Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#530190 H Αθηνα πρεπει να ειναι η μονη πρωτευουσα που για να πας στο μετρο παιρνεις αυτοκινητο. Τωρα μειναμε μ ενα αυτοκινητο και λεω στην γυναικα "ε πηγαινε με το λεωφορειο, καθε 20 λεπτα περναει συμφωνα με το προγραμμα. Θα γλιτωνεις και τον κοπο του παρκαρισματος".

Υποτιθεται και 40 πρεπει να ειναι στην σταση.

Παει την πρωτη μερα περιμενε κανα 10 λεπτο και ηρθε.

Παει την επομενη μερα ειχε περασει κανα 30λεπτο και δεν ηρθε ποτε --> πηρε ταξι.

Παει τημ επομενη μερα ηρθε και 40.

Παει την επομενη μερα αισιοδοξη στο 30λεπτο που περιμενε δεν ηρθε. --> ταξι

Εν τω μεταξυ καθε μερα κοσμος να περιμενει απο πιο πριν.

Παει την αλλη μερα και της λεω καθησε και περιμενε να δουμε τι θα συμβει. Περιμενε 1 ωρα και 10 λεπτα.

Της πουτανας στο λεωφορειο και ο οδηγος "τι φταιω εγω; ενα λεωφορειο ειναι και κανει γυρω γυρω οποτε περναει απο τις στασεις οποτε να ναι. Μην κοιτατε ουτε προγραματα ουτε ιντερνετ ουτε τιποτα"

Η ιδια ιστορια φυσικα και στην επιστροφη.
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#530193
mirage έγραψε:Το θεμα ειναι πως εχουμε εξαγει και παρα πολλούς νορμάλ. Παίζει το ισοζύγιο να ειναι ακομα χειροτερο πλέον.


+ 1

Με στεναχωρεί οτι έχουν φύγει πολυ αξιόλογα άτομα. Αξιόλογα οχι μόνο ως προς τις γνώσεις - ικανότητες που διαθέτουν αλλά κυρίως αναφορικά με την παιδεία τους.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#530194 παίζει να κατέβω Αθήνα για ένα (σεβαστό) διάστημα λόγο ενός project και τα ποστάκια του asimov μου μαύρισαν την καρδιά :lipsealed: :help:
Αθηναίοι προτείνετε περιοχές για διαμονή. Το έργο θα είναι κοντά στο σταθμό Λαρίσης και λίγο πιο πάνω :ninja:

Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και τα συναφή μου πέφτουν λίγο μακριά και ξεφεύγουν και σε κόστος
Άβαταρ μέλους
By g8777
#530195
markvag έγραψε:@τζι87777777777777: Από την υγρασία έχεις παραισθήσεις... :shifty:

Εικόνα

Πάρε υγρασία τώρα. Τον βλέπεις τον belgarion με το κορσα που σπάει πρόσφυση; :iconcool:

ΠΗΞΤΕ ΛΕΜΑΙ. :adminpower:










Ο dimviii με το niva ακόμα τρίβει :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#530196
KiloMeater έγραψε:Αντέ τώρα να εξηγήσεις στο μέσο άτομο όταν σου λέει γιατί έφυγες από την Ελλάδα, και να πεις την ηχορύπανση.
Εγώ δεν έχω καμία πιασαρικη απάντηση, του στυλ έμεινα άνεργος, δεν είχαν να φάνε τα παιδιά μου κτλ... Έιχα όμως μια τεράστια λίστα με θέματα όπως η ηχορύπανση ή τα σκ@τα των σκύλων, τα σκουπίδια, κτλ κτλ... death by a 1000 cuts
Επειδή όμως δεν εξηγιεται αυτό το πράγμα, συνήθως άμολαω μια γενικουρα ευκολοχωνευτη και όλοι είμαστε χαρούμενοι, εγώ που γλύτωσα, και αυτός που με ρώτησε με την ικανοποίηση ότι έκανα μ@λκια .
Κιλο, νομιζω οτι ακομα 1 φορα μιλας εκ του ασφαλους..
Εσυ εφυγες διοτι βρηκες μια σουπερ δουλεια, με καλα λεφτα... Δεν εφυγες για να ξεκινήσεις απο το 0 δουλεύοντας σερβιτορος κ μενοντας σε 1 δωματιο 10τμ...
Η (σιγουρα πολυ ομορφη) Βιεννη δεν θα ειναι τοσο ομορφη πλεον αν αυριο χτυπα ξυλο σου πει ο Οηε κυριε Κιλομιτερ τον πουλο....
@ΗΦ
Συμφωνω 100% με το ποστ σου...

