Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#536083
mirage έγραψε:Δεν ξέρω αυτο θα το αποφασισει η trenitalia μαζι με την Alstom αλλα αυτο ειναι το βασικο πλεονεκτημα των tilting trains.


Μιλησα σημερα με τον καθηγητη σιδηροδρομικης στο ΕΜΠ, η χαραξεις ειναι για 200χμ, στις σηραγγες μεσα ειναι για 250χμ, το δικο μας τραινο θα ειναι για 25000 volt η μηχνη του οι Ιταλοι εχουν 15000. Δεν εχουν αποφασισει τι θα ειναι τελικα αυτο που θα ερθει εδω. Οντως λογω του συστηματος που εχουν οι Ιταλοι θα μπορει να παει 240. διοτι διαφορετικα θα ενοχλει η φυγοκεντρος τους επιβατες...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#537183 Δημοσιογραφία στα καλύτερά της:
Είδηση για τον ξυλοδαρμό βουλευτή από "αντιδρώντες" για την συμφωνία στο Μακεδονικό:
http://www.in.gr/2018/09/24/politics/ko ... makedonia/

Το ίδιο το μέσο λέει πως ο βουλευτής στοχοποιήθηκε γι' αυτό το λόγο.
Επειδή μάλλον το βρήκε αρκετά πετυχημένο, είπε "να βοηθήσει" λίγο την κατάσταση:
http://www.in.gr/2018/09/24/politics/ko ... makedonia/

Αυτοί είναι οι «πρόθυμοι» βουλευτές που θα ψηφίσουν τη συμφωνία για τη «Μακεδονία»
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#537798 Τα πορίσματα εμπειρογνώμονα που ενήργησε κατ'εντολή δικηγόρου θυμάτων στο Μάτι

Ο χειριστής του ελικοπτέρου τύπου Ericsson στις 17.10 δίνει πλήρη εικόνα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα και ο χειριστής του δεύτερου ελικοπτέρου BK-117 AC δίνει παρόμοια περιγραφή. Ωστόσο «κανείς από την Ηγεσία (πολιτική και φυσική) του ΠΣ δεν ενήργησε, δηλαδή ούτε εισηγήθηκε (η φυσική Ηγεσία, που συντόνιζε την πυρκαγιά), ούτε βέβαια έλαβε την απόφαση (η πολιτική Ηγεσία και συγκεκριμένα ο κατά νόμο αρμόδιος, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας) του προληπτικού μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης των κατοίκων αρχικά του Ν. Βουτζά και ακολούθως των κατοίκων στον Μάτι».

Πηγή: Παραποίηση γεγονότων, ψέματα και στρεβλώσεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι -Τα συμπεράσματα του πραγματογνώμονα | iefimerida.gr


αναφέρθηκε ότι η ταχύτητα του ανέμου ήταν 120 χιλιόμετρα την ώρα, ένα ανακριβές στοιχείο καθώς όταν οι ριπές μόνον για ένα δεκάλεπτο και πιο συγκεκριμένα την ώρα 19:20 μμ, όταν δηλαδή είχαν καεί τα θύματα, έφτασαν κατ΄ ανώτατο όριο τα 95 km/h με ελάχιστη ταχύτητα τα 61,2 km/h. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατά το χρόνο έναρξης της πυρκαγιάς η ελάχιστη ταχύτητα του ανέμου ήταν 45,1 km/h (6 μποφόρ), η δεν μέγιστη ήταν 74 km/h ( ριπές 8 μποφόρ). Παρόμοια κινήθηκαν οι άνεμοι μέχρι και τις 19,00, δηλαδή μεταξύ 6 και 8 μποφόρ.



http://www.iefimerida.gr/news/446792/pa ... to-mati-ta
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#537941 http://www.mixanitouxronou.gr/sygklonis ... goyroynia/

Στις 19 Ιουλίου 1957, πέντε άνδρες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στάθηκαν στον χώρο δοκιμών πυρηνικών συσκευών στην έρημο Νεβάδα, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Λας Βέγκας. Δίπλα τους υπήρχε μια πινακίδα που έγραφε «Επίκεντρο Έκρηξης. Πληθυσμός: 5 άτομα».....

Σκοπός της συγκεκριμένης δοκιμής ήταν να αποδείξει την ασφάλεια των πολιτών σε μια πυρηνική έκρηξη χαμηλής πυκνότητας στην ατμόσφαιρα. Ήθελαν να καθησυχάσουν τους Αμερικανούς που φοβόντουσαν το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου και να ελέγξουν πως θα χρησιμοποιήσουν ατομικά όπλα για να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα όπλα που κατασκευάζονταν στη Ρωσία. Ο εκφωνητής έλεγε ότι «ο καθένας θα μπορούσε να ήταν εκεί μαζί τους»!...

Όλοι τους έζησαν μέχρι τα βαθιά γεράματα, με τους περισσότερους να ξεπερνούν τα 80 έτη της ηλικίας τους....

https://www.popularmechanics.com/milita ... test-1957/

One man who didn't volunteer to be at ground zero: the man operating the camera, George Yoshitake. According to Yoshitake all six men present, including him, would develop cancer while in their 40s and 50s. Bruce, Ball, Bodinger, and Hughes all died of cancer, while Yoshitake developed stomach cancer and Luttrell developed colon cancer.

Μπορεί να έζησαν μέχρι τα 80 τους αλλά μετά από επεμβάσεις θεραπείας για τον καρκίνο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#539040 https://www.naftemporiki.gr/finance/sto ... -petrelaio

"Αδιαμφισβήτητος νικητής θα είναι η Σαουδική Αραβία, της οποίας η παραγωγή είναι διπλάσια από την αντίστοιχη της Ρωσίας."

Μπούρδα ολκής. Η παραγωγή της Ρωσίας είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από της Σ.Αραβίας , 11εκ βαρέλια τη μέρα Vs 10.5 εκ .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#539077 Σήμερα έμαθα το εξής "ωραίο" . Το δελτία ειδήσεων έχουν μετακινηθεί προς το απόγευμα για να μην πληρώνουν τα κανάλια βραδινή βάρδια δημοσιογράφων.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#539133 Πιο γραφικοί κι από καρτ ποστάλ με τη Παμβώτιδα. #skai_xeftiles





To reτουίταρε και ο Αντιπρόεδρος, αλλά κάποιος του το σφύριξε και πρόλαβε να το σβήσει. Αν αναρωτιέστε πώς επιζούν και αναπαράγονται ακόμα παπαριές επιπέδου Hellenic Quest κλπ. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#539582 Ντάξει είναι γελοίο που το ποστάρει και με αυτόν τον τρόπο , ένα δίκιο όμως το έχει...