Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#571950 Πήρα το θάρρος να ανοίξω ένα θέμα (κυρίως προσωπικό για το πώς το έζησα και το πήρα) για το φετινό διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης όντας πολύ πιθανά ο μοναδικός από το φόρουμ που την επισκέφθηκε. Η σημερινή μέρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ήταν η τελευταία της έκθεσης η οποία εδώ και λίγη ώρα αποτελεί παρελθόν.
Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια (δεν γνωρίζω πόσα) η έκθεση λαμβάνει χώρα στις αρχές Μαρτίου μέρι περίπου και τα μέσα του μήνα. Φέτος η πρώτη επίσημη για το κοινό ήταν από τις 7 Μαρτίου μέχρι σήμερα (17 Μαρτίου 2019), η έκθεση ανοίγει για τους δημοσιογράφους, εμπόρους και VIP πελάτες στις 5 του Μάρτη.
Καθε χρόνο σχεδόν 6 μήνες πριν την έκθεση κανονίζω να κλείσω ξενοδοχείο ή airbnb για το πρώτο 2ημερο της έκθεσης, 6μηνο στην χειρότερη συνήθως γιατί δωμάτια δεν βρίσκεις ούτε με κυάλι, είτε λόγω διαθεσιμότητας, είτε λόγω τιμής, είτε και σε συνδυασμό των δυο παραγόντων όσο περνάει ο καιρός και σε σχετικά κοντινή απόσταση. Το Palexpo ο εκθεσιακός χώρος είναι σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Γενεύης αλλά και τα δυο πανω στην συνοριογραμμή με την Γαλλία, οπότε είστε προσεκτικοί αν είστε με τα ΜΜΜ που θα κλείσετε ώστε να σας καλύπτουν τα μέσα. Αν και οι αστικές γραμμές στο κομμάτι αυτό είναι διεθνείς , δηλαδή ξεκινάνε τα αστικά από Γαλλία, περνάνε μέσα στην Ελβετία και καταλήγουν Γαλλία.
Η φετινή χρονιά για μένα ήταν πολύ "ιδιαίτερη" ως προς την έκθεση και θα εξηγηθώ παρακάτω. Πέρισυ όταν πήρα στην έκθεση υπήρξαν κάποιες απώλειες σε αυτοκινητοβιομηχανίες, αποσύρθηκαν οι αμερικάνοι (πλήγμα μεγάλο για μένα προσωπικά) οι οποίοι μέχρι το 2017 λάμβαναν μέρος κανονικά. Οι εταιρείες που κατέβαιναν ήταν Cadillac, Chevrolet/Corvette, Dodge, Ford, Ford Mustang, μετά από Ασία ειχαμε την Infiniti, από Ευρώπη Opel (αυτές χονδρικά για πέρυσι 2018). Οπότε σκεφτόμουν ότι το πλήγμα φέτος θα ήταν μεγαλύτερο. Η επιβεβάιωση στις σκέψεις μου ερχόταν σταδιακά στους επόμενους μήνες από τις ανακοινώσεις που έγιναν οπότε σε συνδυασμό με τον βιασμό της αυτοκίνησης με υβριδικά και ηλεκτρικά δεν εκδήλωσα ενδιαφέρον για την φετινή έκθεση, ώσπου σκάει κεραυνός εν αιθρία λίγες εβδομάδες πρίν από την Μέρκ ότι σταματάει την SLC, καταργείται ο V12 :thumbsdown: και εγώ να βρίζω ευρωπαίους οικολόγους και λοιπούς για αυτά τα αίσχη που λαμβάνουν χώρα :shifty:, οπότε αρχίζω μανιωδώς να ψάχνω να νοικιάσω σπίτι στο air bnb. Τζίφος, αρχίζω να ψάχνω ξενοδοχεία ώσπου μετά από ψάξιμο βρήκα ένα ρημάδι για να ξεκουράσω το κορμάκι μου.