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#530198 Δηλαδή η Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι ομορφότερες από την Βιέννη αν ξεκινάς από το μηδέν; :dizzy:

Τι να συζητάμε για ποιότητα ζωής σε μια πόλη που είναι γεμάτη διπλοπαρκαρισμένα και που δεν μπορείς να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο; Δε λέμε φυσικά να έχεις κάποια αναπηρία ή κάποιο παιδάκι σε καροτσάκι. Κάθισε σπίτι σου καλύτερα.
Που όλη η πόλη είναι μουτζουρωμένη με γκράφιτι (ο Θεός να τα κάνει!);

Θυμάμαι ότι όταν είχα πάει Βιέννη μου είχε κάνει εντύπωση πως δεν έβλεπες πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους, ενώ και τα παρκαρισμένα ήταν λίγα αναλογικά σε σχέση με εδώ. Και έχω ακόμη την απορία που βάζουν όλοι αυτοί οι κάτοικοι του κέντρου τα αυτοκίνητα τους.

Μου είχε κάνει εντύπωση επίσης, το γεγονός πως μόλις φτάσαμε στο ξενοδοχείο, με ανάγκασε ο ρεσεψιονίστ να βγω έξω μέσα στην βροχή για να βάλω στο σωστό πάρκινγκ το αυτοκίνητο, γιατί από λάθος το είχα βάλει παραδίπλα. Τότε μου είχε φανεί κάτι πολύ πέρα από την δικιά μας λογική, του στυλ τι πειράζει αν το άφηνα και 5-10 λεπτάκια στο δίπλα πάρκινγκ, θα το άλλαζα μετά με την ησυχία μου. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα αυτά "5 λεπτά ρε φιλαράκι" μας έχουν φάει... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#530202 Εμ εκεί έφθασε η κακοπιστία του νεοέλληνα να συγκρίνει την Αθήνα με τη Βιέννη τη Ζυρίχη και τη Μελβούρνη (σσ. όχι το Καράτσι) και να λέει έλα μωρέ παντού τα ίδια είναι :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#530203 Θέλετε να σας πω και την δικιά μου εμπειρία όντας 21 χρόνια κάτοικος Αθήνας? (από όταν γεννήθηκα μέχρι που έφυγα για την θητεία και μετά εξωτερικό)
Γέννημα θρέμμα γαλατσιώτης, συγχωρείστε με αλλά η πόλη όλη είναι μια χαβούζα. Είτε είναι Γαλάτσι, καλά Κυψελοπατήσια δεν το συζητάμε, είτε είναι ΝΠ, είτε ΒΠ, είτε δυτικά, είτε ανατολικά.
Όπου και να πάς θα βρείς βρωμιά, είτε φταίει ο κάφρος με το σκύλο του είτε φταίει η δημοτική καθαριότητα. Φασαρία από φωνές, μαγαζιά, καγκουράμαξα καγκουροδίτροχα (δεν υπάρχει διάκριση απο σκούτερ μεχρι σουπερ ντούπερ μοτοσυκλέτα).
Συγκοινωνία ανάλογα την περιοχή, το Γαλάτσι στο κέντρο του εξυπηρετείτε οριακά καλά, στα καλά τα χρόνια μέχρι το 2010 ήταν άριστο. Θυμάμαι συχνότητες το 608 στην αιχμή ανά 4' χωρίς υπερβολή.
Αγενής κόσμος, κόσμος που παραβιάζει για την ευκολία του τον ΚΟΚ (δεν με βγάζω στην απέξω, αλλά όχι να πάω ανάποδα σε μονόδρομο και να ζητάς και τα ρέστα, τα έχω γράψει και στο παλιό φόρουμ κατά καιρούς)
Εγκληματικότητα ειδικά όσο πλησίαζες κέντρο (όχι ότι θα άλλαξε τίποτα και τώρα) κοιτάς από χίλιες μεριές αν είσαι πεζός, αν είσαι στο αμάξι κλειδώνεσαι μέσα και φοβάσαι μην έρθει κανάς πούστης και σου σπάσει το τζάμι του συνοδηγού για να αρπάξει τίποτα...
Θυμάμαι σαν μαθητής και μετέπειτα σπουδαστής μιας και ήμουν αναγκασμένος να πάρω ΜΜΜ το 622 να μου ρίχνει κανόνια και να το κόβω ποδαράτος Γαλάτσι-Κυψέλη ή το βράδυ γτ ο οδηγός καύλωνε από το 036 να φεύγει πριν τις 22:20 και να καθόμαστε κόσμος και να παίρνουμε ταξί, γιατί είχα την τύχη/ατυχία το γυμνάσιο και το λύκειο να ήταν με βάρδια (πρωί-απόγευμα) και να εχεις και φροντιστήριο μετά.
Εκπαίδευση, τι να πώ εδώ έκανα |λογοκρισία|. Ήθελαν οι γονείς μου να με στειλουν σε Ιδιωτικό, εγώ δεν ήθελα με την λογική στα ιδιωτικά πάνε τα φλωράκια :lol: (είδα προκοπή :lol: :lol: ) τα λεφτά κλασσικά σε φροντιστήρια, ούτε η πρώτη ελλ οικογένεια, ούτε η τελευταία.
Όταν έβγαλα δίπλωμα οδήγησης τον Γενάρη του 2008 (ας όψεται που οι ΔΥ κλείνανε για γιορτές και δεν το πήρα τον Δεκέμβρη του 07) με την παραμικρή ευκαιρία που μου δινόταν πεταγομουν στο χωριό για ανάσες.
Αυτά τα ολίγα με την ματιά ενός 28χρονου :shifty: (παμε για τα 29 σύντομα, γερνάμε :( )
Θα αναγνωρίσω τα λίγα καλά της Αθήνας.
Μέρη για διασκέδαση. Βασικά μόνο αυτό :lol:
Όλα αυτό το κατεβατό είναι μια προσωπική μου γνώμη και δεν περιμένω να γίνει δεκτή.

