Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#556619 Είχα κανονίσει test drive για το kodiaq και με την ευκαιρία είπα ότι θα βρω χρόνο να κάτσω να το επεξεργαστώ με την ησυχία μου και να δω και το Tiguan back to back.

Τελικά το test drive δεν έγινε γιατί είχαν δώσει το αυτοκίνητο αλλά βόλεψε γιατί πήγα και μέχρι τη vw απέναντι να δω το Tiguan με την ησυχία μου.

Το kodiaq έχει κάτι έξυπνες ευκολίες, κάτι πλαστικά προστατευτικα στις πόρτες όταν ανοίγουν όπως στο Focus, ομπρέλα στις μπροστινες πόρτες και ξύστρα στο ρεζερβουάρ για τον πάγο. Είναι τεράστιο, σχεδόν υπερβολικά μεγάλο.

Ποιοτικά καλό, καλύτερο από το οκταβια θα έλεγα.

Ε και μετά μπαίνεις στο tiguan, κλείνεις τη πόρτα και τελειώνουν όλα. Αισθητά πιο ποιοτικό, καλύτερη ηχομόνωση, με 3-ζωνικο κλιματισμό και τραπεζάκια στις πίσω θέσεις που τα κορίτσια θα λατρέψουν. Επίσης ένα κλικ καλύτερο εξοπλισμό με αισθητήρες παρκαρισματος εμπρός και πίσω και εξωτερικα πλαίσια παραθύρων και roof rail με chrome finish.

Tο Tiguan μου φάνηκε πιο φωτεινό, πιο ωραίο σχεδιαστικά με τις γωνίες του και ένας πιο ευχάριστος χώρος να βρίσκεσαι.

Από μοτέρ εδώ παίζουμε με τον 1,5 βενζίνης για αυτόματο που είναι αδιαπραγματευτη προδιαγραφή.

Από τη νέα χρονιά test drive και μάλλον κλείνω προς το Tiguan 1,5 tsi dsg7 το οποίο ομως περνάει τα 20 και πάμε στα 21 λτπφ.

Yolo.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#556620 Αυτό με τα τραπεζάκια πίσω επιβεβαιώνω είναι Mega asset με βάση τα παιδικά κριτήρια :-)))
Αν τους βάλεις και την πανοραμική δε.....
Τελευταία επεξεργασία από KiloMeater και 18 Δεκ 2018, 23:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#556621
KiloMeater έγραψε:Αυτό με τα τραπεζάκια πίσω επιβεβαιώνω είναι Mega asset με βάση τα παιδικά κριτήρια :-)))

Χαχαχα. Το φαντάστηκα.

Επίσης στην αρχή δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι οι πίσω θέσεις μετακινουνται προς τα εμπρός γιατί ο χώρος αποσκευών ήταν λίγο μιεχ αλλά όταν τις έφτιαξα ήταν οκ.

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#556645
KiloMeater έγραψε:Αυτό με τα τραπεζάκια πίσω επιβεβαιώνω είναι Mega asset με βάση τα παιδικά κριτήρια :-)))
Αν τους βάλεις και την πανοραμική δε.....


Είχα πάρει με τραπεζάκια το scenic.. Τα ανίψια μου τότε, ποιο πολύ σαν παιχνίδι το είχαν δει, παρά ακουμπούσαν πράγματα.

Για το tiguan... Θα κάνεις απλά και όμορφα τη δουλειά σου. Σαν όλα τα vw... Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά και τίποτα αποκρουστικό.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#556648 Το Kodiaq προσωπικά δεν θα το κοίταζα - δεν μου αρέσει καθόλου το σουλούπι του εξωτερικά. Νιώθω σαν να του κόλλησαν έναν έξτρα όγκο στην ουρά του, που δεν είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Το εσωτερικό του μου αρέσει και οι χώροι είναι μεγάλο +.
Το Tiguan έχει μικρότερους χώρους συνολικά για τους επιβάτες και αποσκευές;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#556649 Τα παιδικά κριτήρια είναι αλλιώς, άλλα πράγματα έχουν αξία...μερικά highlights below

Τραπεζάκια πίσω για φαγοποτι από McDonald's on the way σε ταξίδι

Πρίζες usb , πρίζα 220v για φόρτιση laptop η.κινητών

3η σειρά κάθισμα όταν έχουμε "μαλώσει" με τον αδερφό μας

Τέρμα πίσω τα καθίσματα/ανάκληση για να ξαπλωνουμε

Ρίξιμο το μεσαίο κάθισμα για να έχουμε τραπεζάκι και την ιδιωτικότητα μας

"Riding shotgun" για να βάλουμε το μασάζ και tune in

Κλείνουμε το tailgate μόνο με το gesture του ποδιού, και δείχνουμε με περηφάνια το σχετικό skill

Ανοίγουμε τη πανοραμική και όταν μας αφήσει ο μπαμπάς , σε ακινησία, βγάζουμε τον κορμό μας έξω

Κτλ κτλ....

:-)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#556656
citastak έγραψε:Το Kodiaq προσωπικά δεν θα το κοίταζα - δεν μου αρέσει καθόλου το σουλούπι του εξωτερικά. Νιώθω σαν να του κόλλησαν έναν έξτρα όγκο στην ουρά του, που δεν είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Το εσωτερικό του μου αρέσει και οι χώροι είναι μεγάλο +.
Το Tiguan έχει μικρότερους χώρους συνολικά για τους επιβάτες και αποσκευές;



Ναι είναι κάπως περίεργος ο πίσω όγκος του, όντως.

Οι χώροι στο tiguan είναι μια χαρά. Να στο θεσω ως εξής. Το kodiaq είναι υπερβολικά μεγάλο ενώ το Tiguan είναι όσο πρέπει και αν μετακινήσεις τα πίσω καθίσματα όσο δεν είσαι σε ταξίδι έχουν άνεση τα παιδιά για το 80% του έτους. Αν και αυτό γίνεται και στο kodiaq που εκεί απλά νομίζεις ότι είσαι σε limo. Είναι κάπως υπερβολικό είναι η αλήθεια.

Νομίζω μια χαρά θα κάνω τη δουλειά μου και σε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον με μοναδικό αρνητικό τον επιπλέον φόρο που θα προκύψει ως dsg7.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#556671
elteo έγραψε:Εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα σε Tiguan. Χωρίς γιατί.


Ναι εκεί καταλήγω.

Όλα τελείωσαν βασικά όταν μπήκα μέσα μετά το Kodiaq. Το είχα δει στο παρελθόν αλλά όχι back-to-back.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#556680 Πάντως NIkos! όντως η κανούρια μάσκα της Octy δεν βλέπεται... :(

χτες είδα μία λευκή από κοντά , σαν κ αυτή της φωτό , με κόκκινες λεπτομέρειες.... :inlove:
Εικόνα





Καλορίζικο το VW :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#556737 Θα έλεγα να τα δοκιμάσεις και τα δύο στο δρόμο. Πάντα βοηθάει, βλέπεις άλλα θετικά και άλλα αρνητικά που δεν τα νιώθεις στο μαγαζί. Πως επιταχύνει, επιβραδύνει, αίσθηση θέση χειριστηρίων και απόκριση εν θερμώ, αίσθηση χώρων, ορατότητα, τιμόνι, άνεση, ηχομόνωση, κλιματισμός. Και καλό είναι να τα δοκιμάσετε ως οικογένεια, θα εκπλαγείτε από σχόλια μικρών παιδιών για ευκολία επι-αποβίβασης, θέση ζώνης, χώρους, άνεση καθίσματος, ορατότητα, ύψος παραθύρων κλπ. Συν το τί γίνεται με το όχημα φορτωμένο (γκάζι, φρένο, άνεση, κλίσεις).

Αν εκτιμάς τους χώρους και τους χρειάζεσαι λέει να τους έχεις. Η διαφορά σε μήκος δεν είναι ασήμαντη στους 21 πόντους (και 4 πόντοι πάνω από το ήδη φαρδύ 1839). Και από χώρους μικρό δεν είναι το Tiguan με τόσο πλάτος και 615 λίτρα. Αλλά δεν είναι μόνο αποσκευές αλλά και η καθημερινή διαβίωση και ευκολία. Και το 7θέσιο όσο κι αν δεν είναι ανάγκη μπορεί να προκύψει μεγάλη ευκολία (με άλλα παιδάκια, συγγενείς, επισκέπτες).
Από μεταξόνιο τι διαφορές παίζουν;

Αλλά αν το μικρότερο Tiguan τότε γιατί όχι X2 που και όμορφο είναι και BMW; Και σαν 13εκμ χαμηλότερο πιο ήσυχο, αεροδυναμικό οικονομικό με χαμηλότερο κέντρο βάρους. Αξίζει να το δοκιμάσεις, μικρό δεν είναι αλλά είναι ακόμα μικρότερο κατά 12 εκμ από το VW σε μήκος και 1,5 σε πλάτος άρα πιο βολικό για κάθε μέρα. Τα παιδιά μικρά είναι και θα έχεις πάρει άλλο μέχρι να μεγαλώσουν. Δοκίμασέ το.

Και ακόμα κι αν σου ακούγεται μικρός σε λίτρα ο χώρος αποσκευών σε σχέση με του σεντάν είναι αλλιώς με το να μην έχεις πάνω όριο. Πολύ πιο βολικός ο χώρος κι ας μοιάζει λίγος.