Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Georgezioutas
#569725 Καλησπέρα σε όλους είμαι καινούργιος στο φόρουμ και έχω την εξής ερώτηση. Αν σε μια μηχανή πετρελαίου που έχει ψυγείο λαδιού μηχανής που ψύχεται μέσω του νερού της μηχανής το καταργήσουμε είναι φυσιολογικό η θερμοκρασία του νερού να ανέβει? ???
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#569727 υπο συνθηκες αρκετου φορτιου ναι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#569755
Georgezioutas έγραψε:Ναι αλλά θεωριτικα λόγο της μη ύπαρξης ψυγείου λαδιού δεν θα μεταφέρονται λιγότερα θερμικά φορτία στο νερό της μηχανής?


ναι, αλλα η αυξημενη θερμοκρασια των λαδιων (λογω της αφαιρεσης του ψυγειου λαδιου),μπορει να συμπαρασυρει αυξητικα την θερμοκρασια νερου σε αυξημενα φορτια.
ολα αυτα ειναι σχετικα παντα.Αναλογα το αυτοκινητο,αναλογα ποσο αρκετο ειναι το κυκλωμα ψυξης του καθε αυτοκινητου,την χρηση κλπ.
Λογικα δεν θα εχει προβλημα.
αυτο που θα συμβει σιγουρα ειναι οτι θα αργουν να ζεσταθουν τα λαδια στις κρυες εκκινησεις,μιας και αυτα τα ψυγεια λαδιου λειτουργουν και σαν θερμαντηρες οταν τα λαδια ειναι κρυα,λογω της ταχυτερης αυξησης της θερμοκρασιας νερου.
Για ποιον λογο να βγει το ψυγειο λαδιου? τι αυτοκινητο?
Άβαταρ μέλους
By Georgezioutas
#569781 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση με καλυψες πλήρως. Ο λόγος που βγήκε το ψυγείο είναι από τσιφτη μάστορα ό οποίος θεώρησε καλό να μην το συνδεσει.Για να είμαι ειλικρινής δεν πρόκειται για αυτοκίνητο αλλά για ένα τρακτέρ μάρκας international αμερικανικό το οποίο ανεβάζει θερμοκρασία νερού όταν βρίσκεται υπο φορτιο και η μόνη αιτία που μπορώ να βρώ είναι το ψυγείο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#569783 θα σου ελεγα να το ξανασυνδεσεις.Φροντισε να το καθαρισεις ευλαβικα πριν το ξανασυνδεσεις.
Άβαταρ μέλους
By GEORGIOS
#616927 KALIMERA SAS NA ME SIXOREITE GIA TA GREEKLISH VRISKOME STIN ROMANIA KAI EXO ENA RENAULT MEGANE 1.6E 8V TOU 1998 TO PROVLIMA POU ANTIMETOPIZO EINAI OTI DEN EXO KATHOLOU ZESTO AERA STO KALORIFER EPISEIS STO RELANTI ANEVAZEI KANONIKA THERMOKRASIA ALLA EN KINISI I TYHERMOKRASIA PEFTEI STO KRYO DEN MPORO NA TO KATALAVO GIATI ALAXA THERMOSTATI TO PSIGEIO DEN EINAI VOULOMENO POIOS MPOREI PARAKALO NA MOU PEI TI SIMVENEI????
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#617516 Μπήκε ο σωστός θερμοστάτης και μπήκε σωστά, όχι ανάποδα, καινούργιος;
Μήπως έχουν χαλαρώσει ντίζες, καεί κάποιο εγκεφαλάκι;
Άβαταρ μέλους
By GEORGIOS
#618911 Σε ευχαριστώ θα το ψαξω για τον εγκέφαλο όσο για τον θερμοστάτη όχι Κάλα μπήκε αλλά έχω αλλάξει 3 φορες το τελευταίο 6μηνο μου κραταει ενα τριμινο και ξανά τα ίδια!!!