Και μπορώ να πω ότι βγήκε τούμπανι
Έβαλα λαδόκολλα, λίγο λαδακι, αλάτι πιπέρι, κρεμμύδι, λεμόνι τίποτα το ιδιαίτερο.. τύλιξα και έβαλα κάνα 20λεπτο
Το μόνο που θα άλλαζα την επόμενη φορά είναι κάνα 3λεπτο λιγότερο ψήσιμο
Η Κυρα του σπιτιου ειναι κατενθουσιασμενη. Μου ειπε οτι ειναι η καλυτερη αγορα που εχουμε κανει εδω και πολλα χρονια και αν ξεραμε την τοσο μεγαλη διαφορα στην ανεση αλλα και την γευση θα επρεπε να το ειχαμε κανει πολυ νωριτερα. Εκ τοις πραγμασι, παρα τις καποιες επιφυλαξεις που ειχα πριν την αγορασω, αξιζει με το παραπανω και το τελευταιο ευρω που δωσαμε.
Εκτος απο τα εξαιρετικα μπριζολιδια, μπιφτεκια, κεμπαπ, κοτοπουλα, χταποδια, καλαμαρια, ψαρια, κλπ κανει εντυπωσιακα τα φαγητα φουρνου (με εμμεση θερμοτητα με αναμενες τις δυο πλαινες εστιες και κλειστη την κεντρικη).
Προς το παρον δοκιμαστικαν: Μπριαμ, αρνακι με πατατες, γιουβετσι οπως επισης και τοματες γεμιστες και μια μελιτζανοσαλατα. Τα φαγητα ειναι κλασεις ανωτερα απο τον ηλεκτρικο φουρνο. Μου θυμισαν τις γευσεις που εχω απο παιδι οταν στελναμε το ταψι στο φουρνο.
Το πλαινο ματι των 3,52 KW ειναι εν τελει αρκουντως δυνατο για να τηγανιζει κεφτεδες, πατατες, ψαρια κλπ
Στο πρωτο «καψιμο» που της εκανα για να φυγουν οι εργοστασιακες μυρωδιες, με αναμενο και το sear station, εφτασε θεμοκρασια 380 -390 βαθμων οποτε αναμενεται να γινοται πολυ καλες και οι πιτσες.
Η ταχυτητα στην προθερμανση ειναι απιστευτη. Σε τρια περιπου λεπτα εχει πιασει 250 βαθμους. Οπως επισης και η σταθεροτητα στην τηρηση της θερμοκρασιας χωρις να χρειαζεται να παιζεις με τα κουμπια της εντασης για να την διατηρησεις σταθερη. Την ρυθμιζεις και μενει απολυτως σταθερη απ την αρχη μεχρι το τελος.
Απ οτι φαινεται εληξε η βασιλεια του ηλεκτρικου φουρνου. Επειδη την εχω σε χωρο προστατευμενο απο τις καιρικες συνθηκες βροχης και αερα και ακριβως διπλα στην κουζινα, ολα πλεον θα γινονται εκει. Μονο τα ματια θα εξακολουθησουν να χρησιμοποιουνται, για φαγητα της κατσαρολας!
Βρε λες να του ριξω σουτ και στη θεση του να βαλω ματια γκαζιου και απο κατω ντουλαπι για την φιαλη;
το βαζω στο παχυτερο σημειο της σπαλομπριζολας και, ενω μου δειχνει πως εφτασε στους 62-63 βαθμους, διαπιστωνω πως μεσα ηταν rare προς medium rare.
σε αλλη προσπαθεια εφτασε περιπου στους 75-80 και βγηκε ~well done
ακολουθουσα τις οδηγιες του καρουζο αλλα στην πραξη δεν μου βγηκαν.
βεβαια, τα διαγραμματα θερμοκρασιων που βρισκω στο ντερνετι συμπιπτουν περισσοτερο στα αποτελεσμα μου..
ιδεες?
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
(...συμβαίνει Τώρα...)
Χρόνια είχα να φάω κάτι τετοιο... Φανταστική μαγειρική, τι να πρώτο φας...
Εκπληκτική ελληνική τοπική κουζίνα, 5 στα 5 από μένα.
drdino έγραψε:Βράσε νερό και δες τι θερμοκρασία σου δείχνει.
ειναι ακριβες και αξιοπιστο σε αλλες συνταγες που το χρησιμοποιω (γιαουρτι, μαρμελαδες κ.α.), μονο στη συγκεκριμενη χρηση διαπιστωσα ασυνεπεια
KiloMeater έγραψε:Ηράκλειο Κρήτης - "Πεσκέσι"
(...συμβαίνει Τώρα...)
Χρόνια είχα να φάω κάτι τετοιο... Φανταστική μαγειρική, τι να πρώτο φας...
Εκπληκτική ελληνική τοπική κουζίνα, 5 στα 5 από μένα.
Είναι πολύ καλό.
Αν μπορείτε, πηγαίνετε να φάτε και στο Μεράστρι. Είναι το απόλυτο!!!