Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#554602 Σε κάθε περίπτωση η έκπτωση γίνεται επί της ΛΤΠΦ κι αν αυτή είναι κοντά στο όριο πέφτει κλίμακα και μειώνεται πολύ ο φόρος και ως εκ τούτου η τελική τιμή.
Απλά η έκπτωση αυτή γίνεται συνήθως στα πλαίσια της προωθητικης πολιτικής της εκάστοτε αντιπροσωπείας και όχι για κάθε πελάτη ξεχωριστά, οπότε δεν γίνεται να πας να ζητήσεις 2 κατοσταρικα έκπτωση μόνο για σένα για να κερδίσεις 2 χιλιάρικα ξέρω γω.
Αν το κάνει η αντιπροσωπεία για όλους και το πει BF ή εκπτώσεις ή όπως, γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#554620 Αν ο πωλητής είναι γνωστός σου δε θα μπορούσε να σου κάνει έκπτωση τόσο όσο να πέσεις κατηγορία και μετά εσυ να του τα δώσεις μαυρα;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#554624 Όχι γιατί ο πωλητής δεν επικοινωνεί με τελωνείο για να ενημερώσει με τι τιμή θα εισαχθεί το τάδε αμάξι.

Ο πωλητής κάνει έκπτωση επί της λιανικής.
Η αντιπροσωπεία -μπορει να- κάνει μείωση τιμής στη λτπφ και να παίξει με τις κλίμακες.
Είτε με μείωση κέρδους είτε με despec είτε με μειωση cif από το εργοστάσιο.

Του κατ δε λονγκ στορι σορτ, λτπφ πειράζει οποιος μιλάει με τελωνείο.
Αν υπάρχει εταιρεία-περιπτωση που ο dealer καθορίζει τιμή εισαγωγής και εκτελωνισμου (υπάρχει; :hmmm: ) τότε το κάνουν και αυτοί.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#554697 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. ΑΠ' ότι είδα υπάρχει και το Hyundai Kona με αυτόματο και ντίζελ, το οποίο στην έκδοση 1.6 με αυτόματο και βασικό εξοπλισμό βγάζει τιμή καταλόγου από 21790 συμπεριλαμβανομένου του κόστους μεταλλικού. Η έκδοση αυτή σαφώς δεν είναι πλούσια για τα χρήματα που ανεβαίνει κανείς (πχ μηχανικός κλιματισμός) αλλά είναι μια εναλλακτική σε κροσόβερ για τον αδερφό, ειδικά αν παίζει κι έκπτωση για να κατέβει μερικά κατοστάρικα σε τιμή.
Απ΄ την άλλη βέβαια, 361 λίτρα χώρος αποσκευών δεν το λες κι επιτυχία για αμάξι αυτής της κατηγορίας. Δε ξέρω πως είναι οι χώροι επιβατών. Λογικά θα πάμε μια επίσκεψη σε έκθεση να το δούμε κι αυτό.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#554698 BtW είδα τα τεστ ταράνδου που παρέθεσε ο . και όντως το Arona είναι μεγάλη απογοήτευση. Δεν περίμενα τέτοιο χάλι από τη Σέατ. Οπότε το συγκεκριμένο από μένα (φαντάζομαι κι απ' τον αδερφό) απορρίπτεται με τη μία. Κρίμα που δεν έρχεται το C3 Aircross σε ντίζελ κι αυτόματο. Νομίζω θα ήταν καλή εναλλακτική. Από την άλλη, ευχάριστη έκπληξη στο τεστ ταράνδου τα Stonic & Kona (επίσης δεν το περίμενα προσωπικά). Πολύ κρίμα που δε βγαίνει σε αυτόματο ντίζελ το Ford Ecosport που για μένα θα ήταν η πρώτη μάλλον επιλογή σε μικρό crossover/SUV (μέχρι 4,20 μήκος).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#554714 Δεν θα έβαζα το EcoSport τόσο ψηλά στην λίστα μου πάντως...
Στα μικρά SUV εγώ ψηφίζω Γαλλία, λόγω αυτόματου και σωστών μοτέρ.
Κρίμα που δεν βγαίνει ο συνδυασμός που θέλει ο αδερφός.
Να ξαναπώ πάντως πως καλό είναι να πάει στις αντιπροσωπείες και να ζητήσει τιμές και για μη-SUV όπως τα Leon, 308, Megane, κλπ.
Είναι στα ίδια λεφτά και επί της ουσίας καλύτερα αυτοκίνητα, απλώς έχουν πιο συμβατική εμφάνιση.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#554770 Και καπως ετσι θαρρω οτι πουλουσαν φτηνα οι mercedes, bmw πριν τους τσακωσουν. Η εταιρεια λογω του οτι δεν υπηρχε υπηρχε αντιπροσωπος μαγειρευε τις εργοστασιακες τιμες οποτε υπηρχαν μειωμενοι φοροι

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#554778 Νομίζω ότι δεν πουλούσαν φτηνά - το ίδιο πουλούσαν (οκ, σχεδόν : ίσως κάτι ψιλά κέρδιζε κι ο πελάτης, αν και αυτό ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός). Έβγαζαν όμως περισσότερα από κάθε πώληση γιατί ήταν χαμηλότερος ο φόρος.
Γι' αυτό και άλλαξε το σύστημα με τον υπολογισμό του φόρου επί της ΛΤΠΦ και όχι επί της εργοστασιακής τιμής, πράγμα που είναι και το πιο δίκαιο.
Άβαταρ μέλους
By corsair
#554793
bibendum έγραψε:Και καπως ετσι θαρρω οτι πουλουσαν φτηνα οι mercedes, bmw πριν τους τσακωσουν. Η εταιρεια λογω του οτι δεν υπηρχε υπηρχε αντιπροσωπος μαγειρευε τις εργοστασιακες τιμες οποτε υπηρχαν μειωμενοι φοροι

< >


Speaking of the devil: http://www.economy365.gr/article/102417 ... es-kai-bmw
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#554935 Χωρίς παρεξήγηση, πωλείται ακόμα το Soul; Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να το προτιμήσει από ένα τυπικό crossover αυτής της κατηγορίας, ειδικά σε αυτή την τιμή...Οπότε, ευχαριστούμε, αλλά, δεν...
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#557584 Καλησπερα και χρονια πολλα.
Τελικα ο αδερφος μου εκλεισε στις 24/12 το Opel Crossland X αυτοματο πετρελαιο, στη βασικη πλην καλα εξοπλισμενη εκδοση με μονα εξτρα το μεταλλικο χρωμα και ρεζερβα αναγκης. Τελικη τιμη 19600 ευρω, σχεδον 1000 ευρω κατω απο την τιμη που διαπραγματευοταν με εξουσιοδοτημενους της Αθηνας. Η συμφωνια εγινε με εξουσιοδοτημενο στη Μακεδονια, οπου συν τοις αλλοις του εκαναν μια πολυ δελεαστικη προσφορα αγορας του τωρινου του οχηματος, Toyota Auris 1.6 MMT 3Θ 2010 με 83.000 χλμ. Του προτειναν αγορα για 7100 ευρω και φυσικα δεχτηκε.
Απο οικονομικη σκοπια νομιζω οτι πετυχε διανα, και σαν τιμη αγορας του καινουριου και σαν τιμη αγορας του οχηματος του.
Παραλαβη του ειπαν μεσα Μαρτιου.
Ευχαριστω για τις προτασεις σας.
Καλες γιορτες σε ολους.