Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#591430 Δύο ερωτήσεις για ενοικίαση από Ολλανδία:
1. Υπάρχει περίπτωση να θέλει επιπλέον ασφάλιστρο για να μπει στις γειτονικές χώρες;
2. Αν κατάλαβα καλά το επασφάλιστρο της Ryan είναι για να πάρω πίσω τα λεφτά που ενδεχομένως θα μου κρατήσουν από τα 1200 που δεσμεύονται σε περίπτωση ζημιάς; Αν αυτοί (Budget) έχουν κάποιο άλλο πρόγραμμα που μαθαίνω τι παίζει, λίγο που έψαξα δε βρήκα κάτι.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#591442 Θα παρεις τηλέφωνο στο γραφείο που νοίκιασες για να σου πούν το ποσό του επασφάλιστρου ή αν εχεις καιρό μπες απο τη φόρμα τους και στειλε ενα μαιιλ.
Η ιδια εταιρία μου ζητούσε 25€/ημερα για πλήρη ασφαλεια (νοίκιασα ομως απο Βέλγιο).

Για γερμανια Βελγιο Λουξεμβουργο δεν εχεις καποιο θεμα.
Αν ψαξεις λίγο στα "ψιλά γράμματα" αναφέρει σε ποιες χωρες επιτρέπεται να κυκλοφορείς.
Δεν εχεις κοντα κάποιες "ύποπτες"


Σχετικά με το πρόστιμο που τσίμπησα και το συζητήσαμε σε άλλο θέμα,
viewtopic.php?p=589288#p589288
ειδα οτι η Badget χρέωσε τα 30€ στην κάρτα μου, οπότε περιμενω τωρα το ανανεωμένο μπιλιετάκι απο Ολλανδία
Άβαταρ μέλους
By Chris
#591443 Ναι οσες φορες εχω νοικιασει ημουν ελευθερος να παω σχεδον παντου στην Ευρωπη.

Αν καταλαβα καλα εκανες πληρη ασφαλιση μεσω του πρακτορα, και οχι του γραφειου ενοικιασεως. Αυτο σημαινει πως το γραφειο θα κρατησει τα χιλια πόσα θελει σαν να εχεις κανει βασικη, και αν γινει κατι θα τα παρεις πισω απο τον πρακτορα. Πιαστο αυγο και κουρευτο, προσωπικα αποφευγω κατι τετοια κολπα. Ελπιζω η καρτα σου να εχει περιθωριο.


< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#591449 Δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα. Αλλά αν το κάνω σε αυτούς μόλις ανακάλυψα ότι είναι περίπου 12 την ημέρα χωρίς δέσμευση, ενώ η εναλλακτική είναι 6 την ημέρα αλλά με 1250 δέσμευση
Άβαταρ μέλους
By Chris
#591450 Αμα στο κλεψουν θα πληρωσεις την πληρη αξια και μετα θα περιμενεις επιστροφη? :hmmm:

Για ποσες μερες x6 euro μιλαμε? Θα πηγαινα χωρις συζητηση για την πληρη καλυψη του γραφειου. Παραλαμβανεις αμαξι δεν κοιτας για ζημιες καν, το φερνεις πισω τσεκαρουν μονο βενζινη, τρακαρεις οπου θες στο παρκαρισμα, δε σε νοιαζει τιποτα. Αλλη φαση.


< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#591451
Chris έγραψε:Αμα στο κλεψουν θα πληρωσεις την πληρη αξια και μετα θα περιμενεις επιστροφη? :hmmm:

Για ποσες μερες x6 euro μιλαμε? Θα πηγαινα χωρις συζητηση για την πληρη καλυψη του γραφειου. Παραλαμβανεις αμαξι δεν κοιτας για ζημιες καν, το φερνεις πισω τσεκαρουν μονο βενζινη, τρακαρεις οπου θες στο παρκαρισμα, δε σε νοιαζει τιποτα. Αλλη φαση.


< >

θα συμφωνήσω.
αν είναι μόνο 6€/ημέρα η διαφορα μην το σκέφτεσαι καν.
Απλά τσέκαρε αν με τα 12€ σου δίνουν πλήρη απαλλαγή, 0€

Στην Κύπρο που νοίκιασα πρόσφατα, ηταν δελεαστική η τιμή της πλήρους ασφάλισης απο το γραφείο, αλλα έμενε ενα υπόλοιπο 80€ που το πλήρωνα ετσι κι αλλιως.
Δεν υπήρχε τρόπος να μηδενίσω την απαλλαγή, οπότε προτίμησα την ΑΧΑ


Αν το κλεψουν, θα πληρωσει τα 1200€ και θα τα παρει μετα απο την ΑΧΑ
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#591452 12 μερες. Το όλο θέμα δεν είναι η πλήρης κάλυψη, αυτή υπάρχει πάντα. Είναι το μικροποσό έως 1250 ευρώ που δεν καλύπτουν οι ολικές καταστροφές/κλοπή κλπ.

