Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#516051 Κι εγώ με τη ζέστη ζορίζομαι πολύ. Αναγκαστικά πάω το πρωί (πριν το πρωινό για μέγιστο εφέ) ή το βράδυ. Επειδή πήγα λίγο πιο πριν, όπως το περίμενα άναψα πολύ γρήγορα, δεν τραβάω. Στην Ελλάδα καλοκαίρι πρέπει να προλάβεις πριν ανατείλει ο ήλιος, μετά την πάτησες.
Ο ρουχισμός μπορεί να κάνει διαφορά, δηλαδή ένα διάτρητο ανοιχτόχρωμο φανελάκι θα είναι καλύτερο από κλειστό σκουρόχρωμο t-shirt από ίδιο υλικό.
Επίσης βοηθάνε καπελάκια ή καλύτερα γείσο χωρίς καπέλο, ταινία κλπ.
Και βέβαια όλο το τοπίο αλλάζει αν χάσεις μερικά κιλά... :whistlink:

Συμφωνώ ότι το ποδήλατο είναι πολύ πιο ευχάριστο σε ζεστό καιρό, λόγω ταχύτητας εμφανίζεται φαινόμενος άνεμος και σε αερίζει ευχάριστα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#516057 Μην υπερβάλλομεν. Μια χαρά είναι και στην Ελλάδα αν τελειώσεις μέχρι 9,9.30 - πριν αρχίσει το λιοπυρι να σε καταβάλλει.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#517389 Αυτά τα υγρά με ηλεκτρολυτες προστεθούν κάτι ουσιαστικό; εγώ δε κουβαλάω τιποτα μαζί αλλά όταν γυρνάω διψάω.
Δεν ξέρω αν έχει τιποτα συστατικά που βοηθάνε σίγουρα όμως είναι απολαυστικόΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#517409 Και τίποτα να μη φας, πάλι μια χαρά θα εισαι.

Δεν νομιζω οτι για τις αποστάσεις και τους χρόνους άσκησης που συζηταμε χρειάζεται ναι παίρνεις και κατι μαζί σου για να εχεις κατα τη διάρκεια του τρεξιματος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#517482 Τα χαπάκια ηλεκτρολυτών κυρίως έχουν Κάλιο (που έχει και η μπανάνα), Νάτριο, Μαγνήσιο που μάλλον είναι τα πιο βασικά και Ασβέστιο και Χλώριο. Ανάλογα με το πόσο ιδρώνεις και τι ιδρώτα βγάζεις μπορεί να χρειάεσαι συμπλήρωμα. Υπάρχουν και μετρήσεις ιδρώτα.
Επίσης όσο μεγαλώνεις τα νεφρά λειτουργούν λιγότερο καλά και χάνουν πιο πολλούς ηλεκτρολύτες.
Εγώ πάθαινα πολλές κράμπες (είτε στον καναπέ είτε στον ύπνο μου, το χειρότερο) όταν δεν είχα τακτική ενυδάτωση πχ σε πολύ πιεσμένη μέρα στη δουλειά και μετά έπεφτα σε νερό σκέτο ή μετά από έντονη άσκηση. Από τότε που παίρνω τους ηλεκτρολύτες (όποτε είναι να τρέξω πάνω από 5χλμ) δεν με έχει ξαναπιάσει κράμπα.
Η μπανάνα έχει το πλεονέκτημα ότι συνδυάζει το Κάλιο με υδατάνθρακες, είναι πολύ καλή πριν/κατά ή μετά την άσκηση.
Για μέχρι 1 ώρα άσκηση κανονικά δεν προβλέπεται κανένα διατροφικό συμπλήρωμα κατά την άσκηση, αρκούν τα πριν/μετά/τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#518598 Εδώ και κάνα μήνα που έχει πιάσει ζέστη, βρίσκω σταδιακά πιο δύσκολο να κρατήσω το ρυθμό μου, ο οποίος είναι fixed πλέον, 10χλμ 1 ώρα κάθε 2 η το πολύ 3 ημέρες.
Εχθές έκανε μια μεγάλη πτώση θερμοκρασίας (-10), οπότε σήμερα το πρωί που πήγα ήμασταν στο ~15C.

Τεράστια διαφορά.. Με την ίδια προσπάθεια έκανα 11χλμ με ρυθμό 5.41" , και αν δεν είχα να γυρίσω έβγαζα κι αλλά 3-4 σταθερά.
Εντάξει, δε δουλεύει το σύστημα μου με τη ζέστη γενικότερα
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#518617
KiloMeater έγραψε:Εντάξει, δε δουλεύει το σύστημα μου με τη ζέστη γενικότερα

Χαχ, το δικό σου μόνο;;
Χτίζεις χαρακτήρα όμως. Προετοιμασία καλοκαιρινή για φθινοπωρινούς αγώνες είναι μεν τρελό λιώσιμο, αλλά όταν έρχεται η ώρα του ψυχρού αγώνα καλπάζεις!
Στοιχειώδης προσοχή σε διαλείμματα και πυκνή ενυδάτωση (οπωσδήποτε 1/2lt ανά 5km κι ας μην νιώθεις ότι το θες) και όλα πρίμα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#518670 η ζέστη είναι τέλεια, αν και πριν κάποιες μέρες βγαίνω έξω και βλέπω το μπλε του ουρανού να γίνεται μωβ :lol: και λέω όπα μεγάλε κάτι δεν πάει καλά εδώ :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#518679
diplomat έγραψε:Στα βπ πάντως έριξε δεκαπεντάλεπτη βροχή.

Καλοκαίρι σου λέει.

το προηγούμενο σκ ήταν το παράξενο, ήμουν στο μάτι του κυκλώνα και όποτε πήγαινα να βγω από τη γύρω περιοχή γινόταν χαμός

εδώ είχε ήλιο, ξεκινάω λοιπόν για θάλασσα με το που περνάω τη βούλα έριχνε καρέκλες, φίλος μου που ήταν στο κέντρο στη κοπέλα του επίσης καρέκλες

γυρνάω πίσω απογοητευμένος, γλυφάδα ήλιο, πάντα άτυχος σκέφτομαι

ξαναξεκινάω κυριακή ευτυχώς πρόλαβα να κάνω κάνα 2ωρο πάλι μας πλησίαζε, γυρνάω πάλι εδώ ήλιος :dizzy:

τώρα πάλι έχει ήλιο και σκέφτομαι να πάω στην επόμενη ώρα, ελπίζω για το καλύτερο

αν και σήμερα νομίζω είπε ότι δεν θα βρέξει παραλιακά, το βράδυ λέει το meteo και αύριο από μεσημέρι, οπότε αν είναι να γίνει φάση αύριο θα πρέπει να πάω πολύ πρωί

αλλά τι γκαντεμιά είναι αυτή, να έχει ωραίες μέρες καθημερινές και το σκ που είναι τα μπάνια του λαουτζίκου και της εργατιάς να βρέχει :thumbsdown: