Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#522885 Το συνταγμα θα το αλλαξουν γιατι περιεχει αλυτρωτικες διεκδικησεις... που εαν θελουν Ευρωπη δεν πρεπει να τις εχουν, δεν τους υποχρεωσμε εμεις. Η επιυθυμια τους για την ΕΕ τους κανει να το κανουν... Και καλα κανου φυσικα γιατι τι στο διαολο ΕΕ θα ειχαμε αν υπηρχαν διεκδηκισεις εδαφων απο τα μελη... Αφου θελουν ΕΕ τοτε παυουν να ζητανε εδαφη... τοσο απλο.. και δικαιο θα ελεγα..

Μα και ο αρχιεπισκοπος μας ειναι Αρβανιτης (Λιαπης το επιθετο του) εξω απο την Πυλο υπαρχουν παραλιες με καταληξη σε οβα.. = σλαυικη ονομασια
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#522894
224v έγραψε:Το συνταγμα θα το αλλαξουν γιατι περιεχει αλυτρωτικες διεκδικησεις... που εαν θελουν Ευρωπη δεν πρεπει να τις εχουν, δεν τους υποχρεωσμε εμεις. Η επιυθυμια τους για την ΕΕ τους κανει να το κανουν... Και καλα κανου φυσικα γιατι τι στο διαολο ΕΕ θα ειχαμε αν υπηρχαν διεκδηκισεις εδαφων απο τα μελη... Αφου θελουν ΕΕ τοτε παυουν να ζητανε εδαφη... τοσο απλο.. και δικαιο θα ελεγα..

Μα και ο αρχιεπισκοπος μας ειναι Αρβανιτης (Λιαπης το επιθετο του) εξω απο την Πυλο υπαρχουν παραλιες με καταληξη σε οβα.. = σλαυικη ονομασια

Έχεις διαβάσει το Σύνταγμά τους και λες για αλυτρωτικές διεκδικήσεις; :hmmm:
Αν όχι, υπάρχει εδώ:
http://www.wipo.int/edocs/lexdocs/laws/ ... k014en.pdf

AMENDMENT I
1. The Republic of Macedonia has no territorial pretensions towards any neighboring state.
2. The borders of the Republic of Macedonia can only be changed in accordance with the
Constitution and on the p

(Σελίδα 22)
Εμένα μου φαίνεται πως με αρκετή σαφήνεια λένε πως ΔΕΝ διεκδικούν τίποτε και από καμία άλλη χώρα.

Παρακάτω, ξαναβάζω την συμφωνία που θεωρώ πως οποιοσδήποτε θέλει να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα, πρέπει να την διαβάσει:
http://www.ekathimerini.com/resources/a ... liko-1.pdf
Εικόνα
(Σελίδα 6)
Είναι σαφές πως οι αλλαγές αφορούν την ονομασία και την ορολογία, και δεν μιλούν για αλυτρωτισμούς. Είναι σαφές επίσης πως το παρόν Σύνταγμα της FYROM, ξεκαθαρίζει πως δεν εποφθαλμιά τα εδάφη των γειτόνων.

Τα παραθέτω για να μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, ΑΦΟΥ διαβάσει τις πηγές και το τι έγινε και όχι από αυτά που διαδίδονται εδώ και εκεί.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By 224v
#522912 Τι θα αλλαξουν στο Συνταγμα τους λοιπον?? και θα κανουν και δημοψηφισμα μεχρι τον ερχομενο Γεναρη??
Το Νο 2 τι εννοει οταν λεει can only be changed in accordance with...??
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#522913 Το τι θ'αλλάξουν, το λέει η φωτογραφία που παρέθεσα για να σε βγάλω από τον κόπο να το διαβάσεις: το όνομα και την ορολογία που υπάρχει, για να συμφωνεί με αυτή της συμφωνίας.
Δεν λέει πουθενά για αλυτρωτισμούς, γιατί οι αλυτρωτισμοί ΔΕΝ υπάρχουν. Το Σύνταγμα της FYROM εκεί είναι, και μπορείς να το διαβάσεις και μόνος σου.

Ξαναλέω, κυκλοφορεί ΠΟΛΛΗ παραπληροφόρηση στην Ελλάδα η οποία φτάνει μέχρι και τα κόμματα. Η συμφωνία από αυτά που μπορώ να καταλάβω, είναι μια χαρά. Δείτε και ποιοι αντιδρούν: οι φανατικοί ένθεν κακείθεν.
Αυτό δείχνει πως οι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, έκαναν καλή δουλειά (αυτά να τα βλέπει ο... Βαρουφάκης! :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By rafi
#522939 Τι να λεμε τωρα; Αφου το ειπε ο σκαει, θελουν τη θαλασσα μας. Θες να διαβασουμε και ολοκληρο συνταγμα; Στα ξενα κιολας..Εδω με το ζορι μπορουμε να διαβασουμε Δημουλιδα.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#522945 Και σε συνέχεια των παραπάνω...

ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ:
ΝΑΤΟ : Καλούμε την ΠΓΔΜ σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Σε δηλώσεις του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, χαιρέτισε την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες

http://www.in.gr/2018/07/11/politics/di ... mateyseis/
:omg: :protest: :s_omg

Σκάνδαλο! Ντροπή! :s_omg :s_shout

Αν διαβάσουμε βέβαια λίιιιιιγοοοοο παραμέσα:
Επίσημη πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων απηύθυνε το ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας πως η ένταξη των Σκοπίων στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να λυθεί οριστικά το ζήτημα της ονομασίας.

Σε δηλώσεις του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, χαιρέτισε την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες.

Όπως πρόσθεσε, η ένταξη της ΠΓΔΜ θα ολοκληρωθεί με το νέο της όνομα εφόσον κυρωθεί και εφαρμοστεί η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων. «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το λαό της ΠΓΔΜ και είναι δική τους η απόφαση» δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι ξεκινούν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, αλλά χρειάζεται η ολοκλήρωση όλων των εθνικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του συντάγματος της χώρας, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας.


Με ΑΠΟΛΥΤΗ σαφήνεια λοιπόν λέει το ΝΑΤΟ: Πρώτα κάνετε Ό,ΤΙ συμφωνήσατε, και μετά ελάτε.
Τόσο απλά.
:whistlink:

Το τι λένε τώρα διάφοροι, είναι ασήμαντο. Όποιος έχει ματάκια και ξέρει ανάγνωση, διαβάζει. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By markvag
#522947
Anonymous Founder έγραψε:Το τι λένε τώρα διάφοροι, είναι ασήμαντο. Όποιος έχει ματάκια και ξέρει ανάγνωση, διαβάζει. :s_yes


Ναι, αλλά αν σε 3.987 χρόνια οι λέξεις αυτές σημαίνουν κάτι διαφορετικό και περάσει ο ανάδρομος Ερμής μπροστά από τον υδροχόο και επιπλέον κερδίσει και τη γιουροβυζιόν η Ουγκάντα, τότε θα μπορεί να ερμηνευτεί αυτό ως παραχώρηση της Γαύδου και των Αντίπαξων και κλάφτα Χαράλαμπε μετά! :protest: Άντε να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα που υπέγραψαν οι αναρχοκομμουνισταί! :protest:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#522948 https://www.huffingtonpost.gr/entry/apo ... 036ea41455
Τώρα είδα πως η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ λένε κυκλοφορούν τις ίδιες ανοησίες, που διαψεύδονται από το ίδιο το ΝΑΤΟ! :s_rofl
Η αντιπολίτευση βάζει ήδη στο κάδρο και τους τρεις Έλληνες πολιτικούς που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο των Βρυξελλών - Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο - στους οποίους χρεώνει οτι βάζουν από κοινού την υπογραφή τους στην πρόσκληση που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ προς τα Σκόπια για την ένταξή τους στην Συμμαχία.

Στελέχη της ΝΔ μάλιστα, κάνουν λόγο για κατάφορη παραβίαση της ομόφωνης απόφασης του Βουκουρεστίου που έλεγε «πρώτα λύση και μετά πρόσκληση ένταξης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εγκαταλείπει το μόνο διαπραγματευτικό όπλο που απέκτησε η χώρα το 2008.


Νταξ, τα γνωστά... :s_bye
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#522994 Σημειώσεις:

1. Τελικά, τα ονόματα λένε ή δεν λένε κάτι; Οι ίδιοι που αρνούνταν και την πιθανότητα ελληνικής ρίζας (κατά 1/2 ή 1/4) για τον Καστριώτη, τώρα έχουν γράψει για Σλάβους στην Πελοπόννησο λόγω ονομάτων περιοχών (που άλλαζαν με διατάγματα) , έστω κι αν η επιστήμη έχει την αντίθετη άποψη. Αναφέρομαι σε επιστήμη, όχι Ιστορία, που απλά εξηγεί, χωρίς νούμερα, πειράματα κτλ.

2. Το αν η συμφωνία είναι επωφελής ή όχι θα το δούμε στο μέλλον. Σήμερα, οι πόλεμοι δεν γίνονται απαραίτητα με όπλα, αλλά γίνονται πιο εύκολα με ΜΚΟ, πορτοκαλί επαναστάσεις κτλ. Σκοπίμως δεν το αναφέρει κανείς αυτό. Προφανώς και στο άμεσο μέλλον δεν μας απειλούν τα Σκόπια, αλλά ποιος λέει ότι δεν θα οργανώσουν εξωτερικοί παράγοντες αποσταθεροποίηση στην περιοχή με σκοπό Μακεδονία, Θράκη κτλ;

3. Αυτό το κομμάτι είναι σωστά μεταφρασμένο;
Εμείς έχουμε άλλα θέματα ταυτότητας, δεν είμαστε κομμάτι της ελληνιστικής ιστορίας της Μακεδονίας. Εμείς διαφέρουμε με τη δική μας ιδιαιτερότητα, τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, η οποία μπορεί μόνο να είναι συμπληρωματική και δεν αναιρεί κανέναν από τους άλλους πολιτισμούς.

Υπάρχει αναφορά σε ελληνιστική Μακεδονία, δηλαδή ΜΕΤΆ τον Μ Αλέξανδρο. Πριν τι συμβαίνει; Μήπως μας βγουν, όπως στο παρελθόν, ως μόνιμοι κάτοικοι με ηγεσία ελληνική, και πάλι ο Αλέξανδρος δικός τους;

4. Στο παρελθόν, αν θυμάστε καλά (δεν σας βολεύει να θυμάστε), στο προηγούμενο forum, πολλοί αρνούνταν την ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα (εντός ΑΟΖ δηλαδή) και τώρα όλοι κάνουν πως ήξεραν. Τρίχες... Οι περισσότεροι τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις και είναι οι ίδιοι που δεν ψήφισαν ποτέ ΠΑΣΟΚ, μετά ΝΔ, τώρα ΣΥΡΙΖΑ κτλ. Τί θα γίνει αν στο μέλλον ξεκινήσουν προβλήματα όπως αυτά που περιγράφω παραπάνω; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Θα γράψει ο Χ χρήστης ότι η συμφωνία ήταν λανθασμένη ή θα αρχίσουμε τα κόλπα της μορφής: ο αστάθμητος παράγοντας, η συγκυρία κτλ, όπως με τους υδρογονάνθρακες;

Μπορώ να γράψω κι άλλα, αλλά δεν έχει νόημα. Το καταλάβατε τι θέλω να πω...

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#522996 Προφανώς και δεν έχει νόημα, όπως δεν έχει νόημα και τίποτα από αυτά που γράφεις. Είναι άνευ νοήματος, δηλαδή ανοησίες. Το θλιβερό είναι ότι κατά δήλωσή σου μπαίνεις σε τάξη και έχεις και διδακτορικό, ενώ έχεις τόσο κεφαλαιώδη άγνοια περί επιστημονικής τεκμηρίωσης και λογικής σκέψης.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#522997
Corto Maltese έγραψε:Προφανώς και δεν έχει νόημα, όπως δεν έχει νόημα και τίποτα από αυτά που γράφεις. Είναι άνευ νοήματος, δηλαδή ανοησίες. Το θλιβερό είναι ότι κατά δήλωσή σου μπαίνεις σε τάξη και έχεις και διδακτορικό, ενώ έχεις τόσο κεφαλαιώδη άγνοια περί επιστημονικής τεκμηρίωσης και λογικής σκέψης.


Επιστημονική τεκμηρίωση περί Σλάβων στην Πελοπόννησο, λοιπόν.

Νέα μελέτη DNA καταρρίπτει τη θεωρία του Φαλμεράυερ για την καταγωγή των σύγχρονων Ελλήνων

Ούτε θεωρίες, ούτε απόψεις, απλά δεδομένα και καθαρή επιστήμη. Απάντηση σε αυτό το post μόνον κατόπιν αντίστοιχης παραπομπής σε έρευνα που βγάζει την παρούσα λανθασμένη.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#523009
pipinos1976 έγραψε:
4. Στο παρελθόν, αν θυμάστε καλά (δεν σας βολεύει να θυμάστε), στο προηγούμενο forum, πολλοί αρνούνταν την ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα (εντός ΑΟΖ δηλαδή) και τώρα όλοι κάνουν πως ήξεραν.


Σε κάθε δεδομένη στιγμή υπάρχουν δεδομένα. Πριν από κάποια χρόνια ΔΕΝ υπήρχαν σοβαρά δεδομένα που να υποστηρίζουν τη θέση "υπάρχουν υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο". Ίσως κάποιες αμυδρές ενδείξεις για κοιτάσματα πολύ ακριβά στην εξόρυξη και εκμετάλλευσή τους, τα οποία θα ήταν ζημιογόνα με τις τιμές που υπήρχαν τότε.

Πλέον, οι ενδείξεις είναι ισχυρότερες (guess what, έχουν γίνει έρευνες που δεν είχαν γίνει τότε) και η τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει. Ακόμα δεν είναι επιβεβαιωμένο πως υπάρχουν οικονομικώς βιώσιμα κοιτάσματα στην Ελλάδα (απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον, ενδέχεται να κάνω λάθος εδώ), αλλά το ενδεχόμενο έχει γίνει ισχυρότερο.

Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που προέκυψαν.


Σε ότι αφορά μία διεθνή συνθήκη, αυτή δεν αλλάζει. Και η συγκεκριμένη λέει πολύ απλά πράγματα (για παράδειγμα λέει σε 3-4 σημεία πως τα υπάρχοντα σύνορα είναι απαραβίαστα και πως το δέχονται και τα δύο μέρη). ΑΝ αλλάξει η συνθήκη, τότε να το συζητήσουμε. Κουβέντες πάντως σε θεωρίες συνομωσίας για το τι θα γίνει ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ έρθει ο κόσμος ανάποδα, δεν έχουν νόημα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#523015 + γκρίζες ζώνες και επέκταση χωρικών υδάτων

εκεί προφανώς ισχύουν άλλες διεθνείς συνθήκες :lol:

Οι συνθήκες και λοιπές συμφωνίες μπορούν εύκολα να γίνουν κουρελόχαρτο (και έχουν γίνει αρκετές φορές ιστορικά) αρκεί να έχει κάποιος την σχετική θέση ισχύος, δεν είναι σε καμιά περίπτωση πανάκεια.

Δεν θεωρώ ότι θα γίνει το ίδιο με τους Σκοπιανούς γιατί δύσκολα θα βρεθούν σε τέτοια θέση αλλά μην θεοποιούμε και τις συνθήκες. Η εξωτερική πολιτική έχει συνήθως πολύ μακροπρόθεσμους στόχους, η επανάπαυση γιατί υπογράφτηκε μια συνθήκη είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμη αν όχι αφελής.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#523019
Anonymous Founder έγραψε:Το τι θ'αλλάξουν, το λέει η φωτογραφία που παρέθεσα για να σε βγάλω από τον κόπο να το διαβάσεις: το όνομα και την ορολογία που υπάρχει, για να συμφωνεί με αυτή της συμφωνίας.
Δεν λέει πουθενά για αλυτρωτισμούς, γιατί οι αλυτρωτισμοί ΔΕΝ υπάρχουν. Το Σύνταγμα της FYROM εκεί είναι, και μπορείς να το διαβάσεις και μόνος σου.

Ξαναλέω, κυκλοφορεί ΠΟΛΛΗ παραπληροφόρηση στην Ελλάδα η οποία φτάνει μέχρι και τα κόμματα. Η συμφωνία από αυτά που μπορώ να καταλάβω, είναι μια χαρά. Δείτε και ποιοι αντιδρούν: οι φανατικοί ένθεν κακείθεν.
Αυτό δείχνει πως οι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, έκαναν καλή δουλειά (αυτά να τα βλέπει ο... Βαρουφάκης! :lol: ).


το εχω ξαναγραψει και μαλιστα απο την πρωτη μερα οτι η συμφωνια ειναι μια χαρα, Ομως θα πρεπει να αλλαξει και το συνταγμα... γατι η αλλαγη ειναι απαιτουμενο για καποιους λογους ...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#523023
224v έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Το τι θ'αλλάξουν, το λέει η φωτογραφία που παρέθεσα για να σε βγάλω από τον κόπο να το διαβάσεις: το όνομα και την ορολογία που υπάρχει, για να συμφωνεί με αυτή της συμφωνίας.
Δεν λέει πουθενά για αλυτρωτισμούς, γιατί οι αλυτρωτισμοί ΔΕΝ υπάρχουν. Το Σύνταγμα της FYROM εκεί είναι, και μπορείς να το διαβάσεις και μόνος σου.

Ξαναλέω, κυκλοφορεί ΠΟΛΛΗ παραπληροφόρηση στην Ελλάδα η οποία φτάνει μέχρι και τα κόμματα. Η συμφωνία από αυτά που μπορώ να καταλάβω, είναι μια χαρά. Δείτε και ποιοι αντιδρούν: οι φανατικοί ένθεν κακείθεν.
Αυτό δείχνει πως οι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, έκαναν καλή δουλειά (αυτά να τα βλέπει ο... Βαρουφάκης! :lol: ).


το εχω ξαναγραψει και μαλιστα απο την πρωτη μερα οτι η συμφωνια ειναι μια χαρα, Ομως θα πρεπει να αλλαξει και το συνταγμα... γατι η αλλαγη ειναι απαιτουμενο για καποιους λογους ...

Κι εγώ σου έγραψα πως η αλλαγή του Συντάγματος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από την ΙΔΙΑ την συμφωνία και παρέθεσα κιόλας ποιες αλλαγές θα γίνουν. Επίσης, απάντησα και στις ανοησίες για τους αλυτρωτισμούς που διαδίδουν τα ντόπια παπαγαλάκια.

Όσο για το "ακλόνητο" επιχείρημα κάποιων πως όλα αυτά μπορεί να παραβιαστούν στο μέλλον, δεν λέει τίποτε επί της ουσίας: ο Hitler πρώτα έκανε συμφωνίες μη επίθεσης και μετά από μερικούς μήνες μπούκαρε στα ίδια κράτη που έκανε την συμφωνία!
:s_biggrin

Επίσης, είναι εξαιρετικά σπάνιο (αν όχι πρωτοφανές) μια χώρα να υποχρεώνεται σε αλλαγές στο Σύνταγμά της κατόπιν απαιτήσεως μιας άλλης χώρας. Είναι λογικό λοιπόν να λέμε πως για πολλούς και διάφορους λόγους η συμφωνία είναι ετεροβαρής υπέρ της Ελλάδας και όποιος για μικροπολιτικούς λόγους εναντιώνεται σ' αυτήν (βλέπε κάποιους Κυριάκους και Αντώνηδες και το κακό συναπάντημα), απλώς συνεχίσουν την πολιτική στρουθοκαμηλισμού που μας έφερε εδώ.

Οι υπόλοιποι σαν σκεπτόμενοι πολίτες, πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα και την ουσία αυτών και να μην πιστεύουμε τις ανοησίες που διαδίδονται από συγκεκριμένα κανάλια γι' αλλότριους σκοπούς.

:s_yes