Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#590484
Chris έγραψε:Νικο Παππα, πλατη στο συνθετο, ποδια στον τοιχο και σμπρωχνεις. E pur si muove.


< >
Δεν είμαι ο Hulk να ζμπρωξω 300+ κιλά έπιπλο 2,5 μέτρων με εύθραυστα.




Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#590489
Νίκος Παππάς έγραψε:
Chris έγραψε:Νικο Παππα, πλατη στο συνθετο, ποδια στον τοιχο και σμπρωχνεις. E pur si muove.


< >
Δεν είμαι ο Hulk να ζμπρωξω 300+ κιλά έπιπλο 2,5 μέτρων με εύθραυστα.




Από το Mi A1.


την Λωξάντρα παντρεύτηκες? :ninja: :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#590492
Νίκος Παππάς έγραψε:Το πήρα απόφαση. Αύριο απόγευμα αν ισχύει ακόμα η τιμή αγοράζω τηλεόραση. Στα 649€ όταν η επόμενη τιμή είναι 739€ στο skrourz....

https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vi ... 9sk8500-49

Από το Mi A1.


Αυτή είναι η επόμενη επιλογή στις ίδιες ιντσες.

https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vi ... 9sk8100-49

Για 100€ διαφορά νομίζω η ακριβότερη είναι προτιμότερη. Μόνο το "καλό" τηλεκοντρόλ έχει 40€. Χώρια το καλύτερο πάνελ και την διπλάσια σάρωση.

Σοβαρά τώρα δεν θεωρώ ότι αξίζει να μπω στην ταλαιπωρία για 6 ιντσες μεγαλύτερη αφού ακόμα και αν μετακινήσω το σύνθετο δεν μπορώ να το πάωπάνω από 15 εκατοστά πιο πέρα και δεν θα έχω καθαρό χώρο 135+ εκατοστών για να χωρέσει 60ρα.
Στην αρχή έψαχνα 43ρες , αλλά άκουσα τον g που είπε "the bigger the better"

Αφού λοιπόν το μέγιστο που χωράει είναι 55 ιντσες καλύτερα αργότερα μετά το επόμενο βάψιμο του σαλονιού να πάω για oled

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#590693 Όχι, να πάρεις την 55άρα τώρα, δεν έχεις λόγο να πάρεις 49 αν χωράς 55. Κι ας μην είναι OLED. Μέχρι να ξαναπάρεις μπορεί και να έχουν ξεπεραστεί οι OLED. Την δικαιολογία σου τη βρίσκω εντελώς ανεπαρκή.
Στην ανάγκη υπάρχουν κάτι βασούλες με ροδάκια/κυλινδράκια (πολύ χαμηλά, ειδικά για μετακομίσεις) που τα βάζεις κάτω από τα πόδια (υπάρχει κάποιο κόλπο, μοχλός/λοστός) και το κυλάς κανονικά και πολύ εύκολα. Που τα είχα δει όμως δεν θυμάμαι αλλά βρήκα τι εννοούσα και το amazon έχει.
https://www.amazon.co.uk/Meister-Furnit ... B01N4ICCS2

Εϊδα από κοντά τη Sony XF9005 και τα στραβά πόδια σαν πάπιας πλέον τα λέω απλά λοξά/διαγώνια και όχι τόσο άσχημα όσο στις φωτό. Και είναι ασημί τα πόδια αλλά πολύ σκούρο πλαίσιο (μεταλλικό παρακαλώ). Στα συν αλλά στις 999 λίρες παραμένει +175 λίρες από την 750 που ήδη δεν είναι και φτηνή.

Πέτυχα και είδα από κοντά την Panasonic FX750 σε 49 και 55. Εϊναι όντως όμορφη σειρά και ξεχειλίζουν πρεμιουμίλα. Η 49FX750 ήταν δίπλα δίπλα με την 49FX700 που είναι το ακριβώς από κάτω μοντέλο. Σε κάποια σημεία που έπαιζαν το ίδιο διαφημιστικό πρόγραμμα (δυστυχώς με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά) είχε όντως διαφορά υπέρ του 750 και στα χρώματα και στην κίνηση.
Κατάλαβα ότι είναι δυσεύρετο το μοντέλο οπότε ίσως πρέπει να βιαστώ. Τώρα κοιτάω την πολιτική επιστροφών τους. Σκέφτομα μήπως την πάρω να την έχω σπίτι στο κουτί της και αν στο Amazon prime day βγει καμιά τρελλή ευκαιρία να την δώσω πίσω. Βέβαια υπάρχει θέμα, δεν κουβαλιέται, το πακέτο της είναι πολύ πιο μεγάλο από άλλα και πολύ πιο βαρύ.(1670 x 817 x 263 και 41 κιλά, το άτιμο το κρυστάλλινο πλαίσιο και λόγω αυτού και η 5κιλη βάση και η 8κιλη άκαμπτη συσκευασία προστασία... είπαμε πριμιουμίλα :lol:)
Στον John Lewis δεν την βλέπω online αλλά μου είπε ο πωλητής ότι έχουν μία κλειστή στο κουτί της 55άρα ακόμα. Eπιστροφές μέχρι 35 μέρες αλλά θέλουν 30 λίρες για τους μεταφορείς. Όχι.
Αλλά στον richersounds έχω 14 μέρες και μετά την παίρνουν πίσω δωρεάν. Άρα αν την πάρω θα πρέπει να είναι κάπου στις 2-3 Ιουλίου... Ή αφού την βρήκα, την παίρνω, την κρατάω και τέρμα. :hmmm:

