Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By seismic
#559738 Να ξέρετε ότι το πρόβλημα του σεισμού το έχω λύσει. Αν υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει δεν έχει παρά να διαβάσει την τελευταία σελίδα αυτού του θέματος που έχω ανοίξει σε αυτό το φόρουμ των μηχανικών εδώ. http://www.3dr.eu/forum/viewtopic.php?f ... 2861#p2861
Να ξέρετε όμως και κάτι άλλο το οποίο δεν τιμά ούτε τους επιστήμονες ούτε την Ελλάδα. Αυτό το κάτι είναι η πλήρη προσπάθεια απομόνωσης της εφαρμοσμένης έρευνάς μου από την επιστήμη.
Η θεσμοθετημένοι δεσμοί του κράτους με αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχω Ουδεμία βοήθεια μου προσφέρουν πάνω σε επιστημονική συνεργασία ή σε χρηματοδότηση έρευνας.
Αναρωτιέμαι αν τελικά θέλουν να είναι οι κατασκευές φθηνότερες και ισχυρότερες στον σεισμό. Το ότι είμαι ιδιότης και δεν έχω πτυχίο με αποκλείει από την μια από την χρηματοδότηση εφαρμοσμένης έρευνας, και από την άλλη λόγο απροθυμίας των δεν βρίσκω καθηγητή εν ενεργεία να συνεργαστεί μαζί μου. Πρέπει να πληρώνω συνεχώς για την έρευνα αυτή από την τσέπη μου και τέτοια δυνατότητα δεν έχω. Αυτό είναι το πρόβλημα που δεν έχουν γίνει βήματα γρήγορης προόδου της έρευνάς μου. Τελευταίο άρθρο μου σε συνδρομητικό επιστημονικό περιοδικό πολιτικών μηχανικών εδώ.
https://lookaside.fbsbx.com/file/%CE%BC ... o5N1Y0RL7w
Άβαταρ μέλους
By g8777
#559768 Ηθελα να ξερα που τα βρισκεις.
































































Τα φορα. :shifty:

Ενδιαφερεσαι για δουλεια με 60 λεπτα ανα ποστ; Αν σπασεις τα ποστακια σου σε κομματια μαξ 2 παραγραφων (ο γκαρλαντ λεει οτι μεχρι τοσο αντεχει να διαβαζει καποιος) του χρονου θα μπουκαρεις στο ΤΕΕ με μαστιγιο και δερματινες μποτες.
Άβαταρ μέλους
By seismic
#559783 Δυστυχώς η έρευνα είναι τόσο μεγάλη που θέλει πολλές σελίδες για το τι πραγματικά κάνει. Η πιο απλή περιγραφή που μπορώ να κάνω είναι ότι αν βιδώσεις ένα τοίχωμα πάνω στο έδαφος αυτό θα αντέχει πιο πολλές πλάγιες δυνάμεις ανατροπής από ότι ένα άλλο τοίχωμα το οποίο απλά ακουμπά πάνω στο έδαφος. Αν σταματήσουμε την πρωταρχική ροπή ανατροπής του τοιχώματος με την μέθοδο μου ( σε κάθε ένα τοίχωμα της κατασκευής ) έχουμε σταματήσει την μετατόπιση της κατασκευής . Ελέγχοντας την μετατόπιση της κατασκευής ελέγχεις και τις εντάσεις που την παραμορφώνουν ανελαστικά και την ξαπλώνουν κάτω. Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από seismic και 10 Ιαν 2019, 15:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#559835
Άβαταρ μέλους
By seismic
#561603 Όταν γίνει ένας σεισμός τα κανάλια όλα θα πάνε να ρωτήσουν τον Παπαμπάφο αν θα ξανά γίνει σεισμός.
Αυτός δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη και θα αρνηθεί να πει άποψη.
Το ερώτημα είναι γιατί ρωτούν τα κανάλια της τηλεόρασης και το ποιο μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ρωτούν κάτι που ξέρουν ότι δεν θα πάρουν σαφή απάντηση?