Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#589906
fokion έγραψε:Πχ για μενα ο γείτονας μου που δε θελει τα σκηλια κ.λ.π. κ.λ.π. ΕΙΝΑΙ φιλόζωος...... ΞΕΡΕΙ τι ΜΠΟΡΕΙ και τι ΔΕΝ μπορεί ετσι ωστε να μην ταλαιπωρεί εαυτόν αλλά και κάποιο ζωο....


Οτι πιο σωστο εχω διαβασει. Μεγαλωσα με σκυλο, πλεον ζει με τους γονεις μου, και οσο κι αν θελω να παρω εναν αλλο, ζωντας σε ξενη χωρα και κανοντας ταξιδια, ενιοτε 3βδομαδα, στην ελλαδα, δεν μπορω ουτε να τον βανασιζω αφηνοντας τον πισω, ουτε να χωνω φιλους και γνωστους να μου τον προσεχουν. Αρα στην αναμονη μεχρι να αλλαξει κατι στη ζωη μου.

Ομως δειτε ενα τρελοκομειο που γνωρισα σημερα! Που να τον δειτε και να σπρινταρει γυρω γυρω ενα γηπεδο ποδοσφαιρου ασταματητα :lol:


Εικόνα



< >
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#589929 Setter :inlove:
Οι καλύτεροι κυνηγοί και οι καλύτεροι χαρακτήρες!
Άβαταρ μέλους
By bill33
#590045 Σκια στη Γη: Το νέο τραγούδι του Σαμπάνη που στηρίζει την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας
To «σκιά στη γη» είναι το νέο τραγούδι του Γιώργου Σαμπάνη σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην στήριξη την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας.


https://www.youtube.com/watch?v=c0LkQt_ ... e=youtu.be

http://www.gazzetta.gr/entertainment/13 ... tiki-drasi
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#590495 :inlove:

https://twitter.com/dodo/status/1062510676210417664
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#590869 :inlove:

https://twitter.com/SoVeryAwkward/statu ... 1392332800
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#591368 16+ ετών, σχεδόν τυφλός και κουφός πια, μόνο η όσφρηση απέμεινε. Δεν βρίσκει πια το δρόμο του για το φαγητό, το νερό, την "τουαλέτα". Μήπως άδικα βασανίζεται το ζώο;
Ειδικά οι τελευταίες ζέστες, τον έχουν γονατίσει για τα καλά. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#591382 Μ' αυτό που έγραψε ο Scotch μου δημιουργήθηκε μια απορία.
Αν κάνεις ευθανασία στο σκύλο σου μετά τι γίνεται το πτώμα;
Αναλαμβάνει ο κτηνίατρος;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#591393
Scotch έγραψε:16+ ετών, σχεδόν τυφλός και κουφός πια, μόνο η όσφρηση απέμεινε. Δεν βρίσκει πια το δρόμο του για το φαγητό, το νερό, την "τουαλέτα". Μήπως άδικα βασανίζεται το ζώο;
Ειδικά οι τελευταίες ζέστες, τον έχουν γονατίσει για τα καλά. Εικόνα

< >


Ξερω καλα ποσο δυσκολη ειναι η αποφαση φιλε (αν καταλαβα καλα σκεφτεσαι την ευθανασια)...

Η προηγουμενη σκυλιτσα που ειχα γυρω στα 15 της χρονια (ηταν ηδη κουφη, τυφλη και με ασθενη οσφρηση) αρχισε να καταρρεει απο τα πισω ποδια. Εκανε λιγα βηματα και επεφτε κατω. Την πλακωσαμε στις κορτιζονες και της δωσαμε λιγους μηνες αξιοπρεπους ζωης. Μετα ομως χειροτερεψε παλι (ή συνηθισε την κορτιζονη) και το σκυλακι στεκοταν ολο και λιγοτερο στα ποδια του. Για 2-3 μηνες μεχρι και μια πατεντα ειχα κανει και το στηριζα με το λουρακι απο το πισω μερος ωστε να περπαταει με τα μπροστινα ποδια που ηταν δυνατα. Αλλα ολο αυτο το διαστημα, το ζωντανο ειχε διαθεση για ζωη και το καταλαβαινα. Ετρωγε το φαι του, ηθελε τα χαδια του κτλ...