Σήμερα είπα να δω καλό υλικό και είδα λίγο από το Planet Earth στο BBC iplayer. Πωπω λήψεις! Ναι, καταλάβαινα πολλά σημεία που θα έβλεπα διαφορά, κάτι γκριζαρίσματα, κάτι θολούρες, κάποια έλλειψη χρώματος σε σημεία κορεσμού κλπ αλλά χωρίς την άμεση σύγκριση ή χωρίς να έχω μάθει στο καλύτερο το αποτέλεσμα ακόμα και με την απλή 37άρα Samsung UE37EH5000 6ετίας (full HD παρακαλώ) ήταν πλήρως ικανοποιητικό και σε φωτεινότητα και σε μαύρο και σε αντίθεση και μια χαρά εικονάρες ευχαριστήθηκα. Οπότε ίσως κάπου ισχύει και το πάρε όσο πιο μεγάλη μπορείς και άσε τα ψαξίματα... Πάντως το 55 έχει κλείσει στο μυαλό μου κι όπως χωρέσει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#590700 Η παραγγελία έγινε!

LG 49SK8100 it is.

Δυστυχώς η 49sk8500 αφορούσε εκθεσιακά κομμάτια, οπότε απορρίφθηκε.

Σήμερα έφαγα δυο ώρες να δοκιμάζω τηλεοράσεις με usb που είχα γράψει τηλεοπτικό σήμα και μια σειρά σε 1080ρ.

Οι πάνω από 49 παίζουν άθλια το πρώτο και αποδεκτά το δεύτερο.

Αυτή που αγόρασα παίζει αποδεκτά τηλεοπτικό σήμα και πολύ καλά 1080ρ.

@skniper, δεν ξέρω για άλλα έπιπλα αλλά το δικό μου δεν κουνιέται έτσι φορτωμένο που είναι. Αποτελείται δεν από 3 κομμάτια βιδωμενα μεταξύ τους και πρέπει οπωσδήποτε να αδειάσει για να μετακινηθεί.

Άντε μην το κσθυστερεις. Στην βρσση κολλάει το σίδερο.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#590731 Έχει τέτοιο η μάνα μου ΝΠ. Έχεις δίκιο στο θέμα της μετακίνησης. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#591340 Δεν βρίσκω την τέλεια TV που να τα κάνει όλα ούτε κάτι που να με ενθουσιάζει και να κάνει τη διαφορά. Στην κατηγορία που παίζω η βελτίωση θα είναι τεράατια σε σχέση με την παλιά οπότε το πήρα απόφαση ότι αρκετά το μελέτησα. Αφού η της Panasonic σειρά FX750 (κυκλοφορεί σαν FX780 σε πολλά μέρη και σαν FX800 στον Καναδά, στις ΗΠΑ η εταιρεία έχει φύγει και για αυτό και η δυσκολία να βρεθούν συγκριτικά) μου αρέσει, έχει πολλά καλά που μου κάνουν και βρήκα τεστ που λένε καλά λόγια (μάλιστα σε μερικές δοκιμασίες τη βγάζουν καλύτερη κι από την Sony XF9005 :hmmm: ) την έκλεισα και την περιμένω. Οι πιθανότητες να εξαντληθεί είναι πολλές, ήδη την έχουν όλο και λιγότεροι, οπότε δεν το ρισκάρω περιμένοντας.
55άρα τελικά που χάρη σε σχετική προετοιμασία έγινε αποδεκτή κι όση και να είναι θα χωρέσει (ξέρω ακριβώς πόση είναι 1234χ775χ54/254 και 32,5 κιλά αλλά λέμε τώρα, αλλιώς τα νούμερα κι αλλιώς να την δεις μπροστά σου μέσα στο σπίτι σου σε κουτί μήκους 1,67μέτρων). Πάνω σε τι θα χωρέσει θα το δούμε εν καιρώ.
Ανυπομονώ να την στήσω δίπλα δίπλα με την παλιά και να παίζουν το ίδιο πρόγραμμα. Βρήκα και θέμα σε φόρουμ ψαγμένο (http://www.avforums.com) με πολλά καλά σχόλια και ρυθμίσεις. Εντυπώσεις στην ώρα τους.

