Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#554613
panos2171 έγραψε:H κεντρική μπάρα που είχαν τα παλιά cabrio θα έκανε δουλειά σε αντίστοιχη περίπτωση;

Εικόνα

Εικόνα

Για χάρη του design τα καταργήσαν; Γιατί εκτός των άλλων πλέον θα μπορούσαν να είναι αρκετά ενισχυμένες, θα δένανε το σασί καλύτερα και σαφώς θα προσφέρανε σε μαγάλο βαθμό προστασία σε περίπτωση ανατροπής.


Μια σωστά σχεδιασμένη μπάρα όντως θα βοηθούσε, οι συγκεκριμένες πάντως δείχνουν ψεύτικες. Και τα 2 παραδείγματα που έβαλες δεν είναι από εξάρχής σχεδιασμένα roadster αλλά από σεντάν που κόπηκαν εκ των υστέρων.

Όσον αφορά την ακαμψία, μη περιμένεις και πολλά, τα μεγαλύτερα φορτία θα εμφανίζονται κατά τον διαμήκη άξονα. Αντίθετα, μια οροφή targa θα έκανε αίσθηση διαφορά.

Τα σύγχρονα προσκέφαλα που εκτινάσσονται σε ανατροπή βοηθάνε πάρα πολύ λίγο γιατί και αυτά έχουν παραμόρφωση μόλις δεχτούν το βάρος του αυτοκινήτου.


Όχι απαραίτητα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#555642 Τεταρτο δυστύχημα στην περιοχη Καβαλας με λεωφορειο που μετεφερε λαθρομετανάστες... 4 νεκροι...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#558382
https://www.youtube.com/watch?v=E6wniGzqzmw
Άβαταρ μέλους
By 224v
#558399 Μεσα στη πολη ρε γμτ. και πεφτει μπροστα τον άλλο που παει σημειοτων και αυτος τον παιρνει από κατω!!! ποσο βαρεια τραυματιστηκε ο ανθροπος ασχετα βεβαια με το δικο του φταιξιμο…. :help:
Άβαταρ μέλους
By postruck
#558448 Το παπί,οπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, είχε απο πρίν περάσει πάνω στην διπλή καμια 10αρια αυτοκίνητα :superman: Ο παππούς βγήκε ανάποδα απο το βενζινάδικο και μόλις τον είδε σταμάτησε,πάλι καλά που είχε φρενάρει το yaris,αλλιώς θα είχε περάσει απο πάνω του.Οταν τον έβγαλαν ήταν ζωντανός,αλλα πολύ σοβαρά,πάντως φόραγε κράνος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#558450 Προσπαθώ να αξιολογήσω ποιος από τους εμπλεκόμενους είναι μεγαλύτερη τρομπέτα.

α) Ο πάπιας που ως άλλος Βαλεντίνο Ρόσσι προσπερνάει τάπα πάνω στη διαχωριστική όποιον βρει μπροστά του και που απ' ότι φαίνεται ούτε φρένο δεν ένιωσε να πατήσει?

β) Ο μπάρμπας που ενώ σφάζει τη διαχωριστική, έχει μηδενική αντίληψη της κατάστασης, τα χάνει στη θέα του Ροσσι και κοκαλώνει την κούρσα ώστε να τον πετύχει σίγουρα ο πάπιας?

Πραγματικά δύσκολη εξίσωση. Με λίγο γκάζι από το μπάρμπα θα είχε αποφευχθεί όλο αυτό...μέχρι νεωτέρας βέβαια γιατί και οι δύο είναι φανερά επικίνδυνοι και θα ήταν θέμα χρόνου να προκαλέσουν κάτι αντίστοιχο.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#558463 Μπορεί να βγαίνει λάθος από το βενζινάδικο αλλά η "σωστή" κυκλοφορία τον αντιλαμβάνεται και δε γίνεται τίποτα.
Ο καμικάζι που πηγαίνει τέζα σε σχέση με τα αυτοκίνητα δεν υπολογίζει όχι μόνο τη μλκία του άλλου αλλά και οτιδήποτε άλλο όπως π.χ. πεζό, ποδήλατο κλπ...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#561278 :dizzy: :lipsealed:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ενεπλάκη σε τροχαίο ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ!

