Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#560862 Δηλαδη η αυλακιες και οι επιπλεον γραμμωσεις ενος χειμερινου ελαστικου ειναι για να κραταει χιονι ωστε να εχει καλυτερη επαφη, οχι ωστε να το πεταει και να μενει καθαρο! :ninja:
Αυτο με τις χιονοκουβερτες βοηθαει λιγο στη κατανοηση. Αντιθετα οι αλυσιδες βοηθανε στο να γραπωνουν στο χιονι, φρεσκο ή οχι καθως και στο παγο!
Άβαταρ μέλους
By glf
#560879 Στην ουσία τα καλοκαιρινά γλυστρανε στο επιφανειακό νεράκι επάνω στο χιόνι, ενώ τα χιονολάστιχα κάνουν αυτό που ειπώθηκε.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#560926 Οι μικρές αυλακιές (αυτά τα ζιγκ-ζαγκ πάνω στα τακούνια) είναι για να κρατάνε χιόνι και με την συνοχή και συνάφεια να προσφέρουν πρόσφυση σε χιονισμένο τερέν. Τα μεγάλα αυλάκια αποβάλλουν το νερό και το επιπλέον χιόνι που αλλιώς θα στόμωνε το ελαστικό και απλά θα γίνονταν σαν ντόνατ. Η σύσταση της γόμας κάνει, ό,τι κάνει, στον πάγο. Οπότε είστε μερικώς σωστοί άπαντες. :lol:
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#561322 Στο αυτοκίνητο φοράω τα χειμερινά 185/60 15 Michelin Alpin , οι δρόμοι εχουν καθαρίσει και στεγνώσει αλλα επειδή δεν έριξε καλή βροχή είναι καλυμμένοι με σκόνη -υπολείμματα αλατιού . Επιβεβαιώνω την υπεροχή των χειμερινών στην- κλασικά ελληνική -γυαλισμένη , σκονισμένη άσφαλτο δεν ξέρω αλλα μάλλον την αντιμετωπίζουν σαν πάγο :hmmm:

Είμαι σίγουρος οτι οσοι φόραγαν χειμωνιάτικα σήμερα το πρωί πέρασαν χωρίς πρόβλημα απο το σημείο που έγινε η καραμπόλα στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#561342 Τα χειμερινά δεν είναι "χιονολάστιχα". Δηλαδή δεν είναι μόνο για το χιόνι. Έχουν και άλλη γόμα, για χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#561549 Λοιπόν η περίπτωση εχει ως εξής :

Τον Ιούλιο αγόρασα ενα iQ που φόραγε vrentestein 4 εποχων του '16, είχαν όμως λησμονήσει να τα κάνουν μπρος-πίσω με αποτέλεσμα τα πίσω να εχουν 7 χιλ πέλμα και τα μπροστά 3, αποτέλεσμα τα 68 άλογα να γίνονται 100 απο το σπινιάρισμα !

Τα κάνω μπρος -πίσω , μεγάλο λάθος το αυτοκίνητο έγινε driftαμαξο , καλά που έχει ESP :omg:

Στην αποθήκη είχα τα χειμωνιάτικα Alpin τα βάζω πίσω και μπροστά τα καλά vredestein
όλα τα φαινόμενα υπερστροφής -μπλοκαρίσματος των πίσω φρένων (ναι εχει abs αλλα ήταν ενοχλητικό το σύρσιμο των τροχών λίγο πριν σταματήσει με 5 χλμ) εξαφανίστηκαν .

Όλα αυτά τέλη Αυγούστου με τα 30+ της εποχής , το συμπέρασμα μου είναι οτι η ελληνική άσφαλτος είναι ειδική περίπτωση και θέλουν ψάξιμο τα ελαστικά , ενα ελαφρύ αυτοκίνητο όπως το iQ (800 κιλά) και με κοντό μεταξόνιο , που δε θα δει ποτέ εθνική και υψηλές ταχύτητες βολεύεται καλλίτερα με την μαλακιά γόμα των χειμερινών/4 άρων εποχών ελαστικών στις αστικές μετακινήσεις που η γυαλί άσφαλτος δε ζεσταίνει τα λάστιχα .

