Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#549528
PeterPan έγραψε:Στο γκαράζ κ οι 4 θέσεις που φαίνονται είναι δικές μου.

Ωραίος , εύχομαι να τις γεμίσεις κάπως έτσι:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#549537
PeterPan έγραψε:Πήγα σήμερα για πρώτη φορά να δω το σπίτι. Έλεγχο με την αρχιτέκτονα κτλ. Κάνανε κ μερικές μλκίες. Πχ ενώ έπρεπε να βάλουν πλακάκι στο δωμάτιο για πλυντήριο, στεγνωτήριο, πίνακα ελέγχου, αυτοί έβαλαν ξύλο παρκέ!

Ξύλωμα τώρα. Και κάτι ηλεκτρολογικά που τους ξέφυγαν κτλ. Πρέπει να τα ξανακάνουν.

Το παρκέ μου άρεσε πολύ ως χρώμα. Είναι παρκέ, όχι λαμινάτ.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Στο γκαράζ κ οι 4 θέσεις που φαίνονται είναι δικές μου. Ύψος 2,25μ . Εκτός από μια σωλήνα που είναι στο 2,05μ. Εδώ πρέπει να δω για suv να ρυθμίσω την πόρτα πορτ-παγκάζ να σταματά πριν χτυπήσει.

Κ μάλιστα σήμερα έβρεχε, μουντό καιρό, μπροστά στο σαλόνι είχαν νάυλον στο τζάμι κ παρόλα αυτά ήταν αρκετά φωτεινό. Οπως το περίμενα!

< >


Καλοριζικο και να το χαρειτε!
Περι ξυλου ο λογος, μου φαινεται να εχει ματ βερνικι αυτο, πολυ καλη επιλογη. Και πολυ ζεστο χρωμα επισης, βγαζει μια θαλπωρη. :inlove:

Μου φαινεται ή το παρκε εχει bevel στις ακμες του και δημιουργει ενα σχετικο "χωριατίκ" κενο αναμεσα στις ταβλες? :hmmm:

Για laminate ουτε για αστειο.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#549659 Δεν θα αλλαζα το παρκε από τον χωρο του πλυσταριου… είναι πολύ ομορφο και δεν σταζουν τα νερα πια με τα νεα πλυντήρια...εχω παρκε παντου εκτος από κουζινα και λουτρα… κανενα πρόβλημα 25 χρονια τωρα.
Στο δε εξοχικο παρκε ακομα και στα μπανια υπαρχει γιατι υπηρχε από την εποχη του 1928 που φτιαχτηκε. αλλαξαμε όμως διαρυθμιση και βαλαμε λουτρα σε χωρο υποδοχης… φετος που το δουλεψαμε το σπιτι δεν υπηρξε πρόβλημα γιατι οι ντουσιερες ειχαν καλη καμπινα γυάλινη…
Άβαταρ μέλους
By corsair
#549696
224v έγραψε:Δεν θα αλλαζα το παρκε από τον χωρο του πλυσταριου…


το αυτό! Θα το αφηνα ως ειχε. Θα εβαζα ενα πλαστικο πατωμα (https://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/kar ... /44881100/) να πατα το πλυντηριο αμα ειχα ιδιαιτερη ανησυχια. Η πιθανοτητα να τρεξει τοσα νερα και να δημιουργησει θεμα ειναι πολυ μικρη.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#549784 Ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Μουσάτε ωραίος! Ωραία η φώτο! Για να το γεμίσω έτσι πρέπει να πουλήσω το σπίτι, ένα νεφρό κ πόσα άλλα! Μακάρι υγεία!

Αν κ έχω παρκέ στη κουζίνα, φοβάμαι στην αποθήκη στο σπίτι... μου έχουν τρέξει κ μια φορά νερά, όταν πέταξε ο μικρός ένα playmobil στο πλυντήριο ρούχων, στον σωλήνα που τροφοδοτεί με νερό τον κάδο. Το πέταξε επειδή συνηθίζουμε να βγάζουμε το συρτάρι για να στεγνώνει καλά.

Το πάτωμα έχει ματ λούστρο. Είναι ανάγλυφο λίγο, δλδ είναι λίγο σαγρέ. Έτσι δε φαίνονται πολύ τυχούσες γρατζουνιές. Επίσης έχει μικρό V στις γωνίες, το ήθελα έτσι ώστε να μη σκάσει κ φαίνεται άσχημα αν ανοίξει κάπου. Επίσης είναι κάτι που μου άρεσε από το τελείως λείο που ξέρω μέχρι τώρα. Αν το τρύψει κανείς, φεύγει κ γίνεται λείο.




< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#549883 Πολύ ωραίο, τώρα το είδα, άντε με το καλό.

Εγώ μετακομίζω αν όλα πάνε καλά εντός των επόμενων 3 εβδομάδων κι έχω ξεσκιστεί στο τρέξιμο.
Χρειάστηκε να αλλάξω όλους τους νιπτήρες γιατί έβγαιναν μεγάλα τα έπιπλα στα μπάνια, έκαναν λάθος τρύπα για την γούρνα στην κουζίνα, τους λείπουν 5 πλακάκια από τον διάδρομο έξω από τις κρεβατοκαμαρες και τα περιμένουν και γενικά επικρατεί ο πανικός της τελευταίας στιγμής κι έχω αρχίσει να στοιβαζω κούτες στο σπίτι.