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, Πρίγκιπας Φίλιππος, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα το βράδυ της Πέμπτης, 17.01.2019, κοντά στον Πύργο του Σάντριγχαμ.
Πρόκειται για την ιδιωτική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην ανατολική Αγγλία και την ανακοίνωση για το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Πρίγκιπας Φίλιππος, έκαναν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος και το τροχαίο
Ο 97χρονος Δούκας του Εδιμβούργου δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα μεταξύ του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο πρίγκιπας με ένα άλλο όχημα.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο
Ήδη οι εικόνες από το σημείο του τροχαίου κάνουν τον γύρο του κόσμου. Δείχνουν την μαύρη Range Rover που οδηγούσε ο Πρίγκιπας Φίλιππος να έχει… τουμπάρει στο πλάι του δρόμου. Πρίγκιπας Φίλιππος
Επίσης κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει τις Αρχές να μεταφέρουν το όχημα που οδηγούσε ο 97χρονος σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η τελευταία, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλάι του.

Για τον ίδιο τον Πρίγκιπα Φίλιππο, η Daily Mail αναφέρει πως είναι καλά, αλλά σοκαρισμένος από το τροχαίο ατύχημα.

Οι τελευταίες εξελίξεις
Μια εκπρόσωπος των Ανακτόρων επιβεβαίωσε ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο και ότι στη συνέχεια εξετάστηκε από γιατρό. Δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και επέτρεψε στο Σάντριγχαμ, την ιδιωτική εξοχική κατοικία της βασίλισσας στο Νόρφολκ.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι κλήθηκε στο σημείο γύρω στις 15.00, τοπική ώρα, γιατί είχε σημειωθεί μια σύγκρουση μεταξύ δύο αυτοκινήτων.

Ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελισάβετ το 1947 και έχει σταθεί στο πλευρό της συζύγου του καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς βασιλείας της. Αφότου αποσύρθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του, το 2017, εμφανίζεται δημοσίως μαζί με τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε διάφορες εκδηλώσεις και λειτουργίες.

Πέρσι υποβλήθηκε επιτυχώς σε αντικατάσταση ισχίου. Τα Χριστούγεννα πάντως δεν συνόδευσε την Ελισάβετ στη λειτουργία, αν και μια πηγή ανέφερε ότι ήταν καλά στην υγεία του.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#561289 The original.....................
https://www.bbc.com/news/uk-46912691?ns ... yd2SK7AOqs

"Norfolk police said it was force policy to breath test drivers involved in collisions and both had provided negative readings."

Αναρωτιεμαι αν κανεις θα εκανε αλκοτεστ στον.... παυλοπουλο πχ....
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#566959
Dodger στις 17/10/2017 έγραψε:Και όπως πήγαινα στη Μεγαρίδος, στον Ασπρόπυργο, κύριος για τη δουλειά μου, κάνει αναστροφή τύπος που ξεπαρκάρει φεύγοντας από μαγαζ. Του τη ρίχνω πίσω αριστερά, σταματάω και με το που βγαίνω έξω του λέω "Τι έκανες ρε φίλε;" και μου απαντάει "δε σε είδα καθόλου". Επιτόπου τροχαία και την ασφαλιστική μου, το ίδιο και αυτός.

Έρχεται και μου λέει "μη φωνάξεις τροχαία, θα στα πληρώσω όλα", του ρίχνω άκυρο υποψιασμένος ότι δεν έχει τίποτα. Σκάει μύτη ο αδερφός του και μου λέει "θα πούμε ότι οδηγούσα εγώ, ο αδερφός μου δεν έχει δίπλωμα και δεν θα πάρεις τίποτα από την ασφάλεια". Τότε μου γύρισε το μυαλό και αρχίζω να φορτώνω (δεν μιλάω όμως), του είπα μόνο "περιμένουμε".

Ήρθε η τροχαία και καπάκι η φροντίδα ατυχήματος και η δική μου και η δική του (εγώ Υδρόγειος, εκείνος Δύναμη -κάτι τέτοιο). Γυρνάει ο τύπος και λέει " εγώ ξεπάρκαρα και πήγαινα ευθεία :lipsealed: και ήρθε με χτύπησε από πίσω :lipsealed: :rant: Είχα πει εγώ πως πήγαινα, ότι έκανε αναστροφή και τον χτύπησα. Του κόψανε επί τόπου κλήση γιατί είχε μόνο αλβανικό δίπλωμα (άρα δεν είχε τίποτα). Το χτύπημα το δικό μου είναι μπροστά αριστερά και το δικό του πίσω αριστερά. Φωτογραφίες, υπογραφές, γεια σας. Και τα δύο αυτοκίνητα ζημιές, αλλά κινηθήκαμε κανονικά. Κάτι έχανε το δικό μου, ή τιμόνι ή συμπλέκτης, θα δούμε αύριο.

