Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#528498 Προσωπικα χαιρομαι γιατι την λιτοτητα την εφαγαν οι Γερμανοι για να ¨σωσουν" τους ανατολικους που όμως ακομα σκατα είναι και πολύ φασιστες…. Οποτε εχουν θεμα εσωτερικο…. εμεις όμως γιατι να χρωσταμε επειδή αυτοι μοιραζαν δανεικα φτηνα και οι δικοι μας κυβερνησεις δεν εφηρμοσαν μια στρατηγικη αναπτυξης σωστη και όχι λαϊκίστικη για τα ψηφουλακια???
Όμως ο λαος αυτό ηθελε αυτό του δωσαν και τωρα ηρθε ο λογαριασμος…..απλα και χωρις γκρινιες… από τα κομματόσκυλα και τους οπαδους τους..
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#528506
georgetz έγραψε:Με το στανιό τα αγοράζουν τα Γερμανικά προιόντα ? Όχι , όπως έχει αποδείξει και το forum με τις επιλογές του :lol:

Απλα όταν οι Γερμανοί εν έτει 2000 διαμόρφωναν μια άκρως επιθετική οικονομική πολιτική με συγκράτηση μισθών μέσω συμφωνιών συνδικάτων-κυβέρνησης, οι υπόλοιποι ήταν στο 9ο όνειρο.

Αυτό καρπώνονται σήμερα και μερικά ακόμη που αναπόφευκτα ακολούθησαν.

Επίσης,

Από την άλλη πλευρά βέβαια, όταν διαπιστώνει κανείς πως οι Έλληνες συνεχίζουν να ποτίζουν το δηλητηριώδες αγκάθι που δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να ανθίσει, το πελατειακό-κομματικό κράτος δηλαδή, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις που δίνουν

(α) 30% στη ΝΔ – παρά την κυβίστηση των Ζαπείων, την υπογραφή του PSI, του Mea Culpa του κ. Σαμαρά, του 2ου θηριώδους μνημονίου, της υποταγής στην πολιτική των μνημονίων κλπ., καθώς επίσης

(β) 20% στο ΣΫΡΙΖΑ – παρά την καταστροφική διαπραγμάτευση του 2015, την προδοσία του δημοψηφίσματος, το κλείσιμο των τραπεζών, το τρίτο μνημόνιο, τον αφελληνισμό του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, το σκάνδαλο των αεροδρομίων, το τεσσαρακονταετές μνημόνιο, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού στο Μάτι κοκ.,

δεν μπορεί να αναζητήσει αισιόδοξα τις σωστές λύσεις – πόσο μάλλον όταν γνωρίζει πως τίποτα σταθερό δεν χτίζεται επάνω σε σαθρά θεμέλια, ότι τα αρρωστημένα κύτταρα σε έναν οργανισμό σχεδόν πάντοτε απορρίπτουν τα νέα εάν δεν αφαιρεθούν με το μαχαίρι, πως η παρθενογένεση δεν είναι εφικτή σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης ότι η Ελλάδα χρειάζεται γρήγορα και απαραίτητα μία εκ βάθρων ανανέωση του πολιτικού της συστήματος


https://analyst.gr/2018/08/07/i-aliside ... on-xreous/

H οποία εκ βάθρων αλλαγή, έχει μείνει ημιτελής αφού και τα φατσόνια που ήρθαν στο προσκήνιο (κάτι Αυλωνίτου, Τόσκες, Βαρουφάκηδες, Πολάκηδες και ότι άλλο λουκουμάκι έχει η αντιπολίτευση) είναι κατώτερα, πολύ κατώτερα των περιστάσεων.

Δε πειράζει, τι είναι άλλη μια πτώχευση μπροστά στην αιωνιότητα, θα το ξαναπαλέψουμε :)

Να αφήσω εδώ δύο παλιά:

ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#528519 Περιμένω να δω πόσα θα μας κοστίσει η άρνηση του Τσίπρα να συνεχίσει το waiver που θα μπαίναμε και στο QE, η εμμονή του να βγούμε στις αγορές μετά τις 21/8 χωρίς στήριξη για φτηνό χρήμα, είναι ένα λάθος που θα το πληρώσουμε ακριβά, δεν έβαλαν μυαλό με το λάθος του Βαρουφάκη και θα κάνουν άλλο ένα μεγάλο λάθος στηριζόμενοι στο μαξιλάρι των ληστρικών τους φόρων, αλλά για πόσο ?

θα φύγουν και θα αφήσουν καμμένη γή έχοντας ολοκληρώσει την καταστροφή της μεσαίας τάξης, των νοικοκυραίων όπως περιπαικτικά αναφέρουν, το χειρότερο δε είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την άλλη πλευρά αφού το φώς που θα φανεί με τις εκλογές στο βάθος του τούνελ δεν θα είναι το ξέφωτο αλλά το τραίνο που θα έρχεται να μας πατήσει για μια ακόμα φορά, κρίμα, αλήθεια ο Τσακαλώτος γιατί έχει εξαφανιστεί ? Διαφωνεί με τους τελευταίους οικονομικούς χειρισμούς ?
Νομίζει ότι θα σωθεί εκλογικά αν διαφωνίσει τώρα στο τέλος ?

ΕΚΤ: Τέλος για το waiver στις 21 Αυγούστου

https://www.naftemporiki.gr/finance/sto ... ogrammatos
Άβαταρ μέλους
By markvag
#528576
georgetz έγραψε:
Απλα όταν οι Γερμανοί εν έτει 2000 διαμόρφωναν μια άκρως επιθετική οικονομική πολιτική με συγκράτηση μισθών μέσω συμφωνιών συνδικάτων-κυβέρνησης, οι υπόλοιποι ήταν στο 9ο όνειρο.

