Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#589945 καλά σκάω παραλία φέτος ΟΛΟΙ κομμάτια :lol:

και λέω μπράβο τα παιδιά , δεν ξέρω αν έχουν δύναμη αλλά φαίνονται πανίσχυροι

μετά βέβαια παρατήρησε ένας φίλος μου ότι τα διάφορα κλαρίνα του παρελθόντος που ήταν μπαρμαν και πι-αρ κτλ πλέον ασχολούνται με "ναυτιλιακά" θέλει λίγο διερεύνηση αυτή η φάση :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#589970 Μιας και αναφερθηκε..Πινω whey μόνο τις μερες που γυμνάζομαι και μικρη ποσοτητα η οποια συμπεριλαμβάνεται στο διατροφολογιο της ημερας (δηλαδή ψιλοσιγουρα δεν ξεφεύγω να παίρνω παραπανω απ οση χρειαζομαι μεσα στη μερα). Το "θεμα" ειναι το εξης, λογω μικροτραυματισμου, 2 εβδομαδες εκανα 2 προπονησεις μονο και σε αυτο το διαστημα εχασα 2.9 κιλα βάρος και 1.1 κιλα μυϊκή μαζα. Πώς εξηγείται η τοση απωλεια βαρους δεδομενου πως και διατροφικά ημουν πιο απροσεκτος απ ο,τι συνηθως. Υπαρχει περιπτωση να με "φορτωνει" τοσο πολυ η πρωτεϊνη και να χει αντικτυπο και στη ζυγαρια αυτο?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#589971 εγώ νομίζω (χωρίς να έχω καμία επιστημονική γνώση βεβαίως), ότι ο ορός γάλακτος σου δίνει παρωδικά οφέλη

και γενικά το να είσαι φουσκωτός τύπος είναι κάτι που θέλει συνεχές τάισμα και δουλειά, δεν μένει

και αν τα χάσεις είναι καλά, το θέμα είναι να μην γίνεις μπουρές , αλλά για αυτό νομίζω ότι πρέπει να τρως πάρα πολύ ή να παίρνεις πρωτείνη χωρίς γυμναστική ή κάτι παράξενο τελοσπάντων

τελοσπάντων, ένας από τους φίλους μου που έπαιρνε (και παίρνει) , είχε ψιλοπρηστεί και μάλιστα επειδή κάναμε και μαζί πράγματα με είχε ταράξει στο κλανίδι , ευτυχώς τη μείωσε και ηρέμησε το κωλί :lol: αυτός μάλλον έπαιρνε υπερβολική

παρότι πάντως δήλωνει πολύ ευχαριστημένος και βλέπω κάποια διάπλαση παραπάνω, στην πραγματική του δύναμη δεν είδα σχεδόν καμία διαφορά (γιατί χρόνια κάνουμε πράγματα μαζί οπότε ξέρω ακριβώς), τον προέτρεψα να την κόψει τελείως πεταμένα €€
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#589980 Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι: την whey δεν την "παίρνεις" μα την πίνεις, συμπλήρωμα διατροφής είναι και όχι κάποιο μαγικό ζουμί που θα σε πρήξει.
Το βασικό θετικό της είναι ότι προσφέρει υψηλότατης πχοιότητας πρωτεϊνούλα, οπότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αναφορικά με την κάλυψη του συγκεκριμένου macro.

Προσωπικά έπινα μετά από προπόνηση καθώς και οποιαδήποτε μέρα το μενού για χψζ λόγους δεν περιείχε αρκετή υψηλής βιολογικής πχοιότητας broτεϊνη.
Από κει και πέρα, προσωπικά δεν είδα καμία χειροπιαστή διαφορά όταν έπινα whey vs όταν δεν έπινα, απλώς έχει αντικατασταθεί με γιαουρτάκια, αυγουλάκια, yadda yadda yadda.

Μου φαίνεται δύσκολο η μικρή ποσότητα whey (μόνο στις προπονήσεις) να έχει σημαντικό αποτύπωμα στο σωματικό βάρος κάποιου, εκτός κι αν πέφτει μπόλικο φαί regardless.
Τέλος, να αναφέρω ότι μου φαίνεται δύσκολο (μα δύσκολο όμως) να υπολογίσει κανείς με ακρίβεια το 1.1kg χαμένης μυϊκής μάζας.

Α, γκζέχασα, περί αερίων και λοιπών δυσάρεστων, προσωπικά δεν είχα κανένα θέμα, αλλά ξέρω κάποιους που όντως τρώγανε τρελό whey bloating.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#589984 πραγματικά δεν πιστεύω ότι στην ιστορία του κόσμου κάποιος άνθρωπος είχε έλειψη πρωτείνης :lol:

ίσως τίποτα υποσιτισμένοι σε καιρό πολέμου

σίγουρα υπάρχουν καλής και κακής ποιότητας πρωτείνες που μπορείς να φας, αλλά μπορείς απλά να φάς καλά

την επιπλέον συμπλήρωση ποτέ μου δεν κατάλαβα

τελοσπάντων, δεν ξέρω..
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#589985 Κι όμως, όταν πλακώνεσαι με τα σίδερα πρέπει να το σέβεσαι το θεματάκι, τουλάχιστον εάν ενδιαφέρεσαι για maximum gainz.