7 Μαρτίου 2019 πρώτη μέρα έκθεσης ώρα 5:21 το πρωί ξεκινάω από την Γερμανία και μετά από 2μιση ώρες πέρασα τα σύνορα στην Βασιλεία με ιδανικές καιρικές συνθήκες, κάπου 6,5 βαθμοί και καταρρακτώδης βροχή και μέγιστη ταχύτητα τα 210χλμ/ω λόγω χειμερινών ελαστικών. Πέρασα από Ζόλοτουρν πήρα έναν αγαπημένο φίλο και ξεκινήσαμε για Γενεύη. Με τον φίλο δεύτερη φορά που πηγαίναμε σε έκθεση αυτοκινήτου, η πρώτη μας ήταν η ΙΑΑ 2015 στην Φρανκφούρτη, παρκάραμε το αμαξι στο πάρκινγκ και από εκεί με Shuttle Bus πήγαμε στον εκθεσιακό χώρο. (στο τέλος το κοστος των εισιτηριων)
12:35 μπήκαμε στην έκθεση πρώτη μέρα και παρότι είναι καθημερινή, ημέρα Πέμπτη, έχει μπόλικο κόσμο και ακούς και διάφορες γλώσσες, όχι μόνο τα γαλλικά λόγω καντονιού.
Από το σημείο που μπήκαμε μας καλως όρισε το VAG Group μαζεμένο στην κυριολεξία VW, Skoda, Bentley, Lambo, Audi, Seat, Porsche. Από αυτές θαύμασα τις Bentley σαν φαν, Skoda Superb και Kodiaq, Audi A6 (σοβαρή υποψηφιότητα για επόμενο :ninja: ), VW Touareg ειδικά το V8 Diesel , Porsche η νεα 992 ΚΑΥΛΑ, ονείρωξη από κοντά :inlove: , όχι ότι έχανε σε βίντεο ή φωτός. Δεν ασχολήθηκα με Lambo δεν μου αρέσουν (πείτε ότι θέλετε εγώ γράφω την άποψη μου ), Seat δεν με ενθουσίασε κάτι, ίδια βαρετή γκάμα έχουν βαλτώσει, απλά έφτιαξαν θυγατρικη την Cupra και κάτι έγινε. Πέρασα γρήγορα γρήγορα δίπλα στην Subaru και στην προσωπική μου αδυναμία το Outback. Μετά πέρασμα στην Koeningsegg και το υπεραυτοκίνητο τους το Jesko, είχαν και ξέχωρο το σασμάν δίπλα στο αυτοκίνητο. Δίπλα από την Koenigsegg το ΚΟΣΜΗΜΑ της αυτοκίνησης, Pagani :inlove: με 2 αμάξια την Huayra και Zonda με τον κινητήρα έπος τον Μ120 :inlove: (τι έβγαζε η αυτοκίνηση). Στην Pagani αράζω και κάθομαι και απολαμβάνω με λίγο παραπάνω χρόνο τα κοσμήματα, τα έργα τέχνης σε τροχούς και περιμένω μπας και σκάσει μύτη και ο Horaccio όπως είχε γίνει πέρσυ :lol: . Επόμενη εταιρεία Bugatti είχε εκεί τα κοσμήματα της και αυτή, είδα και το ακριβότερο αμάξι (δεν θυμάμαι πως το λένε) ξέρετε ποιό λέω πάντως εκείνο που πουλήθηκε 16 μιλλιόνεν €ουρος, εντυπωσιακό από κοντά. Δίπλα έβοσκε και η Zenvo αλλά δεν ασχολήθηκα, το φωτογράφησα πέρσυ, οπότε γιατί να το κάνω και φέτος είπα.
