Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#530903
Eliaskat έγραψε:πηρα ρουχα παπουτσια κλπ κλπ , και εχει εδω στις Ραχες κατι κοπροσκυλα... που δεν τολμαω να βγω για τρεξιμο.... γμτ


μεγάλο πρόβλημα αυτό , το ίδιο απο τη δικιά μου μεριά για ποδήλατο.

Η λύση είναι σε διαδρομές που ξέρεις οτι δεν παίζουν προβλήματα και σίγουρα μακριά απο στάνες κλπα
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#530937 Για το ποδήλατο υπάρχει λύση!

Η ΑΜΑΝ teleshopping παρουσιάζει
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#531118
KiloMeater έγραψε:Πήγα για τρέξιμο το πρωί, 12C
Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό η σωματικό, αλλά με αυτές τις συνθήκες μπορώ να τρέχω για ώρα χωρίς κούραση ...
Αν κρατήσει ο καιρός έτσι, σκέφτομαι να ξεκουραστώ λίγες μέρες και να πάω για κάνα 20άρι...πάνω από 14 δεν έχω δοκιμάσει αλλά αυτό προ 6μηνου, άλλο τότε κύλησε πολύ νερό 'αυλακι...
Μου αρέσει ο χρόνος σου :thumbsup: και ζηλεύω, εγώ τόσο βγάζω στα 5χλμ, στα 10 είμαι λίγο πάνω από 6'/χλμ.
Κι εγώ που ζορίζομαι με τη ζέστη βρίσκω τους 12°C είναι πολύ βολική θερμοκρασία για τρέξιμο.
Αυτό για το οποίο δεν έχω πειστεί είναι γιατί να πας πάνω από 10χλμ. Προσπάθησε να πας πιο γρήγορα, να μπορείς να βγάζεις τα 10 χωρίς ζόρι (να είσαι πχ συχνά στο 5:30 και πότε πότε στο 5:20/χλμ) τότε να πας για παραπάνω απόσταση. Και σαν όριο βάζω τον ημιμαραθώνιο. Που θα τον βγάλεις σε λιγότερο από 2 ώρες. Από εκεί και πάνω αυξάνεται σημαντικά η καταπόνηση του σώματος/οργανισμού.
Ναι ξέρω ότι πολλοί νορμάλ άνθρωποι βγάζουν μαραθώνιους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν καλό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#534715 Τελικά εχθές δοκίμασα κάτι διαφορικό, όχι απόσταση καθώς έμεινα στα 10 χλμ αλλά πιο γρήγορο ρυθμό.
Βασικά δεν το είχα κάτα νου και ξεκίνησα χαλαρά τα πρώτα δύο χλμ... Μετά ειδα μια παρέα από δύο τρεις ηλικιωμένες σε ένα γεφυράκι και για να μην τις πετύχω κάπου που στενεύει και κόψω επιτάχυνα να περάσω πρώτος... Ε μετά λεω ας συνεχίσω λίγο έτσι μέχρι να νιώσω ότι δε με παίρνει... Έλα όμως που δεν ένιωσα ούτε κάνα λαχάνιασμα οπότε πήγα έτσι αρκετά.
Στους χρόνους δε φαίνεται καμία τρομερή βελτίωση, συνήθως ήμουνα λίγο κάτω από το 6 έτσι και αλλιώς, αλλά η αίσθηση ήταν πιο έντονη ότι πίσω σαφώς πιο γρήγορα.
(Τα χιλιόμετρα που ήταν <5.30").
Στο τέλος όμως ένιωσα λίγο κούραση στα πόδια, περισσότερο απ' ότι συνήθωςΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#534722
Dimsabas έγραψε:Και δε λαχάνιασες με τέτοιο ρυθμό;
Όχι. Ξεκίνησα το πρώτο γρήγορο χιλιόμετρο και λέω μέχρι με λαχανιασω, μετά το δεύτερο και μετά κατάλαβα ότι δεν έχει διαφορά.. λέω οκ πάμε έτσι και βλέπουμε... Η μόνη διαφορά που είδα είναι ότι κουράζονται τα πόδια πιο γρήγορα.
Είχε ζέστη χθες ~26... Θα περιμένω να βρεθώ σε κάνα <15C και να δοκιμάσω για μέσο 5.25... Έαν το πάρω σοβαρά από την αρχή ισως δεν είναι απίθανο.
Αλλά και αυτό έτσι για το challenge μια φορά, γενικά δε με ενδιαφέρουν οι χρόνοι, παω για τη βόλτα στο δάσος διαρκείας μιας ώρας, και ότι βγει.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#534747 Στα δικά μου βλέπω οτι σταδιακά φέτος, με πιο "responsive" παπούτσι και δίνοντας και κάποια σημασία στο cadence, έχω ανέβει κοντά στο 170 - 175spm και με αρκετή άνεση πιάνω 180άρι, και μάλιστα προς το τέλος, π.χ. στα τελευταία 1-2 χλμ . Πέρυσι τέτοιο καιρό μετα βίας έπιανα τα 160κάτι spm cadence.

Έχω παρατηρήσει οτι συμβάλλει καλύτερα στο να κρατάς την καρδιά σε χαλαρότερους ρυθμούς / χτύπους γιατί, πολύ απλά, δεν καταναλώνεις ενέργεια σε "χοροπηδητό" το οποίο "παρασέρνει" την καρδιά σε περισσότερη κόπωση.

Να αναφέρω οτι το πέρυσι - φέτος μεταφράζεται σε 900 - 1000 χλμ περίπου τρεξίματος

Γυρολόγιο, καρδγιά και καντέντσα. Να σημειωθει, μεσημεριανό χθες σπανακόρυζο και βραδυνό 1μιση μερίδα φακές. ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#534939 Το τρέξιμο όμως είναι βαρετό είτε στο δάσος είτε, χειρότερα ακόμη, στην πίστα, όπου δεν ρισκάρεις τόσο πολύ το ατύχημα τουλάχιστον.
Εγώ κάνω καμια 15ρια χλμ τρέξιμο τη βδομάδα και το μόνο ενδιαφέρον είναι ο χρόνος και η τεχνική βελτίωση.
Κάνω κυρίως ποδήλατο, το οποιο δεν βοηθάει στο τρεξιμο γιατί αναπτύσσει άλλους μυς αλλά εκεί του δίνω και καταλαβαίνει, 2000 μετρα υψομετρικη αναβαση τη βδομάδα στα 130χλμ κατα μεσο ορο επίσης τη βδομαδα. Strava addict.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#534991
KiloMeater έγραψε:Και σε μένα έτσι δουλεύει, μεγαλύτερο cadence ~170 για καλύτερους χρόνους, έως πχ είχα 169 μέσο
Για κοινούς θνητούς η αύξηση cadence από το 150-160 στο 170-180 είναι ο βασικότερος τρόπος βελτίωσης επιδόσεων. Φυσικά απαιτείται εξάσκηση για να το πετύχεις, δεν το κάνεις από τη μια μέρα στην άλλη.
Κι εγώ με την αύξηση cadence παρατήρησα πτώση παλμών παρά τις καλύτερες επιδόσεις.