Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#529518 Ελληνες το έχουν, και βλέποντας το πίσω μέρος σηκώνεται και αποκαλύπτει κάτι σαν καμπίνα. Σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά, αλλη η ταχύτητα που πιάνει έναι μεγαλο θέμα, ήρθε απο Μύτικα στο Βαθυ σε 30 λεπτα βράδυ και με καιρό εξω στη διαδρομή.. Εγώ με το δικο μου Marshal 80 του 89, στα 4.50 μέτρα με παει οπου του έχω ζητήσει αλλά με μέτρο τον καιρό. Δεν το αλλαζω γιατί πλεον δεν αντεχω να φροντίζω ενα μεγαλύτερο, και γιατί αυτό χωράει στη πυλωτη και έχει ζησει τοσα χρόνια ακριβώς για αυτή την αιτία.

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#529522 Πουλάει ένας γάλλος που κανει εδώ διακοπές, ενα scorpion, 2006 με 2 σουζουκι και πληρη εξοπλισμό με 300 ώρες λειτουργίας. Η κατασταση ειναι άψογη, βυθό μέτρα κλπ. Απλα πούλησε το σπίτι εδώ και πουλάει και το σκάφος ζητάει 40 χλ. Ποσο λογικό είναι το κόστος....

.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#529531
224v έγραψε:Ελληνες το έχουν, και βλέποντας το πίσω μέρος σηκώνεται και αποκαλύπτει κάτι σαν καμπίνα. Σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά, αλλη η ταχύτητα που πιάνει έναι μεγαλο θέμα, ήρθε απο Μύτικα στο Βαθυ σε 30 λεπτα βράδυ και με καιρό εξω στη διαδρομή.. Εγώ με το δικο μου Marshal 80 του 89, στα 4.50 μέτρα με παει οπου του έχω ζητήσει αλλά με μέτρο τον καιρό. Δεν το αλλαζω γιατί πλεον δεν αντεχω να φροντίζω ενα μεγαλύτερο, και γιατί αυτό χωράει στη πυλωτη και έχει ζησει τοσα χρόνια ακριβώς για αυτή την αιτία.

.


Μυτικά-Βαθύ σε 30 λεπτά και 300 λίτρα βενζίνα? :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#529562 [WHITE SMILING FACE] Ναι ίσως, πολλά μου φαίνονται πάντως τα 300... Θα ρωτησω εαν είναι ακόμα εδώ γύρο...

.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#529569
224v έγραψε:Πουλάει ένας γάλλος που κανει εδώ διακοπές, ενα scorpion, 2006 με 2 σουζουκι και πληρη εξοπλισμό με 300 ώρες λειτουργίας. Η κατασταση ειναι άψογη, βυθό μέτρα κλπ. Απλα πούλησε το σπίτι εδώ και πουλάει και το σκάφος ζητάει 40 χλ. Ποσο λογικό είναι το κόστος....

.


Για φουσκωτο δωδεκαετιας πολλα μου φαινονται. Βεβαια εξαρταται την κατασταση. Πολυ βασικο για τα μπαλονια,
τεντες και τις ταπετσαριες να φυλασσεται σε κλειστο χωρο οταν δεν ειναι στη θαλασσα.
Επισης τα Καλοκαιρια ποσο καιρο το αφηνε στη θαλασσα.
Τα σκορπιον παντως ειναι κορυφαια και σε πλευση και σε ποιοτητα κατασκευης. Μηκος 8.60? Οι μηχανες τετραχρονες?
Απο την αλλη με τα μισα λεφτα και λιγο παραπανω παιρνεις κρουιζερ αμερικανικο στα ιδια μετρα που για το Ιονιο ειναι ιδανικο. Αρκει να εχεις να το αφηνεις καπου στο νησι.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#529580 Η χρήση του είναι λίγη για την ηλικία του, ο Γάλλος το έριχνε όταν ερχόταν για διακοπές.. Τον χειμωνα εδώ το είχε αλλά δεν ξέρω αν ήταν σε σκεπαστό. Φυσικά όπως λες με τα μισά βρίσκεις μια χαρά σκαφακι με ερωτηματικό τις μηχανές.
Δεν έχω τα χρήματα αλλά και την διάθεση για τέτοιο μπελά. Οταν ηταν μικρά τα παιδιά αξιοποιησαμε όσο δεν έπαιρνε, το Μάρσαλ. Τώρα είμαστε δυο και ίσως κανένα φιλικό ζευγαρι που δεν είναι για μακρυνες βόλτες, μέχρι Κεφαλλονιά Λευκάδα, Κάστο, Κάλαμο... Αν τα παιδιά μου είχαν οικογένεια ίσως άξιζε, δίπλωμα έχει και η κόρη μου οποτε θα άξιζε ίσως το κοστος αλλά μάλλον μέχρι 35- 32 θα έλεγα...


