Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#536827 Για οποιον ασχολειται και εχει καποια γνωμη να πει.

Εχω αυτη την καμερα https://www.skroutz.gr/s/8936886/EasyPi ... on-4K.html η οποια ειναι αρκετα τιμια αλλα περιορισμενων δυνατοτητων.

Πριν καιρο και ενω κανοντας μια βολτα στα μαγαζια επεσε σε αυτο το πακετακι.

https://www.mistore-greece.gr/Products/ ... ra-4k.aspx

με

https://www.mistore-greece.gr/Products/ ... tform.aspx

εντυπωσιαστηκα περισσοτερο με το "gimbal" και με την γκατζετια του θεματος. Το καλοκαιρο το εβγαλα χωρις ψωνια αλλα ημουν πολυ κοντα να παω να τα αγορασω. Το επισης αρνητικο η φτωχη συσκευασια της mi καθως ακομα και το waterproof case το πουλανε εξτρα. (25 ευρω)

Δεν ειμαι σιγουρος για την ποιοτητα της μηχανης αν και τα reviews ειναι αρκετα καλα. Επισης το gimbal πολυ καλο μεν αλλα ειναι συμβατο μονο με αυτη τη καμερα.

Και ξαφνικα ερχεται η gopro7. Ακριβη σιγουρα, με καλα χαρακτηριστικα σιγουρα, καλυτερη απο τη χρηση που θα της κανω.

Για πειτε γνωμες, εναλλακτικες :)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#536842 Sony AS200V με το ρολόι-χειριστήριο.

Την έχω καμία 3ετια τώρα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Την αγόρασα κυρίως για helmet cam με την μοτοσυκλέτα γιατί είχε τον καλύτερο ήχο από τον ανταγωνισμό και το ρολόι χειριστήριο. Επίσης το μακρόστενο σχήμα είναι πολύ βολικό.



< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#537197 Gimbal αγόρασα το καλοκαίρι το DJI Osmo mobile 2 και μπορώ να πω ότι έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Ειδικά όταν χρησιμοποιείς το κινητό, πέρα από την σταθεροποίηση σου δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες (timelapse, hyperlapse, πανοραμικές φωτογραφίες, active tracking, κλπ).
Από το internet μπορείς να βρεις φτηνό ανταπτοράκι για να βάλεις και κάμερες τύπου GoPro πάνω. Απλά θέλει λίγο προσοχή στον χειρισμό μετά γιατί αυτές έχουν πολύ ευρύ φακό και μπορεί να φαίνεται στην λήψη ο βραχίονας του Gimbal.
Αρκετά καλή επιλογή είναι και τα gimbal της Zhiyun (Smooth Q, κλπ), απλά είχα διαβάσει ότι είχε κάποια θέματα η εφαρμογή τους για Android. Σαν χαρακτηριστικά πάντως, ήταν καλύτερα από το DJI και φτηνότερα στην αγορά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#544729 Τι λύση προτείνετε για καλύτερη απομόνωση ήχου σε εξωτερική λήψη βίντεο;
Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε την κατάσταση για μείωση του εξωτερικού θορύβου και περισσότερη έμφαση στην ομιλία του θέματος;
https://www.skroutz.gr/s/5255489/Rode-VideoMic-GO.html
(για λήψη με την μηχανή αναφέρομαι, την 5ρα)
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#546355 Επανέρχομαι στο θέμα αναζήτησης κάμερας που είχα ποστάρει πριν κανάν μήνα.
Έχοντας περάσει 2 εβδομάδες με μία D5100 και έχοντας μελετήσει κάθε λεπτομέρεια στο internet έχω περιορίσει τις πιθανές επιλογές μου σε 2 μηχανούλες και φυσικά το δίπολο αφορά mirrorless vs DSLR.
1) α5100 με τον κιτ φακό 310€
2)D3400 με τον κιτ φακό 399€
Ομολογώ ότι είχα καταλήξει οριστικά στην d3400 , αλλά αφενός το οτι για 2 μέρες έπαιξε στα 350€ δεν την πήρα και τώρα έχει ξανακολλήσει στα 399€, αφετέρου πως στη συμβίωση με την D5100 πρόλαβα να νιώσω τη "δυσκολία" στο συνεχές κουβάλημα τόσο βαριάς μηχανής, με έφεραν σε εξέταση mirrorless επιλογών ξανά. Με την τρέχουσα τιμή της sony, χονδρικά μ ένα 500ευρο έχω τον κιτ φακό κ αυτόν εδώ και πιστεύω θα με καλύψει αυτό το combo ειδικά για βραδινές λήψεις που είναι πιο πολύ το thing μου.

