Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#572689 Είναι μια ανοησία πάντως το συγκεκριμένο. Αν ο αποπάνω χρειάζεται αυτή την πληροφόρηση για να κρίνει αν ο υπάλληλος είναι καλός ή όχι, τότε το πρόβλημα το έχει αυτός, όχι ο υπάλληλος. Γιατί αν εγώ βγάζω την δουλειά που απαιτείται από εμένα και στον υπόλοιπο χρόνο χαζεύω, γιατί είναι κακό;
Αν δεν βγάζω την δουλειά, τότε να το κουβεντιάσουμε, αλλά διαφορετικά πραγματικά άλλου είναι το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#572693 Όπως είπα κανενας manager δεν ασχολείται με τέτοια πράγματα. Τώρα αν υπάρχει performance review επειδη ο άλλος κωλοβαραει τότε και τα logs θα βγούνε και όλα.
Το monitoring των συσκευών εχει να κανει κυρίως με το τι πληροφορίες της εταιρείας παίρνεις μαζι σου. IP, συμβόλαια, πελατολόγιο κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#572716 Βασικά ούτε καν σε performance review δεν χρησιμοποιούνται τέτοιες πληροφορίες.
Μόνο σε περιπτώσεις που πηγαίνουν προς απόλυση κι αυτό καθαρά για να έχει πάτημα ο εργοδότης ή ακόμα και στοιχεία αν καταγγείλει την απόλυση του ως καταχραστικη ο εργαζόμενος.

Ξεφύγαμε όμως από την ουσία η οποία είναι ότι όλα αυτά τα στοιχεία συλλέγονται και μάλιστα νόμιμα και κυρίως για λόγους ασφαλείας και όχι τόσο απόδοσης.

< >
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#572728 Προφανώς και όλα καταγράφονται, προφανώς και όλες οι δουλειές δεν είναι οι ίδιες.
Νομίζω ότι ο scotch κάπου αλλού το πήγαινε πάντως, όχι στο χαζολογημα. Anyways..

don't blame the marketing
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#572748
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί αν εγώ βγάζω την δουλειά που απαιτείται από εμένα και στον υπόλοιπο χρόνο χαζεύω, γιατί είναι κακό;
Αν δεν βγάζω την δουλειά, τότε να το κουβεντιάσουμε, αλλά διαφορετικά πραγματικά άλλου είναι το πρόβλημα.

Είναι κακό στη δική μου περίπτωση για δύο βασικούς λόγους:
α) η συγκεκριμένη δουλειά δεν τελειώνει ποτέ και πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
β) η δουλειά γίνεται στον χώρο του πελάτη (και επιπλέον χρησιμοποιείται το δίκτυό του... εδώ, btw, τι κάνουμε με logs, κλπ;).

Το σουτάρισμα είναι το μόνο εύκολο, το θεωρώ όμως έσχατη λύση.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#572749
georgetz έγραψε:

για τον Scotch που ρώτησε , ας τσεκάρει λίγο το αρθράκι εδώ ->
*μόνο για ερευνητικούς σκοπούς :shifty:
https://lifehacker.com/three-ways-to-re ... 1739406855

Μόνο, εννοείται :shifty:



< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#572759 Scotch δεν είναι απάντηση το " η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ". Αν σκέφτεσαι έτσι για τους υπαλλήλους σου καλύτερα βρες ρομπότ
Το σωστό είναι να βγαίνει η δουλειά όπως ειπώθηκε
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#572771 Τέλος πάντως, αν υπάρχει αυτό που ζητάω, θα εξυπηρετούσε. Τα υπόλοιπα άφησέ τα πάνω μου ;-)