.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#529581 Πιστευω αν ειναι να φυγει αφου πουλησε σπιτι κλπ θα το δωσει και 32. Ειναι και η εποχη τωρα που δυσκολα θα βρει. Μπορει και τριαντα.
Με 30-32 μια χαρα ειναι. Ειναι και οι δυο μηχανες που σου δινουν μεγαλη ασφαλεια.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#529598
junior gt έγραψε:Και φουσκωτα με πολυ μικροτερο μηκος προσφερουν μεγαλυτερες ανεσεις για υπνο, διαμονη κλπ.
Πολυ ελαφρυτερα απο αντιστοιχα πολυεστερικα, ταχυτερα, με πολυ καλυτερη πλευση για τον ελληνικο κυματισμο, πιο μανιτζεβελα σε θαλασσα και ξηρα.
Προσφατα εκανα μια βολτα με ενα τετοιο γνωστου μου:
http://www.waveboats.gr/index.php?optio ... &Itemid=31
Νομιζω το ιδανικο σκαφος για μενα.
Απλα δεν εχει τους χωρους, την ποιοτητα κατασκευης και την πολυτελεια ενος αντιστοιχου cruiser.
Πραγματικα παει παντου στην Ελλαδα.
Γιατι να εχεις σκαφος 15 μετρων και 200 χιλιαδων και να κανεις ναυτικο camping με τεντες ειναι καπως.
Όταν πούλησα το wave, με πήρε τηλ ενας Λοχίας απο την Κρητη, σε παρακαλω μου λέει αν ειναι οπως στις φωτο, ερχομαι αυριο Πειραιά, βγαλε την αγγελία. ....Πρωι πρωι την επομενη ολα τα λεφτά στην τραπεζα..
Το ίδιο απογευμα μια που ήρθε, βγηκε απο το καραβι, ξεκοτσαρα, το κοτσαραμε στο δικό του κ ξαναμπηκε κ εφυγε..
Ημουν ομως παλαβος... Στην γάστρα του ξυριζοσουν... Μετα απο κάθε βόλτα σαπουνισμα, αυτιά στην μηχανη κλπ..

.
Άβαταρ μέλους
By otso
#529631
junior gt έγραψε:
224v έγραψε:Πουλάει ένας γάλλος που κανει εδώ διακοπές, ενα scorpion, 2006 με 2 σουζουκι και πληρη εξοπλισμό με 300 ώρες λειτουργίας. Η κατασταση ειναι άψογη, βυθό μέτρα κλπ. Απλα πούλησε το σπίτι εδώ και πουλάει και το σκάφος ζητάει 40 χλ. Ποσο λογικό είναι το κόστος....

.



Απο την αλλη με τα μισα λεφτα και λιγο παραπανω παιρνεις κρουιζερ αμερικανικο στα ιδια μετρα που για το Ιονιο ειναι ιδανικο. Αρκει να εχεις να το αφηνεις καπου στο νησι.


Καπετανιε για ριξε καμμια αγγελια ετσι να δουμε αν δεν βαριεσαι
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#529638 https://www.car.gr/12307016-monterey
Μαλιστα τα Monterey ειναι απο τα μερσεντες των κρουιζερς. Τρομερη πλευση, τα πιο βαθια V της κατηγοριας, με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και χωρους. Απλα ολα τα σκαφη αυτης της κατηγοριας ειναι κανα τριαμισαρι, τεσσαρι τοννους, δεν ειναι του βαλε-βγαλε πρεπει να εχεις καπου να το αραζεις μονιμα το Καλοκαιρι πχ Θεολογο :lol: :lol: :lol: ενα μεγαλο χωρο να το αφηνεις το Χειμωνα και δεν ειναι ο,τι καλυτερο απο αποψη πλευσης για τις Ελληνικες θαλασσες πλην ισως Ιονιου.
Επισης το 1.5 λιτρο το μιλι που λεει δεν παιζει με τιποτα τουλαχιστον σε κανονικες συνθηκες. Πρεπει να ειναι μπουνατσα και απνοια, να ειναι αδειο και να πηγαινεις ισα ισα πλαναριστος.
Γενικως ειναι αυτο που λενε: ο σκαφατος χαιρεται τρει φορες το σκαφος του: Μια οταν το αγοραζει και δυο οταν το δινει :lol: :lol:
Στο μεταξυ αμα περασει το Καλοκαιρι και ερθει Οκτωβριος, Νοεμβριος το παιρνεις και με αρκετα λιγοτερα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#529639 Για κάποιον άσχετο τελείως, για ένα τέτοιο όχημα τί κόστη έχουμε μέσα σε ένα έτος;
Ασφάλεια, παρκάρισμα σερβις, κόστος χρήσης και ότι άλλα πάγια
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#529646 Βαλε 2.0-2.5 λιτρα το μιλι βενζινα, 500-1000 συντηρηση αναλογα την ετησια χρηση, 300 ευρω ασφαλεια, 500 παρκινγκ για χειμωνα σε ανοικτη θεση, ελιμενισμο για τους Καλοκαιρινους μηνες εξαρταται απο 0-4000 μπορει και παραπανω αναλογα τη μαρινα, φορος πολυτελειας κανα 1800 το χρονο αλλα το βαζεις σε ακινησια και πληρωνεις για τρεις μηνες το ενα τεταρτο. Βαλε και κανα 300 το χρονο απροβλεπτα, βλαβες ζημιες κλπ.
Και ολα αυτα για εικοσι μερες το χρονο διακοπες, βαλε και 5-6 σαββατοκυριακα. :lol:
Γι'αυτο λενε τα σκαφη αυτα ειναι ειτε για νεους συνταξιουχους (που δεν υπαρχουν πλεον) ειτε για εισοδηματιες. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#529656 Εδιτ: βεβαια πολλοι μαγκες τα νοικιαζουν μια πεντακοσαρα τη μερα καμμια εικοσαρια μερες το χρονο και βγαζουν τα εξοδα του χρονου :lol: :lol: