Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#530125 http://m.popaganda.gr/pop-news/tin-exod ... kro-alexi/

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#530167 Τι παραλήρημα είχαμε πάλι σήμερα, μας περνάει για τόσο ανόητους ?
Το ίδιο έκανε στην κοινοβουλευτική του ομάδα και το χοντροδεκανίκι της κυβέρνησης, έλεος πια με τους παραμυθατζήδες, στην ουσία μόνοι τους παραμυθιάζονται και περιμένουν να πείσουν και κανέναν που ακόμα δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#530179
21 quadra έγραψε:Τι παραλήρημα είχαμε πάλι σήμερα, μας περνάει για τόσο ανόητους ?


Ο κάθε πολιτικός απεθύνεται στο κοινό του και σε αυτούς που ίσως δεν είναι ψηφοφόροι του, αλλά είναι κοντά. Οπότε ξέρει πολύ καλά τι λέει ο κάθε Τσίπρας και ο κάθε Καμμένος. Ξέρει πχ πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πρόκειται να πιστέψουν οτιδήποτε κι αν πει (ακόμα και αν πει πως η γη είναι σφαιρική, είμαι σίγουρος πως οι ΝΔκράτες θα βρουν επιχειρήματα γιατί δεν είναι ακριβώς σφαιρική, αλλά ελαφρώς πεπλατυσμένη, έως και επίπεδη :lol: ). Οπότε μιλάει σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, αυτό που θα τον ψηφίσει ή που δεν το έχει αποφασίσει ακόμα, αλλά θα μπορούσε να πειστεί (είναι κοντά στο να πειστεί δηλαδή). Το ίδιο προφανώς ισχύει και για κάθε περίπτωση, απλά μου ήταν πιο εύκολο αυτό το παράδειγμα τώρα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#530192 To αφήγημα του Τσίπρα είναι αυτό μόνο που δεν πείθει πλέον όσους έχουν λίγο κουκούτσι μυαλό και παρακολουθούν κάπως τα πράγματα, το ίδιο με παραλαγές λέξεων θα είναι αύριο ( εκλογές ) και το αφήγημα του Κούλη, και εδώ ισχύουν τα ίδια για όσους παρακολουθούν την οικονομία και μπορούν να κάνουν μια απλή πρόσθεση - αφαίρεση κλπ, δυστυχώς η χώρα πρώτα πτώχευσε από σοβαρούς πολιτικούς και μετά η οικονομία της, τι να πείς και κυρίως τι να περιμένεις για τα παιδιά σου / μας όταν μέχρι το ΄22 πρέπει να παρουσιάζουμε 3.5% πλεόνασμα και μετά μέχρι το 2042 πλεόνασμα 2.2%, μόνο αν η χώρα πούλαγε ναρκωτικά σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαμε να έχουμε αυτά τα πλεονάσματα, ακόμα και σε 5-10 χρόνια να βγάζουμε το αέριο της Κρήτης και του Ιονίου πάλι οι άχρηστοι μέσα θα μας έβαζαν, πάλι χρεωμένους θα μας είχαν.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#530436 http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1631802/to-apisteyto-lavraki-poy-epiase-h-aade-sta-hania.html


Οι ελεγκτές δεν αργούν να διαπιστώσουν πως έχει εγκατασταθεί ειδικό λογισμικό στο σύστημα έκδοσης αποδείξεων, το οποίο με συνοπτικές διαδικασίες μπορεί να «εξαφανίζει», όσες ο χειριστής του συστήματος θέλει. Το λογισμικό έδινε τη δυνατότητα, παράκαμψης της εν λειτουργία ταμειακής μηχανής και εκδίδονταν παράνομα παραστατικά με αύξοντα αριθμό, διάφορο της αύξουσας ενιαίας αρίθμησης που αποτυπωνόταν στα νομίμως εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία. Προχωρούν στην κατάσχεση όλων των στοιχείων.



