Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#378715 Προέκυψε επείγον ταξίδι για να πάω την Τρίτη 28/3 (προσπαθώ να το αναβάλλω για μία βδομάδα) στις Συρακούσες, όπου θα πάω με αεροπλάνο (Χανιά-Αθήνα-Ρώμη-Κατάνια), θα με παραλάβουν για Συρακούσες οδικώς και εκεί την Πέμπτη θα πάρω ένα κλειστό Van που θα πρέπει να το φέρω Ελλάδα από Μπάρι. Δεν έχω πάει ποτέ μου εκεί στον νότο, αν και κάποτε ήταν όνειρο ζωής ο γύρος της Σικελίας με camper!!! :)
Όποιος ξέρει οτιδήποτε για την διαδρομή μέχρι Μπάρι ας το καταθέσει. Επίσης στις Συρακούσες θα έχω σχεδόν 2 απογεύματα ελεύθερα να δω την πατρίδα του Αρχιμήδη :)
Φαίνεται λίγο κουραστικό, αλλά όχι τραγικό. Θα ήθελα να ξέρω την κατάσταση των δρόμων εκεί, αν είναι σαν το βορρά (αυτοκινητόδρομοι ή όχι) και πόσο γρήγορα μπορώ να κινηθώ με ένα βαν 3,5 τόνων.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#380086 κανένας για νότια Ιταλία ε?
anyway, το οργάνωσα μέσω viamichelin.com και φεύγω τελικά μεθαύριο Πέμπτη.
Εμπειρίες όταν γυρίσω....
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#387038 Πήγα κι ήρθα σε ταξίδι αστραπή. 3 αεροπλάνα Χανιά-Αθήνα-Ρώμη-Κατάνια. Μετά με πήραν με αυτοκίνητο και πήγαμε 70 περίπου χιλιόμετρα στις Συρακούσες. Στις 6 το απόγευμα είχα φτάσει.
Το κέντρο της παλιάς πόλης των Συρακουσών είναι σε χερσόνησο που μπαίνει μέσα στη θάλασσα, που περιτριγυρίζεται από τείχη. Συνδυάζει αρχαία ελληνική, ενετική και μεσαιωνική εποχή, μία μίξη από Χανιά, Ρόδο και Κέρκυρα μαζί.
Υπάρχει παντού το ελληνικό στοιχείο, σαν αποικία που είναι και στην κεντρική πλατεία δεσπόζει ο Αρχιμήδης, που έχει και το όνομά του. 2 ώρες ήταν όλη η βόλτα μου, αφού είχα και δουλειά όλη την άλλη μέρα και την επόμενη πολύ πρωί παρέλαβα ένα βαν με πολύ περίεργο τεχνολογικό εξοπλισμό και άρχισα το ταξίδι για Μπάρι.
Στα 650 χιλιόμετρα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα έχοντας την πλοήγηση ανοικτή, παρά μόνο σε κάτι έργα για 20-25 χιλιόμετρα που έκανα κάτι γύρους μέχρι να βρω άκρη :lol: Δεν έχει τις οτοστράτες του βορρά αλλά παντού κινιόμουν με άνεση με 100-110 με το βαν των 6μ και 3,5τ.
Οι Σικελοί, ακριβώς όπως οι Έλληνες και έξω καρδιά, όπως και τα τοπία και οι πόλεις με έντονο το ρωμαϊκό στοιχείο αλλά στο πολύ πιο οργανωμένο και καθαρό.
Στο δρόμο πέρασα (πουθενά δεν σταμάτησα, αφού το απόγευμα έπρεπε να ήμουν στο Μπάρι για το φέρυ, μόνο σε services cafe) από την Ταορμίνα (όμορφο παραθαλάσσιο μέρος με αρχαίο θέατρο στυλ Ηρωδίου που γίνονται θεατρικές παραστάσεις κλασσικων αρχαίων), Κατάνια και έφτασα Μεσσίνα για να πάρω το καραβάκι για Ρέτζιο Καλάμπρια και από εκεί Κοσέντζα, Τάραντας, Μπάρι.

Απ ότι είδα - και μου είπαν - η Σικελία προσφέρεται άνετα για διακοπές με αυτοκίνητο 7-10 μέρες να την γυρίσεις όλη με όμορφες παραλίες και "ελληνικά" τοπία, χωριά και κουλτούρα.

