Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#527425
Hellenic tifosi έγραψε:Το θέμα είναι για ποιο λόγο έγινε αυτή η μεταγωγή; Εξυπηρετεί κάτι το να εκτίει ο Κουφοντίνας πιο ελαφριά ποινή; Είναι κάτι που γενικά προβλέπεται σε ισοβίτες με τόσο βαριά κατηγορητήρια;



Το θέμα είναι αν υπήρξε κάποιας μορφής ειδική μεταχείριση για τον συγκεκριμένο. Αν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει, δεν βλέπω τον λόγο να δημιουργείται θέμα.

Αν υπήρξε ειδική μεταχείριση για να βγει έξω πιο νωρίς, προφανώς και είναι κάτι κατάπτυστο. Αν όχι δεν βλέπω τον λόγο να δημιουργείται θέμα, πέρα από την κατάκτηση μερικών ψήφων εκατέρωθεν.



ΥΓ: Ο Κούλης αποδεικνύεται εξαιρετικά ανόητος για άλλη μία φορά. Προσφέρει μία εξαιρετική επικοινωνιακή διέξοδο στην κυβέρνηση, που αυτή τη στιγμή είναι στην "πυρά" (τόσοι άνθρωποι πέθαναν και ασχολούμαστε με την πολιτική βλακεία μας :( ), ιδίως άμα αποδειχθεί πως δεν υπήρξε κάποιου είδους ειδική μεταχείριση για τον συγκεκριμένο κρατούμενο... Νομίζω πως μία πολύ καλή στρατηγική αν η ΝΔ θέλει να κερδίσει τις εκλογές, είναι να μην μιλάει ο Κούλης. Δίνει αρκετά επιχειρήματα η άλλη πλευρά για να χάσει, ο Κούλης όμως είναι ικανότατος να χάσει τις εκλογές από τον σύριζα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#527426 Μα αυτό λέω κι εγώ - έγινε κάτι ιδιαιτερο η όχι; Διότι αν δεν έγινε κακώς το συζητάμε.