Αυτά λέει το συμβόλαιο, δεν έχω βγάλει 1000% άκρη

Κώδικας: Επιλογή όλωνΚάλυψη/ασφάλιση
Ασφάλιση έναντι ζημίας λόγω ατυχήματος: Περιλαμβάνει 21% ΦΠΑ; Υπεράριθμο 1,250 EURΜείωση ίδιας συμμετοχής σε ζημίες: 12.71 EUR ανά ημέρα Περιλαμβάνει 21% ΦΠΑ; Υπεράριθμο 125 EURΑσφάλιση κλοπής: Περιλαμβάνει 21% ΦΠΑ; Υπεράριθμο 1,250 EURΑτομική ασφάλιση έναντι ατυχημάτων: 3.63 EUR ανά ημέρα Περιλαμβάνει 21% ΦΠΑΑσφάλιση τρίτων μερών: Περιλαμβάνει 21% ΦΠΑ; Μέγιστη Κάλυψη 6,000 EURΗ ευθύνη πληρωμής της επιπλέον επιβάρυνσης αποτελεί το ποσό που καθορίζεται από τον προμηθευτή ενοικίασης αυτοκινήτου για το οποίο θα είστε υπεύθυνοι σε περίπτωση ζημίας/κλοπής του οχήματος. Η CDW (Απαλλαγή Ζημιών από Σύγκρουση) ενδέχεται να μην καλύπτει ζημία ή κλοπή ελαστικών, παρμπρίζ, γυαλιών και σκελετού. Παρακαλούμε, ρωτήστε τον τοπικό προμηθευτή στο γραφείο ενοικίασης.Εάν αγοράσετε την ασφάλεια επιστροφής του ποσού ευθύνης από τρίτο, ο κύριος οδηγός θα χρειαστεί να επιδείξει την πιστωτική του κάρτα στο γραφείο ενοικίασης ώστε το πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων να εγκρίνει την προκαταβολή.


Αυτό που προσφέρει η ΑΧΑ με τη Ράιαν είναι το:

Κώδικας: Επιλογή όλωνΑν θέλετε να μειώσετε αυτή την πιθανή ευθύνη σε €0, μην παραλείψετε να τσεκάρετε το παραπάνω πλαίσιο.

Εξαιρετική προσφορά – Απαλλαγείτε από την πιθανή ευθύνη για ποσό μέχρι και €3.000 με μόλις EUR 62.52.

Πλήρης προστασία – Σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής του αυτοκινήτου και εφόσον υποχρεωθείτε να καταβάλετε το ποσό ευθύνης, θα σας επιστραφεί εξολοκλήρου.

Σιγουριά – Έχετε πλήρη κάλυψη για το ποσό ευθύνης όταν κάτι πάει στραβά.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#591453 εχει κάπου πιο αναλυτικα τι καλύπτει η ΑΧΑ.
Αναφέρει πόσα δινει για λάστιχα, τζάμια, χαμενο κλειδι κλπ.

Παντως 12€/μερα για πληρη καλυψη με 0€ απαλλαγή είναι πολύ καλη τιμη.
Οταν επιστρεψεις θέλουν μονο το κλειδι και το ρεζεβουαρ γεματο, δεν ασχολείσαι με τιποτα άλλο
Άβαταρ μέλους
By Chris
#591458 Μια που τα συζηταμε, να πω και για την εμπειρια μου με την centauro στην Ιταλια. Απο/σε Μαλπενσα, 5 μερες, πληρης καλυψη. Ολα καλα. Με πηραν και με γυρισαν στο αεροδρομιο, λιγο ουρα οταν πήγα να παραλαβω καθως ειχαν φτασει αρκετες πτησεις. Εκλεισα ενα φιατ τιπο ντιζελ με 275 και γραφτηκα στο newsletter. Κατα καιρους μου ερχονταν προσφορες, μεχρι που πετυχα την καλη, ακυρωσα την κρατηση κι εκανα αλλη με 225. Μετα επεσε μεχρι και στα 210 αλλα δεν ασχοληθηκα. Μου εδωσαν ολοκαινουριο 500L, τα εγραψα στο θεμα της φιατ. Ειχα διαβασει ασχημες κριτικες για αυτους απο πελατες με βασικη καλυψη, αλλα ειναι τοσο φθηνη η πληρης που δεν αξιζει να μην την παρεις, και εκει δε μπορουν να σου παιξουν μλκια.


< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#591460 Αν ταξιδεύεις και νοικιάζεις συχνά προφανώς και δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις συνέχεια το νταβαντζιλικι της εταιρείας ενοικίασης. Συνήθως με 50-60 ευρώ αγοραζεις ετησια ασφάλεια για όσα δεν καλύπτει η βασική ασφάλεια του νοικιαρικου. Το ασφαλιζόμενο ποσο ειναι, συνήθως, γυρω στο 5χιλιαρο. Αν γίνει η στραβή πληρώνεις επιτόπου οσα χρειαζονται μεχρι το μαξ ποσό στέλνεις τις αποδείξεις και παίρνεις τα λεφτά σου πισω. Παρα μα παρα πολυ απλο και εύκολο αρκεί να μην έχεις μπλέξει με καμία άκυρη ασφαλιστική.
Επίσης συνήθως οι ταξιδιωτικές ασφάλειες καλύπτουν και αυτό το κομμάτι αλλα εκει πρεπει να διαβάσετε το συμβόλαιο σας. Το ιδιο κανουν και κάποιες πιστωτικές κάρτες που προσφέρουν ταξιδιωτική ασφάλεια.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#591493 Να πω κι εγώ τα δικά μου από 7 μερες στην Σικελία για την Hertz στα αεροδρομιο της Catania.
Είχα κλείσε πρπ 4 μηνες πριν το μικρότερο διαθέσιμο, δλδ Α Fiat 500 or similar απευθείας από το site τους στα 200 πρπ ευρώ πληρωμή επιτόπου Τιμη ανταγωνιστική ακομα και σε σχέση με αυτή μικρότερων τοπικών εταιρειών. Καθώς ειμαι Hertz Five star υπαρχει καποια έκπτωση συνήθως και πάντα τουλάχιστον μια κατηγορία πανω upgrade δωρεάν οποτε παντα τσεκάρω την τιμή που μπορούν να μου δώσουν . 1 εβδομάδα πριν μου ήρθε email αν θέλω να αλλάξω κάτι στην ενοικίαση μου και τσεκαρωντας τις τιμές ειδα πως για την ίδια κατηγορία μπορούσα να το έχω με προπληρωμη στα 108 ευρώ πραγμα που έκανα.
Η ουρά στην Hertz ηταν μεγαλη, εχουν νούμερα, αλλά οι Gold πελάτες παραλαμβάνουν απευθείας στο parking. Μου ειχε ερθει η email πως το αμάξι ηταν Renault Captur dci. Η απόσταση είναι κανα 10αρι λεπτα, με τα ποδια δεν υπάρχει βανακι, και στο γκισέ του parking τα πράγματα κύλησαν αργά αλλα μαλλον ομαλά. 2 φορες με ρώτησε για έξτρα καλύψεις και τις 2 φορες αρνήθηκα.
Το αμάξι ηταν καθαρό, χώρεσε την τεράστια βαλίτσα, μια βαλίτσα χειραποσκευή και 2 τσάντες πλάτης στο πορτ-μπαγκάζ εννοειται βγάζοντας το μεσαίο διαχωριστικό στο χώρο αποσκευών. Επιστροφή στο ίδιο σημείο το αμάξι γεμάτο φυσικα και η τύπισσα μου ζήτησε την απόδειξη απο το βενζινάδικο για να βεβαιωθεί πως το γέμισα καπου κοντα και όχι 100 χλμ μακριά. Σημειωτέον το λεει στους όρους παντα αλλα στα τόσα χρόνια που νοικιαζω αμάξια σε διάφορες χώρες ειναι η πρώτη φορά που την ζητάνε. Βέβαια αν διαβάσετε reviews ειναι κοινή πρακτική απο όλες τις εταιρείες στο αεροδρόμιο αυτο. Αυτά τα ολίγα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#646492 Hertz, Avis, Sixt και Europcar σε μάχη επιβίωσης
Χτύπημα ως «μεγαλύτερο από την 11η Σεπτεμβρίου και την ύφεση του 2008 μαζί», δέχτηκε ο κλάδος. Οι κινήσεις για διάσωση, οι ανάγκες σε ρευστότητα και το σχήμα χρηματοδότησης που τώρα γυρίζει μπούμερανγκ.
https://www.euro2day.gr/news/world/arti ... or-su.html
:help:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#646510
Anonymous Founder έγραψε:Hertz, Avis, Sixt και Europcar σε μάχη επιβίωσης
Χτύπημα ως «μεγαλύτερο από την 11η Σεπτεμβρίου και την ύφεση του 2008 μαζί», δέχτηκε ο κλάδος. Οι κινήσεις για διάσωση, οι ανάγκες σε ρευστότητα και το σχήμα χρηματοδότησης που τώρα γυρίζει μπούμερανγκ.
https://www.euro2day.gr/news/world/arti ... or-su.html
:help:


Λογικό... περιορισμός μετακινήσεων, εξάλειψη ταξιδιών, αρκετές εταιρείες πιστεύω δεν πληρώνουν leasing, δεν θέλει και πολύ...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#653405 Στη Κρήτη από που νοικιάζουμε αμάξι για καμιά 10 μέρες, οικονομικό φυσικά δλδ τύπου γιαρις???

< Note >