Το θέμα είναι να πάρεις όλες τις broτεϊνες και αμινοξέα που χρειάζεσαι, και πάντα υψηλής βιολογικής αξίας.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#589986 ναι ρε προφανώς κάνουν δουλειά, δεν είναι placebo

απλά είναι και τι κάνει ο καθένας ή σε τι βαθμό
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#589990 Για μενα το καθαρο κερδος τετοιου συμπληρωματος έγκειται σε θεμα χρονου και αποκαταστασης για τα δικα μου δεδομενα και ωραρια τουλαχιστον. Καλως κακως σπανια ειναι εφικτο να κουμπωνω 350 gr κοτόπουλο μετα την προπονηση εφοσον προπονουμαι απόγευμα ή 8 9 το πρωί..Θεωρώ λάθος να καταβαλω μια Χ προσπάθεια στο γυμναστηριο και μετά να μην στηρίξω στοιχειωδώς τον οργανισμο μου να αποδώσει τα αναλογα και κυρίως να επανελθει σε καλη κατασταση.
Απ την αλλη καποια μετρησιμα και συγκρισιμα αποτελέσματα καθαρα απο την ληψη ή μη του συμπληρωματος δεν εχω δει με εξαιρεση την απωλεια βαρους που ανεφερα που μπορει να ηταν και τυχαια στο κατω κατω καθως και το συνολικά καλυτερο feeling που εκλαμβανω κατα την αποκατάσταση..Οποτε long story short πιστεύω ειναι καλή λύση αν δεν εχεις μεγαλη ευχέρεια στην ευελιξια των γευματων για μικρες περιοδους που αποφασιζεις να "πιεσεις" λιγο παραπανω..
Κατα τα αλλα οτιδήποτε κανουμε σε ασκηση καλό είναι, δεν χρειάζεται ενας μεσος ανθρωπος να πλάκωνεται επι συναπτα ετη εστω και στην πρωτεϊνη.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#590047
QsisVTS έγραψε:Δεν θα ήταν κακή σκέψη, αλλά τα δικά μου αδύνατα είναι τα χοντρά του diplomat (86 κιλά)

Άρα ψάχνουμε τα ίδια αυτή τη στιγμή όπως καταλαβαίνω :hmmm:

Έβαλα πλάκα πλάκα παντελόνι που είχα βάλει στον προηγούμενο γάμο και κολυμπάω μέσα του με είκοσι πόντους μικρότερη κοιλιά


:lipsealed:
νταξ, εσύ αποφάσισες να σώσεις τον εαυτό σου :lol:

Γιαννικ, δε θέλω να σε τρομάξω, 68 κιλά και 11.5% λίπος :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#590062 Εικόνα


μαζί με μείωση ψωμιών στο ελάχιστο, μείωση μαγειρεμένων λαδιών στο ελάχιστο, κόψιμο τηγανιτών, ώμο λάδι ατελείωτο, γλυκό κυρίως μέλι (πολύ μέλι) και επίσης χαλβάς με μέλι που μου αρέσει, ζάχαρη πρακτικά την έχω κόψει από παντού , γενικά όσο το δυνατόν λιγότερα επεξεργασμένα πράγματα, μείωση τυριών , αύξηση φρούτων, πάρα πολλά λαχανικά , κρέας όχι πάνω από 3 φορές την εβδομάδα (ελάχιστο χοιρινό, περισσότερο κοτόπουλο και μοσχάρι μια φορά την εβδομάδα), ψάρι ιδανικά 3 φορές την εβδομάδα και φυσικά όχι κακούς συνδυασμούς πχ μακαρόνια με κιμά και μουσακάδες, υδατάνθρακα κυρίως ρύζι και πατάτα (βραστή) και λαχανικά.. από αυτά τρώω μέχρι σκασμού , ποτό κάτι αποσταγμένο (κομμένη η μπύρα) μια φορά την εβδομάδα , δυνατό πρωινό στο παιχνίδι και κομμένοι φούρνοι κτλ και φρουτάκι.. ξηροκάρπια μπόλικα..

και γενικά.. ποτέ να μην πεινάω ,γιατί αν πεινάσω θα φάω κάτι κακό από τη βιασύνη

και επίσης μία στο τόσο (ανά 10-15ημερο) μπορεί να φάω και κάτι junk (με μέτρο) για να μην το έχω απωθημένο, απλά όχι κάτι τρελό δεν θα πάω να φάω 4 cheese ας πούμε.. και πίτσα φέτος έχω φάει (ολόκληρη βέβαια) 2 φορές , επίσης δεν γίνομαι αδερφή σε κάποιο γεύμα, γλέντι , το πάσχα.. εκεί τρώω κανονικά. τηρώ όμως τον κανόνα ότι για μια μέρα που δεν τα πήγα καλά το αναπληρώνω την επόμενη, αν δεν τα πάω 2 μέρες καλά τις 2 επόμενες και αν το πάω 3 μέρες άσχημα μετά θέλω μήνα για να στρώσω :lol: (εντάξει όχι μήνα, αλλά βδομάδα+ σίγουρα)

απλά προσέχω τι τρώω, αν τρως καλά πράγματα φάε όσο θες, δηλαδή σαλάτα με μόνο λάδι (όχι σως και βλακείες) φάε ατελειωτη, φάε και με κάποιο τυρί (με μέτρο) πχ κατικι. αλλά όχι να πλακώσεις παράλληλα και μια μπριζόλα.. όταν θα φας μπριζόλα θα τη φας με τα λαχανικάκια σου όχι με τυριά και ψωμιά

ποτέ δεν πρέπει να σκας και ποτέ δεν πρέπει να τρως σε σημείο που μετά σε πιάνει υπνηλία, αν σε πιάνει κάτι έχεις κάνει λάθος, ιδανικά μετά από κάθε γεύμα θέλω αν χρειαστεί να μπορώ να τρέξω κιόλας

επίσης όπως έχω ξαναπεί παίζω και πολύ ατμιστά πράγματα, πχ λαχανικά ψάρια που γίνονται πιο καλά στον ατμό

τώρα είμαι στο 14μηνο που παίζω έτσι, αυτό που προσπάθησα και ελπίζω να επαληθευτεί είναι να έχω μια διατροφή που θα μπορώ να διατηρώ σε βάθος χρόνου χωρίς να νιώθω στερημένος. πάντα έβλεπα άτομα που τους πεινούσαν οι "ειδικοί" και σχεδόν πάντα ξανακυλούσαν γιατί όλες αυτές οι διατροφές όταν μου τις περιγράφουν μου φαίνονται ο,τι να'ναι και καθόλου ρεαλιστικές

το θέμα δεν είναι να λιμοκτονήσεις για να χάσεις, αλλά να το πας σιγά σιγά με ρεαλιστικούς στόχους.
εγώ στόχευα και το κατάφερα για ένα κιλό την εβδομάδα και όταν έφτασα εκεί που ήθελα και δεν έτρωγα για να χάσω αλλά για να διατηρούμαι το βρήκα και πιο εύκολο γιατί στο χάσιμο ήταν η δυσκολία και ψιλοπεινούσα (ευτυχώς όχι αρκετά ώστε να το παρατήσω), τώρα είμαι κυριλέ δεν πεινάω ποτέ, παρά μόνο αν ξεχαστώ στη δουλειά πολλές ώρες

αλλά δεν κάνω το λάθος να υποκύψω , περιμένω να φάω όταν πάω σπίτι και όταν έχει χρειαστεί να πάρω, παίζω στο πολύ εξτριμ τίποτα καλαμάκια κοτόπουλο

επίσης δεν έχει καμιά σημασία τι ώρα θα φας τρώω πολύ συχνά και μετά τις 12

με μείωση της υπερβολικής κρεατίλας, λιπαρών και αλκοόλ πέρα από τα κιλά νιώθεις και περισσότερη ενέργεια και ευεξία (δεν υποστηρίζω βλακείες τύπου vegan βέβαια, απλά όχι την υπερκατανάλωση και αν μπορείς και καμιά μέρα να μην φας τίποτα πρώην ζωντανό οκ καλό για σένα)

επίσης με μείωση λίπους έχει παίξει και αύξηση τέστο μάλλον :iconcool: ξαναπαίζω εφηβική φάση
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#590152
QsisVTS έγραψε:και φυσικά όχι κακούς συνδυασμούς πχ μακαρόνια με κιμά

και γενικά.. ποτέ να μην πεινάω ,γιατί αν πεινάσω θα φάω κάτι κακό από τη βιασύνη

ποτέ δεν πρέπει να σκας και ποτέ δεν πρέπει να τρως σε σημείο που μετά σε πιάνει υπνηλία, αν σε πιάνει κάτι έχεις κάνει λάθος


ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά έκανα χθες το βράδυ. :ninja:

Γύρισα ψιλοαργά γιατί είχα βγει με ένα φίλο, έπεσα με τα μούτρα σε 1.5 πιάτο μακαρόνια με κιμά (στην πραγματικότητα η ποσότητα κιμά ήταν τουλάχιστον για 2 πιάτα), το οποίο και εισέπνευσα από την πείνα/βιασύνη. Μετά φυσικά λάμωσα χωρίς αύριο και promptly έπεσα για νανάκια.

:lol: :lol: :lol: