Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#522874
diplomat έγραψε:Οι μπουγατσομάχοι ουρούκ-χάι συνεχίζουν να ξεφτυλίζουν το ανθρώπινο είδος εβδομάδα την εβδομάδα. Δυσωδία και αναγούλα.

Η επίθεση έρχεται δύο εβδομάδες μετά την ίδια επίθεση με μπογιές στο μνημείο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κάτι που αναφέρθηκε ελάχιστα στα κανάλια, ενώ έχει ξανασυμβεί και τον Ιανουάριο:
https://racistcrimeswatch.wordpress.com ... /21/1-488/

EDDIE_147 έγραψε:Τώρα να πούμε γιατί οι Νορβηγοί έχουν παράδοση στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων.
Ή κάτι εξίσου άσχετο.


Μέχρι τώρα ο μόνος που πετάει άσχετα με το θέμα και τη μπάλα σε LEO είσαι εσύ...

Εικόνα

Το νόημα του markvag είναι ότι απ'όπου κι αν προήρθε ο plutos (είτε oil & gas, είτε έφτιαξαν 10 start-up που εξελίχθηκαν σε νέες Nokia, είτε τα βρήκαν πίσω από το καναπέ ή τους τα έδωσε ο Σώρρας), στη Νορβηγία το μοίρασαν δίκαια και με πρόβλεψη για το μέλλον. Ενώ το μερτικό των απέναντι γειτόνων (εδώ), η Thatcher το σπατάλησε σε φοροαπαλλαγές στα υψηλά εισοδήματα και στις επιχειρήσεις και τελικά έμεινε μια τρύπα στο νερό από υποδομές κλπ πράγματα χρήσιμα στη κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#522877 zorz που ακριβώς είναι το εκτός θέματος σε αυτό που πόσταρε ο Μαρκοβάγγος;
Περιμένω μια απάντηση ή gif με χαρταετό.

@drifter
Η σύγκριση που έκανα ήταν με το Κατσαπλιαδιστάν.
Κατ' αναλογία νομίζω είναι πιο σωστή απ' ότι με τις ΗΠΑ που είναι αρκετά διαφορετική περίπτωση.

Η ιδιοκτησία από τις πολυεθνικές δεν νομίζω ότι είναι εξ' ορισμού τζιζ.
Αν η συμφωνία είναι καλή τότε ωφελείται και η οικονομία της χώρας.
Αν είναι κακή τότε πούλα και το νερό α λα Βολιβία.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#522879
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, ακριβώς το ίδιο είναι η επενδύσεις στην ΒΡ με την Statoil.
:dizzy:


Ε δοκίμασε να αγοράσεις Aramco τότε :lol:
hint , δεν μπορείς , πάνε όλα στην τσέπη του κράτους και του βασιλιά.

Τουλάχιστον οι "κακές πολυεθνικές" σου επιτρέπουν να γλύψεις κάνα κοκαλάκι.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#522880 Και τα πετρελαια της Σαουδικης Αραβιας, (25 εκατ πληθυσμος εκταση σαν την Ευρωπη περιπου) ανηκουν τοσ κρατος, Petromin, και τα διαχειριζεται πουλωντας με διακρατικες συμφωνιες.. (οτι επενδυσεις στις υποδομες εχουν γινει ειναι απο αυτα τα λεφτα (12 εκτ βαρελια την ημερα max...).
Το οτι τα μελη της βασ. οικογενειας παιρνουν τρελλα επιδοματα και εχουν προσβαση στον πλουτο ευκολα ειναι δεδομενο. Επιδοματα διδονταν και στον απλο πολιτη για τα μελη της οικογενειαςτου και δανεια για τα σπιτια κ.λ.π.
Εαν δεν ειχαν το παπαδαριο εκει θα ηταν πολυ καλυτερα απο κοινωνικη ζωη... Οι δρομοι, οι επικοινωνιες η υγεια και η μορφωση εχει φτασει σε καθε γωνια.... της ερημου... Ειναι θεμα κυβερνησης αυτες οι παροχες.... Εποχες 80 ερχοτανε καθημερινα ενα 747 καργκο απο Ιταλια με τροφη για τα παιδια των σχολειων που ηταν ειδικα μελετημενη για τις αναγκες των παιδιων στην Ερημο, (προφανως απο αυτο το συμβολειο καποιοι εβγαζαν μεσιτεις,αλλα τα παιδια ειχαν τροφη σωστη) Εχουν παρα πολλα εισοδημτα απο τον μαυρο χρυσο και μπορουν, οπως και οιι Νορβηγοι που εχουν μικρο κρατος και λαο, με πολλα εισοδηματα....
Αλλες χωρες του ΟΠΕΚ ομως δεν τα καταφερνουν αναλογα, παλι θεμα κυβερνησης και διαφθορας...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#522882 After the Kingdom purchased Aramco from the americans, Petromin and most of its industrial developments were infused into it. The current , remaining portion of Petromin was a joint venture between Mobil (29% stake) and Aramco (71% stake), until it was purchased by the Dabbagh Hinduja alliance for 200 million USD in 2007.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#522887
mousatos έγραψε:After the Kingdom purchased Aramco from the americans, Petromin and most of its industrial developments were infused into it. The current , remaining portion of Petromin was a joint venture between Mobil (29% stake) and Aramco (71% stake), until it was purchased by the Dabbagh Hinduja alliance for 200 million USD in 2007.


Το πως πραγματικα ειναι ενωμενες οι εταιριες εκει δεν το ξερει κανενας...πραγματικα, Φταξανε την SABIC (Joint venture Mobil Aramco) καποια στιγμη το 85 και κανει τα πετροχημικα sτη Βιομηχανικη ζωνη του Jubail στο Περsικο κολπο. Με την εταιρια που θα φτιαχναμε σιδηροδρομικη γραμμη μεσα στα πηγαδια τους παντως με την ARAMCO μιλαγαμε εμεις και η εταιρια του τραινου (SAR την ελεγαν). Απλα νοιωθεις ποιος εχει το πανω χερι εκει αναλογα με το πως απανταει στα επισημα γραμματα μεταξυ των δημοσιων υπηρεσιων.. Η SAR ειχε γραμμα απο τον Βασιλια για να κανει την γραμμη του τραινου και η Petromin την ¨εγραφε¨για να μην την κανει...επειδη επρεπε να δωσει τις συντεταγμενες των πηγαδιων αντλησης του πετρελαιου..
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#522903 Τι τους επιασε με τα συνορα Ελλαδας και Αλβανιας;
Και ποια συνορα εννοουν, τα χερσαια;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#522907 Μπά , στην ΑΟΖ κολλάει το πράμα. Οι Αλβανοί θέλουν 6 μίλια ( σιγοντάρουν οι Τούρκοι από πίσω) εμείς 12 .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#522908
kubiak έγραψε:Τι τους επιασε με τα συνορα Ελλαδας και Αλβανιας;
Και ποια συνορα εννοουν, τα χερσαια;

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthr ... efkrinisis
Η προδοτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα παραδώσει μισή χώρα! :svivhaha:
Ευτυχώς κάποιοι αγρυπνούν:

Την ίδια ώρα, από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.


Από το ίδιο άρθρο:
Μια περίεργη δήλωση του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Γιοχάνες Χαν είδε το φως της δημοσιότητας. Ο επίτροπος αναφέρθηκε σε «αναδιάρθρωση των συνόρων» Ελλάδας και Αλβανίας, με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σπεύδει πάντως να δώσει διευκρινίσεις για το ζήτημα.

«Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν στις δηλώσεις του, που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.


Αλλά κατόπιν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας, επισήμανε από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κληθείς να διευκρινίσει το θέμα με τις δηλώσεις του επιτρόπου στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.


Προφανώς λοιπόν μιλάμε για την ΑΟΖ και τίποτε άλλο σε επίπεδο συνόρων. Φυσικά, οι Αλβανοί θα εγείρουν και το θέμα Τσάμηδων και Τσαμουριάς, που οι δικοί μας δεν το αποδέχονται (αν κι ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι...).
Λογικά κι εκεί θα επικρατήσει το δίκαιο του ισχυρού, οι Αλβανοί θα υποχρεωθούν να ξεχάσουν τους Τσάμηδες (εξάλλου μερικές χιλιάδες αφορά το ζήτημα και ειδικά αυτό των περιουσιών) και όλα καλά. Για την ΑΟΖ, ίσως είναι πιο δύσκολο το θέμα.

Όπως και να 'χει, δεν τίθεται θέμα χερσαίων συνόρων και ειδικά οι Αλβανοί δεν είναι λακαμάδες να ανοίξουν τέτοιο θέμα επισήμως.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#522914 Παντως πριν κανα μηνα διαβαζα δηλωσεις του Μπερισα που εφρυττε καταγγελοντας οτι ξεπουλιεται η εδαφικη ακεραιοτητα της Αλβανιας απο την κυβερνηση Ραμα, κανοντας εδαφικες παραχωρησεις στην Ελλαδα ... :s_dunno

Τωρα ο Χαν. :hmmm:

Καποιος θελει να καψει εκ των προτερων την οποια συμφωνια...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#522949
EDDIE_147 έγραψε:Μαρκοβάγγο τα λεφτά πως τα βρήκανε;


Έπεσαν από τον ουρανό! :s_wink


dimik έγραψε:
Φορολογία;


Στον θεό... δεν είδα να ενοχλούνται πολύ όμως... :hmmm: :innocent:



mousatos έγραψε:
Εκεί φαίνεται το πετρέλαιο ανήκει όντως στη Νορβηγική κοινωνία( Statoil-Equinor) και όχι σε ένα μάτσο μoυνόπανα.


Statoil-Equinor
Owner
Government of Norway (67%)
Government Pension Fund of Norway (3%)
GEK Terna (1%)
Others (29%) -- μπορείτε να αγοράσετε κι εσείς μετοχές , δίνει και καλούτσικο μέρισμα 3.3%


Όχι, δεν ξέρουν τι κάνουν! Πως είναι δυνατόν το κράτος να διαχειριστεί τέτοια πράγματα;;; :lipsealed: Μπουρδέλο θα τα κάνει όλα! Ας έρθουν εδώ να μάθουν!



Zorz έγραψε:Το νόημα του markvag είναι ότι απ'όπου κι αν προήρθε ο plutos (είτε oil & gas, είτε έφτιαξαν 10 start-up που εξελίχθηκαν σε νέες Nokia, είτε τα βρήκαν πίσω από το καναπέ ή τους τα έδωσε ο Σώρρας), στη Νορβηγία το μοίρασαν δίκαια και με πρόβλεψη για το μέλλον. Ενώ το μερτικό των απέναντι γειτόνων (εδώ), η Thatcher το σπατάλησε σε φοροαπαλλαγές στα υψηλά εισοδήματα και στις επιχειρήσεις και τελικά έμεινε μια τρύπα στο νερό από υποδομές κλπ πράγματα χρήσιμα στη κοινωνία.



Κομμουνιστής κι εσύ;;; :( :s_sorry
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#522953 Κι εμείς τους πόρους μας τους μοιράσαμε δίκαια.
Ένα διορισμό το πράσινο ΠΑΣΟΚ, ένα διορισμό το μπλε ΠΑΣΟΚ.

markvag έγραψε:Πως είναι δυνατόν το κράτος να διαχειριστεί τέτοια πράγματα;;;


Το Νορβηγικό.
Το Ελληνικό βλ. παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#522956 Δηλαδή φίλες μου πρέπει να πάει στο 2η-3η σελίδα για να πάρετε γραμμή ότι το "μουνό-πανα" είχε τη σημειολογία του ΠΑΣΟΚ και της ρεμούλας;
10 χρόνια και ακόμα κρεμούλα πρέπει να σας τα κάνουν. :(