Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By elteo
#565246
Anonymous Founder έγραψε:
elteo έγραψε:Σίγουρα είναι φωτεινή η μπεμπέ σου. Δεν λέμε το αντίθετο. Απλά είσαι υπερβολικός με το γκολφ.
Ε, απλώς λέω την αλήθεια. Αφού δεν βλέπω καλά. Καλό χρυσό το Golf, αλλά έχει και τα κουσούρια του.


Μόνο κουσουρια σε βλέπω να γράφεις όμως. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#565248 Ε όχι ρε συ. Έχει εξαιρετικό μοτέρ, είναι άνετο και είναι καλά κατασκευασμένο. Δεν είναι Audi ή πόσο μάλλον BMW, αλλά είναι πολύ καλό.
Είδα το 308 σήμερα, καλό χρυσό, αλλά το Golf είναι καλύτερο.
Ξαναλέω, είμαι πολύ τυχερός που έχω τόσο καλό αυτοκίνητο και μάλιστα δωρεάν, αλλά καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί. Προφανώς δεν πιάνει μια μπροστά στην σειρά 1, αλλά η τελευταία είναι απίστευτα ακριβή πλέον για το μέσο πορτοφόλι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#565251 Εντάξει ακομα και το χειρότερο ξένον ειναι δυσκολο να είναι χειρότερο από αλογονου. Βέβαια τα ξένον της 3 δε μου λένε κατι ιδιαίτερο σε αποδοση.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#565364 Μα όπως είπες κι εσυ Θανάση, δεν είναι και τίποτα τόσο τρομερά τα bi-xenon (της Ε92 που είχα τουλάχιστον), σε σχέση με κάποια καλά αλογόνου. Το Disco έχει καταπληκτικά φώτα, καίτι αλογόνου, και το αποδίδω στο τεράστιο μέγεθός του κατόπτρου. Φανταστικά φώτα έχει και το 9-3 και το Focus (αλογόνου αμφότερα). Μόνο κάποια LED έχω δει που είναι σαφώς ανώτερα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#565366 Όπως είπα και εγώ τα ξένον ειναι παντα καλυτερα απο τα αλογονου. Υπαρχουν ξένον που είναι ελάχιστα καλυτερα απο αλογονου και αρκετά κακά για ξενον, όπως του Fiat Bravo, αλλά και ξένον που είναι σημαντικά καλυτερα απο τα αντίστοιχα αλογονου. Μια ματιά στις δοκιμές του IIHS θα σε διαφωτίσει.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#565379 Tα xenon προσφέρουν καλύτερο φωτισμό και είναι πολύ πιο ξεκούραστα. Εφόσον βέβαια μιλάμε για σωστά xenon και όχι τίποτα κινεζιές. Βέβαια πλέον υπάρχουν και πάρα πολύ καλές αλογόνου αλλά και πάλι δύσκολα αγγίζουν την αποδοτικότητα των xenon.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#565458 εχω κανονικα αλογονου στο Juke, εχω Ξενον στο 2006 μινι μαμισια, απλα αλογονου στο 500ακι του 2014, και ειχα ξενον μαμισια στην Thesis, πιστεψτε με τα φωτα του 2.24v είναι ακομα οσο δυνατα τα θελω.. Όταν το πρωτοπηρα ηταν η πρωτη εκπληξη το βραδυ που το οδηγησα… ποσο δυνατα ηταν τοτε το 2000... αξιζει να δοκιμασω άλλες λαμπες από αυτές που εχει??
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#565473
drdino έγραψε:Ενδιαφέρον. Αν δεις από μέσα κάποια στιγμή, μπορεί να έχει ανάγλυφα τα watt της κάθε σκάλας.

Εικόνα

63W Low Beam, 102W High Beam...τα adaptive, θα κοιταξω να βρω και για τα απλα. Lumen παντως δεν γραφει πουθενα.

Προσωπικα ακομα δεν εχω δει αλογονου να ειναι ισαξια με ξενον, και πρωτη φορα με τη 318d F30 ειδα λεντ να προσφερουν αντιστοιχο με ξενον φωτισμο. Μεχρι στιγμης η αναβαθμιση απο ξενον σε λεντ ειναι οπως ηταν απο αλογονου σε ξενον..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#565476 Τα Watt είναι τρομακτικά πολλά για LED. :lipsealed:
Εκτός αν ισχύουν διαφορετικά απ' ό,τι σε φωτισμό άλλων λαμπών, να πω ενδεικτικά πως στο δρόμο συνήθως αντικαθιστούμε λάμπες νατρίου των 250Watt με LED στα 120Watt.
Αν σκεφτούμε πως οι αλογόνου συνήθως είναι 35Watt στα περισσότερα αυτοκίνητα... :omg:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#565486 Είναι όντως πολλά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται κι από το πόσο αποδοτικά έιναι τα LED που χρησιμοποιούν (δλδ πόσα lm/w δίνουν).

Πχ η F30 LCi έχει το εξής:
LED: 22w
Adaptive LED: 36w
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#565492 Ότι έχω δει σε LED τα τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον 100lm/watt. Θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν χειρότερο από αυτά..
Στα 3800Κ που είναι τα φανάρια των αυτοκινήτων, εύκολα θα μπορούσες να περιμένεις και παραπάνω από αυτά.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#565505 Δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα ποτέ να αλλάξω λάμπες αλογονου, xenon, led ουτε ξέρω τι lumen/watt έχει ο πεζουλας , υποθέτω λίγο πολύ όλα ίδια είναι, αλλά είναι μεγάλη η πρόοδος στον τομέα αυτό πλέον, βλέπεις πολύ καλύτερα το βράδυ.