Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#516442 edit mod. Απαγορεύεται η παράθεση κειμένων συντονισμού.[mod]

fuck it
Δεν αξιζει
Τελευταία επεξεργασία από Geo f1 και 13 Ιουν 2018, 14:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#516444 Έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο το service της Dell σε Inspiron 2 in 1 3158.

Χωρίς πολλά πολλά, αντικατάσταση πλακέτας + ένα ακομη licence W10 σε περίπτωση που το hardcoded activation δεν δουλέψει.

Άμα δεν υπάρχουν απαιτήσεις απο τη GPU, κάτι με ενσωματωμένη GPU.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#516446 Εντάξει, το service της Dell είναι μακράν το καλύτερο. Όπως και οι τιμές της στο θεό γενικώς. Για επαγγελματική χρήση ειδικά, δαγκωτό Dell.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#516451 Θα προσέθετα επίσης και να νοιώθει σαν πληκτρολόγιο (να δουλεύουν τα F keys σαν F keys και να μην χρειάζεται το Fn για τα αυτονόητα...)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#516453 Οι ITηδες μας πίνουν νερό στο όνομα των Lenovo και τα παίρνουμε 100-100. Είχα γράψει και πιο πίσω για ένα Yoga (460 νομίζω) που χρησιμοποιώ το οποίο είναι εξαιρετικό εργαλείο αλλά σίγουρα ακριβό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#516457 Lenovo αγαπάω κι εγώ, όλα τα laptop της οικογένειας είναι Lenovo, αλλά όταν κάτι χαλάσει, η Dell είναι η καλύτερη. Για προσωπική χρήση, κι εγώ Lenovo συστήνω, η διαφορά τιμής είναι τεράστια και δεν δικαιολογείται και η αντιπροσωπεία είναι σωστή.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#516460
Deleted User 1 έγραψε:Οι ITηδες μας πίνουν νερό στο όνομα των Lenovo και τα παίρνουμε 100-100. Είχα γράψει και πιο πίσω για ένα Yoga (460 νομίζω) που χρησιμοποιώ το οποίο είναι εξαιρετικό εργαλείο αλλά σίγουρα ακριβό.



Δεν πίνουν μόνο οι δικοί σας :iconcool:

44 έχουν επιστραφεί την τελευταία 3ετία για επισκευή από σύνολο 700+, από τα 44 μόνο 10-15 δεν προέρχονται από σφάλμα χρήστη.
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#516461 https://www.cpubenchmark.net/compare/In ... 3042vs2607
το Lenovo με τον ι7 δεν αξιζει αυτο που σου έβαλα εχει και δυνατη καρτα γραφικων και ειναι κοντα στα χρήματα

https://www.skroutz.gr/s/13987262/Acer- ... l#sku-info

613ευρω + 60Ram

Το dell ειναι οκ
Τελευταία επεξεργασία από Eliaskat και 13 Ιουν 2018, 14:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#516463 Εγώ μιλώ για on-site υποστήριξη next-business day. Σε αυτό το κομμάτι, είναι καλύτερη η Dell.
Κι εγώ έχω βάλει παλιότερα παντού IBM και αργότερα Lenovo servers. Εξαιρετικά μηχανήματα και ποτέ δεν πήγε κανένας για service. Αλλά τους επέλεγα γιατί ήταν (έστω λίγο) φθηνότεροι.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#516484
belgarion έγραψε: :help: :oops:
Εγώ έχω στην δουλειά τον HP 100 mobile, παίζει να είναι το πιο σπαστικο περιφερειακό ever. Δεν έχει δουλέψει ποτέ το Bluetooth, με μπαταρία δουλεύει όποτε θέλει οπότε αναγκαστικά τον δουλευω στο ρεύμα και την μπαταρία βγαλμένη γιατί αλλιώς κολλάει, συχνά πυκνά αποσυνδέεται ή κολλάει εν μέσω εκτύπωσης οπότε αρχίζουν τα βάλε βγάλε τροφοδοσία μπας και. Επίσης ενίοτε αρνείται να τυπώσει πολλαπλές σελίδες και πρέπει να τις δηλώνεις μία μία χειροκίνητα. Βέβαια ο συγκεκριμένος πρέπει να είναι γνωστό παλτό οπότε δεν ξέρω αν και τι από αυτά ισχύουν για αλλά νεότερα μοντέλα[/quote]
Ευχαριστώ για το feedback. Ελπίζω τα μεταγενέστερα μοντέλα να είναι πιο σόι. :hmmm: Είδα ότι υπάρχει επίσης και ο Epson WF-100W και ο Canon PIXMA iP110, οπότε θα μεταφέρω τα συμπεράσματα στον ενδιαφερόμενο και θα προτείνω να αγοράσει με βάση το κόστος αναλώσιμων και την εγγύηση.