Εικόνα
η μαρίνα στις Συρακούσες

Εικόνα
παλιά πόλη

Εικόνα
παλιά πόλη

Εικόνα
πλατεία Αρχιμήδη

Εικόνα
η Αίτνα σιγοβράζει

Εικόνα
φέρυ Μεσσίνα-Villa San Giovanni

Εικόνα
To καμένο Νorman Atlantic στο λιμάνι του Μπάρι

Εικόνα
Το βαν που έφερα στην Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#387400 Cmarin θα σου κάνω λίγο hijack το θέμα , μιας και όλο έλεγα ότι θα ανεβάσω υλικό από Σικελία αλλά :sleep: . Ήμουν στην άλλη πλευρά του νησιού πριν ένα 2μηνο, οπότε και τώρα που το είδα δεν θα μπορούσα να βοηθήσω :lol:

Η θέα της πόλης στον δρόμο προς την Αγία Ροζαλία που είναι στο Βουνό και θεωρείται η προστάτιδα του Παλέρμο
Εικόνα2017-02-24 13.36.49 by Ar Kar, on Flickr

Το κεντρικό τους θέατρο
ΕικόναTheater by Ar Kar, on Flickr

Η Όπερα (είναι μεγαλύτερη από την σκάλα)
ΕικόναOpera by Ar Kar, on Flickr

Η κεντρική λεωφόρος (via de liberta) όπου είναι και το Θέατρο
Εικόνα2017-02-25 13.34.25 by Ar Kar, on Flickr

Το σημείο όπου συναντιούνται 4 κεντρικοί δρόμοι
Εικόνα2017-02-25 11.40.58 by Ar Kar, on Flickr

Εικόνα2017-02-24 20.50.26 by Ar Kar, on Flickr

Ψαροχώρι λίγο έξω από το Παλέρμο
Εικόνα2017-02-24 17.53.00 by Ar Kar, on Flickr

Κορλεόνε
Εικόνα2017-02-24 15.16.38 by Ar Kar, on Flickr

Προσπάθεια να μιλήσω Ιταλικά μπροστά από ένα κτήριο ΜΕΣΑ στη θάλασσα. Ήταν για τους αρχόντους και όχι για λινάτσες από ότι έμαθα, νοίκιαζαν ξαπλώστρες κλπ τα παλιά τα χρόνια. τώρα πρέπει να ήταν καφέ..
Εικόνα2017-02-24 14.28.06 by Ar Kar, on Flickr

Εικόνα2017-02-24 12.26.09 by Ar Kar, on Flickr
ΚΑΝΟΛΙ ΤΙ ΕΠΟΣ

Εικόνα2017-02-26 14.09.37 by Ar Kar, on Flickr

Εικόνα2017-02-24 13.19.54 by Ar Kar, on Flickr

Μέσα στο παλάτι - μουσείο/βουλή πλέον
Εικόνα2017-02-25 14.53.34 by Ar Kar, on Flickr

φρέσκα μακαρόνια με αχινό - σουπιά - μύδια
Εικόνα2017-02-24 21.02.09 by Ar Kar, on Flickr

unedited όλες οι φωτογραφίες. Όμορφα μέρη, ίσως με λίγη εγκατάληψη ειδικά τα χωριά πέριξ του Παλέρμο. Ίσως και έργο μαφίας. Το κέντρο αρκετά γραφικό. Πολύ φαγητό , οδηγούν σαν φονιάδες - το λιγότερο- και προσωπικά ήμουν τυχερός , γιατί έχω ντόπιους εκεί και κυκλοφόρησα αρκετά. Αν είχα μια μέρα ακόμα (που μου την έκλεψε η alitalia με απεργία) , θα πήγαινα και στην Αίτνα. Η οποία ξύπνησε 2 μέρες αφότου έφυγα.
I'll be back.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#387546 @pierce21, το θέμα είναι γενικό, οπότε ελεύθερα :roll:

Μέσα στην πόλη οδηγούν τρελά, κάνουν κάτι απίθανα πράγματα που δεν μπορείς ούτε να τα φανταστείς, ούτενα τα προβλέψεις.
Ferrari, ούτε γι αστείο...δεν είδα κανένα supercar εκεί, ούτε στην διαδρομή.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#387559 Οι μοτοσυκλέττες εμένα με προβλημάτισαν περισσότερο με τις σφήνες τους. Α, μια βδομάδα μόνο εγώ έβγαζα φλας, κανείς άλλος.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#450747 Ειχαμε κανονισει να παμε 15-20 ιστορικα οχηματα στην περιοχη γυρω απο το Μπαρι μεχρι Ταραντο κ.λ.π. με την φαση που εγινε με τις ιστορικες πινακιδες μια βδομαδσ πριν χαλασε η προσπαθεια και ετσι ηρθαν 5 ιστορικα που ειχαμε κανονικες πινακιδες και οι αλλοι με τα κανονικα τους αυτοκινητα. μπηκαμε στην Πατρα αλλα 3 ηρθαν απο Θεσσαλονικη και μπηκαν Ηγουμενιτσα. Μας εκατσε καταπληκτικος καιρος και ετσι καναμε βολτες και περιπατους στις πολεις ανεμποδιστα.
Πηγαμε με το superfast 1 και γυρισαμε με το ιδιο. Απο Παρασκευη απογευμα μεχρι την επομενη Πεμπτη το μεσημερι.
Συναντησαμε 3 κλαμπ τοπικων ιστορικων οχηματων στην Martina Franka, Taranto, Matera. Μας ειχαν οργανωσει χωρο ωστε να παρκαρουμε ολοι μαζυ και εφεραν και τα δικα τους. Εμεις ειχαμε μονο μια Carrera Κοκκινη του 87, Alfa Romeo Spider 78', Mini εποχης 65, το δικο μου 2.24v και ενα Πεζω 25 GTI.
Το ξενοδοχειο ηταν στην Μαρτινα Φρανκα που ηταν στο κεντρο των διαδρομων ειχε παρκιν φυλασομενο και ηταν στο κεντρο της πολης οποτε περπαταγαμε αμεσως στο κεντρο της. φτηνο σχετικα 65 ευρω με πρωινο, ανακαινισμενο και μεσα σε πρασινο κηπο... Οι διαδρομες προς Ταραντο, Ματερα, Alberobello, και Locorotonto με καλους δρομους αλλα στενους σε μερικες περιπτωσεις.
Υπεροχο το Μουσειο στον Ταραντο, εκκλησιες γεματες με γλυπτα και μεγαλοπρεπεια. Η Ματερα ολα τα λεφτα να περπατας και να βλεπεις σκηνικα απο πετρινα κτηρια αλλης εποχης συντηρημενα κ.λ.π.
Κανενα οχημα δεν παρουσιασε θεμα, μονο στο Carrera δεν δουλεψαν τα στοπ καποια στιγμη και μαλλον εφταιγε η βαλβιδα τους.
περιοριστηκαμε σε αυτη την περιοχη, γιατι ειχαμε σκοπο με τα ιστορικα να μην κανουμε πολλα χλμ ομως και ετσι ακομα καναμε 1200+ χλμ.
Το Φαι ηταν καλο οπου πηγαμε αν και δεν ηταν ευκολο να βρουμε μαγαζι για 30 ατομα.. Η φιλοξενεια των λεσχων εκει πολυ θερμη και υποστηριξη απο την τοπικη τροχαια που μας αφηνε και παρκαραμε τα οχηματα σε κεντρικες πλατειες για την επιδειξη των οχηματων τοπικων και δικων μας.
Εκτασεις με ελαιοδενδρα περιποιημενα!!, καμια σχεση με τα δικα μας αντιστοιχα, και αμπελια σαν κληματαριες σε ψηλες ξυλινες κατασκευες με ποτισμα στη καθε ριζα.... μου εκανε εντυπωση αυτη η λυση...
Οι σημανσεις μια χαρα ακομα και με το GPS χωρις μπαταρια βρισκαμε τον δρομο επιστροφης το βραδυ χωρις προβλημα...

Απο Μπαρι,
ΕικόναΕικόνα

Locorotonto
ΕικόναΕικόνα
Εικόνα
Alberobello
Εικόνα


matera
ΕικόναΕικόνα
Εικόνα

επιστρεφοντας Μπαρι
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#560895 θα πεταξω Κατανια για 3 μερες
νοικασα αυτοκινητο 3008 πετρελαιο,
μερη που θα πρεπει να παω??