Θέλετε να σας βαλω την σύγκριση με τώρα? Σε μια μικρή πόλη έξω από την Φρανκφούρτη ή όταν ήμουν στα γαλλοελβετικά σύνορα? Μπορώ να γράφω ώρες και σεντόνια. Τουλάχιστον έχω ένα μέτρο σύγκρισης που δεν το λές μεγάλο, αλλά ούτε και ανύπαρκτο μιλώντας καθαρά θεωρητικά σα τουρίστας. Αλλιώς θα έγραφα για την Πράγα και τις τσέχες :inlove:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#530205 Οι πόλεις και οι συνθήκες σε αυτές είναι καθρέπτης της κοινωνίας και της επικρατούσας κουλτούρας. Οποίος έχεις παει σε ολα τα παρακάτω μέρη μπορεί να μας επιβεβαιώσει η όχι, μερικά τα έχω δει απο κοντά μερικά απο τηλεόραση κινηματογράφο κτλ .
Μέρη πως Βυρηττός Τρίπολη ,Τελ Αβιβ Τεχερανες ... δεν εχω παει αλλά όπως τα βλέπω νιώθω σα στο σπιτι μου, μια Αθήνα με μικρές αλλαγές.
Ευρωπαϊκές πόλεις ... εχω πάει σε πολλές αλλά πουθενά δεν ενιωσα το Connection με τα δικά μας, πολυ λιγότερη σχέση με Αθήνα. Άντε πες λίγο Ισπανία να μου θύμιζε σε κάποια μέρη κάτι ελληνικό.
Λέμε όχι για στατικές εικόνες , αλλά ήχοι, μυρωδιές, κινήσεις και συνήθειες ανθρώπων
Άβαταρ μέλους
By markvag
#530210
g8777 έγραψε:Εικόνα

Πάρε υγρασία τώρα. Τον βλέπεις τον belgarion με το κορσα που σπάει πρόσφυση; :iconcool:




Υγρασία;;; Ποια υγρασία μας λες;;; Μας έβαλες φωτογραφία από πέρυσι που είχατε ξηρασία για να με την πεις τώρα, έτσι;;; :rant:

Αν δεν κολυμπάνε τα γριβάδια στην Παπανδρέου στο ύψος του δευτέρου ορόφου δεν το λένε υγρασία στα Γιάννενα! :rtfm: :x






:shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#530222
vasilis έγραψε:παίζει να κατέβω Αθήνα για ένα (σεβαστό) διάστημα λόγο ενός project και τα ποστάκια του asimov μου μαύρισαν την καρδιά :lipsealed: :help:
Αθηναίοι προτείνετε περιοχές για διαμονή. Το έργο θα είναι κοντά στο σταθμό Λαρίσης και λίγο πιο πάνω :ninja:

Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και τα συναφή μου πέφτουν λίγο μακριά και ξεφεύγουν και σε κόστος


Αν η δουλειά σου είναι κοντά στο σταθμό μετρό Λαρίσης, τότε διάλεξε μια οποιαδήποτε περιοχή με σταθμό μετρό οπουδήποτε αλλού :lol: !
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#530226 Η Αθήνα όντως είναι μια χαρά πόλη αν δεν χρειάζεται να κυκλοφορείς σε αυτήν σε ώρες αιχμής και σε κεντρικά σημεία

Βέβαια το τι είναι ιδανικό για τον καθένα είναι σχετικό, για μένα θα ήταν ιδανικό να μπορώ να βρίσκομαι ίσως σε κάνα νησί :hmmm: μεγαλώνοντας δηλαδή εκεί θα καταλήξω κατά πάσα πιθανότητα

Αλλά δε με χαλάει η Αθήνα ειδικά νότια που είναι μια χαρά τα πράγματα ο,τι και αν ειπώθηκε παραπάνω.

Έχεις και τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής και νιώθεις άνθρωπος αλλά σε κάποιον μπορεί να μην αρέσουν αυτά τα πράγματα οκ όλα δεκτά..

Για μένα πάντως όσο δεν χρειάζεται να βγαίνω από τη Γλυφάδα πολύ η Αθήνα είναι σχεδόν τέλεια, αν δούλευα εκεί δε θα είχα κανένα παράπονο
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 21 Αύγ 2018, 22:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#530227 +1 στον Govus
Τα ποστ του Asimov θα ήταν σωστά αν έμενε εκεί. Επειδή δεν μένει εκεί, μην τους δίνεις παραπάνω σημασία από όσο τους πρέπει (0=μηδέν).
Ειδικά, αν η σύγκριση γοητεύσει με την Θεσσαλονίκη, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε, θα περάσεις περίφημα.
Πάρε και το μαγιό σου, σε αντίθεση με την βόρεια Ευρώπη, εδώ το καλοκαίρι είναι ακόμη μαζί μας.
Η αχαριστία και το τσουβάλιασμα είναι το εθνικό μας σπορ, οπότε κουβέντες για τον καιρό ή του πόσο γαμάτα περνάνε οι expats δεν είναι να τους δίνεις παραπάνω προσοχή από όσο χρειάζεται επίσης.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#530228
Anonymous Founder έγραψε:.... οπότε κουβέντες για τον καιρό ή του πόσο γαμάτα περνάνε οι expats δεν είναι να τους δίνεις παραπάνω προσοχή από όσο χρειάζεται επίσης.


Μπορούμε και να μη γράφουμε ώστε να χαιρουν πλήρους προσοχής τα γραφόμενα των ντόπιων.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#530229 Πάντως kilo χωρίς να είμαι και ο σούπερ πολιταξιδεμενος η Βιέννη για μένα είναι η μόνη πόλη που πήγα και όντως μου άρεσε σε σημείο που να λέω ότι θα ήθελα να ζήσω εκεί (αν ήμουν ο τύπος που μπορεί να ζήσει σαν Ευρωπαίος ).

Η πόλη είναι πανέμορφη, είναι αραιοκατοικημένη σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει εμείς και δε σου λείπει και τίποτα. Τα πάρκα και η πρασινάδα που ποσταρεις κατά καιρούς δεν είναι μικρό πράγμα αν και εμένα μου αρέσει περισσότερο η πολύ καλή κατάσταση των παλιών κτιρίων.

Αλλα όπως είπαμε γούστα είναι όλα, ξέρω αρκετό κόσμο πχ που του αρέσει το κέντρο της Αθήνας, επιδιώκει να ζει εκεί (ή Πειραιάς ή Θεσσαλονίκη..).. εγώ σαν "αθηναιος" δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.