Eliaskat έγραψε:Acer Aspire 5 A515-51G (i5-8250U/4GB/1TB/GeForce MX150/FHD/W10)

https://www.skroutz.gr/s/13987262/Acer- ... ml#reviews
βαλε και αλλα 4g ram και εισαι υπερκομπλε !

Για laptop εργασίας, θα θυσίαζα την άχρηστη Nvidia για παραπάνω RAM και SSD αντί για σκληρό δίσκο. Στον επεξεργαστή συμφωνώ, ο i5-8250U βγήκε τουμπανάκι (και κατουράει άνετα τους διπύρηνους i7-7***). Το δικό μου, με τον ίδιο επεξεργαστή, δεν έκανε κιχ τρέχοντας απανωτά 3ωρα simulations στο Matlab.

stavrosg έγραψε:Θα προσέθετα επίσης και να νοιώθει σαν πληκτρολόγιο (να δουλεύουν τα F keys σαν F keys και να μην χρειάζεται το Fn για τα αυτονόητα...)

Αυτό ενίοτε αλλάζει μέσω bios, κοιτάξτε το.

Παρεμπιπτόντως, μια που μιλάτε για υποστήριξη, το HP μου επέστρεψε χτες από το γιατρό. Του άλλαξαν τελικά motherboard μέσα στη εγγύηση (οπότε τη γλύτωσα φτηνά εδώ), αλλά έκαναν τσαπατσούλικη δουλειά από μέσα. Ανακάλυψα ότι έσπασαν λίγο ένα πλαστικό βύσμα καλωδιοταινίας, έλειπαν 2 βίδες, και το επέστρεψαν με λάθος τροφοδοτικό (45W αντί 65W). :slap: Η επισκευή έγινε από τον retailer (DIxons) και όχι από τον κατασκευαστή.

----
ΥΓ: Μη μου τον Geako τάραττε! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#516491
Zorz έγραψε:Παρεμπιπτόντως, μια που μιλάτε για υποστήριξη, το HP μου επέστρεψε χτες από το γιατρό. Του άλλαξαν τελικά motherboard μέσα στη εγγύηση (οπότε τη γλύτωσα φτηνά εδώ), αλλά έκαναν τσαπατσούλικη δουλειά από μέσα. Ανακάλυψα ότι έσπασαν λίγο ένα πλαστικό βύσμα καλωδιοταινίας, έλειπαν 2 βίδες, και το επέστρεψαν με λάθος τροφοδοτικό (45W αντί 65W). :slap: Η επισκευή έγινε από τον retailer (DIxons) και όχι από τον κατασκευαστή.

άμα δε λείπει βίδα δε γίνεται δουλειά :rtfm:
Μπράβο πάντως που σε κάλυψαν, θα μπορούσαν άνετα να κάνουν τον Κινέζο.
Ο σκληρός σώθηκε ή ήταν ενσωματωμένος στη θήκη και τον πήρες στη μασχάλη?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#516495 Από φίλο επαγγελματία στο χώρο στην Ελλάδα μου λέει ότι παρά τις προσπάθειές του να δοκιμάσει κάτι άλλο (μέχρι και Apple) για τους πελάτες του (εταιρείες τις οποίες στηρίζει ΙΤικά) όλο στην Dell καταλήγει. Γιατί και αξιόπιστα είναι και αν τύχει κάτι δεν τον αφήνουν ξεκρέμαστο. Ειδικά σε θέματα server είναι σημαντικότατο.
Βέβαια έχει σημασία να κοιτάξεις τι εγγύηση θα περιλαμβάνει.
Και να πάρεις με SSD, τεράστια αναβάθμιση στην απoδοτικότητα του εργαζομένου.