Η πονηριά μου την έσπασε, το ότι ήταν Αλβανός δε με πείραξε, αλλά η πουστιά που δεν δέχτηκα να πω ότι οδηγούσε ο άλλος και είπα την αλήθεια. Καμία μπέσα...


dimviii έγραψε:καλα ξηγηθηκες :iconcool:


belgarion έγραψε:Μια απορία που πάντα έχω είναι τι γίνεται αν πεταχτεί κάποιος από στοπ ή ξεπαρκαρει ενώ έρχεσαι και τον χτυπήσεις από πίσω και όχι κάθετα. Πώς θα αποδείξεις ότι δεν φταις αν υποστηρίξει ότι αυτός πήγαινε κανονικά και πήγες και έπεσες πάνω του?


Νίκος Παππάς έγραψε:Οπως και να εχει καλη τυχη αφου χωρις μαρτυρες δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα.


Τελικά, 1.5 χρόνο μετά πήρα τα λεφτά (τιμολόγια) πίσω. Όταν έγινε όλο αυτό το σκηνικό και μετά το ψέμα που είπε ο τύπος, πήγα στο μαγαζί που απ'έξω έγινε το τρακάρισμα και ζήτησα αν έχει γράψει η κάμερα το τρακάρισμα. Ενώ στην αρχή μου είπαν ότι όλοι είδαν τι έγινε, όταν ζήτησα το βίντεο ή να έρθουν σαν μάρτυρες μασούσαν τα λόγια τους (να, είχαμε δουλειά, είναι πελάτης, σβήστηκε το βίντεο μετά από 8 ώρες και λοιπές πίπες). Καλώς, σεβαστό και δεκτό, αλλά ..... το γαμώτο. Για καλή μου τύχη, το πιο κάτω γωνιακό μαγαζί (κάμερες, συναγερμοί, security) είχε καταγράψει το συμβάν. Χωρίς δεύτερη κουβέντα, με το που είπα ποιος είμαι, μου έδωσε σε στικάκι το βίντεο. Πήγα άμεσα στη Τροχαία δείχνοντας το υλικό. Κάλεσαν τον τύπο που είπε ψέμματα και του είπα πως αν δεν αλλάξει η κατάθεση θα πέσει κυνηγητό όσο δεν πάει. Άλλαξε η κατάθεση αλλά στην ασφαλιστική του είπε να πάμε δικαστικώς. Τελικά, ενώ είχε οριστεί δικάσιμος για αρχές Μάρτη, με πήραν τηλέφωνο λέγοντας μου να μου δώσουν το ποσό που έχω ξοδέψει. Από τη μία μέσα μου ήθελα να το αφήσω να πάμε δικαστικά και να του πάρω περισσότερα, όχι επειδή έχασα 1,5 χρόνο χωρίς τα λεφτά συν το τρέξιμο και το άγχος, αλλά για το ψέμα και την πουστιά. Βέβαια αυτός έχει ξοδέψει πολλά παραπάνω με την κλήση και τα έξοδα για το δίπλωμα. Έδωσα τόπο στην οργή και σήμερα πληρώθηκα.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#567007
Dodger έγραψε:Από τη μία μέσα μου ήθελα να το αφήσω να πάμε δικαστικά και να του πάρω περισσότερα, όχι επειδή έχασα 1,5 χρόνο χωρίς τα λεφτά συν το τρέξιμο και το άγχος, αλλά για το ψέμα και την πουστιά. Βέβαια αυτός έχει ξοδέψει πολλά παραπάνω με την κλήση και τα έξοδα για το δίπλωμα. Έδωσα τόπο στην οργή και σήμερα πληρώθηκα.


Κακως και θα το μετανιωσεις καποια στιγμη στο μελλον! Δεν δινεις ποτε τοπο στην οργη, ποσο μαλλον οταν αφηνεις τη δικαιοσυνη απλα να κανει τη δουλεια της....
2 φορες εδωσα και εγω τοπο στην οργη, το μετανιωσα και τις 2!
Στην 3η επεσε σκισιμο! Δεν μπορω να πω οτι χαρηκα το σκσιμο, αλλα το "τι |λογοκρισία| εκανα" δεν το ξαναειπα και αυτο ειναι που μετραει στην τελικη εκτος απο τα λεφτα, η δικη σου ηρεμια, γιατι ο καθε παπαρας που σου εκανε οτι εκανε, ειναι ΑΔΙΚΟ να βρισκεται χαλαρος ενω εσυ εχεις ανεβασει πιεση για μια βδομαδα και βαλε!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#567025 Έχεις δίκιο Morx, αλλά είναι έτσι η καθημερινότητα πλέον που δεν θέλω να έχω ακόμα μια έγνοια στο κεφάλι μου. Πάει...