Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#561103 Ναι ρε κουμπάρε το ίδιο λέμε.
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#561113 Δεν είπα ότι διαφωνούμε
Άβαταρ μέλους
By citastak
#561128
Νίκος Παππάς έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Επαφή με πραγματικότητα < 30%

Ρώτα κανένα Βούλγαρο να σου πει τι σημαίνει βλέπω 10ευρω και αρχίζω τα τσιφτετέλια.
Για πάρα πολύ κόσμο αυτό ήδη ισχύει.

Μπορεί η εικονική πραγματικότητα του φόρουμ να μην το βλέπει, αφού αυτός που παλεύει να επιβιώσει δεν έχει χρόνο και όρεξη για φόρουμ και τέτοια, αλλά η αληθινή πραγματικότητα (sic) το βιώνει ήδη.

Δυστυχώς το € δεν δίνει πολλές δυνατότητες για να ξεκολλήσει από τον βάλτο μια οικονομία όπως η δική μας, κάτι που γίνεται με άλλο νόμισμα.

Πλέον βέβαια αυτά είναι λόγια καφενειακου επίπεδου αφού τα πάντα έχουν υποθηκευτει και πουληθεί άρα δεν υπάρχει σημείο εκκίνησης


Από το Mi A1.


Ενώ με εθνικό νόμισμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί δυνατότητα να μπούμε σε ανάπτυξη; Με ποια φόντα; Πώς θα εισάγουμε πρώτες ύλες και μηχανήματα (που δεν παράγουμε), φάρμακα και καύσιμα; Φαγητό; ή μήπως έχουμε την πεποίθηση ότι οι πόροι που βγάζει η ελληνική γη επαρκούν για να μας ταΐσουν όλους;
Τί να το κάνουμε το εθνικό νόμισμα; Να τρώνε όσοι μπορούνε και μόλις βλέπουν ότι δεν τους βγαίνουν τα νούμερα να πληθωρίζουν στην καραμέλα της ανταγωνιστικότητας; Μιας ανταγωνιστικότητας που θα είναι βασισμένη σε φτηνά και χαμηλής ποιότητας αγαθά και υπηρεσίες.
Ακόμα να καταλάβουμε ότι δεν είναι θέμα νομίσματος, αλλά θέμα θεσμών που όλοι δεν έχουμε και δεν θέλουμε προφανώς να αποκτήσουμε;
Ακόμα πιστεύουμε ότι μας φταίει το κοινό νόμισμα που μέχρι το 2009 κατρακυλούσαμε;
Εδώ δεν μπορούν να οργανωθούν άλλα και άλλα συστήματα, ενώ υπάρχουν για αυτά (κάποιο) πόροι. Πώς θα οργανωθεί μια χρεοκοπία και επιστροφή στο νόμισμα; Ή μάλλον θα τυπώνουμε δρχ (κατά τη Μακρή - η οποία σημειώστε ότι κατεβαίνει δήμαρχος Παλλήνης).
Έχετε ζήσει σε χώρα εκτός ΕΕ; Και δεν μιλάω για χώρες υπαρκτού (π.χ. Βουλγαρία) αλλά και άλλες!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#561137
Zorz έγραψε:
Να ξέρετε ότι η κουρτίνα β) είναι το default ως έχει. Και όπως είναι η κατάσταση στη βουλή, δεν υπάρχει πλειοψηφία για οτιδήποτε. Οπότε το hard brexit όχι μόνο είναι πιθανό ενδεχόμενο, αλλά και πολύ καλή πιθανότητα να συμβεί έστω και ως ατύχημα. Χώρια που υπάρχει η φράξια των εξτρεμιστών που αποσκοπούν σε αυτό.



Ναι, ΟΚ, απλά πιστεύω πως αυτό δεν θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#561636 Άποψη ενός Γαβρίλη για το θέμα των Πρεσπών.
Οποιος είχε την τύχη σύντροφε να πάει για βόλτα (ή για δουλειές) στα Σκόπια έχει κατηλάβει από πρώτο χέρι (και πόδι) πως το κράτος που εδώ και χρόνια μας…απειλεί είναι η προσωποποίηση της μιζέριας, της κακομοιριάς και βεβαίως του κιτς(ου η μάνα). Δύο περίπου εκατομμύρια φουκαράδες που έχουν δει τον χρόνο να κολλάει κάπου μεταξύ 1970 και 1980, που βλέπουν το Fiat -που οι πιτσιρικάδες στη Λάρσα δεν καταδέχονται να το πάρουν να πάνε ούτε μέχρι τον Αγιόκαμπο για μπάνιο- σαν Φεράρι, που οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας μοιάζουν με τα Καμένα Βούρλα όταν μας πήγαινε ο πατέρας μας για μπάνιο μικρούς, έχουν, λέει, αλυτυρωτικές τάσεις έναντι του ημετέρου Χανίου της Γραβέας της Νοτιοβαλκανικής.
Να πούμε λοιπόν τα πράγματα σύντροφε με το όνομα τους (ακόμα και αν αυτό το όνομα είναι σύνθετο). Το «Βόρεια Μακεδονία» κάπως τρώγεται - δεν είναι βέβαια (γ)ιδανικό από τη στιγμή δεν υπάρχει Νότια Μακεδονία, άρα στο τέλος θα μείνει το σκέτο Μακεδονία –προφανώς και προτιμότερο ήταν το Νέα Μακεδονία. Αυτό που δεν τρώγεται είναι οι ανοησίες με την εθνότητα και τη γλώσσα, καθώς μιλάμε για καραμπινάτη παραχάραξη της ιστορίας– τους αστερίσκους ποτέ κανείς δεν τους κοιτάει.
Σε όλα αυτά όμως σύντροφε υπάρχει ένα μεγάλο «άλλα» - και όπως έλεγε ένας μεγάλος δάσκαλος, το νόημαν (και τον Αλμπερτσεν) το ζητάς μετά το αλλά.
Η συφωνία σύντροφε δεν είναι καλή, αλλά αν δεν υπάρξει συμφωνία το πρόβλημα στο τέλος, το πραγματικό πρόβλημα, θα το έχουμε εμείς. Αν δεν αποκτήσουν ταυτότητα τα δύο εκατομμύρια των φουκαράδων βορείως μας αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, ότι οι μισοί είναι Αλβανοί και οι άλλοι μισοί Βούλγαροι. Και τότε από πιθανή διάλυση τους μάντεψε ποιος θα ωφεληθεί. Επομένως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το θέμα κάπως πρέπει να λυθεί ακόμα και αν μετονομαστούν τα Σκόπια σε Πέλλα.
ΥΓ: Αυτά με τον «αλυτρωτισμό στο Σύνταγμα» τα διαβάζω και γελάω. Μόνο κλινικά χαζός κατηγορίας 5 μπορεί να πιστεύει ότι ο αλυτρωτισμός και η επιθετικότητα συντηρούνται μόνο αν υπάρχει άμεση ή έμμεση αναφορά στο Σύνταγμα. Για να σου δώκω ένα παράδειγμα, στο Σύνταγμα του Ταγίπ δεν υπάρχουν τέτοιες αναφορές αλλά παρόλα αυτά από δαύτον κινδυνεύουμε να χάσουμε το μισό Αιγαίο.

