Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#524299 Η μηχανή είναι φυσιολογικό να κουνιέται. Όλες οι μηχανές κουνιόνται ολόκληρες αν βάλεις κόντρα με λοστό, γιατί έχουν κάποια ελαστικότητα στις βάσεις τους.
Εμένα μου φαίνεται απίθανο να μπορεί κάποιος να βγαλει συμπέρασμα για τέτοια βλάβη με λοστό και κούνημα. Εγώ το Α συνεργείο δεν θα εμπιστευόμουν.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#524317 H μέτρηση πρέπει να γίνει με το όργανο επάνω στη μηχανή και όχι το όργανο επάνω σε κάποιο σημείο του πλαισίου όπου προφανώς και δεν είναι σωστό αφού η κίνηση του κινητήρα στις βάσεις δεν επιτρέπει μετρήσεις.

΄Ένα όργανο με μαγνητική βάση μπορεί να στερωθεί είτε στο κάρτερ αν είναι μεταλλικό είτε στο μπλόκ αν είναι μαντεμένιο, το θέμα δεν είναι τεχνικό αλλά θέμα μεροκάματου, δυστυχώς τα συνεργεία μας ( όχι όλα προς θεού αλλά τα περισσότερα ) θέλουν ο πελάτης να περνάει από έξω κάθε μήνα να τους πετάει ένα ποσό και να φεύγει χωρίς να τους ενοχλεί περαιτέρω. :lol:

Χωρίς φόβο και πάθος θα πω ότι τα τεχνικά επαγγέλματα είναι γεμάτα από επιεικώς άσχετους, άτεχνους, αμόρφωτους γύρω από το επάγγελμα τους, αδιάφορους μέσα στη ρουτίνα τους και άτομα της αρπαχτής που δεν σέβονται τα χρήματα που ζητάνε, όλοι θεωρούν ότι τους άξιζε κάτι καλύτερο στη ζωή, ότι τους έχει αδικήσει η πουτάνα η κοινωνία και είναι πολλοί που θεωρούν ότι πρέπει να τιμωρήσουν τον πελάτη που είναι σε καλύτερη κοινωνική και οικονομική κατάσταση από αυτούς, αυτό είναι κατάντια και είναι ένα μέρος του συνολικά γενικότερου Ελληνικού προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#524333
Anonymous Founder έγραψε:Η μηχανή είναι φυσιολογικό να κουνιέται. Όλες οι μηχανές κουνιόνται ολόκληρες αν βάλεις κόντρα με λοστό, γιατί έχουν κάποια ελαστικότητα στις βάσεις τους.
Εμένα μου φαίνεται απίθανο να μπορεί κάποιος να βγαλει συμπέρασμα για τέτοια βλάβη με λοστό και κούνημα. Εγώ το Α συνεργείο δεν θα εμπιστευόμουν.


