Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#528386 Το αλάτι είναι για το νερό, αν είναι σκληρό θέλει αν δεν είναι δεν θέλει.

Εγώ είχα κάτι ταμπλετες από τα oggi, η μια παρτίδα μια χαρά και η επόμενη έτσι κι έτσι...

Fairy και finish πλένουν πολύ καλύτερα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#528390
nEK έγραψε:
Y.V έγραψε:Το αλατι ειναι για την αναγεννηση των αφαλατικων κρυσταλλων, ωστε να γινεται παντα αφαλατωση του νερου.


Δηλαδη? :hmmm:
Χρειαζεται παντοτε?


Δεν ξερω καθε ποτε κανει το πλυντηριο αναζωογονηση του αφαλατωτη.
Αν το κανει δηλαδη λιγο σε καθε πλυση ή μετα απο καποιον αριθμο.
Παντως αν εχει τελειωσει το αλατι, βγαζει ενδειξη να προσθεσεις στο δοχειο αλατιου
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#528398 Έπεσε ένα γυάλινο μπωλ πάνω στις κεραμικές εστίες κ τις έσπασε... το μπωλ ανέπαφο. πετάχτηκα αμέσως στο ικέα κ πήρα ακριβώς τις ίδιες 7 χρόνια μετά! 99€.

Τις πέρασα κιόλας το ίδιο απόγευμα. Πιο πολύ με δυσκόλεψε να βγάλω ένα ικέα συρτάρι από το να αλλάξω τις εστίες!


< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
#528417 Υπόψιν ότι τις finish τις βάζουν όλα τα μάρκετ 1+1 ή -40% αρκετά συχνά, οπότε αν πάρεις 2+2 συσκευασίες περνάς καιρό και όχι με μεγάλο κόστος.
Παρόμοια και στα πλυντήρια ρούχων, για τις γνωστές εταιρίες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#528427 Εγώ από day 0 βάζω ταμπλέτα finish + λαμπρυντικό σε ΚΑΘΕ πλύση. Μικροδιαφορές να έχω δει από μοντέλο ταμπλέτας (finish πάντα) σε άλλο (υπάρχουν διάφορα μοντέλα). Και αλατάκι (ειδικό-finish) όταν το ζητήσει.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#528430
Dimitris_P έγραψε:Εγώ από day 0 βάζω ταμπλέτα finish + λαμπρυντικό σε ΚΑΘΕ πλύση. Μικροδιαφορές να έχω δει από μοντέλο ταμπλέτας (finish πάντα) σε άλλο (υπάρχουν διάφορα μοντέλα). Και αλατάκι (ειδικό-finish) όταν το ζητήσει.

Μα ταμπλετα σαπουνιού βαζουμε σε κάθε πλυση, το αλατι και το λαμπριντικο όταν αναβει η ενδειξη…. χρονια τωρα αυτή η διαδικασια υπαρχει στα πλυντήρια πιατων.. Μαλιστα στην αρχικη εγκατασταση πλυση σου δινουν ένα τεστ νερου και νβλεπεις τη σκληροτητα και ρυθμίζεις την αποσκληρυνση μονιμα και αυτό κανονιζει το αλατι ...
Άβαταρ μέλους
By nEK
#528524
Dimitris_P έγραψε:Το αλάτι μπαίνει σε ξεχωριστό δοχείο. Έλεος γιατί κάνετε του κεφαλιού σας και μετά λέτε δεν δουλεύει; RTFM


Εχει δυνατοτητα απενεργοποιησης της ενδειξης ελλειψης λαμπρυντικου και αλατιου. Και επισης αν θυμαμαι καλα αυτο το αναφερει για τον λογο αν χρησημοποιουμε απορρυπαντικο που τα περιεχει. Τωρα αν αναφεροταν μονο στο λαμπρυντικο και οχι και στο αλατι.... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#528526 Το λαμπρυντικο εξαρταται απο το αν εχει ηδη το απορρυπαντικο, το αλατι απο την σκληροτητα του νερου. Προσωπικα δε βαζω τιποτα και ελπιζω για το καλυτερο. :lol: Ξερει κανεις που μπορει να ειναι ο διακοπτης της απενεργοποιησης? Ειναι και εντοιχισμενο γμτ και φοβαμαι μην πρεπει να φτασω απο πισω για να τον βρω...