Νομίζω πάντως ότι το να θεωρείται ο Μητσοτάκης περίπου ως καθυστερημένος δεν είναι και ιδιαίτερα πετυχημένο. Αν όντως θεωρούμε ότι προσέβαλλε μια φορά τα θυματα, το Συριζοαφηγημα «φταίτε που καηκατε» είναι 10 φορές πιο προσβλητικό.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#527428 Ναι, αλλα ειναι "το δικο μας" αφηγημα και θα το λεμε μεχρι να κουραστειτε και να το μισο-χωνεψετε. Πες-πες, κατι θα μεινει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#527431 trident1971, μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο γιατί με αναφέρεις εμένα, όταν δεν έχω καν ασχοληθεί με την τελευταία βλακεία του Μητσοτάκη jr;
Καταλαβαίνω από την αντίδρασή σου και κάποιων άλλων πως μια χαρά τάισε το ακροατήριό του, η "είδηση" έτρεξε από το πρωί στα γνωστά site. Μεγάλο παιδί είσαι και καταλαβαίνεις ποτέ μια είδηση φεύγει από το γραφείο τύπου ενός κόμματος και πότε όχι και η συγκεκριμένη, μαζί με το σχετικό tweet, κάνει μπαμ από μακριά.
Είναι οι αγροτικές φυλακές τόπος διακοπών ξαφνικά; Έβαλε τα μέσα η κυβέρνηση για χατήρι του εν λόγω δολοφόνου; Έχει ξεχωριστή σημασία για το κοινό, ποιος δολοφόνος θα πάει στις αγροτικές φυλακές και ποιος όχι; Είναι ο Κουφοντίνας ο μοναδικός δολοφόνος/ισοβίτης σε αυτές τις φυλακές; Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει αυτό το ζήτημα να απασχολήσει το φόρουμ και την επικαιρότητα και δεν το καταλαβαίνω, εκτός από το να απευθυνθούν σε συγκεκριμένο ακροατήριο.
Ένα επί της ουσίας άσχετο και αδιάφορο γεγονός (η μεταφορά ενός κρατουμένου σε άλλη φυλακή) γίνεται η αφορμή για μια άσχετη σύνδεση με άλλο γεγονός (η φονική φωτιά), για να πετύχει τι;
Για να δείξει πως η κυβέρνηση δεν έκανε καλά την δουλειά της; Μόνον ένας βαμμένος ΣΥΡΙΖΑίος πιστεύει το αντίθετο... Όλο ο κόσμος θεωρεί πως τα έκαναν σκ@τά, αριστεροί και δεξιοί...
Για να αποδείξει την εκλεκτική συγγένεια μήπως μεταξύ των δύο χώρων; ΣΥΡΙΖΑ= τρομοκράτες; Εντάξει, πως είναι ψεύτες και πως πολιτεύονται σαν τους προηγούμενους είναι γεγονός, το ότι είναι τρομοκράτες (17 Νοέμβρη, check), αναρχικούς-μπάχαλους (Μαρφίν, check) ή θέλουν να απελευθερώσουν τους εγκληματίες (νόμος Παρασκευόπουλου, triggered), μόνον ένας βλάκας θα μπορούσε να το ισχυριστεί και να το πιστέψει.
Φυσικά, υπάρχουν και τέτοιοι όπως έχουμε δει κι εδώ μέσα, αλλά όπως είδαμε υπάρχουν και χειρότεροι και διοικούν την ΕΥΔΑΠ Παγιων (άλλη μια είδηση από δελτίο τύπου που οι δημοσιογράφοι ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν).
Κοινώς, ναι εν τέλει το σημαντικό εδώ δεν είναι η μετακίνηση του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές. Το σημαντικό είναι πως διαχειρίζεται μια τέτοια είδηση το πολιτικό προσωπικό, τα ΜΜΕ, και το κοινό. Γιατί η είδηση είναι ασήμαντη εντελώς, αλλά τα υπόλοιπα δείχνουν την συνολική κατάντια της χώρας και των πολιτών.
Μια χώρα που άγεται και φέρεται από μαφιόζικες τακτικές, με ανίκανα κόμματα που λειτουργούν μόνον για τη καρέκλα, με απολύτως εξαρτημένα ΜΜΕ, με πολίτες που χάφτουν αμάσητα ό,τι τους σερβίρουν.
Ε, μπροστά σε όλα αυτά, ο Κουφοντίνας δεν είναι η είδηση, λυπάμαι.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#527432 Οποιος μπορει να εξηγησει ΝΟΜΙΚΑ αν η μεταγωγη του δολοφονου ειναι συννομη η ειναι παρανομη ας μας το πει γιατι ολοι οι αλλοι ειμαστε αδαεις και την ερμηνευουμε κατα τις δικες μας πολιτικες προτιμησεις.....
Άβαταρ μέλους
By 224v
#527444 Ειπαν οτι ο Κορυδαλλός θα γίνει φυλακή προ φυλακισμένων, οποτε οι καταδικασμένοι θα πάνε αλλου. Ο περί ού ο λογος εκανε αίτηση και έγινε δεκτή. Βέβαια όλες αυτές οι επιτροπές είναι κάτω απο τον υπουργό....
11 ισόβια έχει φαει δεν είναι τυχαίος κρατούμενος... Θα χαλάσει και την ησυχία των εκεί κρατουμένων.... Εκτός αν θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις με τις κινήσεις του... Time will tell...

.
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#543008 Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός – Επικαλείται τον ίδιο νόμο με τον Αριστείδη Φλώρο
Το άρθρο 110Α ΠΚ το οποίο επικαλέστηκε και ο Αριστείδης Φλώρος επικαλείται ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη δράση του με την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός.


Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφου σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».


Το 2015 ο Σάββας Ξηρός είχε αρνηθεί να κάνει χρήση της διάταξης διότι όπως είχε αναφέρει δεν ήθελε να φορέσει – κυρίως για θρησκευτικούς λόγους- βραχιολάκι. Πλέον ωστόσο άλλαξε άποψη
Να σημειωθεί πως τα προβλήματα υγείας του 55χρονου Σάββα Ξηρού προέκυψαν αμέσως μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στον Πειραιά, γεγονός που σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση των μελών της 17Ν.


