Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#543756 Πολύ ενδιαφέρουσες δοκιμές του EuroNCAP σχετικά με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.
Γιατί το αυτοκίνητο που αγοράσαμε, μπορεί να έχει αυτόματο cruise control, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζαμε τα όρια του.

Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#543762 Εξαιρετικό, μπράβο που το μοιράστηκες

Δείτε το και όσοι θεωρείτε αυτα τα εξτρά συστήματά πεταμένα λεφτά που καλύτερα να πηγαίνουμε σε άλογα κτλ . Μια φορά που θα σε γλυτώσουν αξίζουν .
Ναι έχουνε όρια και κάποιες φορές μπορεί να μη αντιμετωπίσουν την κατάσταση αλλά αυτό δεν αναιρεί την αξία τους για τις υπόλοιπες .
Δεν υποκαθιστο6ν τον οδηγό αλλά ειναι πάντα εκεί, μέρα και νύχτα, είτε πας χαλαρός και ξεκούραστος βόλτα είτε γυρνάς κουρασμένος απο τη δουλεια σου .

Με εντυπωσίασε προσφατα μια φάση σχετική, κοντά στο σπιτι σε σημείο που το ξέρω και ειναι χαλαρό όποτε πας απο συνήθεια , διασταύρωση φτάνουμε φανάρι μπροστά μου ενα βανάκι, παλλόμενο πράσινο επιταχύνουμε να περάσουμε πριν πέσει πορτοκαλί και μετά κόκκινο . Περνάμε το φανάρι και στο καπάκι ο εμπρός πλακώνεται στα φρένα για κάποιο μικρό μπλοκάρισμα που είχε εμπρός και εγώ δεν μπορούσα να δω .... σχετικά απότομο φρενάρισμα εγώ απο πίσω, όλα οκ,,, δεν κινδυνέψαμε αλλά ηταν έντονο.
Λοιπόν αρχίσανε τα λαμπάκια και τα alert ηχητικά ακριβώς τη στιγμή που ήμουνα έτοιμος να πατήσω φρένο .... το θυμαμαι πολυ έντονα γιατι την στιγμή ακριβώς που τινάζεται η προσοχή σου και λες wtf συμβαίνει στο δρόμο, θυμαμαι να συμβαίνει και μεσα στο αυτοκίνητο κάτι έντονα ασυνηθιστο.....
που σημαίνει οτι την κατάλαβε την κατάσταση εγκαίρως , και πιστεύω αν για κάποιο λόγο καθυστερούσα λίγο , θα έμπαινε σε λειτουργεία μόνο του

Βλέπω το DS7 εχει το ίδια Interface με το πεζω
Άβαταρ μέλους
By 224v
#570485 Ακουσα με ενδιαφερον τις 2 εκπομπες "Στα Ακρα" της Φλεσσα στην ΕΡΤ με θεμα τον Δασκαλακη, καθηγητης στο ΜΙΤ ειδικευμένο στην Τεχνητη Νοημοσυνη, ανεφερε και για τα αυτονομα οχήματα και την εξεληξη τους. Αξιζει να την βαλετε και να την δειτε ώστε να ξερετε που παει το πραγμα και τι προβλήματα πρεπει να λυσει ώστε η αυτονομια στα οχήματα να είναι ασφαλης.

Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#591169 Οκ, με λίγο οδήγηση στην Αθήνα κατάλαβα γιατί βγάζετε off η το θεωρείτε άχρηστο το lane assist
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#591254
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#591268 Κάποια πράγματα δεν τα προσέχεις πάρα μόνο ως delta.
Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με τις διαγραμμίσεις , την ορθότητα, την ένταση, τη συνέπεια, δεν υπήρχε λόγος και ούτε με είχε προβληματίσει ποτέ.
Το κατάλαβα τώρα που το lane assist παλαβωσε και ειτε δε διάβαζε στην καλύτερη, είτε κάτι μισό σβησμένες το στέλνουν στη μπαριερα.

Ότι πρέπει για δοκιμές της Τέσλα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#591309 Μαλλον συνηθισε να τα κανει το αυτοκινητο απο μονο του και του κακοφαινεται τωρα.
Κατι το οποιο ειναι κακο, γιατι το συστημα μπορει να αστοχησει και η προσοχη του οδηγου μπορει να ειναι αλλου με μη ωραιες συνεπειες.