Για όλες τις παραβάσεις καταλογίζονται οι αναλογούντες φόροι και τα πρόστιμα και στη συνέχεια ο φορολογούμενος, όπως έχει το δικαίωμα, προσφεύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών Αφενός αρνείται τις παραβάσεις, αφετέρου επιχειρεί να «πατήσει» στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το χρόνο παραγραφής. :s_biggrin

Το επιχείρημα για την άρνηση των φορολογικών παραβάσεων είναι τουλάχιστον ευρηματικό. Υποστηρίζει ότι για τις αποδείξεις λιανικής πώλησης που δεν εκδόθηκαν, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν οι σχετικές παραγγελίες, δεν έλαβε αντίτιμο αλλά «αντιθέτως παρείχε δωρεάν γεύματα σε μέλη της οικογένειάς του και των οικογενειών των αδερφών του καθώς και στα μέλη του προσωπικού της επιχείρησης». Γεύματα, συνολικής αξίας μετά ΦΠΑ, κοντά στο 1 εκατ. ευρώ σε διάστημα μιας δεκαετίας. :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat:

Με τη χθεσινή δημοσίευση της απόφασης της ΔΕΔ, αποκαλύπτεται ότι το τελικό ύψος (μόνο) των προστίμων έφτασε τα 91.720 ευρώ. :shifty:


Εγω αν ημουν στη θεση του ταβερνιαρη θα καρφωνομουν μονος μου. 10% φυρα θα κοστιζε. Και πεντακαθαριδης.Και συμβουλιο της επικρατειας. Mega Banca.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#530437 Όλες τις παραπάνω τις μόντες η ΜΕΡΚΕΛ τις επέβαλλε.

Μην τα ξεχνάμε αυτά.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#530440 Εμμέσως τα επέβαλε και ο Πολ Ποτ.
Άμεσα εννοώ τζη μου.

Με τα μνημόνjα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#530442 Δεν φτάνει που έδωσε ψωμάκι σε ένα σωρό κόσμο που κάθεται να φτιάξει και να εγκαταστήσει τέτοια λογισμικά την κατηγορείτε κιόλας ξεδιάντροποι.

Πριν την Μέρκελ απλά δεν θα έμπαινε στον κόπο να έχει ταμειακή ο μαγαζάτορας
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#530445 Τζη μου κοίτα δω τι ωραία που στα κάνει ταληράκια το capital

http://www.capital.gr/tax/2223675/oi-50 ... gia-ellada

Ο Ράιχενμπαχ φταίει για όλα.
:s_yes

Εμείς οι ιθαγενείς δεν ξέρουμε τίποτα.
Κάτι χάντρες μας έδειξε ο Γερμανός και είπαμε ναι.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#530447 Ευτυχώς που δεν ήρθαν οι εκ Γερμανίας εφοριακοί, γιατί θα τους βρίσκαμε το καλοκαίρι του '15 να τρέχουν αλλαλάζοντας, μισότρελλοι και γυμνοί γύρω-γύρω στη Γαύδο :lol:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#530451
dimik έγραψε:Δεν φτάνει που έδωσε ψωμάκι σε ένα σωρό κόσμο που κάθεται να φτιάξει και να εγκαταστήσει τέτοια λογισμικά την κατηγορείτε κιόλας ξεδιάντροποι.

Πριν την Μέρκελ απλά δεν θα έμπαινε στον κόπο να έχει ταμειακή ο μαγαζάτορας

Τα λογισμικά ήρθαν γιατί εξελίχθηκαν τα μαγαζιά από τα χειρόγραφα μπλοκάκια στα pda και μετέπειτα android.
Bonus, γλιτώνεις τις σκηνές απείρου κάλλους να έρχεται το κλιμάκιο ελέγχου και να κατάσχει όλα τα μπλοκάκια του μαγαζιού
και οι πελάτες να τρώνε/πίνουν επί ώρες τα τραπεζομάντιλα.

Ο τρόπος φοροδιαφυγής δεν αλλάξε, δηλαδή το μή πέρασμα της παραγγελιοληψίας ταυτόχρονα στην ταμειακή.
Χώρια που τωρα δίνεις στον ξένο το χαρτί παραγγελίας που έχει περιγραφή, τιμές και τελικό σύνολο και νομίζει ότι έλαβε και απόδειξη. :lol: