Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#518540 Νταξ, ούτε του παππά να μη το πω.

Χθες έσκυψα *(πάντα σκύβω μια στο τόσο π.χ. 15 - 20 μέρες να χαζέψω μια γρήγορη τι παίζει κάτω) από πίσω μεριά. Βλέπω το πίσω οδηγού αμορτισέρ να ειναι καλυμμένο με υγρά. Λέω από τις λάσπες θα είναι κ καλά. Πίπες. Θα είχαν στεγνώσει. Κάνω μια δαχτυλιά, σνιφάρω μια τζούρα, λάδι μηχανικό. Αρχίζω τα γαλλικά. Ιταλικά δλδ :lol: Σκουπίζω, καθαρίζω, το βλέπω μετά από μισή ώρα ακινητοποιημένος, λαδο-κατεβασιά.

Να μη τα πολυλογώ, τεζαρισμένο στις αρχές του αμορτισέρ. Πρωινή επισκεψη στην κοντινόιτερη αντιπροσωπεία, απλά να μου το δούνε.

Ούτε καν με ρώτησαν αν έκανα καμια ταρζανιά ή κάτι, αλλαγή εντός εγγύησης. Αποφάνθηκαν ελαττωματικό εξάρτημα.

Η κωλοφαρδία του αιώνα τώρα, κανονικά θα ήταν να κλείσω ραντεβού σε κανα 10ήμερο (όπου θα ήμουν άδεια κ το πιο λογικό να την έκανα στα Γιάννενα ή Τρίκαλα) πάνω στην καλοκαιρινή άδεια, ακυρώνεται ραντεβού και το άλλαξα εκεί επι τόπου.

Panda τέτοια, not.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#518541 Jim ζευγαρι θα αλλαξουν ετσι?
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#518542 1 άλλαξαν, κάτι που καταλαβαίνω απολύτως.

Αν είναι να βγάλει θέμα κ το 2ο (γιατι δεν υπάρχει κάποιο θέμα παρτίδας / ελαττωματικής παραγωγής κτλ) θα βγει νοκάουτ πολύ σύντομα, οπότε θα σουταριστεί κ αυτό...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#518544 παντα τα αμορτισερ στην αλλαγη ζευγαρι.Τ θεμα δεν ειναι ''αν θα χαλασει και το αλλο'',αλλα η σωστη συμπεριφορα των αμορτισερ.Να εχουν την ιδια φθορα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#518546 Κατανοητό. Αλλά με μια 10άρα χιλιάδες χιλιόμετρα ουτε καν θα ασχοληθώ (πραγματικά) . Να πεις οτι είχα κάνει 50 60 000 χλμ ναι ισως το άλλαζα κ γω με δικά μου έξοδα. Άλλωστε κατά μεγάλο ποσοστό, το ζητούμενο είναι να βγάλουν χιλιόμετρα και κάποια σκληροτράχηλα, παρά να προσφέρουν τα επικά κρατήματα, κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και τέτοιες βλακείες που εσείς οι petrolheads απαιτείτε :lipsealed: :lol: :lol:

Στο 1ο του σέρβις σε ούτε 2 μήνες, θα ζητήσω μια αμορτισερομέτρηση, Αν δω κάτι, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

Το καλό είναι οτι για τη ψυχική μου ηρεμία αλλαχτηκε και δε θα έχω να μιρλιάζω εν καιρώ διακοπώνε :lol:

Βάλια Κάλντα. Έμπαινα!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#518585
dimviii έγραψε:παντα τα αμορτισερ στην αλλαγη ζευγαρι.Τ θεμα δεν ειναι ''αν θα χαλασει και το αλλο'',αλλα η σωστη συμπεριφορα των αμορτισερ.Να εχουν την ιδια φθορα κλπ.


Δωρεάν αλλαγή εντός εγγύησης ήταν. Σιγά μην άλλαζαν και τετράδα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#518631 Μπράβο στον Ξενοφώντα που μπαίνει στην διαδικασία να τσεκάρει (κάθε 15-20 μέρες) την κατάσταση του αυτοκινήτου. Πόσο δε περισσότερο που το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και λογικά είσαι ήσυχος και δεν περιμένεις τέτοια ζημιά.

Οι περισσότεροι είναι ζήτημα αν τσεκάρουμε μια στο τόσο λάστιχα και λάδια (κυρίως αυτοί που είχαμε στην κατοχή μας αυτοκίνητο του γνωστού γκρουπ :lol: ), ενώ ορισμένοι δεν κάνουν ούτε καν αυτό. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#518632 οι περισσότεροι από μας δεν πάμε στα γκαλντερίμια που πάει ο Ξ. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#518645 Καλά συμβαίνουν αυτά...όχι ότι ήταν και υπόδειγμα αξιοπιστίας αλλα και στο Πόλο 9Ν τα είχαμε αλλάξει και τα δυο πίσω γιατί έχαναν μετά απο 5000χλμ..
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#518649 οι περισσότεροι απο εμάς δεν έχουμε ιταλικά/γαλλικά κουβαδάκια :twisted:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#518678
vasilis έγραψε:οι περισσότεροι απο εμάς δεν έχουμε ιταλικά/γαλλικά κουβαδάκια :twisted:


Αυτα τα "κουβαδακια" ποιανου κατασκευαστη αμορτισερ φορανε?? η δικια μου 2.24v του 1990φοραει ΚΟΝΙ ηλεκτρονικα τοτε που επιλεγει ο οδηγος τη σκληροτητα και δεν εχουν παθει κατι... απο τοτε, (στα ΚΤΕΟ λενε 75% αποτελεσματικοτητα, αλλα δεν ξερω σε ποια σκαλα τα βαζει ο ελεγκτης, δεν ξερω αν ξερει οτι αλλαζουν κιολας!!!)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#518696
vasilis έγραψε:οι περισσότεροι απο εμάς δεν έχουμε ιταλικά/γαλλικά κουβαδάκια :twisted:


Αλλά τι έχουμε; Ροζ, άστριφτες Κορόλλες; :whistlink: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#518697 Corolla, το σημαντικό είναι να μην χαλάει
Κι αν δεν στρίβει, δεν τρέχει τίποτα
Άσχετο που πλέον το ότι χαλάνε τα γαλλικά/ιταλικά είναι αστικός μύθος