Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#534569 η μεμβράνη αυτή ούτε 3€ (πολλά λέω cents κάνει) δεν κάνει μην κοιτάς που χρεώνουν στο θεό οι μεγάλες εταιρείες τα polarized και πληρώνεις κάτι 50αρια+ σε σχέση με τα απλά :dizzy:

για μένα είναι γαμάτα, θάλασσα, χιόνια και οδήγηση είναι απόλαυση

απλά έχεις πρόβλημα με κάποιες lcd και αν έχεις ήδη μεμβράνη κάπου.. πχ με κράνος θα βλέπεις ουράνια τόξα, στο ιχ σου αν έχεις βάλει aftermarket μεμβάνη το ίδιο, οι πιλότοι σε αεροπλάνο ούτε καν δε θα βλέπουν τίποτα και αυστηρά δεν φοράνε ποτέ οι συγκεκριμένοι τέτοια γυαλιά

δεν είναι δηλαδή για παντού και πάντα, αλλά για μας τους απλούς τύπους είναι τέλεια άντε να μη βλέπουμε καλά το κινητό ή το ράδιο καμιά φορά..

επίσης εξουδετερώνουν τελείως και την αντανάκλαση στην άσφαλτο , γενικά στην οδήγηση δεν τα αλλάζω χειμώνα καλοκαίρι

απλά ένα πιο καλό ζευγάρι από τα πιο φθηνά ακόμα και τα hawkers πχ που είναι πολυ διαδεδομένα φθηνά και έχω δοκιμάσει, έχεις πιο καλό φακό, έχεις anti reflective σκηνικά να μη σου σκάνε αντανακλάσεις μέσα (πχ στα hawkers ο ήλιος από το πλάι κάνει αντανακλάσεις μέσα στο γυαλί) και αν έχεις και γυάλινο φακό η εικόνα είναι τέλεια.. εγώ δεν ξαναγοράζω πλαστικό

επίσης και σαν προσωπική προτίμηση παίρνω και σκούρο πράσινο (φαίνεται μαύρο αλλά είναι πράσινο) που κόβει το 85% τους φωτός νομίζω και μαζί με polarized κάθεσαι σε λευκή παραλία με βότσαλα με την κόρη του ματιού τέρμα ανοικτή :metalo:

σε απογευματινή οδήγηση μόνο μπορεί να σε προβληματίσουν που είναι λιιιιγο πιο σκοτεινά πολλές φορές από όσο θα ήθελες, αλλά τα πιο ανοικτά γυαλιά είναι πιο ζόρι στο πολύ φως

εξαρτάται βέβαια και πόσο ήλιο τρως στη μάπα, σε πιο βόρεια χώρα ίσως θες πιο ανοικτά :hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 13 Σεπ 2018, 10:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#534572 Σουπερ τιμή Κιλο :metalo:
Με ενδιαφέρει και εμένα το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε κάποιο link να δούμε πώς είναι; στέλνουν Ελλάδα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#534573 Αυτά τα φτηνά που έχω δίνουν μια γαλάζια (του πάγου) απόχρωση που τώρα τελευταία με λιακάδα τη βρίσκω...δροσιστική.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#534574
g8777 έγραψε:Σουπερ τιμή Κιλο :metalo:
Με ενδιαφέρει και εμένα το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε κάποιο link να δούμε πώς είναι; στέλνουν Ελλάδα; :hmmm:
Ενδιαφέρομαι για groop buy...

.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#534575 Τα είχε στο καλαθι όλο το καλοκαίρι , και εγώ τα πήρα πριν κανα δίμηνο αλλά προχθές τα βρήκα και λέω ας τα βάλω...
Έχουν όλα τα καρτελάκια πάνω με προδιαγραφές κτλ

Άμα τα ξανά βάλει θα πάρω μερικά ζευγάρια για στοκ και τα βρίσκουμε:-)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#534579
KiloMeater έγραψε:Αυτά τα φτηνά που έχω δίνουν μια γαλάζια (του πάγου) απόχρωση που τώρα τελευταία με λιακάδα τη βρίσκω...δροσιστική.


Προτιμώ μια πιο θερμή απόχρωση, πορτοκαλί πχ. Για στείλε υλικό. Έχεις φώτο από τα δικά σου να δω σχήμα;
Δεν πιστεύω να είναι τίποτα xtreme ε; Θέλω κλασική φόρμα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#534581 Εχει δει κανεις αυτα τα μυωπιας που παιρνουν μπροστα μαγνητικα "καπακια" με τζαμι ηλιου/polarised/etc.? Τα εχουν κανα δυο φιλοι και μου αρεσε πολυ η ιδεα, αλλα δε θυμαμαι μαρκα ή τι πρεπει να ψαξω. Κατι σαν τετοιο σε concept:

https://goo.gl/images/EQfdaE

Αλλα διακριτικο, χωρις να θυμιζει serial killer


< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#534585
Chris έγραψε:Εχει δει κανεις αυτα τα μυωπιας που παιρνουν μπροστα μαγνητικα "καπακια" με τζαμι ηλιου/polarised/etc.? Τα εχουν κανα δυο φιλοι και μου αρεσε πολυ η ιδεα, αλλα δε θυμαμαι μαρκα ή τι πρεπει να ψαξω. Κατι σαν τετοιο σε concept:

https://goo.gl/images/EQfdaE

Αλλα διακριτικο, χωρις να θυμιζει serial killer


Έχω κανα δυο χρόνια τα παρακάτω ακριβώς και έχω σωθεί. Χέστηκα τόσο για το styling (αν και λένε ότι μου πάνε πολύ), να βλέπω σωστά είναι το θέμα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#534586 Ναι, κατι τετοιο. Σου εδωσαν μαζι πανω απο ενα καπακια, σωστα? Εγω τα εχω δει σε αλλο σχεδιο, πιο ταιριαστο στο κεφαλι μου, και νομιζα πως υπηρχε μονο εκεινο, μαλλον υπαρχει ποικιλια λοιπον, καλο αυτο. Θα το ψαξω οταν βρω χρονο. Γιατι στην περιπτωση μου, για να φορεσω ηλιου πρεπει να το εχω προβλεψει απο πριν και να εχω βαλει φακους, αν βγω με τα μυωπιας απο το σπιτι και βγαλει κανα τρελο ηλιο την πατησα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#534593
Chris έγραψε:Ναι, κατι τετοιο. Σου εδωσαν μαζι πανω απο ενα καπακια, σωστα? Εγω τα εχω δει σε αλλο σχεδιο, πιο ταιριαστο στο κεφαλι μου, και νομιζα πως υπηρχε μονο εκεινο, μαλλον υπαρχει ποικιλια λοιπον, καλο αυτο. Θα το ψαξω οταν βρω χρονο. Γιατι στην περιπτωση μου, για να φορεσω ηλιου πρεπει να το εχω προβλεψει απο πριν και να εχω βαλει φακους, αν βγω με τα μυωπιας απο το σπιτι και βγαλει κανα τρελο ηλιο την πατησα.
Εμένα δεν με έχουν βολέψει τέτοιου τύπου γυαλιά πάντως, νιώθω ότι μου κάνουν καθρέφτη και βλέπω την κόρη του ματιού μου (σοβαρά). Οπότε δοκίμασε τα και έξω από το κατάστημα αν γίνεται πριν αγοράσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#534685 Πρωτοκατάλαβα τι εστί polarized όταν το πήρα για φίλτρο σε φωτογραφική μηχανή, πραγματικά είδα το φως μου και τα χρώματα.
Αλλά προσοχή, τα polarized γυαλιά δεν είναι όλα ίδια. Και μόνο τα φτηνά στηρίζονται σε απλό φίλμ, στα πιο καλά δεν είναι φίλμ, είναι ενσωματωμένο στην κατασκευή του φακού. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στα θέματα κατασκευής γυαλιών ηλίου. Και σημασία έχει οι δύο φακοί να ανακλούν/κόβουν στην ίδια γωνία.
Συμφωνώ για την ανωτερότητα των κρυστάλλινων (που σπάνε) σε σχέση με τους πλαστικούς (που δεν σπάνε αλλά χαράζουν) (αν και πάλι υπάρχουν πλαστικοί και πλαστικοί).
Εγώ προτιμώ αποχρώσεις καφέ-πορτοκαλί.
Είχα καταλήξει σε κρυστάλλινους φακούς, Ιαπωνίας, καφέ, φωτοχρωμικούς (που σκουραίνουν), πολωτικούς, με κάτι επιπλέον φίλτρα μπλε, με σκελετό τιτανίου. Και τα είχα πληρώσει αρκετά...
Επειδή όμως πια σπάνια φοράω φακούς επαφής έχω σκεφτεί κι εγώ για αυτά τα γυαλιά ηλίου που τα βάζεις πάνω στα κανονικά. Αν υπάρχει τεχνογνωσία ανυπομονώ να ενημερωθώ.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#535692 εβαλα ενα tempered glass στην οθόνη του πέζουλα ... χρειάζεται; δεν ξερω, πιθανώς οχι αλλα μιας και πιο πολύ ώρα περνάω να σκαλίζω την οθόνη παρά να οδηγώ, λέω κακό δεν κάνει
χάρηκα γιατι εκανε πολη καλή εφαρμογή, χωρίς φουσκάλες

και μετά φορεσα τα πολωτικά γυαλία και αρχισα να βλέπω τα ψυχεδελικά της οθόνης του samsung που φοραει και αυτο αντίστοιχη ...
πλάκα εχει για τώρα, αλλα παίζει και να μου σπάσει τα νεύρα κάποια στιγμή και να σουταριστεί