< >
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#572905 Καλησπέρα. Έχω το λάπτοπ Dell latitude D820 όπου το χρησιμοποιω μια στο τόσο. Τα τελευταία 3 χρόνια του είχα βάλει δίσκο ssd και windows 10 και ήταν οκ. Από την Παρασκευή το βράδυ που το ξαναδουλεψα και μέχρι χτες βραδυ δούλευε αψογα. Χτες βραδυ το έσβησα αφού το δούλεψα λίγο κανονικά και έπεσα για ύπνο. Σήμερα το πρωί που πήγα να το ανοίξω δεν ανάβει κανένα λαμπάκι ούτε καν της φόρτισης από το τροφοδοτικό. Πατώντας το κουμπί power δε γίνεται τίποτα. Δοκίμασα να βγάλω μπαταρία και τροφοδοτικό κι έκανα reset πατώντας το κουμπί power για 1 λεπτό και μετά έβαλα μπαταρία και τροφοδοτικό αλλά δεν άλλαξε κάτι. Δοκίμασα επισης να βγάλω και να βάλω μια μνήμη ραμ που είχα προσθέσει καθώς και τη μπαταρία cmos από το φυσσακι της αλλά δεν άλλαξε κατι. Μέτρησα τάση στη Φύσσα του τροφοδοτικου με πολύμετρο και είδα κανονικα 19,5 volt. Το μηχάνημα δεν υπέφερε από θερμοκρασίες γιατί το δούλευα χρόνια πάνω σε βάση με ανεμιστήρες και το χρησιμοποιούσα μόνο για browsing.
Να υποθέσω ότι επηλθε το μοιραίο (καμμένη motherboard); Υπάρχει κάτι αλλο που μπορώ να τσεκαρω;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#572935 Θα μπορούσε να είναι πρόβλημα στο βύσμα τροφοδοσίας του laptop, οπότε πρακτικά να μην φορτίζει παρά το γεγονός ότι είναι ΟΚ το τροφοδοτικό.

Από την άλλη βέβαια, μου φαίνεται δύσκολο να χάλασε το βύσμα κατά το διάστημα που ήταν σβηστό το laptop. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#572936 Δοκίμασε άλλο τροφοδιτικό. Το ότι μετράει Volt δεν σημαίνει ότι δουλεύει σωστά, μπορεί να μην σηκώνει φορτίο. Αυτό είναι το πιο πιθανό. Μετά κοίτα για βλάβη στο βίσμα του υπολογιστή, μπορεί να έχει σπάσει/ραγίσει. Εφόσον δεν ανάβει κανένα λαμπάκι είναι τα πιο λογικά. Άλλα συστήματα μητρική/δίσκος κλπ θα είχαν άλλα συμπτώματα και είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να φταίνε.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#572990 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Κι εμένα μου φάνηκε κουλό αυτό που έγινε στα καλά καθούμενα. Να προσθέσω επίσης ότι παρότι το συγκεκριμένο λάπτοπ είναι παλιό μοντέλο (2006) ήταν αχρησιμοποίητο για 10 χρόνια και τα τελευταία 2-3 χρόνια (αφού αναβαθμίστηκε σε δίσκο, ραμ και λειτουργικό) επιστρατεύτηκε για περιστασιακη χρήση υπολογιστή σε σπίτι που επισκέπτομαι μια στο τόσο. Πάντα δε τον έβαζα σε βάση με ανεμιστήρες για να μη θερμαίνεται, οπότε μου κάνει αρκετή εντύπωση αν τελικά έκαψε motherboard.
Το ενδεχόμενο να παίζει κάτι με το τροφοδοτικό πέρασε κι απ' το δικό μου μυαλό άσχετα αν μέτρησα σωστή τάση στη φισσα του. Δυστυχώς επειδή η ζημιά έγινε εκτός κύριας κατοικίας μου (σε φάση απόδρασης τριημέρου) θα τεσταρω το κομμάτι τροφοδοσίας από αύριο που επιστρέφω σπίτι κι έχω ένα εφεδρικό τροφοδοτικό να δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#572995 Βάλε τροφοδοτικό χωρίς μπαταρία.

< G (5S) >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#573009 για να βεβαιωθείς , χωρίς κανένα βύσμα τροφοδοτικού κ όποια μπαταρία συνδεδεμένα πάνω στο σύστημα, πατάς το power για 10+ δεύτερα.
Μετά συνδέεις κ ξαναπροσπαθείς.

Εαν πάλι δεν δουλεύει , πρώτα το τροφοδοτικό δοκίμασε να αλλάξεις/αντικαταστήσεις.