Η γυναικα μου και η μανα μου με ειχαν φαει να το παω για ευθανασια τους τελευταιους αυτους 2-3 μηνες, γιατι θεωρουσαν οτι βασανιζεται πολυ. Εγω παλι θεωρουσα οτι το ζωο δε θελει να πεθανει ακομα, οπως και κανενας υγιης (στα μυαλα του) ανθρωπος δε θελει να πεθανει, οσο ασχημη και να ειναι η ζωη σε μια αναπηρικη καρεκλα.

Ενα πρωινο λοιπον, βαζω στο σκυλι να φαει κατι κρεατα που ειχαν περισσεψει, τα μυριζει και γυρναει το κεφαλι απο την αλλη μερια. Λεω κατσε να δουμε το απογευματακι μπας και φαει τελικα. Φτανει το απογευμα και παλι δεν εφαγε τιποτα. Και μιλαμε για φαγανο σκυλι, που η μασα ηταν η μονη του απολαυση τα τελευταια χρονια. Κοιταξα τη γιαγιουλα για λιγα δευτερολεπτα, αισθανθηκα το στομαχι μου να γινεται κομπος, το μυαλο μου ετοιμο να εκραγει και πηρα την αποφαση. Μιλησα καπακι με το γιατρο και εκλεισα ραντεβου για το αλλο μεσημερι.

Ξυπναω το επομενο πρωινο και το σκυλι εκανε ενα θορυβο μεσα απο τα πνευμονια του. Με τη μια σκεφτηκα "κατι χειροτερεψε". Φυσικα δεν εφαγε καθολου παλι και μολις πηγα το μεσημερι στο γιατρο και ακουσε το θορυβο, μου λεει με τη μια "ξεκινημα πνευμονικου οιδηματος, το σκυλι θα εφευγε μεσα στις επομενες 2-3 μερες με πολυ πονο, οποτε δε θα μπορουσες να διαλεξεις καλυτερο timing για την ευθανασια και απλα το γλυτωνεις απο την ταλαιπωρια". Στην ουσια ολα γινανε απο παραλυση των νευρων. Ξεκινησε να μη μπορει να σταθει στα ποδια του και μετα οι μυς του θωρακα δεν ειχαν καν τη δυναμη να κανουν το φουσκωμα-ξεφουσκωμα που χρειαζεται για την αναπνοη με αποτελεσμα το πνευμονικο οιδημα.

Δεν ξερω αν ημουν απλα τυχερος ή αν καταφερα να "διαβασω" την ψυχη και το σωμα του σκυλιου μου, αλλα ετσι οπως γινανε τα πραγματα μου εφυγαν και οι ελαχιστες τυψεις που ειχα οσον αφορα την αποφαση για ευθανασια :s_smile
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#591394
Andreasdik έγραψε:Μ' αυτό που έγραψε ο Scotch μου δημιουργήθηκε μια απορία.
Αν κάνεις ευθανασία στο σκύλο σου μετά τι γίνεται το πτώμα;
Αναλαμβάνει ο κτηνίατρος;


Αναλαμβανουν οι περισσοτεροι. Αν θυμαμαι καλα δινεις καμια 50-70 ευρω και το παει ο γιατρος για καψιμο (τουλαχιστον ετσι λεει οτι κανει).

Εγω παντως οσο και να με πονεσε η διαδικασια, το εθαψα μονος μου. Δε θα αφηνα κανεναν αλλον να θαψει το σκυλι μου. Ηθελα να ειμαι ο τελευταιος που θα δει πριν κλεισει τα ματια του και ο τελευταιος που θα το αγγιξει πριν σκεπαστει απο το χωμα. Ειχα παει απο το πρωι και ειχα κανει μια τρυπα σε ενα κτημα (γιατι δεν ηθελα σκαβω το μεσημερι με το ζωο νεκρο διπλα μου) οποτε ηταν σχετικα ανωδυνη και γρηγορη φαση για μενα...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#591397 Και εγώ το εθαψα μόνος μου κάτω από μια νεραντζιά στον κήπο.Αρκετα επώδυνη διαδικασία.
Scotch μην την ταλαιπωρεις άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#591420 @ George_Prix: Νομίζω έκανες ό,τι καλύτερο. Ήταν πολύ τυχερή η σκυλίτσα σου που σε είχε :s_thumbsup

Ξέχασα να αναφέρω το θεματάκι με τα πίσω πόδια. Γενικά περπατάει καλά, αλλά τον βλέπω τελευταία έχει αρχίσει τις "ζεϊμπεκιές" :( . Όρεξη έχει ακόμη...

Πρέπει να συγκληθεί έκτακτη οικογενειακή ΓΣ και να ληφθεί μία απόφαση :(
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#591485
Scotch έγραψε:Όρεξη έχει ακόμη...

Αυτο ηταν το κριτηριο που με εκανε να περιμενω φιλε. Οσο το εβλεπα να τρωει κεφατο το σκυλι, δε μπορουσα να το παω για ευθανασια.

Scotch έγραψε:Πρέπει να συγκληθεί έκτακτη οικογενειακή ΓΣ και να ληφθεί μία απόφαση :(

Το ζωο ποιον εχει "αφεντικο"? Γιατι ακομα και μεσα σε ενα σπιτι με 10 ατομα που το λατρευουν και τους λατρευει, το σκυλι παντα εχει ΕΝΑΝ που θεωρει αφεντικο. Ε λοιπον εγω προτεινω να παρει το αφεντικο την αποφαση, που λογικα καταλαβαινει καλυτερα απο καθε αλλον το σκυλι ΤΟΥ :s_smile
Άβαταρ μέλους
By fokion
#591575 Σκοτς.... Ολα τα παρακατω παντα με την προυπόθεση οτι δεν ξερω το ζωο.....

Θα ελεγα οχι προς το παρον τουλαχιστον και με την προυποθεση οτι δεν ποναει εμφανως.....
Η ορεξη οντως ειναι ενα κριτιριο....
Οπως ομως και η αποψη του ιατρου που το ξερει καιρό.....

Θα ελεγα λοιπον οχι προς το παρόν αλλα δεν δειχνει και να εχεις πολύ χρονο στη διαθεσή σου.....
Εκμεταλευσου τον για "προετοιμασία" των μικρότερων ή/και πιο ευαίσθητων μελών της οικογενειας, ειτε με λογια ειτε με ενα "διαδοχο" ( Θα βοηθησει ΠΟΛΥ αλλα ΑΝ θελουν να συνεχισουν να εχουν ζωο... Πολλοί ΔΕΝ θελουν να ξαναπαρουν για να μην τα περασουν ξανα - δες τι ισχυει για σενα)

Δεν ειναι μια ευκολη αποφαση το "πότε".... βλεποντας κρινοντας και κανοντας....
Τα 2 απο τα 3 τελικά εφυγαν "μονα τους" στο μαξιλάρι/χαλακι τους αφου πρωτα μας αποχαιρέτησαν με τον τροπο τους..

Προσωπικά δεν αντεχα το να το θαψω εγω... το αφησα το θεμα στον κτηνίατρο....
Υπαρχουν και νεκροταφεια αλλα εκει καπου αρχιζουν οι υπερβολές ακομα και για τα δικά μου πιστευω.....
Αν εχεις το κουραγιο σε καποιο βουνό δε ξερω κι εγω που εχεις ευκαιρο χωρο που δεν θα το σκαψουν αλλα ζωα....
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#593096 @ fokion: Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Υπάρχει έτοιμος χώρος ταφής, που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν χωρίς απρόοπτα.

@ George_Prix: Πράγματι, το αφεντικό θα πάρει την απόφαση (αν και πραγματικό αφεντικό δεν υπάρχει... πιο πολύ "άνθρωπος που το φροντίζει περισσότερο", μιας και το σκυλάκι είναι "υπό περιορισμό" αδέσποτο).

Προς το παρόν αναμονή, μιας και όρεξη έχει και δεν δείχνει να πονάει. Αν τώρα κάτι αλλάξει, βλέπουμε. Το θέμα είναι όταν θα λείπουμε διακοπές ποιος θα το φροντίζει... εκεί δεν θα υπάρχουν πολλές λύσεις και δεν είμαι σίγουρος ότι θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις (και έγκαιρα).