Προχωρώντας παρακάτω πέφτουμε στην Aston Martin κανά 2 φωτός έτσι για να πω ότι έβγαλα κα φέτος και πηγαίνω καρφί στην πρωτοεμφανιζόμενη εκ Ρωσιας Aurus. Εδώ είχε και χαβαλέ
Πάω γρήγορα στην Aurus ο φίλος ο Αντώνης μου έλεγε που πας ρε |λογοκρισία| Θωμά, και εγώ του απαντησα να δώ τι φτιάξανε οι ρώσοι και να χαλβαδιάσω τις ρωσίδες, είχαν φέρει ωραία τεμάχια, πολύ ωραία τεμάχια :inlove: . Όπως σκάω μύτη στην ανοιχτή λιμουζίνα ξαφνικά σκάνε μύτη 2 συνεργεια από 2 ρώσσικα κανάλια, εγώ από πίσω να κοιτάω το πλαίσιο του αυτοκινητου με τον κινητήρα και να λέω στον Αντώνη τον αγαπητό φίλο για τον κινητήρα της Porsche και υποθέτω να είμαι ο photobomber στην ρώσικη τηλεόραση γιατί ήμουν ακριβώς στο πλάνο (τσιμεντομένο στον Βόλγα ποταμό θα με βρείτε :ninja: )
Εδώ μπορώ να γράψω διάφορα. Το αμάξι φωνάζει είμαι ρώσος Blyat :lol: μούρη Lancia Thema/Chrysler 300C βασικά τα φώτα, σχάρα μούρης κάτι παρόμοιο βρείτε το εσείς, μέσα το κεντρικό τούνελ λόγω σασμάν τρώει πολύ χώρο σε οδηγό συνοδηγό, πίσω ωραίο άνετο. Σα ποιότητα καλό μου φάνηκε θα ήθελα μια ρωσίδα να μου την δείξει καλύτερα, δυστυχώς δεν έγινε :thumbsdown: . Σε ξεχωριστό χώρο ειχαν ενα Aurus σε πολύ μακρουλή έκδοση πείτε την πούλμαν σα την Μερκ να τελειώνει το θέμα, εκεί έφαγα πόρτα γιατί θέλανε exclusive πελάτη, δεν φτάνουν τα κιλά μου τελικά :lol:. Να πω του στραβού το δίκιο αν τα είχα σιγά μην πέταγα €€€ στους ρώσους θα τα έδινα για μια RR ή Bentley .
Κατηφορίζουμε στον κάτω όροφο μας υποδέχετε Renault, δεν ασχολήθηκα με κανένα αμάξι πλήν του νέου Κλιό για φωτός παραγγελιά του αγαπητου μας συνφορουμίτη του Ορέστη του ρενουδάκια με το Φλούενς. Σα σχόλιο δικό μου, δε το θεώρησα νέα γενιά αλλά σα φατσολίφτ της 4ης γενιας, εσωτερικά νταξ υιοθέτησε τις οθόνες, ποιοτικά καλό. Δίπλα η Νισσαν ουτε βλέμμα απαξίωσης, η απαξίωση εκ μέρους μου συνεχίστηκε στις Χοντα, Ντάτσια, Σουζούκι, Μιτσουμπίσι, συνέχισα με περαιτέρω απαξίωση σε PSA Group το μόνο για να είμαι ακριβής που μάρεσε ηταν το νέο 508 αλλά δεν έβγαλα φωτό όπως και πέρσυ :lol: , περασα απέναντι στην Τογιότα για να δω την νεα BMWεεεεεεεεε Τoyota Supra, βασικά το GR μου άρεσε ποιό πολύ :lol: , νταξ το Σούπρα ωραίο σα σχέδιο, οδηγικά δεν εχω ιδέα αλλά δεν περιμένω τίποτα να έκαναν τα έκαναν οι βαυαροί όλα :shifty: , πέρασμα την Lexus :inlove: μου φαίνεται οτι οι άνθρωποι χρόνο με τον χρόνο ποιοτικά βελτιώνονται (όταν οι γερμανοι ρίχνουν την ποιοτητα και αυξάνουν την τιμή :innocent: ), είχαν κλειδωμένο φετος το LS500h μέχρι πρόπερσυ το LS600h το είχαν ξεκλείδωτο τι πάθαν φέτος άραγε. Από εκεί Ssang Yong μου άρεσε το αγροτικό τους μεγάλο και ποιό ευρύχωρο από το X klasse, έμεινα με το στόμα ανοικτό, Isuzu μονο το αγροτικό της ειχε να δειξει το ιδιο ειναι τα τελευταια χρονια οποτε δεν ασχοληθηκα.