Οι πιο έμπειροι και οι γνώστες του αντικειμένου έχουν να προσθέσουν κάτι ή να προτείνουν κάτι πέραν αυτών στα έως 400€ ? Έχω λάθος σκεπτικό?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#546432 Όταν λες βραδινές λήψεις, σε τι ακριβώς αναφέρεσαι; Ο φακός που προτείνεις είναι περισσότερο για πορτραίτα, παρά για τοπία.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#546458 Ο φακός που πρότεινα εννοείται είναι για πορτραίτα, το σχόλιο μου για βράδυ ήταν στην α5100 γενικότερα ως κάμερα και ως αισθητήρα, όχι στον εν λόγω φακό. Λάθος διατύπωση.
Βραδυνές λήψεις = Καθόλου video, φωτογραφίες με υψηλό iso χωρίς να χρειάζομαι τρίποδο και συχνά light trails και street νυχτερινές φωτογραφίες με τρίποδο φυσικά
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#546466 Αν είναι για πορτραίτα και και στο χέρι γιατί δεν παίρνεις τον 50/1.8; Κερδίζεις 1 stop σε ISO, και μικρότερο βαθος πεδίου από τον 2.8 :hmmm:
Κατά τα άλλα δεν ενίσταμαι στην Sony, ίσα ίσα το ζόρι που έχω τραβήξει να κουβαλάω γύρω γύρω την 5D2 με το full frame γυαλί σε βόλτες και εκδρομές μ'έχει κάνει να τη σιχτιρίσω αρκετές φορές :ninja:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#546468
socratesn έγραψε:..... α5100 με τον κιτ φακό 310€

Που την εχεις βρει σε αυτη τη τιμη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#546472
stavrosg έγραψε:Αν είναι για πορτραίτα και και στο χέρι γιατί δεν παίρνεις τον 50/1.8; Κερδίζεις 1 stop σε ISO, και μικρότερο βαθος πεδίου από τον 2.8 :hmmm:
Κατά τα άλλα δεν ενίσταμαι στην Sony, ίσα ίσα το ζόρι που έχω τραβήξει να κουβαλάω γύρω γύρω την 5D2 με το full frame γυαλί σε βόλτες και εκδρομές μ'έχει κάνει να τη σιχτιρίσω αρκετές φορές :ninja:

Γιατί είχα σκαλώσει στον άλλο από ενα review που είχα δει στο youtube και μου φαινόταν πολύ οκ για 180€ και δεν ψάχτηκα παραπάνω επειδή ακόμη δεν ψώνισα σώμα.
Αλλά έχεις δίκαιο, αυτός είναι αυτό που χρειάζομαι σε εστιακή απόσταση και διάφραγμα..Στο f/1.8 θα κάνει παπάδες το βράδυ.
@Νίκος Παππάς Σου έστειλα μήνυμα :)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#546481 Όσο καλός είναι πάντως ο 50/1.8 της Sony, τόσο μάπα είναι ο κιτ που φοράει. Δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερος είναι αυτός της Nikon.

Στην Nikon επίσης, βρίσκεις 50άρι φακό 1.8 με 140€!

ΥΓ. Αρκετές προσφορές σε μηχανές Sony, βγάζει συνήθως το Amazon στην Black Friday. Στην θέση σου, αν δεν βιαζόμουν, θα περίμενα μέχρι τότε μπας και χτυπήσω κάποια προσφορά.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#546486
axel12p έγραψε:Όσο καλός είναι πάντως ο 50/1.8 της Sony, τόσο μάπα είναι ο κιτ που φοράει. Δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερος είναι αυτός της Nikon.

Στην Nikon επίσης, βρίσκεις 50άρι φακό 1.8 με 140€!

ΥΓ. Αρκετές προσφορές σε μηχανές Sony, βγάζει συνήθως το Amazon στην Black Friday. Στην θέση σου, αν δεν βιαζόμουν, θα περίμενα μέχρι τότε μπας και χτυπήσω κάποια προσφορά.

i know, ο kit είναι μετριότατος, ενώ της nikon στέκεται καλά από όσα έχω δει.

Overall, αν υποθέταμε πως το βάρος και γενικά το μέγεθος δεν αποτελεί σοβαρό κριτήριο, με γνώμονα καθαρά την ποιότητα εικόνας θα πηγαίνατε στη nikon?
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#546504 ο κιτ δε μπορεί να "αντικατασταθεί (αν μπορείς να πάρεις δηλαδή το σώμα χωρίς τον φακό σε ανάλογη τιμή χώμα)" από έναν λιγάκι καλύτερο σταθερό ή zoom;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#546527 Είναι το κλασσικό τριπάκι, βρήκα και αγόρασα φτηνή DSLR και στην συνέχεια δίχως να το καταλάβεις βρίσκεσαι να χώνεις χοντρά λεφτά στους φακούς! Been there done that! :lol:

Να σημειώσω επίσης, πως πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, καλό θα ήταν να δεις στην πράξη δείγματα φωτογραφιών από τις δύο αυτές μηχανές, ώστε να δεις ποια σου αρέσει περισσότερο. Σε εμένα για παράδειγμα, οι φωτογραφίες που βγάζει η Sony δεν μου αρέσουν (νιώθω σα να έχουν μια "ψηφιακή" χροιά που φαίνεται στην φωτογραφία), ενώ όσες έχω δει από Nikon μου άρεσαν πολύ περισσότερο (χρώματα κλπ).