Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#586676 Δεν έχει άμεση σχέση με το ΧΑΑ, αλλά έμμεση. Το άρθρο αφορά περισσότερο την αγορά των ομολόγων και των επιτοκίων.
https://www.euro2day.gr/specials/dr_mon ... -kalo.html
Από την αρχή της χρονιάς, αρκετοί επεσήμαναν την αποσύνδεση των μετοχών από τις αποδόσεις των ομολόγων και επέμεναν πως η μία από τις δύο πλευρές έκανε λάθος.

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων τόνωνε τη διάθεση των συμμετεχόντων στην αγορά για ανάληψη μεγαλύτερου ρίσκου ενώ η άνοδος των πληθωριστικών προσδοκιών μαζί με τις τιμές του πετρελαίου στήριζε το σενάριο για ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Όμως, το τελευταίο διάστημα, οι πληθωριστικές προσδοκίες έχουν υποχωρήσει, στρώνοντας το έδαφος για χαμηλότερες αποδόσεις.

Είναι κάτι που οι μετοχές δεν μπορούν να παραβλέψουν, γιατί αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης και τα κέρδη των εισηγμένων επιχειρήσεων στα χρηματιστήρια.

Σε όσους επικεντρώνονται στη ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά το ευνοϊκό αποτέλεσμα υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές, καλό θα ήταν να ρίξουν μια ματιά και πιο πέρα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#586988 https://www.investing.com/equities/byd- ... ny-profile

BYD Co Ltd ADR (BYDDY)

Employees 220.152 !!

BYD COMPANY LIMITED is a China-based company principally engaged in the manufacture and sales of transportation equipment. The Company is also engaged in the manufacture and sales of electronic parts and components and electronic devices for daily use. The Company's products include rechargeable batteries and photovoltaic products, mobile phone parts and assembly, and automobiles and related products. The Company mainly conducts its businesses in China, the United States and Europe.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#590050 Μουσάτε, τις τελευταίες μέρες με τρώει έντονα να ρευστοποιήσω και να περιμένω ως μικρός Βούδας.
Είμαι σε ενα σεβαστό +20% απ την τελευταία μεγάλη ρευστοποίηση, απλά εχω 2-3 μετοχές με καλά μερίσματα και με δυσκολεύει η απόφαση.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#590058 Εγώ παρακολουθώ αυτόν εδώ:
http://www.greekfinanceforum.com/athexfiles/athex.html

Αν πει πούλα , πουλάμε. Τον παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό , σε ό,τι έχει γράψει έχει πέσει μέσα 100% . Άπαιχτος.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#590072 Προέβλεψε με επιτυχία την πορεία του χρηματιστηρίου τον τελευταίο μήνα , αν πουλούσα τις μέρες που είπε θα είχα βγάλει κάμποσα παραπάνω. τώρα περιμένω νεα καλή άνοδο μόνο μετά τις εκλογές αν βγει ο Κούλης με αυτοδυναμία .
http://www.greekfinanceforum.com/athexf ... xold3.html
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#591554 "Τέλος 6μηνου σήμερα και στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι αποδόσεις των μεγαλύτερων ETF χωρών, σε όρους δολαρίων και από τις αρχές του 2019. Με βάση λοιπόν τα επίσημα στατιστικά (που παρουσιάζονται πολύ συχνά από τη στήλη Κυνηγός). Το ελληνικό ETF (GREK) βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά το βασικό ETF του χρηματιστηρίου της Αργεντινής. Και ναι μεν έχει χαθεί προσωρινά η πρώτη θέση στην οποία βρίσκονταν στο τέλος του 5μήνου. Κανείς όμως δε μπορεί να πει πως αυτή είναι μια κακή επίδοση. Το ακριβώς αντίθετο."

Εικόνα

http://www.greekfinanceforum.com/athexfiles/athex.html