Αυτό καρπώνονται σήμερα και μερικά ακόμη που αναπόφευκτα ακολούθησαν.



Ελπίζω να γίνεται κατανοητό πως:

α) Δεν γίνεται να περιμένεις εσαεί πως ΟΛΟΙ οι άλλοι θα έχουν ελλείμματα για να χρηματοδοτούν το δικό σου πλεόνασμα

και

β) δεν γίνεται ΌΛΟΙ να μπορούν (και ΠΡΕΠΕΙ όπως μας λένε συνεχώς) να έχουν πλεονάσματα. Τα πλεονάσματα του ενός είναι τα ελλείμματα του άλλου.


Τίποτε από αυτά βέβαια δεν δικαιολογεί τις άπειρες εγκληματικές |λογοκρισία| του ελ κράτους / πολιτών, απλά λέω πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν γίνει η κρίση θα υπάρχει από τη στιγμή που η λιτότητα δεν σταματάει. + -
Άβαταρ μέλους
By 224v
#528614 Το έχω ξαναμπεί εδώ μέσα, η πιστοληπτική γραμμή είναι απαραίτητη για πρόσβαση σε φτηνό χρήμα, τώρα που διεθνώς υπάρχει ανακατωσουρα.. Ομως αυτοι ξέρουν καλύτερα.... Οποτε η κρίση συνεχίζεται.... Κι αι ο Τσακαλώτος εξαφανισμένος πλέον, έχει και η επερχόμενη ξεφτιλα τα όρια της...

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#528645 εγώ δεν ανησυχώ , αν κρίνω από τα τελευταία γεγονότα, θα καθαρίσει το ΝΑΤΟ.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#528692 Spiegel για το τέλος προγράμματος διάσωσης στην Ελλάδα: Αποστολή εξετελέσθη – Η Ελλάδα πεθαίνει

https://europost.gr/spiegel-gia-to-telo ... pethainei/
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#528723
mousatos έγραψε:εγώ δεν ανησυχώ , αν κρίνω από τα τελευταία γεγονότα, θα καθαρίσει το ΝΑΤΟ.


Το ΝΑΤΟ καθαρίζει αν υπάρχουν τίποτα πετρελαιάκια που χρειάζονται εξόρυξη, τίποτα μικρές και αντιδραστικές χώρες που χρειάζονται "Δημοκρατία". Τέτοια πράγματα. Όχι όταν έχει θέμα κάποιο μέλος. Άλλωστε όταν ρωτήθηκαν για το ενδεχόμενο σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, είπαν: "Το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός που προστατεύει τα Μέλη του από εξωτερικές απειλές..."
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#528730 Υποθέτω οτι το καταστατικό της συμμαχίας απαγορεύει τις πολεμικές ενέργειες μεταξύ των μελών. Οπότε κρίνω λογική την απάντηση.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#528739
mousatos έγραψε:Υποθέτω οτι το καταστατικό της συμμαχίας απαγορεύει τις πολεμικές ενέργειες μεταξύ των μελών. Οπότε κρίνω λογική την απάντηση.


Υποθέτεις, αλλά λανθάνεις. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη!!! :rtfm:

Το ΝΑΤΟ ήταν ένα αμερικανοκρατούμενο όργανο κατά της ΕΣΣΔ και σήμερα κατά της Ρωσίας και της Κίνας. Δεν έχει καμία πρόβλεψη για εσωτερικές διαμάχες των μελών του.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#528751 Σύμφωνα με το καταστατικό του το ΝΑΤΟ δεν επεμβαίνει σε διαμάχες μεταξύ των μελών του αφήνοντας τους να τα βρούν μόνα τους, το είπε πολύ ξεκάθαρα ο Γ.Γ τοτ ΝΑΤΟ πρίν λίγο καιρό με την κρίση στο Αιγαίο και Κύπρο που δημιούργησε η Τουρκία για τις γεωτρήσεις αλλά και για τη σύγκρουση των σκαφών στα Ίμια, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι πολύ σημαντικό μέλος για το ΝΑΤΟ όπως και η Ελλάδα και προέτρεψε τα δύο μέρη να λύσουν τις διαφορές τους, το ΝΑΤΟ όπως και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί είναι πάντα με τα συμφέροντα των ισχυρών μελών τους γιατ'ί είναι χοντρά τα παιγνίδια και πάρα, πάρα πολλά τα χρήματα και η συσσωρευμένη εξουσία.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#528875 Article 1
The Parties undertake, as set forth in the Charter of the United Nations, to settle any
international dispute in which they may be involved by peaceful means in such a manner
that international peace and security and justice are not endangered, and to refrain in their
international relations from the threat or use of force in any manner inconsistent with the
purposes of the United Nations.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#530007 Με κάθε επιφύλαξη έμαθα οτι ο Τσίπρας θα ερθει Ιθακη να βγάλει τις ανακοινώσεις για την ληξη του μνημονίου, όσοι πιστοί ελάτε να το γιορτασετε στο Βαθυ.... Εγώ δυστυχώς έφυγα σήμερα... Και δεν θα έχω την ευκαιρία να δω απο κοντά τις εκδηλώσεις του πλήθους.....

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#530060 Ο Τσίπρας και όσοι ηλίθιοι γιορτάσουν μαζί του είναι για πολλές μπάτσες.