Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#579588 Καταστροφές και νεκροί συνέβαιναν, συμβαίνουν, και δυστυχώς θα συμβαίνουν πάντα. Αυτό που ήταν το τρομακτικά άσχημο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η χυδαιότητα των κυβερνώντων ήταν σε πρωτοφανή επίπεδα νομίζω.

Το καλο της υπόθεσης είναι ότι γλυτώνουμε τη Δούρου. Το κακό είναι ότι μας φορτώνεται ο Πατούλης.

(για να το ελαφρύνουμε λίγο)
Άβαταρ μέλους
By elteo
#579598
QsisVTS έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε: αν δεις στο ΣΚΑΙ ζωντανή εικόνα ότι πλησιάζει φωτιά στην περιοχή που είσαι θα τρέξεις να φύγεις ή θα ψάξεις να δεις αν το έχει κάνει ταληράκια η Τατιάνα των Συντακτών;


Εικόνα


:s_rofl :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#579633 Εγώ το είδα το επίμαχο "ντοκυμανταίρ" αλλά αποσπασματικά, δεν είμαι σίγουρος εάν αυτό επηρέασε κάπως τη γνώμη μου.

Σίγουρα παραθέτει διαλόγους που σε αφήνουν κάγκελο. Εφάμιλλες καταστάσεις με τους στρατηγοανεμοποινήνεκτίοντες θα μου πεις.

Δυστυχώς όμως (ειλικρινά δυστυχώς), βγαίνει μια εσάνς από τυμβωρυχία, κυρίως από τα follow up αντικειμενικών σχολιαστών.
Λειτουργεί δηλαδή ως πάτημα για ανήθικη εκμετάλλευση από τρίτους.

Φάνηκαν κάπως το συνεχές brooding χαλί και η μπόλικη επίκληση στο συναίσθημα, η οποία βέβαια δεν είναι και δύσκολη, δεδομένου του μεγέθους της τραγωδίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το στομάχι έγινε πλυντήριο. Δε νομίζω να το συνειδητοποιήσω ποτέ τί έγινε εκείνη την ημέρα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#579640 Διπλωμάτη όταν εχεις δύο γραμμαρια μυαλό μπορείς να φιλτράρεις την πληροφορία από το μέσο που τη μεταδίδει.
Σε μένα τουλάχιστον είναι ξεκάθαρη η διαφορά της 'ειδησης' (γεγονός) από τα 'ταληρακια' (ανάλυση γεγονότων τραβηγμένη από τις κωλοτριχες προς την κατεύθυνση που εξυπηρετεί καλύτερα).

Ομοίως και η διαστρέβλωση της είδησης (για αυτό όταν μιλάμε για δήλωση κατοχικού διοικητή η λοιπου γκεσταπιτη ψάχνουμε Αγγλική πηγή γιατί η """απόδοση"'' από τα ΕΛ μύδια ήταν χειρότερη από Γκέμπελς :) ).

Αν κάποιος βάζει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με μια αγράμματη γριά απ' του χουριο που ακούει Τσίπρας/Μητσοτάκης και νιώθει ότι ακουει το Μεσσία/εξαποδω τότε τι να πω...
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#579686 Ωραιο αρθρο

Παχύδερμος είναι αυτός που, επειδή έχει παχύ δέρμα, δεν αισθάνεται τα ερεθίσματα που τον αγγίζουν. Με άλλα λόγια, είναι αναίσθητος. Δεν αντιδρά.

Μεταφορικά σημαίνει πως δεν συμπάσχει, δεν συγκινείται, δεν χαίρεται και δεν λυπάται. Απαθής παρατηρεί τα γεγονότα.

Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι επιεικείς μπροστά στο πώς αντέδρασαν ο πρωθυπουργός και υπουργοί του την μοιραία εκείνη νύχτα της καταστροφής στο Μάτι, καθώς δεν αποτυπώνουν σε όλη της την έκταση, την ανηθικότητα τους.

Εκείνο το βράδυ μια ομάδα πολιτικών στελεχών και κρατικών λειτουργών, συσκεπτόταν όχι για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και τις περιουσίες τους, αλλά για να μηχανευθούν τρόπους να συγκαλύψουν την κατάσταση και τις ευθύνες τους.

Και σε αυτόν τον απάνθρωπο σχεδιασμό ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός. Συνειδητά, συμμετείχε σε εκείνην την σκηνοθετημένη παράσταση για να καθησυχάσουν τον κόσμο, όταν η καταστροφή συνετελείτο ήδη.

Και δεν ήταν μόνον αυτό.

Την άλλη ημέρα μια άλλη ομάδα συσκέφθηκε για το πώς θα δώσει αξιοπιστία στα ψέμματα που ειπώθηκαν την προηγούμενη νύχτα.

Κατασκεύασαν, μια φωτογραφία από δορυφόρο που αποδείκνυε πως δημιουργήθηκαν συγχρόνως πολλές εστίες πυρκαγιάς κι έτσι η κατάσβεση τους ήταν ανθρωπίνως αδύνατη. Μόνον που αποδείχθηκε πως η σχετική φωτογραφία ήταν «μαϊμού».

Την κατασκεύασαν, για να παραπλανήσουν. Κάποιο ανθρώπινο χέρι ζωγράφισε τις πολλές εστίες φωτιάς. Και όταν ζητήθηκαν οι πρωτότυπες φωτογραφίες, ουδέποτε επιδείχθηκαν.

Απατεώνες.

Στην συνέχεια, και ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν, ανακάλυψαν τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, ρίχνοντας την ευθύνη για ό,τι έγινε στους κατεστραμμένους. Μάλιστα, ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένος επισκέφθηκε την περιοχή για να κουνήσει αυστηρά το δάχτυλο του σε έναν πυρόπληκτο, ενώ μια κοπέλα που άκουγε τον διάλογο, έκλαιγε.

Ευτυχώς ή μάλλον δυστυχώς, υπάρχουν οι σχετικές φωτογραφίες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ανεπάρκεια; Ολιγωρία; Ή κάτι άλλο βαρύτερο και χειρότερο;

Όλα μαζί.

Οι κυβερνώντες, με πρώτον –πρώτον τον πρωθυπουργό αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν αυτήν την κρίση. Δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν το μέγεθος της.

Αν μέναμε σε αυτά, θα λέγαμε πως και άλλες κυβερνήσεις, προηγουμένως, στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.

Εκείνο που διακρίνει τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς του από τους προηγούμενους είναι πως στην ανικανότητα τους και στην ανεπάρκεια τους, προστέθηκε και η ανηθικότητα τους.

Γιατί δεν ήταν απλώς αναίσθητοι, καθώς συμμετείχαν συνειδητά σε μια απόπειρα εξαπάτησης και παραπλάνησης των πολιτών, ενώ συνάνθρωποι μας καιγόταν ζωντανοί.

Συσκέφθηκαν, σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα σχέδιο, όχι για να περιορίσουν την καταστροφή, αλλά για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες. Είπαν ψέμματα σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Χωρίς να διαθέτουν στοιχειώδες ήθος, αδιαφόρησαν για τους κατεστραμμένους, και δήλωσαν μάλιστα την λύπη τους για την ατυχία που «έκατσε» σε αυτούς τόσο μεγάλη καταστροφή και χάλασε την φιέστα της «εξόδου από τα μνημόνια».

Και τολμούν οι ανήθικοι και ζητούν την ψήφο μας, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς καμιά συγγνώμη.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν στην προχθεσινή εκπομπή του κ. Α. Παπαχελά καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την πολιτική συντριβή αυτής της συμμορίας.

Το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνον πολιτικό. Είναι πρωτίστως ηθικό

https://www.liberal.gr/arthro/250377/po ... s0.twitter
Άβαταρ μέλους
By DAP
#579761
Geo f1 έγραψε:Εχει σχεση με καμια φωτια το ποστ σου? :hmmm:



ΑΥΤΟ παρατηρησες μονο;

Το εβαλα μιας και διαφημησες τον συντακτη οτι γραφει ωραια αρθρα για να δουν και οι αλλοι χρηστες εδω μεσα το ποιον του ανθρωπου,αλλα και πως μπορει ενας καλοπροαιρετος αναγνωστης σαν και σενα π.χ. να παρασυρθει ......Και ο Μουμτζης ειναι μανουλα σε κατι τετοια......
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#579779 Ο Μουμτζής είναι γνωστή ποσότητα, αλλά θα πεταχτεί κανένας πάλι και θα πει : "μπορεί να είναι γενικά @@ρας, αλλά μπορεί τώρα να έχει δίκιο".
:hung:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#599615 Άσε το 112 . Εδώ υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Μόλις φύσηξε λίγο , φωτιά στη Σαμοθράκη , φωτιά κοντά στη Δαδιά. φωτιά στη Θάσο.
Αϊ σιχτήρ . να πιάσουν έναν και να του κόψουν τα χέρια live.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#600581
Άβαταρ μέλους
By 224v
#600594 χθες το βραδυ στην Ιθακη επιασε φωτια σε ένα σημειο που αρκετα χρονια πριν ειχε ξαναπιασει. δεν ηταν δασος με δενδρα αλλα σκινα και βατα,. και τις δυο φορες μαλλον ξεκινησε από πεταμενο τσιγαρο σε σταυροδρομι που σταματάνε για ελεγχο διέλευσης αλλου οχήματος. ερχονται από το λιμανι και σταματάνε να δουν, οποτε πετανε και τη γοπα εξω από το παραθυρο!!!!. Την προλαβαν αμμεσα και δεν εγινε μεγαλη ζημια… Αυριο που θα παω παλι θα βγαλω φωτογραφια την πλαγια...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#600622
224v έγραψε:χθες το βραδυ στην Ιθακη επιασε φωτια σε ένα σημειο που αρκετα χρονια πριν ειχε ξαναπιασει. δεν ηταν δασος με δενδρα αλλα σκινα και βατα,. και τις δυο φορες μαλλον ξεκινησε από πεταμενο τσιγαρο σε σταυροδρομι που σταματάνε για ελεγχο διέλευσης αλλου οχήματος. ερχονται από το λιμανι και σταματάνε να δουν, οποτε πετανε και τη γοπα εξω από το παραθυρο!!!!. Την προλαβαν αμμεσα και δεν εγινε μεγαλη ζημια… Αυριο που θα παω παλι θα βγαλω φωτογραφια την πλαγια...

Αν ο δήμος το είχε καθαρίσει το σημείο απο ξερόχορτα κλπ θα έπιανε φωτιά;