Το Lenovo Yoga 720 ούτε 3 μηνών της καλής μου έπαθε κοκομπλόκο. Εκεί που έβλεπε ταινιούλα στο Amazon, blue screen of doom και WHEA uncorrectable error και συνεχές bootloop Preparing repair κλπ. Ανεμιστήρας στο φούλ και πολύ γρήγορα να καίει από κάτω. Reboot τιποτα, bios τίποτα. Δεν δοκίμασα να κάνω Boot από USB αλλά προσπάθεια για πλήρες recovery σαν factory reset από ειδικό μυστικό κουμπάκι τελικά σε επαναφέρει στο bootloop. To πήγα πίσω και θα το δούνε.... Δίπλα μου και μια άλλη με ίδιο μηχάνημα είχε μπλε οθόνη (δεν ξέρω αν ήταν ίδιo error). Λέει ότι αυτό το error σημαίνει είτε βλάβη hardare είτε πρόβλημα με οδηγό. Επειδή είναι απίθανο να χαλάσανε hardware ταυτόχρονα μάλλον κάποιο από τα ατελείωτα update/driver του πέταξε τα πρέκια... Για να δούμε τι θα δούμε.. και πότε θα το δούμε.
Αν όμως ήταν με εγγύηση επαγγελματικού τύπου θα μας έδιναν άλλο για να μην μείνουμε χωρίς υπολογιστή.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#516513 Τελικά η διάγνωση του παλιού laptop έδειξε ότι υπάρχει θέμα με τον δίσκο. Οπότε μάλλον θα του δώσουμε μια ένεση ζωής ακόμη και θα του βάλουμε έναν ssd για αρχή (ίσως και μια μνήμη για μετά). Λέω για αυτόν. Έχω τον 850 evo στο δικό μου και δεν έχω κανένα παράπονο.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#516517
Scotch έγραψε:Τελικά η διάγνωση του παλιού laptop έδειξε ότι υπάρχει θέμα με τον δίσκο. Οπότε μάλλον θα του δώσουμε μια ένεση ζωής ακόμη και θα του βάλουμε έναν ssd για αρχή (ίσως και μια μνήμη για μετά). Λέω για αυτόν. Έχω τον 850 evo στο δικό μου και δεν έχω κανένα παράπονο.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Εκτός από το να αντιγράψεις περιοχόμενο και να βάλεις τον SSD στη θέση του πρέπει να το πεις και στο bios και ίσως και αλλού.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#516518
Red Garland έγραψε:Ο σκληρός σώθηκε ή ήταν ενσωματωμένος στη θήκη και τον πήρες στη μασχάλη?

Ως έχει, και οι 2 δίσκοι είναι kaput. Στον 3.5" εξωτερικό έχει τηγανιστεί άγρια το pcb, και για να είμαι ειλικρινής τον έχω πλέον ξεγραμένο και εστιάζω στη προσπάθεια να σωθεί ο εσωτερικός. Αυτό γιατί έχει πιο πρόσφατα αρχεία μέσα.

Το λαπτοπ είχε έναν M2 SSD (με windows και εφαρμογές) που γλύτωσε άθικτος, και τον 2.5" δίσκο SATA που είχε τα αρχεία μέσα. Αγόρασα έναν πανομοιότυπο 2.5" δίσκο (ίδιο μοντέλο και firmware) και μεταμόσχευσα το pcb του καινούριου στον καμμένο. (ήξερα από πριν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ μικρές, αλλά δεν χάνω και τίποτα δοκιμάζοντας. Το πολύ πολύ να μου έμενε ο νέος δίσκος ως αντικατάσταση του παλιού.)
Ο "μεταμοσχευμένος" δίσκος σπινάρει, αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή αλλά από εκεί και πέρα τίποτα. Ο έλεγχος SMART αποτυγχάνει τελείως, τα διαγνωστικά βγάζουν επίσης λάθος και ο αριθμός των LBA / χωρητικότητα που αναφέρει είναι εντελώς λάθος. Δοκίμασα να τον συνδέσω είτε μέσω θήκης usb, είτε απευθείας σε SATA, επίσης και με τα command line διαγνωστικά της Seagate κι αυτό, πάλι τζίφος.

Η μόνη ελπίδα που σκέφτομαι τώρα είναι να επιδιορθώσω τη χαλασμένη πλακέτα. Κοιτώντας αυτή του καινούριου δίσκου, εντόπισα το καμμένο στοιχείο που -μάλλον- είναι μια δίοδος SMA. Θεωρητικά αν την αντικαταστήσω, ίσως δουλέψει έστω και για λίγο. Το πρόβλημα είναι ότι το ταλέντο μου στο κολλητήρι είναι πολύ βασικό, και δεν έχω εμπειρία σε SMD και πλακέτες πάχουν τσιγαρόχαρτου, οπότε ψάχνω αν υπάρχει κανένας γνωστός ή έστω μαγαζί στη περιοχή για βοηθήσει. :hmmm: