Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By krom
#532888
kubiak έγραψε:
Από ανθρώπινο χέρι η ρωγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -Οι Ρώσοι εξετάζουν ακόμη και την περίπτωση δολιοφθοράς | iefimerida.gr
(λογω tablet δε μπορω να βαλω ολο το κειμενο)...


Δεν είναι ρωγμή (γτπ ελληνικά sites ) είναι κανονική τρύπα τρυπημένη με τρυπάνι. Ούτε δολιοφθορά, αυτά είναι ηλίθιες δικαιολογίες για να μη τους κράξουνε, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουνε τέτοιες |λογοκρισία|. H πρώτη δικαιολογία ήταν -ουπς κάποιος τρύπησε με τρυπάνι κατά λάθος. Μόλις άρχισε να διαδίδεται -σαμποτάζ, δoλιοφθορά, σήμερα λένε την έκανε κάποιος ψυχικά ασθενής κοσμοναύτης, αύριο ίσως πούνε ότι ο ίδιος ο Musk την τρύπησε.

Η τρύπα είναι αυτή εσωτερικά και πέρασε όλο το τοίχωμα.
Εικόνα

Από τα γδαρσίματα φαίνεται ότι προσπάθησε πολλές φορές αλλά του έφευγε η μύτη.
Το καλύτερο όμως είναι ότι μετά την κάλυψε με κόλλα - ΕΤΟΙΜΟ

Whoever drilled that hole apparently realized the mistake during the production and patched it with glue.


http://www.russianspaceweb.com/soyuz-ms-09.html#leak


Τώρα αυτό υποτίθεται περασε 1000 ελέγχους πριν την εκτόξευση. Το πρόβλημα είναι όμως όταν ο άλλος παίρνει 500ε, σιγά μη κάτσει να ψάχνει κάθε γωνία.
Πριν μερικά χρόνια σε εκείνο το τρελό βίντεο με τον πυραυλο να αναποδογυρίζει και να σκάει στο έδαφος, ειχαν βιδώσει ένα επιταχυνσιόμετρο κυριολεκτικά ανάποδα, πέρσυ βρήκαν πρόβλημα σε 10ες κινητήρες επειδή είχαν χρησιμοποιήσει λάθος μέταλλο στη συγκόλληση...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#551918 Timelapse of the Russian Progress MS-10 cargo spacecraft launched on 16 November 2018 at 18:14 GMT from Baikonur cosmodrome, Kazakhstan, taken by ESA astronaut Alexander Gerst from the International Space Station.

Άβαταρ μέλους
By Govus
#552561 Γι' αυτό έχει κρεμάσει το ίντερνετ (ή απλά γ@μώ τη βόντα και τη νοικιασμένη ΟΤΕγραμμή της :rant: ) ;
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#552565 Πρεπει να μιλαγε το αφεντικο ή καποιος πολυ ψηλα στη nasa, ελεγε για το κοντινο ημερολογιο αλλα και για καποιους πιο μακροπροθεσμους στοχους, πω ρε φιλε, ειναι απλα μαγικο να τους ακους...
Άβαταρ μέλους
By krom
#552573 9 στις 10 επιτυχημένες προσεδαφίσεις στον Άρη για τη nasa και κανείς άλλος.
3 στο έδαφος + 4 orbiters σε τροχιά αυτή τη στιγμή
Τρελά πράματα παίδες
Άβαταρ μέλους
By Serf
#555012 Space.. .the final frontier!

Το σκάφος Voyager 2 της NASA εισήλθε στον διαστρικό χώρο
Εικόνα
Για δεύτερη φορά στη διαστημική ιστορία, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα της NASA εισήλθε στον διαστρικό χώρο, που βρίσκεται ανάμεσα στα άστρα.
news247 10 Δεκεμβρίου 2018 18:28
Για δεύτερη φορά στη διαστημική ιστορία, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, το σκάφος Voyager 2 της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), εισήλθε στον διαστρικό χώρο, που βρίσκεται ανάμεσα στα άστρα. Είχε προηγηθεί το δίδυμο σκάφος Voyager 1 το 2012.

Η NASA ανακοίνωσε ότι το Voyager 2 βγήκε από την ηλιόσφαιρα, την προστατευτική γιγάντια «φυσαλίδα» σωματιδίων και μαγνητικών πεδίων που δημιουργεί ο Ήλιος γύρω από το ηλιακό μας σύστημα. Η NASA εκτιμά ότι η διάσχιση του συνόρου, της λεγόμενης ηλιόπαυσης, συνέβη στις 5 Νοεμβρίου φέτος.

Το Voyager 2 απέχει τώρα λίγο περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι της αποστολής μπορούν ακόμη να επικοινωνήσουν μαζί του. Όμως οι πληροφορίες χρειάζονται περίπου 16,5 ώρες για να ταξιδέψουν από το σκάφος στη Γη.

Μολονότι τα Voyager 1 και 2 έχουν αφήσει πίσω τους την ηλιόσφαιρα, δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα, το σύνορο του οποίου βρίσκεται πέρα από το τεράστιο Νέφος του Όορτ, τα σώματα του οποίου βρίσκονται ακόμη υπό τη βαρυτική επίδραση του Ήλιου. Εκτιμάται ότι το Voyager 2 θα χρειασθεί περίπου 300 χρόνια για να φθάσει στο εσωτερικό άκρο του Νέφους και άλλα 30.000 χρόνια για να το διασχίσει και να φθάσει στην άλλη άκρη του.

Το Voyager 2 είχε εκτοξευθεί το 1977, μόνο 16 μέρες μετά την εκτόξευση του Voyager 1. Αρχικά είχε σχεδιασθεί να ταξιδέψει για πέντε χρόνια και να μελετήσει το Δία και τον Κρόνο, αλλά στην πορεία έφθασε μακρύτερα από κάθε προσδοκία. Η αποστολή του, που έχει διαρκέσει 41 χρόνια, είναι η μακρύτερη στην ιστορία της NASA.

Κάθε Voyager είναι ένας αγγελιοφόρος της Γης, καθώς μεταφέρει ένα χρυσό δίσκο με ήχους, εικόνες και μηνύματα από τον πλανήτη μας. Ίσως αυτές οι χρονοκάψουλες συνεχίσουν να υπάρχουν πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Άβαταρ μέλους
By mousatos
#556850 Oumuamua: mysterious messenger from beyond the stars ?
https://www.nzherald.co.nz/world/news/a ... d=12179677

The SETI Institute used the Allen Telescope Array (ATA) to monitor the object for several weeks after it was first identified and situated some 274 million km away.

After sifting out background noise, the powerful radio telescope revealed the object hadn't emitted a peep.

No interstellar broadcast was heard. No probing radar was detected.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#560213 Εικόνα

Πιο vintage, retro, cult, πεθαίνεις...

Και δεν το λέω με κακή έννοια το αντίθετο...

Με άνεση βλέπω και την παρακάτω σειρά:
Εικόνα
(https://78.media.tumblr.com/6e60ac03782 ... o1_500.gif)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#586221 A Mysterious Object Punched a Hole in the Milky Way, Scientists Are Confused

Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#595726 Σαν χθές 16 Ιουλίου πρίν 50 χρόνια ξεκίνησε το επικό ταξίδι του Απόλλων 11 για την Σελήνη
https://www.nasa.gov/feature/50-years-a ... oon-begins
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#596240 Αυτό είναι το σωστό τοπικό να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια απο το μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρωπότητας

MEN LAND ON MOON!

https://www.nasa.gov/feature/50-years-a ... giant-leap