Με το λοστό όντως τσεκάρεις τις βάσεις, αυτό εννοεί (ελπίζω δλδ, γιατι αν ο μάστορας ετσι νομιζει οτι τσέκαρε τζογους στον στροφαλο :tomato: )
Άβαταρ μέλους
By gsmave
#524643 Sorry για την επιμονή από μέρους μου, αλλά προφανώς έχω πολύ βασανιστεί με το θέμα.. αυτό που είδα εγώ ως μετακίνηση σίγουρα δεν ήταν της τάξης των δεκάτων. Σε συνδυασμό και με τα άλλα (21 quadra ευχαριστώ για την τεχνική ανάλυση) και του γεγονότος ότι ο έλεγχος της αξιοπιστίας (για τη συγκεκριμένη ''βλάβη'') από μέρους μου είναι περίπου μηδενικός, θα επιθυμούσα (έστω και σε pm αν θεωρείται διαφήμιση) η υπόδειξη κάποιου ''σωστού'' επαγγελματία για επαλήθευση ή να πάρω τη στατιστική και να δεχθώ την άποψη της πλειοψηφίας ότι δεν υπάρχει αυτή η βλάβη (και να με τρώσει το σαράκι οκ, αλλά άμα πάρω και τη μηχανή στο χέρι?)
Άβαταρ μέλους
By 224v
#526498 εχθες εξω από το σπιτι στο νησι ακουω ένα αγκομαχητο που κατεληξε σε σβησιμο της μηχανης σαν να ξεψυχουσε.. πρ..πρ.. και τερμα!!!, βγινω εξω και βλεπω ένα μερσεντές (τι αλλο :twisted: ) 200 Ε του 89 περιπου.. με αθλια εμφανιση και χρωμα βυσσινι. πλησιάζω να δω αν μπορω να βοηθησω, ο οδηγος συνομήλικος περιπου που εχει κοπαδια κατσικια και λοιπα ζωντανα όπως μου ειπε..!!! ανοιγουμε καπο, φυσικα αθλιο από καθαριωτητα κ.λ.π. νερα λαδια ενταξει αλλα ο χωρος μεσα στη μπιχλα!!!. μπαινω στο καθισμα του οδηγου και μιζαρω, μετα από μερικα βηξίματα πηρε μπρος και με αλεπαλληλα γκαζοματα και νεκρη φυσικα ανεβαει μεχρι 5.000 στροφες χωρις διαμαρτυρια… όμως μολις εβαζα ταχυτητα για να ξεκινησει χωρις πατιναρίσματα και αλλα κολπα δεν ειχε ροπη μαλλον να ξεκινησει και εσβυνε…..τελικα το αφησε ο ανθρωπος εκει και θα εφερνε λεει μηχανικο που ούτως η αλλως δεν εμπιστευοτανε αλλα δεν εχει άλλη επιλογή!!!! Όλα αυτά τα επαθε σε ανηφορικο κομματι… (εκει που αφηνω το δικο σε κατηφορα λογω ματαριας!!! η οποια δεν εκανε αλλα κολπα μεχρι στιγμης…
Τι να φταιει αραγε μπουζι η μπουζοκαλλοδιο?? ανεβαζε ομαλα λκαι χωρις θορουβους παράξενους τις στροφες, αλλα μετα τζιφος!!!!
Άβαταρ μέλους
By 224v
#528899 Τελικά αφού ήρθαν 2 3 μηχανικοί έφταιγε η αντλία καυσίμου... Αντί για 5.5 μπαρ σήκωνε μονο 3 και έτσι ψοφαγε μόλις έβαζε ταχύτητα..

.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#531830 Σπάω.το κεφάλι μου να βρω γιατί δεν μπορώ να βγάλω τον κοτσαδορο.
Τον τοποθέτησε εμπρός μου ο dealer με δύο κινήσεις.
Κάνω τις αντιστροφες αλλά δε ΒγαίνειΕικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#531930 Χώρισμα του πορτ-μπαγκάζ; Το μεγάλο κομμάτι πρέπει να θηλυκωνει κάπου στα δύο σημεία, έχει και βέλκρο στο κέντρο του;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#532074
KiloMeater έγραψε:Δεν έχω.καταλάβει ακόμα, θα τό βρω..
Τελικά ο κοτσαδορος βγαίνει τόσο εύκολα.. Ένιωσα χαζός :-( Εικόνα

kilomeater με γειά!

αυτό κοτσαδόρος είναι ? :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#538679 Που μπορώ να βρω πίνακες με πάχος ανα στρώση βαφής και prime για bmw ?

Ιδανικά θα με ενδιέφερε το πάχος ανα στρώση στο καπό και στις υπόλοιπες λαμαρίνες
Άβαταρ μέλους
By opc
#539653 Θέλω να αλλάξω μπαταρία στο αμάξι. Μου έχει ξεμείνει μια Bosch L5005 https://autobosch.gr/el/41-mpa...5-deep ... 7XMhKW_w0M
Μπορώ? Η Bosch λέει όχι και πως πρέπει να πάω σε s4005 ή s5005
https://autobosch.gr/el/41-mpa...v-63ah ... 7XLl6W_w0M
Η L5005 είναι deep cucle και την είχα σε βάρκα που δεν υπάρχει πια.




.