Πέρασμα στο FCA Group παραδοσιακά τα ποιό ομορφα και γλυκά τεμαχ..., κορίτσια ήθελα να πώ :inlove: , AR δεν είχε κάτι σπουδαίο παρουσίασαν ένα μέτριο σουβλάκι προτιμω Τζούλια βασικά (αλλα δεν θα πέταγα σεντ να την αγόραζα :lol: )ίσως σε μπλέ να έκανα τα στραβά μάτια :shifty: , Jeep, Ferrari παρουσίασε την F8, Fiat έβλεπες το 500 σε ότι παραλλαγή υπήρχε, ειτε το κανονικό, είτε X, είτε L τι δγιάολο είπα, είχαν και τα Abarth . Απέναντι από τους ιταλοαμερικάνους η λατρεμένη RUF :inlove: , παρακατούλια Mc Laren, Maserati, RR. Για την RR έχω να πώ πως η Cullinan με χάλαγε σε βιντεο από κοντά φαίνεται λιγο ποιο μαζεμένη, ο κώλος με διχάζει ακόμα, προσωπικά προτιμώ την Bentayga :inlove: .
Kαι έχουμε μπει στην τελική ευθεία με ΚΙΑ λατρεύω το Stinger εδώ και 2 χρόνια που υπάρχει, θαρρώ παντως οτι ειναι κοπια αυτοκινήτων γτ παιρνει στοιχεία Μερκ, Πενβέ, Αουντι στο εσωτερικό (αν το παρατηρήσετε καλα) και κάτι και απο AR. To Shooting Brake το χάλαγε το λευκο χρωμα οποτε εχανε πολυ, σε φωτο φαινεται ποιο ωραιο. Με την Smart δεν ασχολήθηκα (ποτε δεν ασχολιομουν εξαλλου :lol: ) και πέρασμα στην Μέρκ για να αποτίσω φόρο τιμής σε 3 μοντέλα.
SLC Final Edition, SL Grand Edition και AMG S65 .
Στα αυτοκίνητα της Μέρκ που αφιέρωσα χρόνο ήταν μόνο τα 3 προαναφερθεντα, η C σε όλη της την γκάμα, η GLE, G, S, E AMG GT, GT4,GLC, EQC. Δεν ασχολήθηκα με κανένα μπροστοκίνητο, A, A limousine, CLA, CLA Shooting brake, B. Δεν ασχολήθηκα επίσης με CLS.
Οι λόγοι? Δεν με εκφράζουν, δεν μου αρέσει αυτή η νέα άθλια σχεδιαστική ταυτότητα (πολλοί θα με βρίσετε), η ποιότητα έχει ξεπέσει, αυτά τα αμαξάκια δεν πρέπει να φέρουν το βαρύ σήμα της Μάρκας. Αυτό που είδα προσωπικά στα νέα όπως ηταν η GLE είτε συμβατική είτε AMG ο θεός να την κάνει με το υβριδικό, η ποιοτητα πέφτει και πέφτει πολύ, πετάξανε στην κυριολεξία τις οθόνες. Δυο μοντέλα την έχουν σωστά τοποθετημένη S και G. Καλά το τέλειο είναι η C :inlove:
Tέσπα μεγάλη κουβέντα αν βρω όρεξη ισως γράψω ξεχωριστά.
BMW to Z4 μια ομορφιά :inlove: , 3 και 5ρα ομορφιες :inlove: μεσα εξω :inlove: καιρό πολύ καιρό είχα να το πω για BMW αυτό οι λίγοι το γνωρίζουν από εδώ μέσα, τα σουβλάκια τους έχουν ασχημύνει, καλά η 7ρα είναι ο ορισμος της ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ σε μουρη. Τι φτιάξανε στο Μόναχο, τι ήπιανε και το σχεδιάσαν αυτό και ποιός λακαμάς είπε το ναι σε αυτό το σχέδιο. Έβλεπες ξυνισμένους τους μπεμβεδάκιδες και δε κανω πλάκα κυριοι για να πικάρω, όχι ότι στην Μερκ ειχε κοσμο το περιπτερο της.