Σαν πιθανές εναλλακτικές έπαιξαν οι Samsung Q6F (του 2018, όχι του 2017 με το ίδιο όνομα) και Sony XF9005 (επίσης του 2018) οι οποίες έχουν αντίστοιχες ικανότητες/γκατζετιές και 100Hz και πιθανόν είναι συνολικά καλύτερες αλλά απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους (μειωμένη γωνία όρασης, χρώμα, τιμή, κάποιες ελλείψεις). Οι Panasonic GX800 του 2019 απορρίφθηκαν γιατί εκτός του διπλού DolbyVision και HDR10+ υστερούσαν σε αρκετά, ενοχλητικά μεγάλο το 58 ίντσες και δεν μπόρεσα να δικαιολογήσω τις τιμές τους (φρέσκα μοντέλα οπότε δεν έχουν ρίξει ακόμα τιμές).

Μερικά χρήσιμα sites
rtings.com
www.displayspecifications.com
lcdtvbuyingguide.com
www.flatpanelshd.com
www.displayspecifications.com
www.lcd-compare.com
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#591369 Μετα απο 3 μερες με την καινουρια να γραψω τις πρωτες εντυπωσεις.

Καταρχας η τηλεοραση ειναι αυτη:

Εικόνα

LG 47SK8100

η οποια αντικατεστησε αυτην

Εικόνα
32PFL9632D/10

Πρωτα απο ολα η νεα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και εχει το μισο σχεδον βαρος της παλιας!!
Μπηκε οριακα στον χωρο και η γυναικα ακομα και μετα 3 μερες λεει "μια χαρα βλεπαμε με την αλλη, τι την θελαμε την τεραστια" και "πρεπει να κουναω τα ματια για να δω τα γραμματα", μπορει βεβαια να φταινε τα πολυεστικα γυαλια που φοραει. Θα προσαρμοστει. :s_cool

Απο ευκολιες συνδεσης εχει 4 hdmi, 2 usb, 1 component, ethernet η δε παλια ειχε 3 hdmi, 2 scart, component, 1 usb, ολα αυτα απο το 2007!!

Ο μικρος εχει ξετρελαθει με το youtube την μεγαλη οθονη και το Forza Horizon 4! :inlove:


Απο εικονα τι να πω, αν το προγραμμα ειναι σε full hd και πανω παιζει εκπληκτικα! ERT HD, Cosmote tv παιζουν πολυ πολυ καλα!
Σε καναλια digea απο χαλια μεχρι καλα (star).

Απο ρυθμισεις εχει ενα σκασμο, συνδεεται για πλακα με το κινητο, συνδεθηκε στο λογαριασμο μου στο youtube πανευκολα, μαλιστα με καθοδηγουσε ο γιος ο οποιος σιγουρα δεν το ειχε ξανακανει ( αυτη η νεα γενια ρε παιδι μου λες και γεννηθηκε να ξερει απο τεχνολογια :lol: :lol: )
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#591909 Εμένα η δικιά μου είναι αυτή (TX55FX750Β)
Δείτε την από εμπρός
Εικόνα
Δείτε την κι από το πλάι
Εικόνα
Και τέλος, η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά 13-15 κιλών σε σχέση με τις άλλες 55άρες, το τζαμένιο πλαίσιο.
Εικόνα

και θα αντικαταστήσει την Samsung UE37EH5000
Εικόνα

Περιμένω με ανυπομονησία να μου έρθει την Τρίτη. Ελπίζω σε εκφράσεις υπέρμετρου ενθουσιασμού την Τρίτη αργά τη νύχτα. Ξέρω μερικοί το περιμένετε κάτι τέτοιο με προσδοκία! :innocent: :shifty:
Κι αν τυχόν κάποιος μου την γρουσουζέψει και μου έρθει τζούφια που να του καεί τηλέφωνο, υπολογιστής και αυτοκίνητο, να τον κερατώσει η γυναίκα του, και η γκόμενά του, να του μαραθεί ξέρει αυτός τι και ο γιός του να κουνάει την αχλαδιά, να κανελλώνει το μελομακάρονο κλπ.... :twisted: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#591941 Αυτό το τόσο μεγάλο βάρος είναι πρόβλημα πάντως αν θέλεις να την βάλεις με βάση στον τοίχο. Προσωπικά θα με απέτρεπε. Με γεια πάντως, να την χαρείς! :)