Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#541904 Δεν σχολιασα αυτό. Ειπα απλα πως είναι NGOs και οχι εταιρειες. Σας αφηνω στα :shifty: σας και λοιπά χαρωπά.
Άβαταρ μέλους
By otso
#541947 Αν τρωνε ; σαν τον σπιθα .
ΑΠΟ ΦΙΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ απο ξενη χωρα , τους εχουν στην πεινα αν δεν ειχε δικα της χρηματα απο την δουλεια της στο παρελθον θα επρεπε να ζητιανευει .
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#541963 Οι πιστοποιημένες ΜΚΟ από την Ε.Ε είναι όλες ξένες και είναι όλες στην Αφρική, επειδή δεν μπορούν να είναι και εδώ έχουν σαν ανταποκριτές τις εδώ ΜΚΟ που τις πληρώνουν αυτές, τα χρήματα πηγαίνουν από την Ε.Ε στις πιστοποιημένες και αυτές με την σειρά τους τα στέλνουν στις εδώ, πιστεύω ότι θα κρατούν και το κατιτίς τους, εδώ μετά γίνεται ένα πάρτι που δεν φτάνουν όλα τα χρήματα εκεί που πρέπει να φτάσουν, πχ το ketering παρασκευής για την Λέσβο δεν είναι εκεί αλλά είναι στην Κόρινθο, εκεί παρασκευάζονται, καταψύχονται και στέλνονται με το πλοίο από τον Πειραιά, στην Λέσβο αποψύχονται, ζεσταίνονται και παραδίδονται, γιατί δεν είναι στην Λέσβο να έχει και κάποιο εισόδημα η τοπική κοινωνία ? Ποιός όρισε όλο αυτό το πράγμα να γίνεται εκτός ? Ποιός είναι πίσω από όλη την τροφοδοσία των προσφύγων ? Κάτι τέτοια άρχισε να ψάχνει η OLAF.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#542022
21 quadra έγραψε:Οι πιστοποιημένες ΜΚΟ από την Ε.Ε είναι όλες ξένες και είναι όλες στην Αφρική, επειδή δεν μπορούν να είναι και εδώ έχουν σαν ανταποκριτές τις εδώ ΜΚΟ που τις πληρώνουν αυτές, τα χρήματα πηγαίνουν από την Ε.Ε στις πιστοποιημένες και αυτές με την σειρά τους τα στέλνουν στις εδώ, πιστεύω ότι θα κρατούν και το κατιτίς τους, εδώ μετά γίνεται ένα πάρτι που δεν φτάνουν όλα τα χρήματα εκεί που πρέπει να φτάσουν, πχ το ketering παρασκευής για την Λέσβο δεν είναι εκεί αλλά είναι στην Κόρινθο, εκεί παρασκευάζονται, καταψύχονται και στέλνονται με το πλοίο από τον Πειραιά, στην Λέσβο αποψύχονται, ζεσταίνονται και παραδίδονται, γιατί δεν είναι στην Λέσβο να έχει και κάποιο εισόδημα η τοπική κοινωνία ? Ποιός όρισε όλο αυτό το πράγμα να γίνεται εκτός ? Ποιός είναι πίσω από όλη την τροφοδοσία των προσφύγων ? Κάτι τέτοια άρχισε να ψάχνει η OLAF.


Για μενα πολύ καλα θα κανει η OLAF, To ότι ειναι NGO, ΔΕΝ λεει απολυτως τιποτα, για να μην πω ότι λεει παρα πολλα, οι διαδικασιες που ακολουθουν θα πρεπε να ελέγχονται γιατι δεν νομιζω να κανουν διαγωνισμους για να ανεθετουν δουλειες
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#542034
otso έγραψε:Αν τρωνε ; σαν τον σπιθα .
ΑΠΟ ΦΙΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ απο ξενη χωρα , τους εχουν στην πεινα αν δεν ειχε δικα της χρηματα απο την δουλεια της στο παρελθον θα επρεπε να ζητιανευει .



Τί εννοείς, οτι τους έχουν σε κακές συνθήκες διαμονής?
Άβαταρ μέλους
By Serf
#543685
«Άι γ@μήσου! Άι γ@μήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα σου το βάλω στον κ@λο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!” ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων το «όργανο της τάξης».


Δεν έχω δει ακόμα το βίντεο να δω τι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει μια τέτοια αντίδραση.

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... a/2641272/

< Note >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#543686 Μάλλον με το μπαστούνι υποκρίθηκε ειδικές ανάγκες για να έχει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε κάποιο θέμα και ο τύπος τη γνώριζε;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#543691 Eίναι ντροπή για την πολιτεία και την κυβέρνηση, αφού τους έφερε ( κακώς ) και το χαίρεται, έπρεπε - πρέπει - να τους εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και όχι να τους έχει σαν ζώα, εδώ η κυβέρνηση του Σύριζα που κόπτεται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες πέρνει ένα απόλυτο 0, καλές οι Ελληνοποιήσεις για τα ψηφαλάκια αλλά δεν μπορεί να τους Ελληνοποιήσει όλους και είναι απαράδεκτο να τους έχει όπως τώρα και να τους εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι, άνθρωποι είναι και κακώς βρίσκονται εδώ, αλλά αφού είναι λίγη ανθρώπινη διαβίωση και συμπεριφορά πρέπει να την έχουν ρε γαμώτο.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#543708 Και μετα θα λες οτι αυτοι περνανε καλυτερα απο τους ελληνες.
Κοιτα κατι, καλα κανει η κυβερνηση και τους εχει ετσι γιατι θα καλομαθουν και θα ερχονται και αλλοι.
Απο κει και περα ο ελληνας πολιτης και εσυ ο ιδιος πρεπει να αποκτησετε πολιτικη ματια και να αποβαλλετε την λαικιστικη νοοτροπια.
Σε πληροφορω οτι ελαχιστους τους ενδιαφερει πως ζουν οι προσφυγες και φυσικα ειναι αλλο τι λεει κανεις και αλλο τι πραγματικα αισθανεται.
Η υποκρισια εχει φθασει στον μεγιστο βαθμο.
Και μαρεσει που η ολη μερα βριζετε τους πολιτικους λες και δεν τους φηφισατε καποιοι απο σας.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#543712
21 quadra έγραψε:Δηλαδή αν σου πω ότι δεν τους ψηφήσαμε όλοι όπως λες θα το πιστέψεις ? Σίγουρα όχι !

Οτι λενε τα αποτελεςματα των εκλογων αναλογει και εδω το ποσοστο.
Απολα εχει ο μπαξες. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#543740
italakias έγραψε:Και μετα θα λες οτι αυτοι περνανε καλυτερα απο τους ελληνες.
Κοιτα κατι, καλα κανει η κυβερνηση και τους εχει ετσι γιατι θα καλομαθουν και θα ερχονται και αλλοι.
Απο κει και περα ο ελληνας πολιτης και εσυ ο ιδιος πρεπει να αποκτησετε πολιτικη ματια και να αποβαλλετε την λαικιστικη νοοτροπια.
Σε πληροφορω οτι ελαχιστους τους ενδιαφερει πως ζουν οι προσφυγες και φυσικα ειναι αλλο τι λεει κανεις και αλλο τι πραγματικα αισθανεται.
Η υποκρισια εχει φθασει στον μεγιστο βαθμο.
Και μαρεσει που η ολη μερα βριζετε τους πολιτικους λες και δεν τους φηφισατε καποιοι απο σας.
Η υποκρισία των πολιτικών της ΕΕ που ενω θα έπρεπε να ελέγχουν που ξοδεύεται το κάθε ευρώ που δίνει, αφήνει να τρώνε φιλοι και γνωστοί με διεθνείς ΜΚ Ο, ενω οι πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες ακριβως για να μην έρχονται και άλλοι. Ποσο πιο πουστικη συμπεριφορά, αφού δεν βγαίνουν να πουν οτι δεν θέλουμε αλλους στα ισια, γιατί έτσι θα χάσουν ψηφαλακια απο αλλη πλευρα πολιτών που τους θέλουν για τους δικούς τους λόγους. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτατο δεν γίνεται θα κτυπήσουν τοίχο και καλά θα πάθουν.

.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#543757 Εναι δεδομενο οτι καμια χωρα της ευρωπης δεν θελει προσφυγες και αναγκαστικα τους μοιραζουν.
Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σου, οτι τρωνε λεφτα;
Δυστυχως ετσι ειναι η ζωη, οταν εισαι αδυναμος σε εκμεταλλευονται και οταν εισαι δυνατος εκμεταλλευσαι τους αδυνατους.
Το τι ειναι ηθικο και ανηθικο το γνωριζουμε ολοι, δεν ειμαστε μαθητες στα θρανια νσ μαθουμε τωρα.
Εμενα προσωπικα ουτε καν με ενδιαφερει, απο την τσεπη μου τα παιρνουν; :sleep:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#544198 Λέσβος: Σοκαρισμένοι Γερμανοί βουλευτές για το Κέντρο Φιλοξενίας: «Moria bad, very bad»

Τα σύρματα είναι από αυτά που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για την προστασία στρατοπέδων και στρατιωτικών βάσεων της συμμαχίας.

Εδώ βέβαια δεν πρόκειται για στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά για κρατητήρια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Μέσα στα Isobox βρίσκονται κλεισμένοι οι πρόσφυγες υπό απέλαση ή επαναπροώθηση προς την Τουρκία, αλλά και εκείνοι που δήλωσαν οικειοθελώς ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όλοι μαζί. Οι τελευταίοι μπορεί να περιμένουν ακόμη και μήνες για το ταξίδι της επιστροφής.

Αλλά όλα εδώ καθυστερούν. Η ταυτοποίηση, οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, η διανομή του φαγητού, που διαρκεί ώρες, το μπάνιο, οι επανενώσεις οικογενειών, ακόμη και οι στοιχειώδεις καθημερινές κινήσεις. Όλα χρειάζονται δραματικά πολύ χρόνο για να γίνουν σε έναν καταυλισμό που «φιλοξενεί» υπερδιπλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών από όσο αντέχει. Ακόμη και η ανθρωπιά έχει «ξεχαστεί» χιλιόμετρα μακριά, κλεισμένη κάπου στα γραφεία των υψηλόβαθμων διαμορφωτών της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Προχωρώντας μέσα από το κεντρικό άνοιγμα, κάτι σαν δρόμος του καταυλισμού, οι πρόσφυγες ακούν γερμανικά και αμέσως μας πλησιάζουν, θέλουν να μιλήσουν για τη ζωή τους στη Μόρια. Κάθε επίσκεψη ξένου στον καταυλισμό τους ξεσηκώνει, τους ταράζει, τους θυμίζει για πού ξεκίνησαν. Σχεδόν όλοι ονειρεύονται τη Γερμανία και την Ολλανδία ως τελικό προορισμό της Οδύσσειάς τους. «Moria bad, very bad» προλαβαίνουν να φωνάξουν, πριν αστυνομικοί με ασπίδες στα χέρια τους απωθήσουν μακριά μας.

Το ταξίδι για τη Μόρια της γερμανικής αντιπροσωπείας υπό τον Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Χρήστο Κατζίδη, ελληνικής καταγωγής, εκπροσώπου της Κ.Ο. του κόμματός του σε θέματα εσωτερικής πολιτικής στην τοπική βουλή της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ξεκίνησε πρώτα από την Αθήνα. Στο πρόγραμμα, συναντήσεις με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, Έλληνες βουλευτές και αρμόδιους σε θέματα προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής.

Μακριά από τη Μόρια τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν τις πραγματικές συνθήκες στον καταυλισμό. Προσπαθούν να εξωραΐσουν καταστάσεις που δεν εξωραϊζονται. Υπάρχει ανάγκη χρημάτων; «Όχι», ήταν η απάντηση, «χρειαζόμαστε επειγόντως μεταφραστές και γιατρούς, 120 περισσότερους από όσους έχουμε, πρέπει να είναι γιατροί του δημοσίου». Τι γίνεται με τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που τόσα έχουν γραφτεί για κακοδιαχείριση; «Από τα 1,6 δις που προβλέπονται για 3 χρόνια, έχουμε πάρει το 1 δις, και από αυτό το ποσό ένα μεγάλο τμήμα πηγαίνει για φαγητό. Ελέγχους κάνει η ΕΕ». Τι γίνεται με τις επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία; «Μία την εβδομάδα, το πολύ, την ώρα που αυξάνονται και πάλι οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία». Αυτοκτονίες γίνονται; «Ούτε μία». Με τη διαδικασία ασύλου; «Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς».

Και πάλι ο αδυσώπητος χρόνος. Στη Μόρια όμως δεν μετράει. Το μόνο που μετράει είναι οι νέες αφίξεις και αποχωρήσεις σε μια αέναη αλλά δυσανάλογη σχέση. 57 ήρθαν την ημέρα που ήμασταν εκεί. Ο μέσος αριθμός καθημερινών αφίξεων την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ήταν 34, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη 10. Αυξητική τάση και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. 691 έφτασαν εκεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι 562 στη Σάμο που τείνει να γίνει δεύτερη Μόρια. Όσοι πρόσφυγες κι αν μεταφερθούν στην ενδοχώρα, έρχονται συνεχώς κι άλλοι στα νησιά. Χωρίς τελειωμό. Πώς θα περάσουν εκεί άλλον ένα χειμώνα;

Στην ενημέρωση στο γραφείο του διοικητή της Μόριας έχει κανείς έντονα την αίσθηση ότι υπάρχει η ίδια τάση εξωραϊσμού ή ότι η ανθρώπινη τραγωδία είναι τόσο κοντά που έχει γίνει πλέον αθέατη, αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικότητας. Τι γίνεται με τα ευρωπαϊκά κονδύλια; «Δεν φτάνουν τα χρήματα. Μόνο για φαγητό δίνουμε 1,5 εκ. ευρώ το μήνα, 6 ευρώ την ημέρα. Διαφορετικό για μωρά και παιδιά, για διαβητικούς, για έγκυες». Σαν σε ξενοδοχείο 5 αστέρων ακούγεται. Βιασμοί γίνονται; «Υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες, αλλά δεν συμβαίνουν, ενδοοικογενειακή βία, μεγάλο πρόβλημα το αλκοόλ». Τζιχανιστές υπάρχουν; «Είναι κουβέντες καφενείου».

Τέτοιες ενημερώσεις γίνονται κάθε φορά που ξένες αντιπροσωπείες και δημοσιογράφοι με τηλεοπτικά συνεργεία προσπαθούν να καταγράψουν την αλήθεια. Την μαρτυρούν τα μάτια των εγκύων προσφύγων που θέλουν να φύγουν από εκεί, την ξεστομίζουν τα λόγια των εθελοντών γιατρών για τους επιβεβαιωμένους βιασμούς, τις συμπλοκές, τα μαχαιρώματα. Οι εθελοντές είναι και οι πραγματικοί ήρωες του καταυλισμού.

Στη Μόρια εκτυλίσσονται ανθρώπινες ιστορίες που κηλιδώνουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Τραγωδίες που καμιά κάμερα και καμιά πένα δημοσιογραφική δεν μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια «Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη απέναντι σε αυτήν την κατάσταση» είναι το συμπέρασμα του Χρήστου Κατζίδη. «Το βασικό ερώτημα ξεκινά από το εάν σκοπεύει η ΕΕ να αντιμετωπίσει ολιστικά το πρόβλημα. Γιατί, εάν η Μόρια είναι συνεχώς έτσι υπερπλήρης, τότε προφανώς υποκρύπτεται πολιτική εκφοβισμού όλων των νέων προσφύγων για να αποθαρρύνονται στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη». Ίσως γι’ αυτό και η Μόρια, η όποια Μόρια, πρέπει να μείνει «bad, very bad»…

Πηγή: Deutsche Welle