Ξέχασα να αναφέρω την Μαζντα :inlove: ολα της τα αμαξια ειναι ωραια :inlove:
Ευχάριστη έκπληξη η Replicar Hellas. Από το 2013 πηγαινω στην έκθεση ανελλιπως αυτοκίνητα της RCH εχω πετύχε εδώ στην Γερμανία και στην Ελβετία εν κινήσει, επιτέλους αξιώθηκα να τους δω σε έκθεση και χάρηκα ιδιαίτερα. Πιάσαμε την κουβέντα με τα παιδιά, ρωτήσαμε διάφορα για τα αμάξια τους μας ελυσαν απορίες. Το μονο που εχω να ευχηθω ειναι καλή επιτυχία και περισσότερη παρουσία στην αγορά και να ξεπεράσουν τους σκόπελους που έχουν.

Στο ρεζουμέ η έκθεση φέτος δεν μου άφησε καλή γεύση, είχαμε μεγάλες απώλειες, φέτος πέραν των αμερικάνων που προανέφερα έλειπαν, Jaguar/Land Rover, Opel, Volvo, Infiniti, Hyundai, Ford. Eνισχυμένη παρουσια υβριδικών και ηλεκτρικών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, περισσοτερες οθόνες, κοινως γκατζετοαμάξια και πες πάει στο καλό εξέλιξη λέγεται εγώ είμαι κολλημένο μυαλό, αλλά για διάφορους λόγους ή βασικά για έναν δεν κατεβαίνουν αυτοκινητοβιομηχανίες που πάντα χαζευα τα αμάξια τους.
Τεσπά οι φράσεις που ταιριάζουν και είναι κλισέ κάθε πέρσυ και καλύτερα ή κάθε φέτος και χειρότερα βρίσκουν πλήρη εφαρμογή.
Αν διαφωνείτε ή όχι είναι προσωπική η άποψη που γράφω.

ΥΓ: Ακολουθουν φωτό ξεχωριστά από το κινητό, μην περιμένετε πολλά πράγματα :lol:
ΥΓ2: Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
υγ3: Εισοδος 16 chf (14€), πάρκινγκ 25 chf, αν πληρωσετε σε € παιρνουν το ιδιο ποσό σε φραγκα, το γυρνάνε σε 1 προς 1. Τα ρεστα τα δινουν σε ε΄βετικά φράγκα.
Ραντεβου του χρόνου στην 90η έκθεση
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#571957 Ωραία περιγραφή και φωτό

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#571980
Anonymous Founder έγραψε:Ωραίος, ευχαριστούμε για τις φωτό! Η τελευταία Porsche 901 ήταν της Replicar;
η τελευταία φωτό είναι από την RUF


< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#571984
Thomas_C200K έγραψε:Πάω γρήγορα στην Aurus ο φίλος ο Αντώνης μου έλεγε που πας ρε |λογοκρισία| Θωμά, και εγώ του απαντησα να δώ τι φτιάξανε οι ρώσοι και να χαλβαδιάσω τις ρωσίδες, είχαν φέρει ωραία τεμάχια, πολύ ωραία τεμάχια :inlove: .

Πέρασμα στο FCA Group παραδοσιακά τα ποιό ομορφα και γλυκά τεμαχ..., κορίτσια ήθελα να πώ :inlove: ,

ΥΓ: Ακολουθουν φωτό ξεχωριστά από το κινητό, μην περιμένετε πολλά πράγματα :lol:


Κάτι παλιοσίδερα βλέπω στις φωτό, όχι τα πραγματικά ωραία κορίτσΑ (όχι και τεμάχια :x :) ) :rtfm: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#572057 Mε μπριζωσες με το Aurus και μπηκα να το δω.
Ψαχνω να βρω και κανενα μωρο στην παρουσιαση και πεφτω στο παρακατω:
Δειτε στο 1:22 ποιον εστειλε ο υποψηφιος πελατης να τσεκαρει το οχημα... :lipsealed:
https://youtu.be/SQQLYrN7PhQ?t=81