Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#565851
Anonymous Founder έγραψε:Μην τρελαίνεσαι με τους μαστόρους, πάντα έτσι κάνουν. Αν δεν έχετε μπει ακόμη, κάνε διεξοδικό έλεγχο στα πάντα και απαίτησε να φτιαχτούν όλα πριν μπεις, γιατί έτσι θα είναι πιο εύκολο.
Με γεια σας και καλορίζικο!

ευχαριστώ πολύ . :)
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#566396 Ας γράψω μερικά "νέα" :
Φίλος ανακαίνισε πλήρως με 30.000€ (προ 4μήνου) ισόγειο διαμέρισμα 75 τμ στη γειτονιά μου, σε οικογενειακή πολυκατοικία, με 5 ιδιοκτήτες-ενοίκους.
Κάθε διαμέρισμα =όροφος, όπως και το ισόγειο, με θέρμανση αυτόνομη, ΦΑ.
Η υπόλοιπη πολυκατοικία (του 1960), αν και σχεδόν ολα τα διαμερίσματα ανακαινίσθηκαν μερικώς απο το 2005 και μετά (με κανα 20χίλιαρο έκαστο, κοινώς όχι πολλά-πολλά μαστοριλίκια και απο υλικά, φτηνοπράματα), εξωτερικά είναι "ρετάλι", διότι σε σημεία απ΄τα μπαλκόνια φεύγουν σοφάδες, θέλει βάψιμο όλη κλπ. Και αφού "λαλούν πολλοί κοκόροι", αν και συγγενείς (αδερφο-πρωτοξάδερφα), δε διαθέτουν τα 15 χιλιάρικα που θέλει η επισκευή-βάψιμο προσόψεων.
Για πάρκιν βέβαια, ούτε λόγος και η γειτονιά ... υποφέρει σε αυτό.

Θέλει να το ενοικιάσει. Και τί ζητάει?
500€ !!! Ποσό για μένα πολύ μεγάλο, που ξέρω την κατάσταση ακόμα και μετά την ανακαίνιση και τη διαρρύθμιση, αφού το κτίσμα είναι του 1960.
Και ως ισόγειο, ούτε μπαλκόνι δεν έχει, άσε που απ΄το δρόμο βλέπει ο κάθε περαστικός μέσα (μην πώ για πιθανό μπουκάρισμα.... :lipsealed: )
Έχει 4 μήνες που το'δωσε και σε μεσίτη, ο οποίος συμφώνησε ότι δε ζητάει πολλά.
Αλλά έρχονται 2-3 ενδιαφερόμενοι την εβδομάδα και ... όλοι φεύγουν διότι θέλουν να δώσουν 450 ή και 400 € . Και επειδή το θεωρεί "τσάμπα", τους διώχνει. :lol:

Σταμάτησα να τον "κράζω" συμβουλευτικά όποτε μου παραπονιέται ότι ακόμα να βρεθεί νοικάρης, διότι κατάλαβα οτι άρχισε να παρεξηγιέται , ότι του ... υποτιμώ την περιουσία!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ - ΔΕΝ ΞΕΡΩ! :s_dunno

Ιδιοκτήτες (όπως και νοικάρηδες) εκτός πραγματικότητας! :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#566398 Έχω γράψει πως η αγορά ακινήτων έχει πιάσει προ πολλού πάτο και από εδώ και πέρα μόνον άνοδος θα υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει πως τα 500€ είναι ΟΚ για ένα παλιό διαμέρισμα χωρίς πάρκιγκ!
:dizzy:
Φίλος εκεί κοντά νοικιάζει το δικό του αντίστοιχο με 400€ (και είναι και μεγαλύτερο).
Άβαταρ μέλους
By Govus
#566402 Δείτε και Καλλιθέα, όπου πέφτει γέλιο διαχρονικά μ' αυτά που ζητάνε :thumbsdown: .
Κρίση δεν γνώρισε κανένας ιδιοκτήτης εδώ :roll: ...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#566417 Καλή η θεωρία του Airbnb, αλλά ................ :oops:

Ο πρωτοξάδερφος (μας χωρίζει ένα σπίτι) , νοίκιαζε το 2άρι για μέχρι 3 άτομα με 40€ η μέρα και το δαιχειριζόταν μόνος, χωρίς "μεσίτη".
ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, λιγότερο απο 10 λεπτα για Καλλιμάρμαρο, 15 για να μπείς Πλάκα απο στήλες Ολ. Διός, 20 Κολωνάκι -Σύνταγμα κλπ.
Παλιό κτίσμα-διαμέρισμα, φρεσκοβαμμένο και με ανακαινισμένο μόνο μπάνιο-κουζίνα και Α/C, κατά τα άλλα με παλιά -ξύλινα παράθυρα και μωσαϊκό.

Το "δούλεψε" απο το 2017 το Μάιο και...
Σταμάτησε ! Η "φασαρία" των διαδικασιών και τα μεγάλα κενά διαστήματα απο Νοέμβριο μέχρι αρχές Μαΐου (μ.ο 5-6 ημέρες το μήνα, κι αν) τον απογοήτευσαν, παρότι την "τουριστική περίοδο" ηταν με πελάτες τουλάχιστον 25 ημέρες το μήνα και καθάρισε (μετά τα έξοδά του) κάπου 4.000€ το 2017 και πέρσι (edit : ανά έτος προφανώς = 8-9.000€ max σύνολο στους 20 μήνες λειτουργίας-μαύρα προφανώς).
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 15 Φεβ 2019, 17:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
#566428
dimitrisB έγραψε:(μαύρα προφανώς).


Μέχρι να αρχίσει η εφορία να παίρνει δεδομένα από το Airbnb και από το paypal... :whistlink: Που νομίζω πως έχει αρχίσει... :whistlink: Τότε θα κλάψουνε πολλές μανούλες που νόμισαν πως βρήκαν τον τρόπο να βγάζουν μαύρα λεφτά.

Και φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο πως δεν είναι έτσι απλό το Airbnb. Πάντως, είναι γεγονός πως έχει ανεβάσει πολύ τα ενοίκια σε κάποιες περιοχές και έχει μειώσει και τη διαθεσιμότητα σπιτιών, ιδίως μικρότερων.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#566431 Γνωστη μας νοικιασε στη Χαρ. Τρικουπη στο υψος της Καλλιδρομιου στον τριτο οροφο με 450 ευρω.. χωρις παρκιν φυσικα ανακαινισμενο σχετικα καλα και με αξιοπρεπή επιπλωση
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#566628 Σε πολυκατοικία χωρίς ρολόι νερού έκλεισαν το ζεστό και άδειασαν το κύκλωμα για να επισκευάσουν μια κεντρική διαρροή. Μερικές ώρες μετά το ξανάνοιξαν αλλά τώρα η ροή του ζεστού σε νιπτήρα και νεροχύτη είναι πολύ μικρή ενώ της ντουσιέρας μια χαρά. Γιατί;
Να σημειωθεί και το εξής πρωτότυπο στις συνδέσεις της πολυκατοικίας. Το ζεστό νερό ζεσταίνει και τις θερμαινόμενες πετσετοκρεμάστρες και η ροή αυτών εξασφαλίζεται με κεντρική τρόμπα που ρουφάει από την έξοδο αυτών. Η πετσετοκραμάστρα μια χαρά ζεστή.
Ο θυρωρός είπε ότι συμβαίνει καμιά φορά, μαζεύεται αέρας στο σύστημα και ότι μπορεί να κάνει μέρες μέχρι και εβδομάδες να επανέλθει. Έκανα εξαέρωση για πολύ ώρα στην πετσετοκρεμάστρα μήπως και (αέρα δεν έβγαλε καθόλου), αλλά τίποτα (με ανοιχτές ή κλειστές τις 3 βρύσες).
Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ή απλά θα περιμένω ελπίζοντας;
Άβαταρ μέλους
By fokion
#566635 συγνωμη. οι πετσετοκρεμαστρες περνουν νερο απο το ζεστο νερο χρησης και οχι απο το κυκλωμα του καλοριφερ?
γιατι αυτα ειναι 2 ανεξαρτητα κυκλώματα συνηθως... βεβαια με τα ελληνικα μαστορια ποτέ δε ξερεις αλλα λεμε.........
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#566640 @fokion : Ο sknipper είναι κάπου στην Αγγλία .
Οπότε, δεν έχω πρόταση λύσης, γιατί με όσα γράφουν οι.... του εξωτερικού (και ειδικά Αγγλία) για κατασκευές-επισκευές , τρελαίνομαι!
Μάλλον, ούτε θα τα άγγιζα. :oops:
fokion έγραψε:βεβαια με τα ελληνικα μαστορια ποτέ δε ξερεις ......

ΥΓ : Δεν υπάρχει σύγκριση με το μέσο ελληνικό μάστορα, οι εδώ υπερτερούν σε γνώση αλλά και ... "πατέντα" !
:hmmm: Βέβαια , μετά την ανακαίνιση, διαπίστωσα ότι σε ένα απ΄τα καζανάκια (ευτυχώς σε WC ξένων, άρα ελάχιστα-σπάνια σε χρήση), το νερό είναι απο το κύκλωμα ΖΝΧ. Πάντα ζεστό-καυτό, άρα ... κάνουμε και απολύμανση χωρίς κόπο ! :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#566652
fokion έγραψε:συγνωμη. οι πετσετοκρεμαστρες περνουν νερο απο το ζεστο νερο χρησης και οχι απο το κυκλωμα του καλοριφερ?
γιατι αυτα ειναι 2 ανεξαρτητα κυκλώματα συνηθως... βεβαια με τα ελληνικα μαστορια ποτέ δε ξερεις αλλα λεμε.........
Συγνώμη ξέχασα να το αναφέρω, έχει να κάνει με αγγλική κατασκευή. Το τι μαστόρια μπορεί να έχουν περάσει δεν ξέρω αλλά τα τελευταία χρόνια τα αγγλικά μαστόρια δεν είναι η πλειοψηφία, κυρίως πολωνικά έχω δει πολλά.
Ναι κι εγώ πρόσφατα το έμαθα. Προφανώς απλοποιεί τις συνδέσεις. Αφού ζεστό νερό έχει συνέχεια σου λέει χρειάζομαι μόνο μια επιστροφή που θα βάλω τρόμπα/φρένο. Αλλιώς θα ήθελα ξεχωριστό κύκλωμα ώστε οι πετσετοκρεμάστρες να λειτουργούν και το καλοκαίρι που κλείνει το κύκλωμα των καλοριφέρ. Πολλαπλασιάστε επί 74 διαμερίσματα σε 9 ορόφους.... Αλλά επειδ΄γ το κτίριο είναι του 1935 θεωρώ πιο πιθανό οι πετσετοκρεμάστρες να ήταν προσθήκη εκ των υστέρων οπότε δικαιολογείται.
Το πιο δύσκολο να καταλάβω είναι ότι το ντους δουλεύει φούλ και ο νιπτήρας 1 μέτρο πιο πέρα, ίδιος σωλήνας, ψυχορραγεί.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#566653 Ναι απολύτως λογικό να αναμιγνύεται νερο για οικιακή χρήση με νερό που κυκλοφορεί σε θερμαντικα σώματα. Not.