Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#516369
gianik έγραψε:Εγω εχω το cube hyde, δες το πολυ ομορφο κ με εχει βολεψει.. Ξερο πηρουνι, υδραυλικά δισκόφρενα..

.
29άρι είναι;
Έχεις παρατηρήσει τα μείον που αναφέρθηκαν λίγο πιο πάνω;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#516374 28αρι ειναι.. Οχι δεν εχω διαπιστώσει κατι αρνητικο... Τα φρενα σκοτωνουν. Αρκετα γρηγορο (εχω αλλαξει διασταση στα λαστιχα)

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#516515
KiloMeater έγραψε:
gianik έγραψε:Εγω εχω το cube hyde, δες το πολυ ομορφο κ με εχει βολεψει.. Ξερο πηρουνι, υδραυλικά δισκόφρενα..

.
29άρι είναι;
Έχεις παρατηρήσει τα μείον που αναφέρθηκαν λίγο πιο πάνω;
Φυσικά και 29άρι θα πάρεις εκτός αν πάρεις ποδήλατο από το σούπερ μάρκετ. Το θέμα είναι να αποφύγεις τα τεράστια τρακτερωτά λάστιχα. Αυτά κυριολεκτικά σου ρουφάνε την ενέργεια. Για κάτι τελείως μπαλονέ δε, που είναι και της μόδας, δεν το συζητάω, μακριά. Τη διαφορά του ελαστικού την καταλαβαίνουν όλοι και αμέσως. Όπως και τη διαφορά του βάρους ζάντας και ποδηλάτου. Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβεις λιγότερο άμεσα αλλά τα βλέπεις στο κοντέρ.
Και αν θέλεις σώνει και καλά ανάρτηση πάρε με μικρή διαδρομή και που να μπλοκάρει (ώστε να μειώνονται οι απώλειες από το πάνω κάτω) και να έχεις μόνο το επιπλέον βάρος στα μείον.
Cube με υδραυλικά φρένα στα 500 ακούγεται καλή περίπτωση. Και μην ξεχνάς να είναι στο μέγεθός σου.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#516533 Αν δεν πας σε ανώμαλο δρόμο, καλύτερα χωρίς ανάρτηση, και με τρακτερωτά λάστιχα.
Αν πας σε άσφαλτο ή/και σε στρωτό χωματόδρομο, με flat λάστιχα είσαι κομπλέ.
Δισκόφρενα γ@μάνε. Οδήγησα του αδερφού μου και είναι δυνατά. Εγώ με τα συμβατικά βολεύομαι.
Το σημαντικότερο είναι η γεωμετρία και το μέγεθος. Τσέκαρε θέση οδήγησης (σέλα μπρος/πίσω, πάνω/κάτω), απόσταση πεταλιών-ποδιών και τη γωνία που κάνει η πλάτη σου με το οριζόντιο σωλήνα και το τιμόνι.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#516544 Δε θέλω ανάρτηση, σε πατημένο χώμα & gravel οδηγαω. Για λάστιχα οκ δε θέλω τα μπαλόνια αλλά είναι μεγάλα όσα έχω δει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#516552
KiloMeater έγραψε:Δε θέλω ανάρτηση, σε πατημένο χώμα & gravel οδηγαω. Για λάστιχα οκ δε θέλω τα μπαλόνια αλλά είναι μεγάλα όσα έχω δει.
Πάρε τύπου endurance-gravel-cyclocross. Τα πρώτα είναι κάπως πιο δρομίσια με σχεδόν λάστιχα δρόμου (25-28-30 πλάτος) τα άλλα έχουν πιο άγρια και παχιά λάστιχα (35+).
Σχετικά με το μέγεθος υπάρχει συνήθως ένας τυφλοσούρτης (ανά μάρκα), αν είσαι τόσο ψηλός τότε αυτό το μέγεθος. Αλλά το πιο βασικό στο μέγεθος που θα διαλέξεις είναι το reach και το stack που πρακτικά είναι το αληθινό μήκος (σέλλα-τιμόνι, οριζόντια απόσταση) και αληθινό ύψος (κεντρικός άξονας-τιμόνι κάθετη απόσταση). Στο site της Cube τα λέει. Αν πχ μετρήσεις τα δικά σου που σε βολεύουν θα ξέρεις πόσο θα σε βολέψει ένα ποδήλατο ακόμα και χωρίς να το έχεις δοκιμάσει.
Στο παρακάτω λέει διάφορα σχετικά κι έχει και ωραίο εύκολο τρόπο να μετρήσεις το δικό σου.
https://www.bikeradar.com/gear/article/ ... ant-50174/
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#516812 Αλεξ/πολη προς το χωριό του Άβαντα, στα μέσα της διαδρομής (6χλμ από τα 10) κόβουμε αριστερά
και μετά από 1,5 χλμ αρχίζει η διαδρομή δίπλα και μέσα !! στο ποταμάκι.

https://www.google.gr/maps/dir/40.85897 ... m2!4m1!3e0
Άβαταρ μέλους
By elteo
#517068 :rant:

Όλη την εβδομάδα κουφόβραση ΣΚ βροχή την ανα μου μέσα. Πάει η ποδηλαταδα.

:rant:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#517079 Δεν θέλω να καθαρίζω ποδήλατο και μένα μετά..... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#527230 Ειμαι σε αναζητηση βασης ποδηλατων, κατα προτιμηση 3ων, για το Xc60. Στο site της Thule και της Saris, δεν υπαρχει καμια διαθεσιμη σχαρα για το συγκεκριμενο μοντελο. Πηγα λοιπον απο ενα καταστημα ποδηλατων χθες και ο υπαλληλος αφου επιβεβαιωσε απο το site οτι δεν υπαρχει καποιο προιον, μου ειπε οτι αυτο ισχυει επειδη το αυτοκινητο εχει πλαστικη αεροτομη εκει που μπαινουν οι γαντζοι συγκρατησης.

Επειδη δεν βλεπω που διαφερει απο τα υπολοιπα SUV το συγκεκριμενο σε αυτο, κι εχω δει σχαρα ποδηλατων σε αρκετα αυτοκινητα με παρομοια σχεδιαση, υπαρχει καποια αλλη εταιρια που βγαζει καποιο προιον λαμβανοντας υποψην το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο ή απλα ολες οι σχαρες κανουν και δεν υπαρχει θεμα οπως μου το περιεγραψε ο πωλητης?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#527232 Κοτσαδορος +σχαρα. Η καλυτερη λυση.