Τουλάχιστον τελείωσε ο ηλεκτρολόγος, βάφτηκε κι έγινε το γραφιατο απ έξω, ο ξυλουργός έχει τα πάντα έτοιμα για τοποθέτηση μόλις μπουν τα τελευταία πλακάκια και με λίγο τρέξιμο υπάρχει ελπίδα για τέλος του μήνα.

Btw άλλη φάση τα κουφώματα με θερμοδιακοπη και διπλά τζάμια 4ων εποχών, τώρα που έπεσε λίγο η θερμοκρασία και μπορώ να κάνω σύγκριση με το διαμέρισμα είναι μέρα με νύχτα.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#549986 Σε μπάνιο θέλω να ξηλώσω παλιά μπανιέρα και να το κάνω ντους. Αλλά να είναι μισοανοιχτό, θέλω να αποφύγω να βάλω βάση και θα προτιμούσα κατευθείαν στο πλακάκι με ρύση.
Πόσο χώρο χρειάζεται κάτω από το πλακάκι για να μπούνε οι σωλήνες σιφώνι κλπ (και τι άλλο τυχόν χρειάζεται να μπει από κάτω); Και πως ξέρεις πόσο μπορείς να σκάψεις για να μην βγεις στο μπάνιο του αποκάτω;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#549992 Ο πατος της μπανιερας λογικα ειναι αρκετα ψηλοτερα απο το πατωμα, αρα δεν χρειαζεται να σκαψεις, ισως χρειαζεται και να σηκωθει λιγο το επιπεδο
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#550000 Επειδή την "πάτησα" ήδη με τον HF, όταν ζήτησε λύση για αρμό, χωρίς να αναφέρει ότι ήταν 2 εκ πλάτους, άρα άλλες λύσεις ώστε να καλυφθεί και αισθητικά το σημείο αφού ήταν σε εσωτ. χώρο κλπ, κλπ, ... δεν σου απαντώ.
Γράψε αναλυτικά : "Θα ανακαινίσω όλο το μπάνιο, απο μηδενική βάση" ή "θέλω να αντικαταστήσω μόνο τη μπανιέρα και στη θέση της να βάλω ντούς, το υπόλοιπο δάπεδο-σωληνώσεις κλπ θα παραμείνουν ίδια", κλπ, κλπ .... για να πώ το κάτι τις μου.

Γράφετε και δεν Περιγράφετε τα πράγματα , λές και έχουμε έρθει , είδαμε το πρόβλημα-χώρο και ... δώσαμε και προσφορά! :lol:
Με απογοητεύετε ρε γμτ! :(
Άβαταρ μέλους
By dimik
#550005 Πάντως όπως το περιγράφεις sknipper νομίζω η λύση είναι να την κάνεις λιιιγο υπερυψωμένη την χτιστή ντουζιέρα.

Στις δικές μου πέρασαν πρώτα όλες τις σωληνώσεις για σιφόνια κλπ στο δάπεδο, μετά έριξαν "τσιμέντο" να τις καλύψουν και μετά πλακάκι συν τις απαραίτητες μονώσεις κάτω από το πλακάκι της ντουζιέρας. Στην μπανιέρα έβαλαν πλακάκι σε όλο το μπάνιο, μετά στήριξαν την ντουζιέρα σε ελαφρόπετρα και μετά την ¨εχτισαν"

Τώρα να βγάλεις την μπανιέρα, η οποία πρέπει λογικά να κάθεται ήδη ψηλά έχοντας 2 τούβλα απο κάτω και να φτιάξεις χτιστή ντουζιέρα δεν πρέπει να θέλει κάτι εφόσον το σιφόνι υπάρχει ήδη και θα παραμείνει στην ίδια θέση όπως και οι βρύση. Απλά θα ξηλώσουν το πάτωμα στο σημείο για να κάνουν κάποια έξτρα μόνωση και μετά θα βάλουν πάλι πλακάκι από πάνω, δεν νομίζω η μόνωση να κάνει κάποια υψομετρική διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#550187 Για τι μονωση μιλαμε στη ντουζιερα? :hmmm:

Σκεφτομαι να κανω το ιδιο (βγαλσιμο μπανιερα) και να φτιαχτει ντουζιερα στη θεση της απο πλακακια, οχι ενα ετοιμο κομματι.

Ποιο θα ειναι το προβλημα χωρις μονωση (προφανως με ικανοποιητικη ρυση για να μη λιμναζουν νερα).?
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#550206 Έχω θέμα με την αποχέτευση στην κουζίνα.
Έχω λύσει και καθαρισει σωλήνες, έχω βάλει σπιράλ μέχρι όσο πάει ( παίζει στάνταρ κακοτεχνια γιατί κάνει σε κάποιο σημείο μια γωνιά που είναι αδύνατον να περασει :rant: , έχω ρίξει ματζουνια, σόδα τα @ του Καράμπελα, αλλά τπτ.
Το μόνο που βελτιώνει παροδικά την κατάσταση είναι η ΒΕΝΤΟΥΖΑ αλλά έχουν σπάσει τα νεύρα μου.
Να φέρω υδραυλικό και να σκάσω κάνα 150αρι ή μπορώ να δοκιμάσω καμία χρονική λύση?