Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#549922
georgetz έγραψε:Μας πειράζει και το ενα λεπτό σιγή για το φασιστακι με το καλαζνικοφ τώρα? :lol:


Φιφυ

Προφανώς.

Αν κρατούσες εσυ ενός λεπτού σιγή ή έβγαινες πορεία για να τον φιλήσεις απλά θα ήσουν ένας ακόμα παπαρας, το να τον τιμά το ελληνικό κοινοβούλιο είναι απλά τραγικο
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#549933 Εdit. Θα σε παρακαλούσα για τελευταία φορά να αλλάξεις τον λεξιλόγιο σου. Φτάνει με τις σκατοκουβέντες. [Μod]
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#549936 Ε ναι, οταν βάζουμε ναζιστακι, Παττακο με έναν ασταθή που δολοφονηθηκε χωρις καν προσπαθεια ακινητοποιησης πρωτα, ειχε αβολιδωτα στο οπλο του, το πτώμα του παραποιηθηκε απο τις αλβανικες αρχές, η μανα του έφαγε bullying κ τον πήρε νεκρο μετα δυσκολίας, υπάρχει επισημη διαμαρτυρία του ελληνικού κράτους κ τηρήθηκε 1 λεπτό σιγή για εναν ΝΕΚΡΟ παλι λέω, ε εντάξει,
φτάνει πλέον, τι να πούμε άλλο
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#549938 Έχεις κι εσύ τα δίκια σου...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#550304
Είναι εξίσου προφανές, ωστόσο, ότι στη συλογγική μνήμη η εποχή Σημίτη δεν πρόκειται να μείνει ως μια «εποχή σκανδάλων», όσες προσπάθειες κι αν γίνουν για να αμφισβητηθεί η συμβολή του. Πέραν της μεθοδικότητας και του προγραμματισμού (που αναδείκνυε και το δικό του «μπλοκάκι»), η λογική της Ψωροκώσταινας δεν ήταν εκείνη που επικρατούσε κατά τη δική του διακυβέρνηση – κι αυτό δυνάμωσε τη χώρα και την οδήγησε μπροστά. Για όσους βρίσκονται σήμερα ή θα αναλάβουν τα επόμενα χρόνια το τιμόνι της χώρας, η Ελλάδα του Σημίτη θα παραμένει ένας υψηλός πήχης.


https://www.in.gr/2018/11/16/apopsi/ellada-tou-simiti/


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#550309 ΝΕ ΤΟΙ;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#550450 Πόσα ψέματα χωράνε σε 2 λεπτά συζήτησης για τα fake news;

Ινσεψιο, Το ελληνικό hoax ονόματι Μουρούτης την πέφτει στα Ελληνικά Hoaxes.
Σηκώθηκαν τα φασολάκια να χτυπήσουν το μανάβη.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#550505
Red Garland έγραψε:Σηκώθηκαν τα φασολάκια να χτυπήσουν το μανάβη.


Ας σταθούμε με θαυμασμό 2 λεπτά παρακολουθώντας Μουρούτη και Μαυρίδη να συζητάνε για τα fake news. :inlove: Ο Samuel Beckett όπου να 'ναι θα σηκωθεί από τον τάφο για να επιστρέψει το Nobel. :rtfm:

Σχετικά με τα fake news, το συστηματικό βιασμό της ίδιας της έννοιας αλήθειας και με αφορμή κάτι τέτοιες νιχιλιστικές αντιλήψεις, αυτό που κάνουν Μουρούτης/Μαυρίδης κλπ σε επίπεδο Β' εθνικής, που κάνει συστηματικά ο Trump από έμφυτο ταλέντο (είναι idiot savant σε αυτό) και τα γλυφτρόνια του από κάτω ως μεγάφωνο, και που κάνει η Ρωσία σε επίπεδο Τσάμπιο λιγκ θα το ονόμαζα ως "saturation attack παπαρολογίας".

Ήτοι, είναι πολύ πιο εύκολο να πετάξεις μια πίπα παρά να αναλύσεις και να καταρρίψεις μια πίπα που είπε ο άλλος. Εκτοξεύοντας λοιπόν έναν οχετό από μπούρδες, όλο και κάτι θα μείνει. Υπάρχει όμως και μια πολύ πιο κυνική (και επικίνδυνη) επίπτωση: όλη αυτή η (συστηματική) υπερπληθώρα παραπληροφόρησης, διαφθείρει την ίδια την έννοια της αλήθειας στα μάτια του κόσμου. Όταν δεν ξέρεις ποιόν να πιστέψεις, δεν πιστεύεις τίποτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκστρατεία λασπολογίας απέναντι στην οργάνωση Λευκά Κράνη στη Συρία:
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... y-theories

Αυτός ο ιός (της απόρριψης ακόμα της ίδιας της ύπαρξης αντικειμενικής αλήθειας) έχει κυριαρχίσει στη πολιτική:


αλλά ακόμα και σε εξ'ορισμού αντικειμενικούς τομείς όπως η επιστήμη (βλ. antivaxxers).

Τα fake news δεν είναι κάτι το καινούριο, υπάρχουν από τότε που υπήρχαν news σκέτο. Λχ. το 1901 στο 2ο πόλεμο των Μπόερς, οι Βρετανοί έφτιαξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης (ο ίδιος ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε τότε) που κρατούσαν αιχμαλώτους γυναικόπαιδα Μποερς σε άθλιες συνθήκες. Ανάμεσα στα θύματα, ήταν η 7χρονη Lizzie van Zyl που κυριολεκτικά άφησαν να ψοφήσει από τη πείνα επειδή ο πατέρας της δεν παραδώθηκε.

Εικόνα

Η φωτογραφία αυτή (και γι αυτό επίτηδες δεν βάζω spoiler κλπ) έπειτα χρησιμοποιήθηκε ως προπαγάνδα ότι τάχα οι Μπόερς παραμελούσαν και κακοποιούσαν τα παιδιά τους, και άρα ήταν δικαιολογημένος ο πόλεμος για ανθρωπιστικούς λόγους. (διανοηθείτε λιγάκι το επίπεδο μουνοπανίασης που απαιτείται για κάνει κάποιος κάτι τέτοιο)

Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός οι πλαστογραφίες γίνονται πιο πιστευτές. Ενώ παλιότερα οι Σοβιετικοί ήταν εξπέρ στο Photoshop πριν εφευρεθεί το Photoshop, την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει πλέον κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις image editing. Ακόμα και το βίντεο (που είναι πιο δύσκολο να παραποιηθεί), πολύ σύντομα θα πάψει να είναι πειστήριο:
https://www.theguardian.com/technology/ ... news-truth

Τέλος, ένα paper από το Rand που αναλύει τη στρατηγική της ρωσικής προπαγάνδας:
The Russian "Firehose of Falsehood" Propaganda Model
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#550593 Αγαπάμε ΕΗ...
Ειδικά με το τελευταίο θέμα taboo για τους νεκρούς του πολυτεχνείου, έχει γίνει χαμούλης στα ιντερνετ... :lol: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#550621
MIXOStsi έγραψε:Αγαπάμε ΕΗ...
Ειδικά με το τελευταίο θέμα taboo για τους νεκρούς του πολυτεχνείου, έχει γίνει χαμούλης στα ιντερνετ... :lol: :yahoo:


ΕΗ τι ειναι?