Να βγει μωρε ο κακομοιρης
:thumbsdown: :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#543053 Αυτό με τους θρησκευτικούς λόγους έχασα :dizzy: Ο ακροαριστερός Σάββας πιστεύει σε κάποια θρησκεία και δεν ήθελε το βραχιολάκι;;;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#543264 Η καλη κυραΤασια λεει να βγει εξω το παιδι, ο κακος μαστροΚυριακος δεν θελει. Εγω λεω, χρονια στη βιοπαλη, να ξεκουραστει τωρα.Ειχε και εργατικο ατυχημα το παλληκαρι, σακατευτηκε εκει που παλευε για το μεροκαματο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#543435 Τουλάχιστον αυτός είναι σίγουρα χάλια και το γνωρίζουμε.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#543507
xenos έγραψε:Τουλάχιστον αυτός είναι σίγουρα χάλια και το γνωρίζουμε.


Εργατικο ατυχημα, η μοιρα της φτωχολογιας.

Το προβλημα ειναι οτι τα θυματα του ειναι πιο χαλια απο αυτον, και αν δεν του εσκαγε στα μουτρα η βομβα, ακομα θα κελαηδαγε αλλιως :protest:

Απο οτι βλεπω επικαλειται και νομικο πολιτισμο
https://www.protothema.gr/greece/article/831094/savvas-xiros-ston-thema-1046-autoi-pou-adidroun-stin-apofulakisi-mou-prepei-na-mathoun-nomiko-politismo/
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#568716 Απάντηση με απειλές από τον Κουφοντίνα μετά την απόρριψη της άδειας


Ένας εισαγγελέας που άσκησε βέτο στη θετική απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής για άδεια, χωρίς να μου κάνει καμία απολύτως ερώτηση.

Που κατέβασε απλώς ένα σκονάκι με παλιές δηλώσεις μου, αλιευμένες από το διαδίκτυο και έφυγε από την πίσω πόρτα δίχως να μου ανακοινώσει μια απόφαση που αδειάζει τους έξι διαφορετικούς εισαγγελείς - ανάμεσά τους και τρεις συναδέλφους του της εισαγγελίας του Βόλου και τον ίδιο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας .

Και ένα Συμβούλιο πλημμελειοδικών που, αντίθετα, μου απηύθυναν άπειρες ερωτήσεις στο κλίμα των γνωστών τηλε-εισαγγελέων, αλλά μόνο και μόνο για να βρουν να πιαστούν από κάποια απάντησή μου για να δικαιολογήσουν μια ειλημμένη απόφαση.

Αυτός ήταν ο κοινός παρονομαστής εισαγγελέα – συμβουλίου. Σαν τον Ιταλό δικαστικό του μεσαίωνα Μπαρτόλους που έβγαζε πρώτα την απόφαση και έπειτα έψαχνε (ή ανακάλυπτε) κάποιο νόμο για να την στηρίξει. Η απόφαση που είχαν ήδη στα χέρια τους έλεγε όχι στην άδεια του Κουφοντίνα, έλεγε ναι στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Μια απόφαση που αναγνωρίζει τον πολιτικό κρατούμενο και αποκαλύπτει έτσι τον πολιτικό αντίπαλό του: Μια ταξική μεροληπτικά δικαιοσύνη, μια διατεταγμένη δικαιοσύνη. (Όσο και αν αυτή η απόφαση είναι στο κλίμα του ευρύτερου κοινωνικού εκφασισμού, της σκλήρυνσης του δικαίου και πλήττει τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων.)

Και που στηρίχτηκαν; Σε παλιές δηλώσεις μου για την ανάγκη αντίστασης στην κρατική τρομοκρατία και για δικαιώματα που ήταν στην πραγματικότητα κατακτήσεις αγώνα. Αυτά τα λόγια όμως δεν είναι μόνο δικά μου. Τα λένε και τα κάνουν αλληλέγγυα πράξη πολλοί πολλοί ακόμα.

Γι αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων.

Κασσαβέτεια

27/2/19

Δημήτρης Κουφοντίνας»


Τσουτσεκι μιλας κιολας

https://www.protothema.gr/greece/articl ... on-agonon/