ΥΓ2: Κάνει καλά η αντιπολίτευση που την πέφτει στον Αλέκση; Προφανώς και κάνει καλά. Και να το λύσει, και να πληρώσει τη λέζα για το μόνο καλό που θα έχει κάνει, αφού η τσογλαναρία του Μαξίμου δεν το κάνει για το καλό της χώρας αλλά για το καλό των τομαριών τους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#561658 Μ΄αρέσει που έχουν βγάλει το συμπέρασμα μερικοί πως οι Σλαβομακεδόνες είναι Βούλγαροι... :lol: Κανέναν Βούλγαρο ή, ακόμα καλύτερα, κανέναν Σλαβομακεδόνα, έχουν ρωτήσει όλοι αυτοί;;; Και φυσικά όχι, γιατί αλλιώς δεν θα έλεγαν τέτοιες |λογοκρισία|... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#561666 Και τι ράτσα, φυλή, έθνος είναι? Μακεδόνες?

Γιατί η περιοχή μετά τους Ρωμαίους ήταν βυζαντινή και βουλγάρικη, κατέληξε σέρβικη και τελικά για 500 χρόνια τουρκική μέχρι να έρθουν πάλι οι Σέρβοι.

Επίσης ο συγγραφέας του άρθρου ξεχνάει ότι έχουν κι ένα ποσοστό Ελλήνων απογόνων του ΔΣΕ.



< >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#561682
Άβαταρ μέλους
By markvag
#561690
dimik έγραψε:Και τι ράτσα, φυλή, έθνος είναι? Μακεδόνες?


< >


Γιατί δεν τους ρωτάς; :hmmm:

edit: Α, και πριν τους ρωτήσεις πες μας πως γίνονται τα έθνη, φυλές, ράτσες :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#561722 Ακούγα ειδησεις στο ραδιοφωνο στο αμαξι και έλεγαν για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα γιατι υπαρχουν αντιδράσεις στην Ελλάδα για την μετονομασία της Μακεδονιας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Αλυτρωτικές διαθέσεις και οι Ελβετοί.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#561733 Το πιο αστείο είναι πως δεν ξέρω καν τι να πώ όταν διαβάζω άρθρα οπως αυτό
http://www.ekathimerini.com/236763/opin ... -to-greece
Και μετά διαβάζω τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.
Για όσους δεν ξέρουν ποιος ειναι ο Νικόλαος Μερτζος και τις θέσεις του για το εν λογω ζήτημα
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9D% ... E%BF%CF%82
Άβαταρ μέλους
By dimik
#561758
markvag έγραψε:
dimik έγραψε:Και τι ράτσα, φυλή, έθνος είναι? Μακεδόνες?


< >


Γιατί δεν τους ρωτάς; :hmmm:

edit: Α, και πριν τους ρωτήσεις πες μας πως γίνονται τα έθνη, φυλές, ράτσες :hmmm:
Εγώ ξέρω ότι 3 από τα διακριτά χαρακτηριστικά ενός έθνους δεν τα εχουν.

Είναι Σλάβοι, μιλάνε σχεδόν βουλγαρικα και είναι ΧΟ κατά βάση.

Το τι πιστεύουν ή θέλουν να πιστεύουν για να μην απορροφηθούν από τους γείτονες είναι άλλη ιστορία, κι εμένα αν με ρωτήσουν Μεξικανός θα πω, σαν την Φουρειρα

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#561763
mirage έγραψε:Το πιο αστείο είναι πως δεν ξέρω καν τι να πώ όταν διαβάζω άρθρα οπως αυτό
http://www.ekathimerini.com/236763/opin ... -to-greece
Και μετά διαβάζω τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.
Για όσους δεν ξέρουν ποιος ειναι ο Νικόλαος Μερτζος και τις θέσεις του για το εν λογω ζήτημα
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9D% ... E%BF%CF%82


Πραγματικά...