Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#590603 @Arrows AF1
Αδερφέ δεν διαφωνώ με όσα γράφεις... Απλά το ότι συντάκτες των αλλαγων είναι επιφανείς νομικοί δεν διασφαλίζει ότι οι αλλαγές είναι όλες σωστές... Κ τις αλλαγές πχ για τα τέλη κυκλοφορίας πάλι ειδικοί τις σχεδιάζουν, τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικο επιφανείς εργατολογοι, κ.ο.κ....

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#590607 Ο νέος Ποινικός Κώδικας αλλάζει πάρα πολλά πράγματα και πολλά εξ αυτών αφορούν και τα τροχαία. Είδαμε το πολύνεκρο τροχαίο με τους ποδηλάτες. Με τον παλιό ποινικό κώδικα, η οδηγός ουσιαστικά θα πάει σπίτι της. Με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα, θα μπορούσε να εκτίσει μέχρι και φυλακή.
https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/ ... egklimaton

Γενικώς, έχει αλλάξει άρδην και πλέον δέχεται πως οδηγικές συμπεριφορές συνιστούν εγκληματική συμπεριφορά και μπορεί να καταλήξεις και φυλακή.

Υποθέτω όμως πως κάτι τέτοια δεν έχουν ιδιαίτερη αξία σχολιασμού, αφού δεν είναι "πιασάρικα" στο πόπολο, οπότε ας γυρίσουμε πίσω στα πλημμελήματα και στον νόμο Παρασκευόπουλου.
:s_dunno :s_roses
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#590611 εγώ το πιο σημαντικό από αυτά που λέει ο arrows πιο πάνω (και γενικά θα έλεγα) βρήκα ότι στα 3 χρόνια φυλάκισης πάς μέσα και δεν έχει ούτε αναστολή ούτε χρήμα

με αυτό δεν θα γεμίσουν οι φυλακές; και αν δε κάνω λάθος για τον συγκεκριμένο λόγο δεν είχαν κάνει το πλημμέλημα μέχρι 5 χρόνια εξαγοράσιμο;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#590613 ήταν και αυτό, ήταν και το όφελος στα δημόσια ταμεία, αλλά και ότι οι γενικά απειλούμενες ποινές στο νόμο είχαν ξεφύγει, οπότε κάπως έπρεπε να "συγκρατηθεί" το ενδεχόμενο της πραγματικής έκτισης στις χαμηλές βαθμίδες, χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς ότι όταν απειλεί μια ποινή στερητική της ελευθερίας 5 ετών, αυτή δεν είναι καθόλου μικρή in the first place!

στο παρελθόν υπήρχαν και διάφορες πατέντες με τη μετατροπή όπου μπορούσες να φτάσεις να έχεις π.χ. 5 καταδίκες με συνολική ποινή 10 χρόνια φυλάκισης και παρόλα αυτά να τα εξαγόραζες και να ήσουν κύριος.

Τώρα που το όλο ζήτημα τίθεται σε νέα πλαίσια, αυτός που πράγματι δεν πρέπει να πάει φυλακή επειδή έκανε κάτι σχετικά ασήμαντο, είτε θα πάρει μια πιο μικρή ποινή, ή θα διαφύγει με το εναλλακτικό σενάριο της κοινωφελούς εργασίας, όπου αυτό προβλέπεται. Αν έκανε κάποιο από τα "βαριά πλημμελήμματα" (που απειλούνται με ποιν φυλ. τουλάχιστον 3 ετών), τότε θα πάει μέσα....όπως θα πήγαινε με το προηγούμενο καθεστώς όπου για το ίδιο πράγμα θα έτρωγε πεντάρα κάθειρξη και βάλε.

θα πάρει κάποια χρόνια να στρώσει το πράγμα, στην αρχή φοβάμαι ότι θα υπάρχει και μια καθυστέρηση προσαρμογής και από τους δικαστές που έχουν ακόμη στο μυαλό τους τα παλιά σχήματα. Αλλά θα στρώσει. Αρκεί να το αφήσουν να λειτουργήσει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#590661 Έχω την εντύπωση γιατί δεν θα μπορούν να το εφαρμόσουν λόγω ελλείψεων σε υποδομές, προσωπικό, κτλ... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#590662 Γιατί τους ενοχλεί η άμεση εφαρμογή του νομοθετήματος, γιατί θέλει πολύ διάβασμα για να μπορέσουν να το εφαρμόσουν σωστά και κόπο για να αποκολληθούν γρήγορα από τις συνήθειες του παρελθόντος. Η βασική τους διαφωνία ήταν χρονικής φύσεως και όχι επί της ουσίας.

Όμως η αλήθεια είναι ότι αν ο ΠΚ και ο ΚΠΔ δεν ψηφίζονταν τώρα, ή αν ψηφίζονταν με έναρξη ισχύος 6 μήνες μετά, πάλι δεν θα γινόταν τίποτα, πάλι η δουλειά θα πήγαινε χαμένη, θα ερχόταν ο Κούλης και θα καταργούσε το νέο ΠΚ πριν προλάβει να ισχύσει, και μετά θα έφτιαχνε τη δικιά του επιτροπή για την αναθεώρηση του ΠΚ και πάλι θα περνούσαμε μια τετραετία, και στο τέλος μπορεί πάλι τίποτα να μη γινόταν (για την ιστορία, αυτό είχε ήδη γίνει στα ν/σ των 2 προηγούμενων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που συστάθηκαν επί ΓΑΠ και Σαμαροβενιζέλων). Επίσης για την ιστορία, τα ν/σ που τελικά ψηφίστηκαν αποτελούν συνέχεια του έργου των επιτροπών εκείνων, και όχι ιδέες δήθεν εγκάθετων του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά τώρα εξυπηρετεί την αντιπολίτευση να κράζει.