προσδοκιμο αντοχης-ζωης εχουν αυτα τα ετοιμα κονιαματα σε εξωτερικη τοιχοποιια οπως αυτη που δουλευεις?
Γιατι εχω βαρεθει απο τη μια να βλεπω σκασμενα στηθαια και απο την αλλη να βαζου ακρυλικες παστες (θερμοπροσωψης) σε τοιχους και περιφραξεις.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#591656 Πέρασαν 5 μήνες με αρκετές αλλαγές, παραλαβή σπιτιού, κουζίνες, ντουλάπες, μετακόμιση, αλλαγή στο πόστο στη δουλειά, γέννηση κτλ. Με σκαμπανεβάσματα στην υγεία δυστυχώς ενός συγγενικού προσώπου που μας στενοχωρεί... αλλά τέλος πάντων...

Έχουν μείνει κάποιες μικροδουλειές που πρέπει να γίνουν από τα μαστόρια, πχ σε μια μπαλκονόπορτα έπρεπε να βγάζω το μέταλλο που θυλακώνει γιατί έβρισκε κ ενώ 2 φορές εστειλα μνμ στην κατασκευαστική με έχουν γράψει. Αλλά το είπα στην εταιρία που διαχειρίζεται το συγκρότημα κ είπε πως θα το τακτοποιήσει. Άλλωστε το τελευταίο 3,5% του ποσού το έχω στείλει στον συμβολαιογράφο και θα το πάρουν όταν όλα είναι εντάξει. Σχεδόν έχουν τελειώσει οι εργασίες. Μικρομερεμέτια μένουν.
Για μένα ήταν τρελή αναβάθμιση το μπαλκόνι, μιας κ στο προηγούμενο σπίτι δυστυχώς δεν είχα. Επίσης έχει τέλειο προσανατολισμό. Το σαλόνι κ το μπαλκόνι μπροστά έχουν ήλιο έως τις 9:30, μετά γυρνά από πίσω στο μπαλκόνι της κουζίνας. Πολύ φως επίσης, δεν το περίμενα τόσο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο κ το σχετικά ανοιχτόχρωμο παρκέ, που πήγε πολύ ωραία.

Βασικό επίσης η τοποθεσία, από εδώ ξεκινούν όλα. Σε αστικό μέρος με μαγαζιά, εστιατόρια κτλ με τα πόδια. Επίσης σε 2 λεπτά βγαίνω αυτοκινητόδρομο κ σε 20 λεπτά έχω παρκάρει στο αεροδρόμιο εδώ στο Düsseldorf (για μένα πολύ βασικό κ αυτό).


Εικόνα

Εικόνα

Ο απέναντι γείτονας
Εικόνα

Το Diesel μου, η γκόλφω κ ο γείτονας χωρίς φώτα ακόμη
Εικόνα

Και μια βραδινή με τον φωτισμό (η φωτογραφία είναι χάλια, έχουν βάλει στη βάση των δέντρων αριστερά φώτα στο έδαφος χωνευτά που φωτίζουν τα φύλλα από κάτω, φαίνονται χρυσαφί το βράδυ). Πήγε ένας απέναντι κ μου έβαλε χθες στον κήπο του ένα τεράστιο Ambient light. Ελπίζω να το βγάλει.
Εικόνα

Υγεία εύχομαι να αγωνιζόμαστε


< >
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 30 Ιουν 2019, 10:47, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#591661 Πολύ ωραίο Πέτρο .Μου θυμίζει έντονα το σπίτι μου στη Πράγα.Ακομα και το γκαράζ .
Πολύ βασικό το μπαλκόνι.
Συγχαρητήρια σε όλα εύχομαι !Να τα χαρείτε.
Δυστυχώς τα προβλήματα υγείας των συγγενών έρχονται για να μείνουν ιδιαίτερα όσο περνάνε τα χρόνια...
Εγώ το έζησα με το χειρότερο τρόπο με το χαμό του πατέρα μου πέρυσι...

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#591675 Ευχαριστώ πολύ Elteo και Κωστή. Δυστυχώς Κωστή τα πράγματα είναι όπως τα λες. Να ζήσεις να τον θυμάσαι φίλε...

Καλή Κυριακή :)