Επισης, ξερει κανεις πιο ειναι το οριο σκληροτητας που χρειαζεται αλατι? Η ΕΥΔΑΠ Αμστερνταμ λεει πως εχει μαλακο νερο, αλλα την τελευταια φορα που εβαλα εφαγε ενα κιλο αλατι σε 2 βδομαδες και ειπα πως δε θα ασχολουμαι με αυτη τη βλακεια συνεχεια, αλλα απο την αλλη αν το τρωει τοσο γρηγορα, μηπως οντως το χρειαζεται??

Αν βρισκω σταμπες σκουριας στα πηρουνια αλλα και στα πιατα, τι ειναι, λαμπρυντικο, αλατι, ή ταμπλετα?

@τριντεντ: μηπως για καποιο λογο δεν ανοιγει το πορτακι της ταμπλετας οταν πρεπει? Πχ εγω τις προαλλες βρηκα την ταμπλετα μισολιωμενη και τα πιατα απλυτα, αλλα την επομενη φορα επαιξε κανονικα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#528527
Chris έγραψε:Αν βρισκω σταμπες σκουριας στα πηρουνια αλλα και στα πιατα, τι ειναι, λαμπρυντικο, αλατι, ή ταμπλετα?

Σκουριασμένο πλυντήριο...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#528531 Ε δεν παίρνω και όρκο αλλά αν ανοίχτηκε για οποιοδήποτε λόγο και δεν έκλεισε σωστά ....
Άβαταρ μέλους
By Chris
#528533 Όχι παιζει να εχεις δικιο, απλα μαλλον ειναι απο το προηγουμενο σπιτι που το πλυντηριο ηταν οντως ερειπιο :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#528538 Το πλυντηριο δεν κανει αναλυση να δει την σκληροτητα του νερου, ωστε να ρυθμιζει ποσο αλατι χρειαζονται οι κρυσταλοι του αφαλατωτη για την αναζωογονηση.
Εσυ του το δηλωνεις!
Αν ας πουμε εχεις σχετικα μαλακο νερο και εχεις την ρυθμιση του πλυντηριου για πολυ σκληρο, θα σου τρωει τακτικα και αχρειαστα το αλατι.
Ενδεικτικα, το δικο μας ζηταει αλατι περιπου καθε τετραμηνο. (Πληροφορια αποκτηθεισα μολις τωρα απ τη συζυγο γιατι εγω δεν ασχολουμαι με τα των πλυντηριων και τ αλατια τους :lol: )
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#528543 υπάρχουν ταμπλέτες 3-σε-1 (απορρυπαντικό+λαμπρυντικό+αποσκληρυντικό) που καθιστούν την πλήρωση αλατιού και λαμπρυντικού περιττή.
είναι όμως ακριβότερες.

έχω συστηματικά παρατηρήσει ότι τα μαχαίρια βγαίνουν με στίγματα σκουριάς στη λεπίδα, σε περιοχές με σκληρό νερό και παρά τις διάφορες ταμπλέτες και τις διάφορες ρυθμίσεις στον αποσκληρυντή του πληντυρίου.

Πιθανότατα γιατί το κράμα δεν είναι ανοξείδωτο 316 αλλά 304 σε συνδυασμό με το ότι το μέταλλο είναι πολύ λεπτό σε σχέση με ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#528636 διαβαστε το μανουαλ, τα λεει ολα αυτα για τις ρυθμισεις και εχει και χαρτακι που κανεις τεστ το νερο για την σκληροτητα...και ρυθμιζεις αναλογα, προσφατα εβαλα ενα "Πιτσος" στο εξοχικο και φρεσκαρισα τις γνωσεις για αυτα τα θεματα,,,
Αλλο λεκεδες και αλλο σκουριες... Το λαμπριντικο για τους λεκεδες... για τις σκουριες το ιδιο το μαχαιρι θα φταιει..