Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#577159 Προσωπική μου άποψη είναι οτι η Γ' βάθμια εκπαίδευση πρέπει να έχει στενή σχέση με την αγορά εργασίας και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αποκομίζεις.
Τι να την κάνεις την θεωρητική κατάρτιση αν δεν μπορείς να την εφαρμόσεις έξω από το εργαστήριο;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#577166
Άβαταρ μέλους
By dimik
#577167 Το μυαλό έπρεπε να στο ανοίγει η δευτεροβάθμια, το ότι έχουμε φτάσει στην Ελλάδα να λέμε "ένα χαρτί να πάρει το παιδί μωρέ" είναι μέγιστο φάουλ και στο βωμό αυτού έχουν διαγραφεί 6 χρόνια σχολικής εκπαίδευσης η οποία αφοσιώθηκε σε αυτό το "χαρτί".

Για μένα πτυχίο παίρνεις για να ασχοληθείς κυρίως επαγγελματικά ή επιστημονικά κατα δεύτερο λόγο με έναν τομέα.
Η επιστημονική ενασχόληση εν τω μεταξύ έχει γίνει άλλη μεγάλη μάστιγα στην Ελλάδα λόγω ανεργίας.
Χωρίς γνήσιο ενδιαφέρον δίνουν πόνο σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά χωρίς αντίκρισμα γιατί δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Καίγονται καριέρες και ζωές με σπουδές μέχρι τα 30φεύγα και αν δεν βρεθεί καμια post doc, ερευνητική θεσούλα με μισθό της πείνας, χωρίς ένσημα κλπ καταλήγουν με μηδενική εργασιακή εμπειρία ξεκρέμαστοι.
Αυτοί που έχουν το γνήσιο ενδιαφέρουν συνήθως ψάχνονται και περισσότερο και ακολουθούν μια κάποια ακαδημαική καριέρα, αν και πλέον υπάρχουν πολλοί (ειδικά σε επαγγέλματα αιχμής) που συνδυάζουν ακαδημαική καριέρα με εργασία στο αντικείμενο. Τέτοιος σαν τους τελευταίους θέλουμε για καθηγητές.

Από εκεί και πέρα, ο μαθηματικός δεν γίνεται αποκλειστικά καθηγητής, μπορεί να εξειδικευθεί σε ένα σωρό τομείς, από πληροφορική, στατιστική, μέχρι και λογιστική.
Ο οικονομολόγος αντίστοιχα, ο φυσικός το ίδιο.
Τώρα να μου πεις καμια φιλοσοφική-φιλολογία κλπ θα σου πω ότι εκεί διδάσκονται πιο πρακτικά από παντού.
Η θεωρία είναι η βάση, χωρίς εφαρμογή όμως είναι κενό γράμμα -επι το πλείστον άχρηστες- εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

@markvag νομίζω απαντάω και σε σένα μιας και γράφαμε παράλληλα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#577183 Ακουσα σήμερα στη βουλή τη κουβέντα για το νεο νομοσχέδιο. Θα ενώσουν λέει το πανεπιστήμιο Μακεδονίας που κανει μεταπτυχιακά σε ξένη γλώσσα με όλα τα ΤΕΙ Μακεδονίας ηπείρου κλπ σε ένα Πανεπιστήμιο!!!
Γαβρογλου όλε!!!

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#577184 qsis μπερδεύεις τον εργαζόμενο με κριτική σκέψη το οποίο κατ΄εμέ είναι σημαντικότερο όλων με τα πτυχία, τα 2α δεν συνεπάγονται το πρώτο.
Πίστεψε με 8 χρόνια συναναστρεφόμενος με ανθρώπους που έχουν μινιμουμ γαμαουα πτυχία 7,5+ και βαθμούς λυκείου 18+ τα έχω δει όλα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#577204 Φίλε είσαι ο άνθρωπος που είσαι αυτό δεν αλλάζει

Απλά με την οποία μόρφωση είσαι ο ίδιος άνθρωπος++

Τα παλικάρια με τα πτυχία των 7+ ξέρω ακριβώς πώς είναι για αυτό και δεν παίζω τέτοια φασουλα