Σίγουρα δεν πρόκειται να του βάλω ποτέ ελαστικά με το eco στην ονομασία , αντίθετα όταν καλοκαιριάσει θα αγοράσω δυο vredestein 4 εποχών ακόμα και θα τα βάλω πίσω , το iQ είναι ο ορισμός του :rtfm: " τα καινούργια πάντα πίσω"!

Τέλος όσον αφορά την συμπεριφορά στα χιόνια με τα Michelin Alpin 4 πίσω και τα Vredestein Quatrac 5 μπροστά ανέβηκε κατέβηκε άνετα στο Φιλίππειο ξενοδοχείο τα μεσάνυκτα της Παρασκευής κατά την ώρα της έντονης χιονόπτωσης .
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#606662 https://www.drive.gr/news/31-heimoniati ... imi-videos
To Touring Club Suisse, όπως κάθε χρόνο, δοκίμασε 31 μοντέλα χειμωνιάτικων ελαστικών. Σε 15 από αυτά τα αποτελέσματα ήταν μη ικανοποιητικά, ενώ πέντε είναι προς αποφυγή!
Άβαταρ μέλους
By tsavman
#611081 Καλησπέρα κύριοι,

Υπάρχει κάποια γνώμη για τα Nexen Windguard Sport 2;

Σκέφτομαι να τα βάλω σαν χειμερινά σε 205/45-17 σε αντικατάσταση Continental SportContact5 σε ένα Corolla E12 με περίπου 145 άλογα.
Μένω Τσεχία, και είναι υποχρεωτική η χρήση, ενώ το αμάξι κάνει λίγα πλέον χιλιόμετρα, αλλά θα πραγματοποιήσει σίγουρα ένα ταξίδι Τσεχία-Ελλάδα μέσα στη χειμερινή σεζόν.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#621065 Πήγα μια βόλτα στο Χολομώντα. Το τι είδα , κλασσικά προκαλεί γέλωτα.

Δεκάδες αμάξια χωρίς προετοιμασία / υλικά / γνώση , να προκαλούν ένα μινι χάος. Δύο εκχιονιστικά περνούσαν και σάρωναν όσο τακτικά μπορούσαν και ο άλλος
-βγαίνει χωρίς αλυσίδες στο φρέσκο χιόνι αντί το λιγότερο να περιμένει να κολλήσει πίσω από το εκχιονιστικό
-γέρους να βγαίνουν να βάλουν αλυσίδες, να ακινητοποιούνται σε πλαγιά και να αποφασίζουν να κινηθούν ακόμα λίγο και να πέφτουν στο χαντάκι. Οι περισσότεροι βαρυφαγωμένοι και ελαφρώς μεθυσμένοι, με το ζόρι στεκόταν στο δρόμο.

Μετά μας φταίει ο κρατικός μηχανισμός.

Δε σταμάτησα να βοηθήσω κανέναν γιατί κανεις δεν είχε σταματήσει σε σημείο που ένιωσα οτι μπορώ να σταθώ με οικογένεια μέσα στο αμάξι χωρίς κάποιος να σβουρίξει πάνω μου...
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#621090 Τους έδειξε και στο Σταρ.
Και ένα QQ, το μισό μέσα σε χαντάκι πάνω σε στροφή...
Πήγαν τα ζωαδια βόλτα στα χιόνια χωρίς τον προσωπικό τους αστυνομικό πυροσβέστη κλπ...
Άβαταρ μέλους
By nEK
#621093
kostis20 έγραψε:https://www.drive.gr/news/31-heimoniatika-lastiha-se-dokimi-videos
To Touring Club Suisse, όπως κάθε χρόνο, δοκίμασε 31 μοντέλα χειμωνιάτικων ελαστικών. Σε 15 από αυτά τα αποτελέσματα ήταν μη ικανοποιητικά, ενώ πέντε είναι προς αποφυγή!

Τα crossclimate δεν τα εχει, αυτα δεν περιλαμβανονται στα χειμερινα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#621099 Εγώ ξεκίνησα για Ζαγοροχώρια με το Forester ( με geolandar A/T) και είχα μαζί μου αλυσίδες, ιμάντες και έναν εργάτη χειρός σε περίπτωση που κόλλαγα κάπου μόνος, σλήπινγκ μπάνγκ και πόσιμο νερό σε περίπτωση που έκλεινε κανά δρόμος.
Τελικά το μόνο χιόνι το είδαμε φεύγοντας στην Μαλακάσα .


< Note 6 >